nick_p Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2006 Αποφασισα και εγω σαν παιδι να φτιαξω μια homemade κατασκευη ενος συστηματος για ψυξη με νερακι.... Ολα αρχισαν με την δωρεαν κατοχυρωσει ενος ψυγειου απο honda civic '93 αρκετα καλο σε μεγεθος για να με βαλει σε σκεψεις για μια καλη υδροψυξη.....(οι διαστασεις ειναι 40cm x 42cm x 3,5cm πανω κατω....) ετσι λοιπον μπηκα στο τρυπακι και εψαξα να βρω καλη αντλια που να μου γυρναει χαλαρα ολο αυτο το φορτιο νερου αρκετα γρηγορα...,οι αντλιες τις αγορας ειναι για τα μπαζα και πολυ ακριβες.....και 12voltες(75 ευρω για μια αντλια που γυρναει 1200λιτρα την ωρα???ΕΛΛΟΣ...το μονο πλεονεκτημα το μεγεθος τους....)ετσι λοιπον κατεληξα σε μια αποθηκη με αντλιες καπου κοντα στο ολυμπιακο χωριο οπου και προμηθευτηκα μια καλη (2κυβικα νερο την ωρα) το μονο μειονεκτημα ειναι πως ειναι καπως πιο μεγαλη απο αυτες που εχουμε συνηθισει.....δηλαδη 15cm υψος , 25 μηκος και 15 πλατος! αυτο σημαινει πως αναγκαστηκα μιλαμε για μια αντλια που θα ειναι εκτος κουτιου... εχω προμηθευτει χαλκο και plexy glass για να φτιαξω blocks και <<switchers>> Πως το εχω σκευτει.....: στο κατω μερος του ψυγειου (το οποιο θα εφαρμοστει στην δεξια πλατη του serverοκουτου μου) υπαρχει η εξοδος του κρυου νερου....απο εκει θα φευγει με εναν σωληνα ευκαμπτο 20 χιλιοστων εσωτερικης διαμετρου το κρυο νερακι το οποιο θα πηγαινει με τα αντιστοιχα ρακορ στο πρωτο <<switcher >> κατασκευασμενο απο plexy το οποιο θα χωριζει σε 5 μικροτερης διαμετρου σωληνακια (10 χιλιοστων) απο τα οποια θα φευγουν (προς το παρον απο τα 3) για cpu block, gpu block kai chipset block. Το ζεστο νερακι απο τις επιστροφες των παραπανω θα πηγαινει σε αλλο <<switcher>> το οποιο θα συλεγει ολο το ζεστο νερο το οποιο θα πηγαινει στην αντλια και απο εκει στο ψυγειο παλι............(πανω αριστερο μερος) η διαταξη των ολων πραγματων ειναι σωστη???? κατα ποσο χρειαζομαι Tank και για πιο λογο...τι προσφερει??? παιδια πρωτεινετε μου καποιο σχεδιο ευκολο για homemade κατασκευη blocks να φτιαξω....εχω σκεφτει αυτο με τα ισια αυλακια μεταξυ εισοδου και εξοδου...... την γνωμη σας παρακαλω.... τι να προσεξω.....??? Υ.Γ.: η αντλια εχει τρομερη δυναμη και ειναι αθορυβη καπως (μαλλον θα κλειστει σε κουτι με μονωτικο..) σκεφτητε πως εχει 20 χιλιοστα διαμετρο η εισοδος /εξοδος...και ο πωλειτης μου ειπε πως εχει αρκετη δυναμη να ανεβασει το νερο ακομα και σε υψος 15 μετρων με σωληνα ιδιας διαμετρου γιαυτο και κοιταω να το ξεσπασω λιγο με την εφαρμογη των 5 εξοδων απο τα swtchers μην τα τιναξει ολα απο πιεση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 16, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 nothing.............?????????????????? :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 μηπως ειναι "too much" η αντλια? Θελεις να κανεις κατι ιδιαιτερο (πχ bong) ή με μια απλη υδροψυξη θα εισαι καλυμενος? Αν ναι προτεινω να παρεις οτι περνει ολος ο κοσμος. Καμια hydor,eheim κλπ... Αυτη κρατα τη για τις πλυμμηρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daidalos Ιούνιος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Οντως μεγαλη υπερβολη η αντλια πιστευω. Περα απο τα προβληματα που ισως προκυψουν απο πιεσεις, παιζει να ριχνει και μπολικη θερμοτητα στο κυκλωμα. Με μια 1200l/h εισαι υπερκαλυμενος δοκιμασμενα. Εγω με 900 λιτρα αντλια 12V, 2 μπλοκ, διπλο ψυγειο και πανω απο 2,5μ σωληνωσεις και ειμαι παρα πολυ καλα. Οσο για την κατασκευη μπλοκ που να δουλευει σωστα θελει λιγο μελετη. Δεν ειναι και οτι πιο ευκολο. Αλλα και εκει υπαρχει η δοκιμασμενη και πολυ καλη λυση του eleven. Τα μπολκ του ειναι κορυφαια σε ποιοτητα και αποδοση και ειναι και δικος μας ανθρωπος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 16, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Αυτη κρατα τη για τις πλυμμηρες χαχαχα λες Unseen να την παω στο βουνο που εχω προβλημα με το ποταμι?? :p Παντως δεν θα το ελεγα σχετικα με την θερμοκρασια μιας και το μοτερ απο την φτερωτη απεχει τουλαχιστον 6 εκατοστα..........του λουστη λες να θερμενεται??? τα εχω παρει στο κεφαλι με τα blocks γιατι ο τορναδωρος μου με γραφει στα .......ια του και θα του κουμπωσω την αντλια στο κεφαλι στο τελος.........:devil: θα δειξει το αποτελεσμα!!....τι να πω.....? οσο για τις ετοιμες δεν λεει.....ειπα να φτιαξω κατι μονος μου και οχι να το αγορασω....αμα ειναι να δωσω μια 150 αρα για νερο γιατι δεν προχωραω και το φρεον που εχω αφησει στην μεση.... καταλαβατε? δεν συμφερει!! το τανκ ειναι απαραιτητο σε ενα συστημα??? bong??? what the f..k is that??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 16, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Το τανκ σε ένα σύστημα παίζει ρόλο δοχείου διαστολής και υπερχείλησης. Το νερό με τη θερμοκρασία αυξάνει τον όγκο του και κάπου πρέπει να πάει. Αν το κύκλωμά σου είναι κλειστό και δεν έχει κάπου να διοχετευτεί ο επιλέον όγκος του νερού, θα σου πετάξει τους σωλήνες. Γι'αυτό το λόγο και δε γεμίζεις πότε το κύκλωμα πάνω από το 90% της χωρητικότητάς του. Επίσης μια καλή μέθοδος όταν το στήσεις, είναι να ζεστάνεις όσο περισσότερο μπορείς το νερό, ίσως και κλείνοντας τους ανεμιστήρες του ψυγείου τελείως, αλλά χωρίς τάπα στο τανκ. Μόλις σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία σε ένα μέγιστο επίπεδο, κλείνεις καλά την τάπα και το βάζεις να δουλέψει σωστά με τους ανεμιστήρες. Κρυώνοντας το νερό, μειώνει τον όγκο του, δημιουργόντας έτσι μια υποπίεση στο κύκλωμα και μειώνεις δραστικά τις πιθανότητες να φύγει κάτι από τη θέση του Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 16, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 τι χαζος...............ναι εχεις δικιο......επρεπε να το φανταστω χαζομαρα μου..... το ψυγειο του αυτοκινητου κοντα στην ταπα εχει την all time classic εξοσδο για δοχειο για αυτον τον λογο αρα δεν νομιζω να εχω προβλημα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 16, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 BongsTι εφτιαχνε ο μαστορας στα κεφια του!http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3424&highlight=bongΑλλα linkhttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=78543&highlight=bonghttp://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=81277&highlight=bong Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick_p Ιούνιος 16, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 14:07] Bongs Tι εφτιαχνε ο μαστορας στα κεφια του! http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=3424&highlight=bong Αλλα link http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=78543&highlight=bong http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=81277&highlight=bong χαχαχαχα ρε Unseen αν βαλω αυτο στο γραφειο οσοι ερχοντε θα με κοροιδευουν.....μη σου πω θα με βγαλουν και "κυριο Συφωνι " για παρατσουκλι...... εγω λεω καλυτερα να κανουμε το εξης.....στην αυλη εχει ενα παλιο πιγαδι με καθαρο και πολυ νερο το οποιο ειναι μπουζι......ε ελα απο το σπιτι να βαλουμε εκει την <<τουμπανο>> αντλια που πηρα και θα πηγαινει direct στον επεξεργαστη..........σωστος??????? περα απο την πλακα αυτο πρεπει να κανει δουλεια γλιτωνεις λεφτα αρκετα αλλα καλυτερα να κανει σαν τρενο το pc απο τον θορυβο παρα να λενε "ο Συφωνης" Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούνιος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 Bong = Συχνοουρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.