Jump to content

Ο Επικήδειος ενός YONAH T2600ES με FOTO

gprhellas

Recommended Posts

Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν να συλλέξω πληροφορίες και υλικά για την περάτωση (πραγματοποίηση) αυτής της κηδείαςσυγνώμη δοκιμής ήθελα να πω. (δεν πρέπει να χάνουμε το χιούμορ και την ελπίδα μας ποτέ).

Αρτι αφηχθέντος είς Πρωτεύουσαν (μόλις έφτασε στην Αθήνα) εκ Θεσσαλονίκης της νέας ψυκτικής μηχανής.Σινγλ Στέιντ (κοινώς SS - (οχι το HONDA) ) by unseen και πριν προβώ σε νέα τεστ είπα πρώτα να ξεζουμίσω τον YONAH T2600ES με το ταίρι του το Aopen i975Xa-YDG και τις μνημούλες CORSAIR XPS2-5400UL και πάντα με stock air cooling by Aopen. (αν δεν την έχετε δει είναι μία μικρή ψυκτρούλα περίπου 7 x 7 και ύψους μόλις 2cm).

0013ds.th.jpg

Έτσι έριξα λίγο ακόμα τον χρόνο μου στο Pi 1M από 21,5xx σε 21,4xx. Σχετική foto θα επισυνάψω μόλις κατορθώσω να έχω προσβαση στον SATA WD250 καθότι το παράρτημα Αθηνών δεν διαθέτει προς το παρόν άλλο PC. (να ενημερώσω ότι το Κεντρικό σπίτι - εργαστήριο..είναι στο Αίγιο).

Μετά τα απαραίτητα μονόματα με σπρέυ βαζελίνες ταινίες και τα σχετικά και αφού χρησιμοποιήθηκε χειροποίητη φλάντζα πισοταινίας για μόνωση της CPU (αν θέλετε υπάρχει η κατασκευή της σε foto με ειδικό πλάστη ανοίγματος φύλου),

0020xn.th.jpg

μονταρίστηκε η κεφαλή (ψυκτική) αλλά υπήρχε πρόβλημα δεδομένου ότι οι CPU για laptop δεν έχουν προστατευτικό κάλυμμα του πυρήνα τους όπως οι desktop εκδόσεις τους και είναι πολύ ευαίσθητοι στις πιέσεις (όπως και τελικά επιβεβαιώθηκε).

0035hq.th.jpg

Η σύσφιξη της κεφαλής (ψυκτικής πάντα) στις 9άρες (cm) M4 έγινε διαγώνια και διαδοχικά όπως προστάζει η ευαισθησία του εκάστοτε μονταδόρου(όπως σφίγγεις το καπάκι του συμπλέκτη από παπί όταν έχεις αλλάξει δίσκους.) και χρησιμοποιώντας εννιάρι πολύγωνο facom (είπαμε παράρτημα Αθηνών είμαστε).

0043sc.th.jpg

Δυστυχώς η ΕΛΕΙΨΗ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ κοινώς ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ οδήγησαν στην υπερβολική πίεση και καταστροφή της CPU.

0053cr.th.jpg

0069md.th.jpg

0073pv.th.jpg

Θέλω να μοιραστώ την παρούσα και πάντα προσωρινή (ελπίζω) θλίψη μου μαζί σας και να ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΦΙΛΙΚΑ στους εκάστοτε παραγωγούς κεφαλών (είπαμε ψυκτικών άμα πιά. ) να διαθέτουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ .

Για να μην αναφέρω ότι θα έπρεπε να αναφέρουν και την μέγιστη ροπή σύσφιξης αυτής . Παρεμπιπτόντως να σας αναφέρω ότι έχω 9άρι ροπόκλειδο αν και δεν χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα δοκιμή (είπαμε παράρτημα Αθηνών είμαστε άμα πιά). Παραθέτω και σχετική foto.

0082rt.th.jpg

Ελπίζω να μην σας κούρασα με το ιδιόμορφο χιούμορ μου (ναι, ναι, ξέρω παράρτημα Αθηνών) τα σχόλια δικά σας.

P.S. (είναι η πρώτη φορά που ποστάρω τέστ, συγχωρήστε μου τυχόν λάθη και παραλήψεις)

newvisiongpr9ro.jpg

Πατάς με το χέρι το enclosure για να καταλάβεις πότε βρίσκει τον πυρήνα και μετά σφίγγεις-παιρνεις τα κενα με τις βίδες . Υποθέτω πως το έκανες ετσι και οχι σφιγγοντας απο την αρχή και οσο πάει . Καλυτερα να δεις 80c στο bios [ακα δεν παταει καλα] και να σφίξεις λίγο ακόμη παρα αυτό που εγινε. :) /.

Συλληπητήρια πάντως.

Καταρχας συλληπητηρια

Η δουλεια που εκανες με την μονωση φαινετε φοβερη.

Λιγο μονο που στο σφυξιμο θα επρεπε να το κανεις οπως το λεει ο athens.

Επισης προσεξα στο σπιτι οτι δεν ειχα βαλει το πακετακι με τις βιδες στο κουτι. Οχι πως εχουν διαφορα αλλα εγω βαζω πεταλουδες για σφυξιμο και οσο ναναι το νιωθεις λιγο.

Επειδη το προιον δεν ειναι επαγγελματικο και χρειαζεται βοηθεια θα ηθελα να μου δειξεις τι αποστατες τερματισμου εννοεις.

Την επομενη φορα οπως καi δηποτε heatspreader!

Δεν εισαι ο μονος που εχει σπασει πυρηνα...

και δεν είναι ανάγκη να έχει αποστάτες στις βίδες, εκεί παίζουν τόσο τα χιλιοστά που ανάλογα τη cpu μπορεί κ πάλι να έσπαγε ή να μην πάταγε καλά.

κυκλοφορεί μια φώτο του hipro με αυτοσχέδια "pads" στις γωνίες του κεραμικού της cpu για αυτό ακριβώς το λόγο...

περιμένω την άλλη εβδομάδα (μπορεί και την παρασκευή)

New Intel D975X bad axe rev. 304 conroe support

+Ε6600.

αν μου ευχυθήτε καλή επιτυχία μπορεί να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

Αρχική απάντηση από Vadergr

Μεγαλο κριμα πραγματικα.Να υποθεσω θα συνεχισεις με 2ο κομματι?

ότι έγραψα είναι καθαρά πληροφοριακό και δεν είναι καθόλου καυστικό το σχόλιο για τον κατασκευαστή (χιούμορ κάνουμε έτσι..)ενοείτε.....

για αποστάτες ενοω σωλινάκι αλλουμινίου με πάχος τουλάχιστον 2mm εσωτερική διάμμετρο 4 με 5 mm και μήκος λίγο λιγότερο από τον τερματισμό ώστε να μπορείς να τριμάρεις με ροδέλες το σημείο τερματισμού.

αν χρειαστω βοήθεια για το 6600 θα σας ζητήσω.

(αν καείς στο χυλό φυσάς και το γι@ούρτι.........)

Αρχική απάντηση από unseen

Καταρχας συλληπητηρια

Η δουλεια που εκανες με την μονωση φαινετε φοβερη.

Λιγο μονο που στο σφυξιμο θα επρεπε να το κανεις οπως το λεει ο athens.

Επισης προσεξα στο σπιτι οτι δεν ειχα βαλει το πακετακι με τις βιδες στο κουτι. Οχι πως εχουν διαφορα αλλα εγω βαζω πεταλουδες για σφυξιμο και οσο ναναι το νιωθεις λιγο.

Επειδη το προιον δεν ειναι επαγγελματικο και χρειαζεται βοηθεια θα ηθελα να μου δειξεις τι αποστατες τερματισμου εννοεις.

Την επομενη φορα οπως καi δηποτε heatspreader!

Δεν εισαι ο μονος που εχει σπασει πυρηνα...

υποθετω πως θα φτιαξεις αυτους τους αποστατες. Οποτε δειξε μας φωτο για να το δουλεψουμε.

Παντως το πατημα στην τελευταια φωτο(εκτος βεβαια απο το σημειο που εσπασε) ειναι μια χαρα.

Και βεβαια καλη επιτυχια!

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Ειθε βνα αναπαυτει σε τοπο χλοερο (σκουπιδια???), εις τοπο αναπαυσεως...

Κριμα παντως!

Οχι και σκουπίδια, είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τον νέο νόμο περί ανακύκλωσης, ο οποιος λέει ότι μπορείς να πάς την παλιά σου συσκευή και να την παρατήσεις σε ένα κατάστημα λιανικής εφόσον αγοράσεις μια αντίστοιχη καινούρια.

π.χ. CPU -> CPU

VIDEO -> DVD

CD ROM -> DVD-RW

Μια που εδω ειμαστε το κεντρικο καταστημα και οχι παραρτημα:tomato:

το τεχνικο μας τμημα θα ηθελε να σας ενημερωσει οτι η κατασκευη τερματικων αποστατων θα μπορουσε να ειναι εφικτη μολις καποιο καταστημα (που εχει καρυδια ,φυστικια κτλ ξηρα καρπα) μας προμηθευσει με μεγαλο αριθμο μητρικων ωστε να μετρηθουν οι κατασκευαστικες διαφορες που υπαρχουν σε καθε υλοποιηση

Μεχρι τοτε (ποτε δηλ) θα πρεπει ο εκαστοτε μονταδορος να δειξει την αναλογη ευαισθησια (οπως πολυ σωστα αναφερει και ο φιλτατος gprhellas) αλλα και την αναλογη επιμελεια για την αναζητηση της σχετικης τεχνογνωσιας (how to)

Η παραλειψη του κ Unseen για την τοποθετηση των πεταλουδων σισφιξης ειναι πολυ σημαντικη και γιαυτο το λογο θα τιμωρηθει αναλογως

Περα απο την πλακα τα συληπητηρια μου για τον εκλειποντα

Παντως το πατημα της κεφαλης αποτι βλεπω ειναι αψογο(ακομα και σε τοσο μικρο πηρυνα ) αλλα δυστυχως η ζημια εγινε

Αν βρεις heatspreader απο p4-celleron παλι θελει προσοχη γιατι μπορει το υψος του πηρυνα μπορει να ειναι μεγαλυτερο απο την πατουρα του HS

καλη συνεχεια και καλη επιτυχια

Υ.Γ Το ροποκλειδο δεν θα χρειαζοταν τις προδιαγραφες αντοχης του πηρυνα για να το ρυθμισεις??

Ζωή σε μάς να τον θυμόμαστε...και συλληπητηρια

Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα IHS...

Νοπίζω ο hipro είχε ποστάρει μια φωτό του dothan με IHS...

Βέβαια πρέπει να προσέξεις αυτό που είπε ο 11...

Αν χρειαστεί να τρίψεις καθόλου το πάτημα του IHS...

Αλλά αφού πάς σε conroe και έχει IHS...δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.