kreach Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 14, 2006 Tο παλιό pc έχει έναν Celeron @3GHz. O ανεμιστήρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, πραγματικά με πιάνουν πονοκέφαλοι και χάρη στο Speed Fan ρίχνω το fan speed στα 2%. Μόνο και μόνο τότε μπορώ να ησυχάσω. Παρόλαυτα το Temp1:47 Temp2:60 Temp3:51 ... με λίγο ακόμη και τηγανίζω αβγό. Μια δυο φορές μου έχει σβήσει ο υπολογιστής λόγω υπερβολικής θέρμανσης. Ψάχνω ψύκτρα σχετικά φτηνή αλλά όσο το δυνατό πιο αθόρυβη . Προσωπικά μένω κοντά σε κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟΥ αλλά E-SHOP οπότε προτιμω η επιλογή να γίνει από κει Bρήκα τούτη δω: Ανεμιστήρας Silent CNPS7000B για Intel 478 AMD 32Ε στα 1,350 - 2,600 rpm και 18.0 ~ 27.5dBA (τί διαφορά έχουν τα dB με dBA?). Τί λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.papas Ιούνιος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Δεν ξερω τι διαφορα εχουν. παντως 16db το αυτι δεν τα κουει και 27,5db που λες οτι βρηκες πρεπει να ειναι σχετικα αθορυβη. Φανταζομαι οτι ειναι το ιδιο πραγμα db-dba. ΟΙ 2600rpm πιστευω ειναι πολυ καλες. Tο δικο μου δουλευει στις 3600 και κανει σαν διαολι. εγω παντως τωρα σκεφτομαι για νερακι. ειναι πιο αθορυβο.:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 14, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Μια καλή λύση είναι να πας σε silent αλλά το θέμα είναι αν έχεις καλή ροή στο κουτάκι σου.Τι ανεμητριρακια έχει το κουτί σου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Ιούνιος 14, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Το κουτί είναι από ΕΤΟΙΜΑΤΖΗΔΙΚΟ Πλαισίου εν έτη 2001 ... ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής! Με λίγα λόγια άστα να πάνε! Έναν ανεμιστιράκο πίσο μικρό με διάμετρο ~7cm.Όσο αφορά τον Θόρυβο 2 πράγματα παίζουν ρόλο: α) Ντεσι Μπελ (dB) ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ του ήχου Bασικά, απο απορία, μέχρι ΠΟΣΑ dB είναι κάτι Αθόρυβο? Τί συχνότητες δεν ακούμε? Τουλάχιστον για το ανθρώπινο αυτί !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 14, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, "αθόρυβο" θεωρείται κάτι απο 21dB (αν θυμάμαι καλά) και κάτω. Κατά τη γνώμη μου και εκεί ακούγονται αρκετά. Γενικώς πάντως να ξέρεις για τα Zalman γενικότερα οτι είναι ικανοποιητικά θα έλεγα στις χαμηλές στροφές αλλά άμα αρχίσεις να ανεβάζεις άστο καλύτερα... Θα μπορούσες να πάρεις και κάποια μεταχειρισμένη πάντως. Κυκλοφορούν πολλές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 14, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, "αθόρυβο" θεωρείται κάτι απο 21dB (αν θυμάμαι καλά) και κάτω. Κατά τη γνώμη μου και εκεί ακούγονται αρκετά. hey superman....21δβ ειναι αρκετα? αρκετα θα ελεγα τα 27δβ ,ικανοποιητικα τα 24δβ και απο 21db και κατω....... zzz...σσσστ!κοιμαμαι... kreach μιας και εχεις celeron παρε καμμια γομαροψυκτρα...πχ xp90c -120 καμμια sonic -tuniq ...παρε και ενα 12 αρη να φυσαει....και εισαι οκ.... μερικοι 12αρηδες... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650441 <-ας πουμε οτι κανει θορυβο αλλα πολυ φτηνος!Ενδεχεται να τον τιμησω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805118 <- καλουλης φαινεται απο χαρακτηριστικα και ενας 12αρης απο extremeshop και ενας 9αρης -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806152 μερικες ψυκτρες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804032 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650403 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650463 the big thing -> http://www.checkmate.gr/products.php?pid=1535 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 14, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από kreach Το κουτί είναι από ΕΤΟΙΜΑΤΖΗΔΙΚΟ Πλαισίου εν έτη 2001 ... ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής! Με λίγα λόγια άστα να πάνε! Έναν ανεμιστιράκο πίσο μικρό με διάμετρο ~7cm.Όσο αφορά τον Θόρυβο 2 πράγματα παίζουν ρόλο: α) Ντεσι Μπελ (dB) ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ του ήχου Bασικά, απο απορία, μέχρι ΠΟΣΑ dB είναι κάτι Αθόρυβο? Τί συχνότητες δεν ακούμε? Τουλάχιστον για το ανθρώπινο αυτί !! Για όλα αυτά θες ακριβείς μετρήσεις ήχου με όργανα πάντως ότι και να πάρεις κάτω από τα 19db είναι αθόρυβα αλλά όχι σαν τα fanless Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούνιος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 super επιλογή αλλά 32 είναι λίγο πολλά για τόσο παλιό σύστημα :/ αυτή τη ψύκτρα έχω στο pc, prescott 2.8 και ακόμα και το μεσημέρι μπορώ να την έχω και στο ρελαντί (1800rpm ή κάτι τέτοιο). Θα μπορούσες να την δοκιμάσεις και χωρίς να βάλεις μπροστα το ανεμιστήρι της αρκεί να έχει κυκλοφορία αέρα το κουτί. maki μια χαρά είναι η ζαλμαν και σε μεγαλύτερες στροφές... δεν μπορω να πω ότι με ενοχλεί όταν την βάζω στο Full θα σου πρότεινα αυτό http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=27903 αν έχεις κάποια υποτυπώδη κυκλοφορία αέρα στο κουτί σου, σίγουρα παίζει fanless Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 14, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 14, 2006 Ξεχνα τα ανεμιστηρια.Θες κατεβαστηρι..ανεμιστηρα χρειαζεται αναγκαστικα ο cpu και το τροφοδοτικο.Ριξε τους τα βολτ η παρε νεους.Οτι αλλο εχει φαν ειναι αχρηστο(καρτα γραφικων και τσιπακι..θες passive τετοια αλλιως δεν κανεις δουλεια!Κουτι το ανοιγεις στο πλαι και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 15, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2006 Τα 21dB είναι ιδιαίτερα αισθητά τη νύχτα... Πίστεψέ με... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Ιούνιος 16, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2006 To αυτό. Θέλω να μπορώ να κοιμάμαι με τον υπολογιστή αναμένο (ναι, πολλά ζητώ!)Nos Dio, το να ανοίξω το κουτί, θα γεμίσει το pc σκόνη κτλ, η σκόνη δεν βλάπτει τον υπολογιστή?Βασικά ψάχνω καλό ανεμιστήρα ώστε με το Speed Fan να τον πάω στο 10% ας πούμε (συγκεκριμένα του Celeron τον πάω στα 2% για να μην πεθαίνουν τα αφτιά μου). Για παράδειγμα η ψύκτρα του 3500+ που έχω στο σύστημα της υπογραφής είναι ΑΘΟΡΥΒΟ (είτε βάλο με το Speed Fan 0% είτε 100% ίδια διαφορά). Ναι ακούγεται θόρυβος, αλλά από το τροφοδοτικό, δεν μπορεί, πρέπει να δουλεύει το Speed Fan έτσι?Στην χειρότερη πάω για Fanless, κάτι χάλκινα εξαρτήματα καμιά 50ριά Ευρωπούλια. Είναι όμως άθλια η κυκλοφορία αέρα στο κουτί. Τώρα για τα volt κτλ δεν κατάφερα μέσω του Βίος να τα μειώσω ... ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narayan Ιούνιος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Για ψύξη Celeron μία καλή και οικονομική λύση είναι η αντικατάσταση της ψύκτρας με αντίστοιχη stock ψύκτρα από Prescott σε S478. Έχει αρκετά καλύτερη σχεδίαση με αποτέλεσμα και ως εκ τούτου καλύτερη απαγωγή θερμότητας.Προσωπικά σε Celeron 2.4 και 2.66 έχω παρατηρήσει μείωση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμών σε idle και 14 σε full load. Ως εκ τούτου με χαμηλότερες στροφές ανεμιστήρα θα δουλέυεις στις ίδιες θερμοκρασίες με πριν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Ιούνιος 19, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Nos-Dio [15-06-2006 02:46] Ξεχνα τα ανεμιστηρια.Θες κατεβαστηρι..ανεμιστηρα χρειαζεται αναγκαστικα ο cpu και το τροφοδοτικο.Ριξε τους τα βολτ η παρε νεους.Οτι αλλο εχει φαν ειναι αχρηστο(καρτα γραφικων και τσιπακι..θες passive τετοια αλλιως δεν κανεις δουλεια!Κουτι το ανοιγεις στο πλαι και τελος. Βρήκε τη λύση το παλικάρι! Έτσι έχει το κατεβαστήρι σου εσύ? Παθητική ψύξη χωρίς σωστό airflow αδερφε, είναι πολύ χειρότερη από μαμίσιο ανεμηστήρι (όταν ανοίγεις το πλαινό, το airflow πεθαίνει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 τα παραλες κι εσυ.σιγα την ψυξη που θελει ενα τετοιο συστημα.ισα ισα να βρισκεται κατι πανω και δεν παθαινει τιποτα.δεν θα του τραβαει και τιποτα τρελα load... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Ιούνιος 19, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Με ανοιχτό το πλαϊνό, το κατεβαστήρι σε 9 μήνες το πολύ θα έχει γίνει τσιμέντο μέσα απ' τη σκόνη ενώ με σωστό airflow και ένα φιλτράκι για την σκόνη στην εισαγωγή θα χρειαστεί απλά ένα καλό τεκάλεμιτ πάνω στον χρόνο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris74 Ιούνιος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 xp 120 δες στις αγγελιες πουλανε αρκετεςμε 1 12αρι επανω θα κανεις την δουλεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 19, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από dimitris74 xp 120 δες στις αγγελιες πουλανε αρκετεςμε 1 12αρι επανω θα κανεις την δουλεια σου Εχμ... Για φτηνή ρωτάει το παιδί... Πόσο να βρεις την xp120 πια; Συν τον ανεμιστήρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.