Jump to content

Conroe ή AM2?

ChrisXP

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από yanni [Σήμερα, στις 13:29]

Καμία ίσως. Αλλά όπως έχω πει και στο hipro σε άλλο thread (του pct) από την μία όσοι προτείνουν Conroe θα παρουσιάζουν όλα τα πλεονεκτήματα του εν λόγο επεξεργαστή και από την άλλη όσοι προτείνουν AMD θα δείχνουν τα 200 που θα εξοικονομείς με αυτή την επιλογή. Μιλάω πάντα για αγορά Χ2 3800+ ή άντε αν πέσουν και άλλο οι τιμές Χ2 4200+.

Υ.Γ. Δεν μπορώ να δω που είναι το πρόβλημα - ίσως λίγο βαριά η λέξη πρόβλημα - αν βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα που να λέει ότι η Intel έχει πάρει αμπάριζα τα fora και μοιράζει cpus. Κατά την γνώμη μου είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό που κάνει, εφόσον το κάνει.

Και γιατι παρακαλώ μιλάς για 3.800 ? και 4200 ? Τον 4600 που εχει 500e δεν τον κερνάει τσάι ? Τον 4800 οχι ? τον 5000 αμ2 που εχει 700e ? Τον fx60 τον 62 ? Που εχουν 4πλάσια τιμή απο τον 6600 ?

Πάμε τώρα και στα μειονεκτήματα του 6600 , για πες μας μερικα εκτος των κλασσικων 2 μηνων πλεον που θελει για να βγει [1ας ειναι αλλα τεσπα ]

Στα 3d που υστερουσε η Ιντελ δεν περναει απο ολο το lineup της amd μπροστα? Στην κατανάλωση ? Στο θέμα θερμοκρασιών ? Στο θέμα τιμής ? Στο multitask ?

Αυτα απο μένα :)

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Έχω την εντύπωση ότι βιάζεσαι και ότι δεν διαβάζεις αντικειμενικά τα post μου. Μπορεί να κάνω και λάθος. Μπορείς να μου πεις που αναφέρομαι σε μειονεκτήματα του 6600? Είσαι τόσο σίγουρος ότι θέλω να θάψω τον Conroe, αφού έχω AMD, που ενώ γράφω «πλεονεκτήματα» εσύ φαίνεται να διαβάζεις «μειονεκτήματα»!

Σε hi end configuration σε δύο μήνες δεν θα αξίζει AMD. Για αυτό και μιλάω μόνο για περιπτώσεις ποιο χαμηλού budget το οποίο και πάλι σου δίνει έναν πολύ αξιόλογο επεξεργαστή. Δεν παίρνεις πατάτες. Ο Α64 Χ2 δεν είναι μούφα. Απλά ο Conroe δείχνει καταπληκτικός.

μιλας για τιμοκαταλογο που ισχυει τωρα. χωρις να υπαρχη ο conroe στην αγορα.

edit και κατι ακομα γιατι πολοι το ειχαν διαβασει δεν ξερω αν το θυμουντε εγω θα συμφωνησομε τον unsto που ειχε πει οτι το ζητημα δεν ειναι μονο οτι ειναι μπροστα ο conroe αλλα οτι μπορει και clockari καλα (απο οτι φενετε)

γιατι ΓΝΩΜΗ μου παντα οι διαφορες στα ιδια mhz εκτος απο οριζμενα bench δεν ειναι και η τρελη η διαφορα (ΔΕΝ λεω οτι δεν ειναι πιο μπροστα ο conroe μην τρελενεστε)

και δεν νομιζω στα games πχ ο 6600 να ειναι πιο γρηγορος απο τον fx 62 στα 3giga και οι 2 στο review σε μερικα games πηγεναν το ιδιο

γειαααα!!!:turn:

ένα πράμα δεν μπορώ να πιστέψω πως από τόσο φτηνές τιμές που παρουσιάζουν με τις ανάλογες επιδώσεις πως είναι δυνατόν να πέσουν και άλλο μετά από 2 3 μήνες από την ημερ/νια κυκλοφορίας τους :boxed:

επίσης μιας και από τις 2 αντίπαλες εταιρίες κατά καιρούς κάποια μοντέλα από την αντίστοιχη σειρά τους ανά χρονολογία ήτανε ουσιαστικά τζάμπα λεφτά

αν είναι τόσο πραγματικά σούπερ όσο τα δείχνουν τότε η amd θα μείνει με τους ΑΜ2 ? δηλ χωρίς τίποτα παρά πέρα ?

πιστεύω όσο νάνε είναι και promotion τώρα το πόσο και που, θα καταλάβουμε σύντομα

και η πλακά θα είναι να γίνουν σχέση με επιδόσεις τιμές ποιο φτηνά από AMD μιας και σχεδόν πάντα τα κοπανούσε για τα καλά η Intel , για τον τελευταίο χρόνο έχω μείνει τρελά πίσω ..τα παλιά member και φιλαράκια ξερόυν :p

και τέλος επειδή είναι να ξανά επιστρέψω στο αγαπημένο μου χόμπι :clap: .....βρίσκομαι στο κενό τώρα όσο ποτέ μου , διαβάζω μεν αλλά τι να προτο διαβάσεις

Υ.Γ. κύριε Γιώργο (hipro) ελπίζω να μην έχασες το ταλέντο σου και να με ξανά κανείς ωραία δουλίτσα όπως κάποτε :worship: :flower:

Αρχική απάντηση από Borg [Σήμερα, στις 05:14]

γειαααα!!!:turn:

ένα πράμα δεν μπορώ να πιστέψω πως από τόσο φτηνές τιμές που παρουσιάζουν με τις ανάλογες επιδώσεις πως είναι δυνατόν να πέσουν και άλλο μετά από 2 3 μήνες από την ημερ/νια κυκλοφορίας τους :boxed:

επίσης μιας και από τις 2 αντίπαλες εταιρίες κατά καιρούς κάποια μοντέλα από την αντίστοιχη σειρά τους ανά χρονολογία ήτανε ουσιαστικά τζάμπα λεφτά

αν είναι τόσο πραγματικά σούπερ όσο τα δείχνουν τότε η amd θα μείνει με τους ΑΜ2 ? δηλ χωρίς τίποτα παρά πέρα ?

πιστεύω όσο νάνε είναι και promotion τώρα το πόσο και που, θα καταλάβουμε σύντομα

και η πλακά θα είναι να γίνουν σχέση με επιδόσεις τιμές ποιο φτηνά από AMD μιας και σχεδόν πάντα τα κοπανούσε για τα καλά η Intel , για τον τελευταίο χρόνο έχω μείνει τρελά πίσω ..τα παλιά member και φιλαράκια ξερόυν :p

και τέλος επειδή είναι να ξανά επιστρέψω στο αγαπημένο μου χόμπι :clap: .....βρίσκομαι στο κενό τώρα όσο ποτέ μου , διαβάζω μεν αλλά τι να προτο διαβάσεις

Υ.Γ. κύριε Γιώργο (hipro) ελπίζω να μην έχασες το ταλέντο σου και να με ξανά κανείς ωραία δουλίτσα όπως κάποτε :worship: :flower:

Ξεκίνα από δω

;)

• 3 weeks later...

Αν μπορείς να βρεις conroe, που είναι μην κοστίζει πάνω από 30% από τις ενδεικτικές τιμές λιανικής, τότε πάρε conroe. Ο 6300 νικάει άνετα τον a64 x2 4200 σε όλα τα benchmarks(και συχνά νικάει και πιο γρήγορους amd cpus) και κάνει πολύ λιγότερα λεφτά ακόμα και σε σχέση με τις νέες μειωμένες θεωρητικές τιμές των amd. Επίσης, τι να πω για το 6600. Απλώς νικάει όλους τους amd.

Ορίστε οι ενδεικτικές τιμές που γράφει το anandtech(είναι οι πιθανές μειωμένες τιμές των amd και intel, δηλαδή οι τιμές που θα ισχύουν σε μερικές βδομάδες)

Intel Core 2 Extreme X6800 2.93GHz 4MB $999

Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4MB $530

AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz 512KBx2 $403*

Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4MB $316

AMD Athlon 64 X2 4600+ 2.4GHz 512KBx2 $301*

AMD Athlon 64 X2 4200+ 2.2GHz 512KBx2 $240*

Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2MB $224

Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB $183

AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz 512KBx2 $169*

Intel Pentium D 945 3.40GHz 2MBx2 $163

Intel Pentium D 915 2.80GHz 2MBx2 $133

Intel Pentium D 820 2.80GHz 1MBx2 $113

Intel Pentium D 805 2.66GHz 1MBx2 $93

*Note: The AMD prices are still rumored. We're waiting for final confirmation from AMD for accuracy.

Το θέμα είναι αν θα μπορείς να βρεις και πόσο υπερτιμολογημένος θα είναι ο conroe λόγω της μειωμένης προσφοράς και αυξημένης ζήτησης που θα υπάρχει(τουλάχιστον τους πρώτους μήνες). Πάντως ακόμα και 30% πιο ακριβές να είναι οι τιμές στην αγορά για τους conroe, πάλι θα συμφέρει να πάρεις conroe και αυτό λέει πολλά για το πόσο καλό cost/perfomance ratio προσφέρουν οι conroe.

Αρχική απάντηση από NIB

Πάντως ακόμα και 30% πιο ακριβές να είναι οι τιμές στην αγορά για τους conroe, πάλι θα συμφέρει να πάρεις conroe και αυτό λέει πολλά για το πόσο καλό cost/perfomance ratio προσφέρουν οι conroe.

κάτσε αυτό είναι πολύ υποκειμενικό και οριακό... για τον enthusiast ίσως να μην είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας αλλά χαλάει το performance per dollar κυρίως σε default καταστάσεις που αφορούν την πλειοψηφία...

χαλάει το performance per dollar κυρίως σε default καταστάσεις που αφορούν την πλειοψηφία

Το κάνει χειρότερο, αλλά και πάλι είναι καλύτερο απ' ότι της amd. Πχ άμα ο 6300 κάνει 30% πιο ακριβά, θα κοστίζει όσο ο 4200(240$) αλλά εφόσον είναι πιο γρήγορος από το 4200 και πάλι θα είναι καλύτερη επιλογή. Το ίδιο θα ισχύει και για το 6600. Ακόμα και 400$(+30%) να κάνει, είναι καλύτερη επιλογή από το amd 5000+.

Και αυτό δείχνει πόσο πολύ πρέπει να μειώσει τις τιμές της η amd ώστε να είναι ανταγωνιστικιά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.