Jump to content

με τι να βάψω την dvd, cd, floppy device? (ειδικα προς κοπρίτη και οποιος αλλος ξέρει

Georgelth

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κοπρίτη αν με ακουυυς πες μου σε παρακαλώ πως να βάψω εξωτερικά το dvd, cd, floppy. Παίρνω μαυρο κουτι, γι αυτό. Οποιος αλλος ξερει ευπροσδεκτος....

Αρχική απάντηση από Alexisferos

πολυ απλα με μαυρο σπραι και θα γινει τελειο...

το θέμα ειναι είναι τι σπρευ να πάρω? και απο που?

Ενα σπρέυ ματ θα κανει την δουλεια πιστεύω. [τα δικα μου τουλάχιστο με τετοιο τα ειχα βάψει και βγήκε καλο αποτέλεσμα.]

Εγώ πάλι πήρα μαύρο μεταλλικό αλλα αυτό είναι καθαρά στην κρίση του καθ'ενός!ένα απλό μαύρο spray πάρε και θα σου κάνει την δουλειά τέλεια.(μόνο μήν τρίψεις το πλαστικό με κανα γυαλόχαρτο όσο λεπτό κ αν είναι γιατι θα σου αφησει γραμμές,την είχα πατήσει μια φορά!):p:tomato: :tomato: :tomato:

Θα πάρεις σπρέι μαύρο για vinyl λέγετε... Πολύ super, δεν κάνει κρούστα όπως τα κοινά σπρέι, και "μπένει" μέσα στους πόρους του πλαστικού που βάφεις.

Παιδια σας ευχαριστώ. Αποφάσισα να πάρω αυτό που είπε ο unstoppable. Δν ξέρω....καλύτερα να αποφύγω τα σπρευ γιατι εντομεταξυ πηγα να τα βάψω με κάτι μπογιές άσχετες (για μπλούζες) μετα το μετάνιωσα και πηγα να τις βγάλω με ασετον και.....φαντάζεστε τι έγινε μετα......μια ευτυχία....οπότε μάλλον το σπρευ δν θα κάτσει....

Από αυτούς που έχουνε βάψει μπορεί κάποιος να μου πει αν καλύπτετε το γύρω γύρω από το τρέι ώστε να μην κολλήσει ?

Παντως εγω εχω βαψει 2 ρομ με μαυρο ματ σπρέι για προφυλακτηρες και εγιναν τελεια!

Θελει πολυ προσπαθεια για να παρατηρησεις οτι ειναι βαμμενα!!!

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 00:44]

Από αυτούς που έχουνε βάψει μπορεί κάποιος να μου πει αν καλύπτετε το γύρω γύρω από το τρέι ώστε να μην κολλήσει ?

τα πλαστικα 99% των περιπτωσεων βγαινουν τελειως απο το σωμα του drive....

το καλυμα του tray ομοιως

το διαφανο πλαστικο του led επισης...

η ταινια που εχει πολλες φορες το πορτακι απο πισω φευγει ευκολα και ξαναμπαινει μετα

αρα αυτα που θα βαψεις ειναι μονο πλαστικα...

-καλο καθαρισμα αρχικα

-κι ενα ελαφρυ τριψιμο με ντουκοχαρτο δεν κανει κακο...

-δυο χερια χρωμα και αλλα δυο βερνικι

-επανασυναρμολογηση

-και καθαρισες...

τα ιδια ισχυουν και για card readers, floppies κτλ...

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

-δυο χερια χρωμα και αλλα δυο βερνικι

Τι βερνίκι χρησιμοποιούμε, σενιόρ???

Το βασικο ειναι να παρεις χρωμα ΝΕΡΟΥ γιατι αλλιως βρωμαει τρελλα. Μια βολτα απο Καλφακη που εχει τα ειδη μοντελισμου στο κεντρο και θα βρεις μεγαλη ποικιλια στα χρωματα ειδικα για πλαστικα.

εγω εβαψα πηγα να παρω ματ μαυρο για το floppy μου και μου εντοσε ο ανθρωπος εκει λεει καλιτερα να παρω ενα αλλο που ειναι ειδικο για πλαστικα και το εκανα με αυτο 2 χερια το καπακι και το κουμπι, καλο βγηκε μονο που στην πρωτη μερα κολαγε λιγο και απο το κατο το κουμπι το ειχε πιασει ο μπαμπας μου και εμεινε αποτυπωμα, για τα drives εβαλλα της coolermaster , καλα ειναι μονο απο αν δεν βαλεις καλα το αυτο κολητο θα κολανε επισης καλο ειναι το αυτοκολητο γυρο γυρο να το βαψεις και αυτο με εναν μακραδορο

Αρχική απάντηση από Yiannis01 [Σήμερα, στις 14:52]

Το βασικο ειναι να παρεις χρωμα ΝΕΡΟΥ γιατι αλλιως βρωμαει τρελλα. Μια βολτα απο Καλφακη που εχει τα ειδη μοντελισμου στο κεντρο και θα βρεις μεγαλη ποικιλια στα χρωματα ειδικα για πλαστικα.

τα υδατοδιαλυτα χρωματα (ακρυλικα) ειναι καλα για ζωγραφικη και μοντελα...

δεν κανουν για χρηστικα αντικειμενα..

μιας και ειναι ευαισθητα, πιο μαλακα και αν πας να τα καθαρισεις ακομα και αζαξ χανουν σταδιακα τη ζωντανια τους (εαν δε εχουν βαφτει χωρις υποστρωμα ξεφλουδιζουν για πλακα)

με λιγα λογια ενω ειναι αοσμα και ευκολα στο καθαρισμα ΔΕΝ κανουν για βαψιμο υπολογιστη και περιφερειακων...

παρα μονο στην περιπτωση που τα περασεις δυο τρια χερια βερνικι καλο ωστε να ασφαλισεις το χρωμα καλα...

αλλα σαυτην την περιπτωση οποια πλεονεκτηματα προσφερουν στην χρηση τους , αναιρουνται απο τη χρηση μη υδατοδιαλυτου βερνικιου...

σχετικα με το ιδιο το βερνικι τωρα

και με ενα απλο βερνικι spray η δουλεια γινεται μια χαρα...

ειτε matte ειτε glossy ειτε satin πιανουν αρκετα καλα

δυο χερια συνηθως αρκουν...

(με διαδοχικα περασματα απολες τις πλευρες ομως...)

απλα θελουν προσοχη στο βαψιμο

ωστε να μην πεσει παχυ στρωμα που μπορει να μας σηκωσει το χρωμα απο κατω

να μην υπαρχει σκονη στον χωρο

γιατι λογω του οτι αργουν να στεγνωσουν πιο πολυ απο τα κλασσικα χρωματα

εχουν την ταση να μαζευουν οτι σκουπιδακι υπαρχει εκει κοντα με αποτελεσμα να μοιαζουν οι βαμμενες επιφανειες με αυτοκολλητη μυγοπαγιδα....

για καλυτερα αποτελεσματα υπαρχουν και τα βερνικια αυτοκινητου σε spray

που προσφερουν μεγαλυτερη αντοχη και καλυτερο φινιρισμα

με μονο μειονεκτημα το ελαφρως μεγαλυτερο κοστος (~10-13 η φιαλη)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.