Jump to content

Αναβαθμιση επεξεργαστη (PIV 2,4/533/478> 3,06/533/478HT) σε φορητο

ευτυχιος

Recommended Posts

Χαίρετε

Πρόσφατα αγόρασα ένα επεξεργαστή Pentium IV Mobile 3,06GHz 533Mhz/478 HT (SL77P) για το φορητό μου Mitac 8640SH PIV Mobile 2,4GHz 533Mhz/478.

Αφού έκανα αναβάθμιση στο bios από 1.04 σε 1.05, πέρασα τον επεξεργαστή και ξεκίνησα το σύστημα Μέσα από το bios ενεργοποίησα το APIC και HT support καθώς και το Geyserville feature (Intel SpeeStep).

Όταν μπήκα στα windows είχα πρόβλημα με όλες τις περιφερειακές (κάρτα ήχου/οθόνης/USB κτλ), αφού τα windows τα είχαν απενεργοποιήσει γιατί δεν είχαν αρκετούς πορους!

Τελικά διαπίστωσα ότι έπρεπε να αναγνωρίσουν τα windows τον καινούργιο επεξεργαστή σαν ΗΤ και έτσι έκανα καινούργια εγκατάσταση του λειτουργικοί συστήματος!

Αποτέλεσμα

Κατάφερα να ενεργοποιήσω το ΗΤ και έτσι να έχω "διπλό" επεξεργαστή στο task manager!Έτσι βέβαια λύθηκαν και όλα τα άλλα προβλήματα που είχα με τις άλλες περιφερειακές

photo18yu.jpg

Το προβλημα ειναι οτι στις ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ του Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ δειχνει οτι εχω PIV στα 3,06 αλλα τρεχει στα 1600

photo20lf.jpg

Το ιδιο εχω και τρεχοντας το Intel Processor ID Utility

photo30rz.jpg

Ετσι δεν μπορω να καταλαβω πως θα καταφερω (και αν) να το κανω να τρεξει στην κανονικη του ταχυτητα!

Στο BIOS (boot screen) βλεπω οτι μου αναγνωριζει τον επεξεργαστη σαν 1600!

Σε λιγο θα τρεξω benchmark SisoftSandra και θα ανεβασω τα αποτελεσματα.

Περιμενω με αγωνια απαντησεις, ερωτησεις και προτασεις!

To speedstep είναι. Κατέβασε το CPUz και δες την ταχύτητα σου. Ενώ το έχεις ανοικτό, ζιπάρισε κανα φάκελο κανα-δυο γίγα και δες το CPUz τι ταχύτητα σου λέει. Λογικά πρέπει να είσαι στα 1600 στην αδράνεια και 3.06 όταν τον "τρέχεις".

Ευχαριστω για την απαντηση.

Ετσι νομιζα και εγω και προσπαθησα μεσα απο ΒΙΟS και διαχειρηση ενεργειας windows να απενεργοποιησω το speedstep.

Οπως φαινεται δεν ειναι αυτο που φταιει!

Εξαλλου δοκιμασα και αυτο που μου λες, ακομα και ταινια να κανω encode αλλα παλι εκει...1600ΜΗz.

Χτες ενας μου ειπε οτι φταιει η μητρικη του συστηματος (φορητου) που δεχεται Desktop cpu και οχι Mobile.

Εχει κατι να κανει με το multiplier που ειναι default 12χ ή κατι τετοιο. Εστειλα εχθες και mail στην mitac και ελπιζω να μου απαντησουν συντομα, οπως παλιοτερα.

Το θεμα ειναι οτι μου βρισκεται και μια Biostar P4VMA-M v.7. Μπορω να ελπιζω οτι θα λειτουργησει εκει τουλαχιστον? Και σε εκεινη την μητρικη, μετα απο δοκιμη, μου δινει παλι 1600ΜΗz.

Οπως και να 'χει θα σας ενημερωσω εδω περα!

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σου παλι!

Εστειλα, αλλα ακομα δεν πηρα απαντηση.

Κριμα, παλιοτερα ειχαν απαντησει γρηγορα βοηθωντας πολυ!

Ελπιζω να μου απαντησουν, τουλαχιστον.

Γνωριζει κανεις γιατι δεν μπορει να τρεξει σε κανονικη ταχυτητα ενας επεξεργαστης mobile σε desktop motherboard (και κατεπεκτασην στο φορητο μου)?

• 2 weeks later...

Η απαντηση απο την Μιτακ ειναι η εξης:

Dear Sir,sorry for late reply!Did you try another Intel Mobile Pentium 4 CPU on the 8640SH?I mean that, are you sure your CPU is good? basically I think the 8640SH can work with that CPU well,if possbile,please take your notebook to the distributor for check!

Αν εχετε καποια ιδεα παρακαλω δωστε την, βρισκομαι σε αδιεξοδο. :( :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.