Jump to content

HDD κ σπαζοκεφαλιες....

Samael

Recommended Posts

Εχουμε κ λεμε,Seagate 7200.7 Pata πανω σε GB K8NMF-9.

Ta XP ειναι πανω σε ενα RAID στημενο απο το προηγουμενο pc(το βασικο μου δλδ) Abit AN8 Fatality, κ ο Seagate ειναι απλα αποθηκη.

Τα ΒΙΟΣ τον βλεπουν κανονικα,αλλα τα win οχι.Ειχα καποια προβληματα με τους οδηγους του PATA Controller αλλα μετα απο 15 προσπαθειες κ 5 διαφορετικες εκδοσεις τα περασα.

Το κουλο ειναι οτι ο Controller τον βλεπει κ στα Win,αλλα ουτε το diskmgmt μου τον βγαζει oυτε το Partition Magic.

Γενικος ο δισκος στα Win φαινετε μονο εδω:

post-119-1416072652,1533_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Πολυ κουλο προβλημα!

Με τους default της MS παλι δεν τον βλεπει?

Να υποθεσω οτι ο δισκος εχει κανονικα partition και data πανω ε?

Tιγκα ειναι,75GB Data... :(

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

Δοκίμασε να κανείς δεξί κλικ στο My computer και μετά manage και μετά εκεί που λέει disk management

Τον εμφανίζει εκεί???

Nope,αορατος ο φουστης...

Αρχική απάντηση από Chosen

Στον Device manager, δεν θα δεις τον δίσκο κάτω από το IDE/ATAPI controllers, αλλά στο Disk drives.

Ναι μεν αλλα....

Μονο το RAID φαινετε εκει,ο Seagate θυμα του Azax :cry:

Παραδοξο επισης το γεγονος οτι ουτε με το serialel κ καρφωμα στην Sata port τον βλεπουν τα win(ασε που για καποιο λογο τα win φορτωνουν σε 3Min... ετσι με 3 sata πανω)

μήπως έχεις περιορίσει τα γράμματα που θα δίνονται στα drives (πχ ως το E) και δεν υπάρχει διαθέσιμο για να στον εμφανίσει? (το έχω πάθει αλλά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν δε φαινόταν ούτε καν στο disk management)

Αρχική απάντηση από Voudas

μήπως έχεις περιορίσει τα γράμματα που θα δίνονται στα drives (πχ ως το E) και δεν υπάρχει διαθέσιμο για να στον εμφανίσει? (το έχω πάθει αλλά για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν δε φαινόταν ούτε καν στο disk management)

Αυτος δεν ειναι λογος για να μην στο εμφανιζει στο disk management.

Δοκιμασε να τον δεις και απο το Acronis, αλλα 99% ειναι προβλημα PATA drivers-Windows.

Αρχική απάντηση από format c:

Μήπως τον είχες σαν dynamic disk; Με ένα απλό import θα τον έβλεπαν τα windows. Μη βιάζεσαι ποτέ να φορμάρεις σκληρό, πάντα θα βρεθεί κάποιος τρόπος.

Οταν λες Import?

Πρωτη φορα το ακουω,για εξηγησε πλζ :)

Μιχαλη μπορεις να ποσταρεις μια φωτο του αυτοκολλητου του....

κατι παρομοιο ειχα παθει με seagate 80αρη καινουριο δισκο

ο οποιος οπως εμαθα μετα

ηταν απο επισκευη της seagate και οχι πραγματικα καινουριος...

ποτε τον εβλεπε και ποτε οχι...

και σε δυο μητρικες κιολας (συνολικα 4 διαφορετικοι controllers)

τελειως κουλη συμπεριφορα...

Φαινονται σχεδον ολα νομιζω ;)

9179539549729579450020uu.th.jpg

Mετα το φορματ τον ειδε παντως,μαλλον προβλημα drivers ηταν εμενα μιας κ ακομα κ στο Dos διαβαζα τον δισκο κανονικοτατα κ ολα τα δεδομενα ηταν μεσα.

Αλλα εχασα τα δεδομενα στο raid μου γιατι ειχα την εμπνευση να σβησω ολα τα nv-κατι του system32 που ειχαν σχεση με τα controllers.Φυσικα μετα το restart πηρα τα @@ μου,κ ακομα ποιο ωραιο ηταν το γεγονος οτι καταστραφικε το aray...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.