Mainframe Ιούνιος 27, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 Η περιγραφή σου μοιάζει με γρίφο!!! Με μια τρίτη προσπάθεια σου απαντώ....Ο ανεμιστήρας στην ψήκτρα πρέπει να ρίχνει αέρα και όχι να βγάζει. Στην συνέχεια, ΝΑΙ ο πλαϊνός ανεμιστήρας αν βάζει και αυτός αέρα μέσα στο κουτί θα βοηθήσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Ιούνιος 27, 2006 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2006 οκ,σορρυ, μαλα*ια εγραψα! εννοειται οτι η ψυκτρα ριχνει αερα πανω στον επεξεργαστη!ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Ιούλιος 7, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2006 λοιπον...πηρα χθες,το κουτι αυτο: http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Merchant_Id=1&Product_Id=212655&Section_Id=15&Nav_Section_Id=15&Catalog_Id=1&showcase=tεχει θεσεις για ανεμιστηρες εκει:3 9αρηδες, στο αριστερα πλαινο καπακι,πισω απο τους σκληρους2 9αρηδες,στο δεξι πλαινο,ο ενας απο τους 2 απεναντι απο τον επεξεργαστη.1 12αρη πισω.(ακριβως απο πανω του,ειναι το τροφοδοτικο,που ο μεγαλος ανεμιστηρας του,ο 12αρης,ειναι...προς τα κατω,αν μπορειτε να καταλαβετε τι εννοω,κ βαζει μεσα στο τροφοδοτικο αερα)κ εχω βαλει απο χθες:τον 12αρη,να βγαζει.ενα 9αρη αριστερα να βαζει. κ ενα 9,αρη,απεναντι απο τη cpu,να βαζει.επειδη εκαναν πολυ θορυβο οι 9αρηδες,εβαλα αυτο το καλωδιακι που δινουν μαζι,που μειωνει τις στροφες τους. (τις εχει ριξει στις 1400-1500).ο 12αρης,κ ο 1καποια αλλη συμβουλη,για καλυτερη κυκλοφορια αερα?σκεφτομαι οτι αν βαλω απο αλλον ενα 9αρη αριστερα κ αλλον ενα δεξια,θα κανει τρελλο θορυβο.... ΠΑΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ δεκτη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrome Ιούλιος 28, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Στον υπολογιστή μου βρίσκονται δύο ανεμιστήρες 80 mm στο μπροστινό μέρος οι οποίοι ψήχουν τους σκληρούς και άλλος ένας στην πίσω πλευρά κάτω από το τροφοδοτικό με την δυνατότητα να μπει ακόμα ένας. Πρόσφατα αγόρασα την ZALMAN CNPS7000B-CU + LED για να την τοποθετήσω στον επεξεργαστή μου μιας και η παλιά ψήκτρα παρέδωσε πνεύμα. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν βάλω στο πλαϊνό παράθυρο ένα ακόμα ανεμιστήρα 80mm στο ύψος της ψήκτρας του επεξεργαστή θα πρέπει να βγάζει ή να βάζει αέρα στο κουτί;Αν υποθέσουμε ότι το ανεμιστηράκι το οποίο έχω πάρει είναι το SHARKOON RAINBOW COLOUR FAN BI-COLOUR BLUE/RED το οποίο δεν μπορεί να τοποθετηθεί ανάποδα ώστε να βγάζει τον αέρα προς τα έξω αν αλλάξω την πολικότητα στα καλώδια θα δουλέψει και αν ναι θα βγάζει τον αέρα προς τα έξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Ιούλιος 28, 2006 Author #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Αν αλλάξεις πολικότητα δεν θα δουλέψει το ανεμηστιράκι άσε που μπορεί να κάψεις και το τροφοδοτικό σου. Στο πλαϊνό παράθυρο, με το set up που έχεις, το ανεμηστιράκι πρέπει να βάζει αέρα και όχι να βγάζει. Α Και καλώς ήρθες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Ιούλιος 28, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 ο πλαινος να βαζει, και τοποθετησε και εναν δευτερο πισω στην ελευθερη θεση που εχεις ωστε να ισσοροπησεις λιγο τον ογκο αερα που μπαινει και βγαινει απο το κουτι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrome Ιούλιος 28, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Ευχαριστώ πολύ για το καλοσορισμά και τις συμβουλές, Οταν τελειώσω το mod στο pc θα ανεβάσω μερικές φωτ στο αντίστοιχο topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Ιούλιος 31, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 @ang3l Και 'γω αυτό το κουτί αγόρασα πριν λίγες εβδομάδες. Καλούτσικο, όχι κάτι το εξαιρετικό και σίγουρα ακριβό για αυτά που δίνει Υπάρχουν αρκετά προβληματάκια. Π.χ. ο κάτω ανεμιστήρας δεν επέτρεπε το PSU να χωρέσει και αναγκάστηκα να τον βγάλω (δε χωράει ούτε και στο κάτω δεξιό μέρος των δίσκων), οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν δύσκολα, το ειδικό κουτάκι με τις βίδες είναι σε άσχετο σημείο κτλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Ιούλιος 31, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Αρχική απάντηση από gorg [Σήμερα, στις 08:52] @ang3l Και 'γω αυτό το κουτί αγόρασα πριν λίγες εβδομάδες. Καλούτσικο, όχι κάτι το εξαιρετικό και σίγουρα ακριβό για αυτά που δίνει Υπάρχουν αρκετά προβληματάκια. Π.χ. ο κάτω ανεμιστήρας δεν επέτρεπε το PSU να χωρέσει και αναγκάστηκα να τον βγάλω (δε χωράει ούτε και στο κάτω δεξιό μέρος των δίσκων), οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν δύσκολα, το ειδικό κουτάκι με τις βίδες είναι σε άσχετο σημείο κτλπ Ντάξει, προφανώς δεν έχεις και το πιό διακριτικό τροφοδοτικό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ε? Γιατί εγώ με το Enermax το 500άρι, έχω αρχετό χώτο για καλώδια με τον ανεμιστήρα στη θέση του. Στο κάτω δεξιό μέρος των δίσκων και να τον βάλεις δε θα καταλάβεις τίποτα, αφού η διάταξη των δίσκων είναι έτσι ώστε να ψύχονται από το ρέυμα που πάει από μπροστά προς τα πίσω. Τα πλαϊνά ανοίγουνε πανεύκολα και ακόμα όταν τα βιδώνεις από πίσω, οι βίδες είναι μεγάλες ώστε να μπορείς να τις ξεβιδώσεις ακόμα και με το χέρι. Το ειδικό κουτάκι είναι όντως στο πιό άσχετο σημείο, αλλά αν σκεφτείς ότι αυτό το κουτί δεν ανήκει στην κατηγορία με τα ελαφρυά (αυτά μετακινείς σε LANparties και τέτοια), μπορείς (όπως κάνω εγώ) να έχεις όλα τα συμπράγκαλα σ' ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι.. Ίσως την επόμενη φορά που θα πάς για αγορά κουτιού, θα έπρεπε να σκεφτείς νωρίτερα τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Ιούλιος 31, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Αρχική απάντηση από ang3l [Χθες, στις 11:49] Ντάξει, προφανώς δεν έχεις και το πιό διακριτικό τροφοδοτικό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ε? Γιατί εγώ με το Enermax το 500άρι, έχω αρχετό χώτο για καλώδια με τον ανεμιστήρα στη θέση του. Είναι ένα Antec .... Για να μην είμαι κακός, είναι το Phantom, το οποίο EINAI κάπως διαφορετικό όπως και να έχει. Πάντως βλέποντας διάφορα reviews διαπίστωσα πως και άλλοι έιχαν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα με κοινά τροφοδοτικά. Ο χώρος δεν είναι επαρκής. Στο κάτω δεξιό μέρος των δίσκων και να τον βάλεις δε θα καταλάβεις τίποτα, αφού η διάταξη των δίσκων είναι έτσι ώστε να ψύχονται από το ρέυμα που πάει από μπροστά προς τα πίσω. Δοκίμασα στο δεξιό μέρος, αντιστρέφοντας τo fan, ώστε αυτό να φυσάει ξανά προς το τροφοδοτικό. Ακόμη και αλλάζοντας το χοντρό fan με ένα λεπτό (δηλ. αντικατάστησα το χοντρό από κάτω με το λεπτό από πάνω αριστερά) δε χωρούσε τίποτα ούτε κάτω αριστερά (λόγω PSU) ούτε κάτω δεξιά (λόγω καλωδίων των δίσκων). Τελικά το αφαίρεσα τελείως το κάτω μέχρι να σκεφτώ κάτι στο μέλλον. Τα πλαϊνά ανοίγουνε πανεύκολα και ακόμα όταν τα βιδώνεις από πίσω, οι βίδες είναι μεγάλες ώστε να μπορείς να τις ξεβιδώσεις ακόμα και με το χέρι. Μάλλον δεν έχεις δει π.χ. τα παλιά - (σχετικώς) πάμφθηνα - ευκολοεύρετα Heroichi όπου το πλαϊνό ανοίγει/κλείνει με ένα κλακ. Τα πλαϊνά στο P180 ξαναμπαίνουν με δυσκολία σωστά στα trails και ακόμη και όταν μπουν πρέπει να βιδωθούν από πίσω για να στέκονται καλά. Οι βίδες χειρός που δινόταν ήταν μικρές (και δε μπορώ να πω ότι μπαίνουν εύκολα) και τις αντικατέστησα κατευθείαν με καλύτερες που είχα. Το ειδικό κουτάκι είναι όντως στο πιό άσχετο σημείο, αλλά αν σκεφτείς ότι αυτό το κουτί δεν ανήκει στην κατηγορία με τα ελαφρυά (αυτά μετακινείς σε LANparties και τέτοια), μπορείς (όπως κάνω εγώ) να έχεις όλα τα συμπράγκαλα σ' ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι.. Αυτό είναι που με συγχίζει στις εταιρείες. Είτε υλοποιούν καλές ιδέες στραβά ή Προσπαθούν να προσθέσουν χαρακτηριστικά που δε χρειάζονται ή δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο προϊον. Τι νόημα έχει το utility box με τις βίδες μέσα στο PC case όταν: α) το case είναι βαρύ για να μετακινείται ή για να συμμετέχει σε LANparties β) για να έχεις πρόσβαση στο utility box πρέπει σχεδόν να αφαιρέσεις τους δίσκους που τυχόν έχεις στο φατνίο. Ίσως την επόμενη φορά που θα πάς για αγορά κουτιού, θα έπρεπε να σκεφτείς νωρίτερα τα πράγματα που σε ενδιαφέρουν περισσότερο Βιαζόμουνα και πρόσεξα μόνο τα θετικά reviews. Δηλαδή όχι και πως υπάρχουν και πολλά κουτιά της προκοπής. Ίσως είμαι απαιτητικός αλλά για μένα τα περισσότερα είναι χάλια. Η Antec μου αρέσει σαν εταιρεία και την έχω αρκετά σε εκτίμηση, αλλά το P180 που υποτίθεται ότι είναι το κορυφαίο δείχνει "μισή δουλειά". Λόγω έλλειψης ανταγωνισμού όμως θα το πρότεινα αν ήταν λιγάκι πιο φθηνό. Πάντως τώρα τελευταία μου καλοαρέσει η ιδέα του Enermax Chakra (ECA3050) για τη συναρμολόγηση PC ενός φίλου. Είναι και σε καλή τιμή. Να δούμε πότε θα έρθει στο Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_$ment_ Αύγουστος 28, 2006 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2006 Αρχική απάντηση από antreas9 [27-06-2006 17:44] ερωτηση κ απο ενα ασχετιδη...στο κουτι μου,ο μπροστα ανεμιστηρας δε βγαινει καθολου.βαζει μεσα αερα ,πανω στους σκληρους (μονο 1000 στροφες βεβαια).πισω κ πανω,ο αλλος βγαζει αερα.ειναι 15αρης,αλλα ΠΟΛΥ θορυβωδης,κ τον εχω στο 1/4 περιπου των στροφων του με φαν κοντρολερ.το τροφοδοτικο εχει ανεμιστηρα απο κατω του,κ βαζει μεσα του αερα,κ τον βγαζει απο πισω εξω απο το κουτι.αν βαλω ανεμιστηρα στο πλαινο του υπολογιστη,θα πεφτει ακριβως πανω στην ψυκτρα του εεπεξεργαστη,που διωχνει αερα.εχει νοημα να τον βαλω τον πλαινο?καμια αλλη συμβουλη?πασα βοηθεια δεκτη! Φιλε εχω ακριβως αυτην την διαταξη στο κουτι μου και θα ελεγα οτι το παν ειναι ο πλαινος ανεμιστηρας γιατι ειναι το μισο της ψυξης γιατι υπαρχουν μονο 2 εισαγωγες ετσι το μπροστα και κατω 12η ανεμιστηρακι δεν μπορει να κυκλοφορησει μονο του ολο τον αερα ετσι αναλαμβανει ο πλαινος δεινει κατευθυνση στον αερα μεσα στο κουτι οπως επισης γινεται καλυτερη ψυξη στον επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Σεπτέμβριος 19, 2006 #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Χμμμ αντε να γινει και καμια μελέτη air-flow dynamics μπας και καταλάβουμε... Που είναι μια Ageia PhysX οταν την χρειάζεσαι... Θα δοκιμάσω να τραβηξω ενα βιντεάκι με καπνό απο ενα smoke machine που έχω να δω την συμπεριφορά του αέρα, αν εχουμε πρόβλημα με το Coanda effect (προσκόληση του αέρα σε επικείμενες επιφάνειες) κλπ.. Αν σας ενδιαφέρει να το ποστάρω!Κατι σαν το τεστ αεροδυναμικης σε σήραγγα που κάνουν στα αυτοκίνητα για να βρούν τον συντελεστής οπισθέλκουσας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 19, 2006 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από LevelOne [Σήμερα, στις 03:18] Χμμμ αντε να γινει και καμια μελέτη air-flow dynamics μπας και καταλάβουμε... Που είναι μια Ageia PhysX οταν την χρειάζεσαι... Θα δοκιμάσω να τραβηξω ενα βιντεάκι με καπνό απο ενα smoke machine που έχω να δω την συμπεριφορά του αέρα, αν εχουμε πρόβλημα με το Coanda effect (προσκόληση του αέρα σε επικείμενες επιφάνειες) κλπ.. Αν σας ενδιαφέρει να το ποστάρω! Κατι σαν το τεστ αεροδυναμικης σε σήραγγα που κάνουν στα αυτοκίνητα για να βρούν τον συντελεστής οπισθέλκουσας... Tι να την κάνεις την Ageia??? Το fluent ή το Phoenics θες, ενα pc του κ@λου και αρκετή ώρα για να μάθεις το πρόγραμμα και να φτίαξεις το μοντέλο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prophet Σεπτέμβριος 22, 2006 #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Εγω τελικα δν καταλαβα πωσ κ που πρεπει να ειναι τα fans ενας μπρωστα για να τραβαει..απο εξω.. ενας πισω για να βγαζει....???? :alien: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panigrc Σεπτέμβριος 23, 2006 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2006 Ναι, μέχρι τώρα ο πιο δοκιμασμένος (αλλά ίσως όχι και ο καλύτερος) τρόπος τοποθέτησης ανεμιστήρων είναι ένας μπροστά κάτω ή ανάμεσα από τους δίσκους και ένας πίσω. Τον ρόλο του πίσω παλαιότερα τον έπαιζε και το τροφοδοτικό και ακόμη και σήμερα πολλά συστήματα δεν έχουν πίσω ανεμιστήρα αλλά παρ' όλα αυτά έχουν καλή ροή λόγο του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.Τώρα αν θες μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες τοπολογίες όπως προαναφέρονται στο θέμα. Αυτό που θεωρώ εγώ βασικότερο πριν βάλεις ανεμιστήρες μάζεψε λίγο τα καλώδια, άλλαξε ίσως την θέση των δίσκων/drves/καρτών έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση του αέρα. Και μετά βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prophet Οκτώβριος 1, 2006 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2006 Γεια σας αλανια... Λοιπον κατευθειαν στο θεμα.. ενα φιλαρακι σκεφτικε το εξης...να βγαλει τον μπρωστα κ πισω fan κ να βαλει 2 η 3 12ριδες fan στην βαση του κουτιου κ 2 12ριδες πανω ωστε οι απο κατω να περνουν αερα απο εξω κ οι πανω να τον βγαζουν...αυτο τι λετε θα εχει καμια διαφορα απο τους 8ριδες fans (εκτος απο θεμα θορυβου) Thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 1, 2006 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Prophet [Σήμερα, στις 13:39] Γεια σας αλανια... Λοιπον κατευθειαν στο θεμα.. ενα φιλαρακι σκεφτικε το εξης...να βγαλει τον μπρωστα κ πισω fan κ να βαλει 2 η 3 12ριδες fan στην βαση του κουτιου κ 2 12ριδες πανω ωστε οι απο κατω να περνουν αερα απο εξω κ οι πανω να τον βγαζουν...αυτο τι λετε θα εχει καμια διαφορα απο τους 8ριδες fans (εκτος απο θεμα θορυβου) Thnx Εκτος απο διαφορα θερμοκρασιας ...θα δει και too much σκονη στο κατω μερος του κουτιου.... Νομιζω ομως οτι το airflow θα το κοβει η καρτα γραφικων ή καποια PCI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jpp Οκτώβριος 10, 2006 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Εγω εχω το xaser III με 10 * 80mm τους οποιους γυρισα σε 7 volt γιατι στα 12v ειχαν ~23dB και με νευριζαν.Η γνωμη μου : Οσο το δυνατον λιγοτετους με οσο το δυνατον μεγαλυτερους ! Αναλυτικα: full case : 1 x 12 μπροστα. 2 x 92++ στο πλαι.1 x 12 πισω.Τελος μην αγοραζεται cases που εχουν ενσωματωμενους ανεμιστηρες , εκτος και αν δε σας ενδιαφερει η ησυχια σας.Ξερω οτι ειναι αυτονοητα και εχει ειπωθει ξανα αυτα που ειπα. Απλα επειδη εχω 10 ανεμιστηρες και δε εχω κανει δουλεια τα λεω και εγω αλλη μια φορα για μην το κανει και αλλος !edit: το side panel του Enermax Chakra (ECA3050) με τον 25ρη ανεμιστηρα ειναι αξιο προσοχης.Το enermax full case , full case και το xaser αραγε θα κανει το panel του στο xaser ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
u.bark1 Νοέμβριος 17, 2006 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Βρήκα (κατα λάθος είναι η αλήθεια ) αυτό τα τεχνικά του χαρακτηριστικά τα βρήκα εδώ τα 16 db είναι που με προβληματίζουν, είναι καλά ή να ψάξω για κάτι μεχαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Με τρείς τέτοιους στο κουτί(μπροστά, πίσω και πλάι) λογικά θα μιλάμε για κάμποσο θόρυβο έτσι?Ποια είναι η γνώμη σας?Υπάρχει κανείς που να έχει δοκιμάσει το συγκεκριμένο ανεμιστήρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 17, 2006 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 δεν ειναι 16db με τη καμμια ...αλλα ειναι αποδοτικος αν μη τι αλλο.. Τον αερα που που βγαζει τον αισθανεσαι...τον νιωθεις...και τον ακους. Mπακαλιστικη εκτιμηση ,βαση αλλων ανεμηστηρων που εχω, ειναι κοντα στα 24db.. Για να τον βαλεις στο πισω μερος του κουτιου να βγαζει αερα ειναι μια χαρα... Εγω τον εχω στερεωσει τερμα κατω να ριχνει αερα στη καρτα γραφικων.. (απεχει απο τα αυτια μου λιγο πανω απο ενα μετρο...ακουω τον σκληρο ,ακουω το ανεμηστηρακι της dfi ....οταν βγαλουν τον σκασμο αυτα..ακουγεται αυτος σ.σ ανοιχτο το πλαινο καπακι) Για αθορυβο ανεμηστηρα δες αυτον ..γεμισε το κουτι ολο δεν νομιζω να ακουσεις κατι.. επισης θα ηθελα να δοκιμασω και αυτον ....που ειναι ο μονος που δεν εχω.. (εχω δυο 9αρηδες 9225 ..ευκολα-ανεξοδα 70cfm ,παλια τους ειχε το e-shop) Παραπανω λεφτα δεν δινω ...για δοκιμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.