Jump to content

PCMCIA GΙGABIT LAN - Χαμηλή Ταχύτητα

spc

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από trendy

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι η κάρτα να στέλνει πολλά άχρηστα irqs στον επεξεργαστή και να του τρώει το χρόνο σε βλακείες αντί να στέλνει δεδομένα. Κάνε μία δοκιμή με το iperf να είμαστε σίγουροι.

Χμμμ...Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο εντύπωση ότι το λαμπιόνι της αναβοσβήνει συνέχεια σαν τρελό ακόμα και όταν δεν υπάρχει (θεωρητικά) data activity.

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Αλλά πάλι, έστω ότι είναι ΟΚ, το πραγματικό πρόβλημα πως θα λυθεί;

Αρχική απάντηση από hipro5

Το καλώδιο το αγόρασες έτοιμο (για 1G) ή το έφτιαξες εσύ?....

Έχω δοκιμάσει και με home made (τα οποία φυσικά δουλεύουν μια χαρά σε άλλα μέρη του δικτύου - όπως έγραψα) αλλά μετά δοκίμασα (έτσι από περιέργεια) και με ''έτοιμα'' αλλά χωρίς καμία διαφορά.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 11:10]

Χμμμ...Η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο εντύπωση ότι το λαμπιόνι της αναβοσβήνει συνέχεια σαν τρελό ακόμα και όταν δεν υπάρχει (θεωρητικά) data activity.

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Έχω δοκιμάσει και με home made (τα οποία φυσικά δουλεύουν μια χαρά σε άλλα μέρη του δικτύου - όπως έγραψα) αλλά μετά δοκίμασα (έτσι από περιέργεια) και με ''έτοιμα'' αλλά χωρίς καμία διαφορά.

AN έχουν "μεταλλικά" βισματάκια στις άκρες τους τότε θα πρέπει να είναι ΟΚ.........Το μεταλλικό περίβλημα του βύσματος είναι η "γείωση"......Αν έχεις και μπορείς να μετρήσεις μ'ένα πολύμετρο στα δύο αυτά βύσματα τα μεταλλικά τους μέρη, θα πρέπει στη θέση Ohms να σου δείχνει βραχυκύκλωμα(0Ω)........Αν σου δείχνει, είναι ΟΚ, αν όχι, ψάξτο λίγο.......Επίσης αν όντως είναι "βραχυκυκλωμένα" τα μεταλλικά περιβλήματα τους, δες μήπως μπορείς να απομονώσεις το ένα απ'τα δύο και πιο συγκεκριμένα αυτό της PCMCIA κάρτας και να ξαναδοκιμάσεις........

Αρχική απάντηση από hipro5

AN έχουν "μεταλλικά" βισματάκια στις άκρες τους τότε θα πρέπει να είναι ΟΚ.........Το μεταλλικό περίβλημα του βύσματος είναι η "γείωση"......Αν έχεις και μπορείς να μετρήσεις μ'ένα πολύμετρο στα δύο αυτά βύσματα τα μεταλλικά τους μέρη, θα πρέπει στη θέση Ohms να σου δείχνει βραχυκύκλωμα(0Ω)........Αν σου δείχνει, είναι ΟΚ, αν όχι, ψάξτο λίγο.......Επίσης αν όντως είναι "βραχυκυκλωμένα" τα μεταλλικά περιβλήματα τους, δες μήπως μπορείς να απομονώσεις το ένα απ'τα δύο και πιο συγκεκριμένα αυτό της PCMCIA κάρτας και να ξαναδοκιμάσεις........

Thanks για την απάντηση αλλά πάντως σε όσα δίκτυα έχω στήσει δεν υπάρχει πρόβλημα με πλαστικά βύσματα (εννοείται βέβαια με το σωστό καλώδιο και με σωστή εγκατάσταση του βύσματος).

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, όπως νομίζω έγραψα και παραπάνω, η κάρτα παίζει κανονικά στα 1000 (σε άλλο δίκτυο - με πλαστικά βύσματα).

Με βάση τα παραπάνω, έχω αποκλείσει το θέμα καλώδιο και πιστεύω ότι είναι θέμα driver για το οποίο όμως δεν βλέπω λύση.

Αρχική απάντηση από spc

Θα το δοκιμάσω και αυτό.

Δε νομίζω το λαμπιόνι να αναβοσβήνει κάθε φορά που η κάρτα στέλνει irq στον επεξεργαστή.

Εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις κάποια ακριβή κάρτα δικτύου. Με μία realtek που είχα στον p166mmx server μου έπιανα max 40Mbps, ενώ μόλις του πέταξα πάνω μία intel pro100 έπιασα άνετα τα 90Mbps.

Και τι να λέει ρε?

Ξέρεις τι pc έχει ο Σύριος?

Έχει ένα πυρήνα μόνο για τα irq conflict άμα λάχει :p

Πιθανώς στη δικιά σου περίπτωση να πέθαινες από cpu, να είχες μούφα driver στο μούφα slack etc.

Πάντως ακόμη δεν έχει κάνει τις δοκιμές ο Σύριος και είμαι πολύ αγχωμένος με το προς έκβαση αποτέλεσμα, δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια.

Αρχική απάντηση από sotiris

Και τι να λέει ρε?

Ξέρεις τι pc έχει ο Σύριος?

Έχει ένα πυρήνα μόνο για τα irq conflict άμα λάχει :p

Πιθανώς στη δικιά σου περίπτωση να πέθαινες από cpu, να είχες μούφα driver στο μούφα slack etc.

Πάντως ακόμη δεν έχει κάνει τις δοκιμές ο Σύριος και είμαι πολύ αγχωμένος με το προς έκβαση αποτέλεσμα, δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια.

Φυσικά και έκανα δοκιμές απλώς δεν τις πόσταρα στο skroutz.gr οπότε μάλλον θα σου ξέφυγαν :p

Η κάρτα πάντως πήρε δρόμο γιατί αρκετό χρόνο μου έφαγε και δεν βλέπω φως.

Όταν λες πήρε δρόμο, ελπίζω όχι προς τον κάδο των απορριμάτων ή έστω της ανακύκλωσης. Για φέρτην από δω μεριά μία βόλτα να την τεστάρω στο πεντάγωνο στο νέο μου γραφείο.

Όταν λες πήρε δρόμο, ελπίζω όχι προς τον κάδο των απορριμάτων ή έστω της ανακύκλωσης. Για φέρτην από δω μεριά μία βόλτα να την τεστάρω στο πεντάγωνο στο νέο μου γραφείο.

:giveup: :giveup: :-O :-O :dots: :dots:

Αρχική απάντηση από unseen

συριε νεους drivers για το chipset της μητρικης δοκιμασες?

Σωστός!

Η αλήθεια είναι ότι αυτό μου ξέφυγε...(μάλλον γιατί στο site της Fujitsu δεν τους είχε)

Λογικό ακούγεται (και μάλλον το 2ο που θα έπρεπε να δοκιμάσω μετά τους οδηγούς για την κάρτα).

VIA έχει αν θυμάμαι καλά οπότε θα ρίξω μια ματιά και αν στο ενδιάμεσο η κάρτα δεν έχει φύγει θα το δοκιμάσω.

sorry που άργισα, αλλά εάν το καλώδιο είναι καλό, τότε υπάρχει η εξής πιθανότητα:

Some portable PC network adapter cards ship with a special power saving feature enabled. This feature causes the NIC to listen for link pulse, but it will not transmit anything at all (including link pulse) until it hears a signal on the receive circuit. To conserve power the entire transmit circuit in the NIC is shut down until the receive circuit indicates that a transmission is warranted. This feature has been known to cause link problems with some other network devices. Try disabling this feature in the software configuration of the NIC, or use a test tool to see what signals are offered by the NIC.

Malkav από αυτό που πόσταρες καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πρόβλημα που δεν κάνει καθόλου transmit η κάρτα οτιδήποτε αν δε δεχτεί κάποιο transmit και εντέλει δημιουργεί πρόβλημα στο link, όχι στο thoughput. Εδώ έχουμε μεν επικοινωνία αλλά πολύ περιορισμένη.

Malkav από αυτό που πόσταρες καταλαβαίνω ότι πρόκειται για πρόβλημα που δεν κάνει καθόλου transmit η κάρτα οτιδήποτε αν δε δεχτεί κάποιο transmit και εντέλει δημιουργεί πρόβλημα στο link, όχι στο thoughput. Εδώ έχουμε μεν επικοινωνία αλλά πολύ περιορισμένη.

το σκέφτηκα αυτό που λές και θεώρησα πιθανό η κάρτα να αργεί να απαντήσει στο link speed negotiation με αποτέλεσμα να συνδέεται με χαμηλότερη ταχύτητα.

Δυστηχώς η πηγή του post δεν αναφέρει αν δεν υπάρχει καθόλου, ή περιορισμένη connectivity

Στο link speed negotiation υποτίθεται ότι στέλνονται μαζί όλα τα δυνατά modes λειτουργίας. Όμως απ' όσο ξέρω δεν είναι standard ο τρόπος που το υλοποιεί ο κάθε κατασκευαστής με αποτέλεσμα να μη δουλεύει πάντα και να καταφεύγει πολλές φορές η κάρτα σε αναγνώριση βάσει κάποιων στοιχείων που συλλέγει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.