geodeath Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2006 Γειά σε όλους.Θα ήθελα να ρωτήσω τους γκουρού εδω μέσα, να μου ανοίξουν λίγο τα μάτια όσων αφορά τις τρέχουσες κάρτες, γιατί παρότι χρήστης πισι εδώ και πολλά χρόνια, τα τελευταία σταμάτησα να ασχολούμαι, γιατι έπρεπε να πουλήσω το σταθερό για να πάρω φορητό...Επειδή θα στήσω ενα μηχάνημα προς το τέλος του μήνα, θα ήθελα να ξέρω τί κάρτα να διαλέξω. Τώρα θα μου πείτε... περι ορέξεως. Εν πάσει περιπτώσει, σας παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία για να με βοηθήσετε και βλέπουμε!Το πισί δεν θα είναι και πολύ δυνατό για αρχή, καθώς θα επιλέξω ενα sempron am2 έτσι ώστε να μπορώ μετά απο λίγο να πηδήξω σε 64 χ2. Παρόλα αυτά, η μνήμη θα είναi 1 gb γιατί τρέχω μπόλικες εφαρμογές και δεν θέλω να γρατζουνάει ο δίσκος κάθε φορά που τρέχω κάτι.Ανήκω σε μια κατηγορία περίεργη, έχω στην κατοχή μου πολλές κονσόλες, με αποτέλεσμα το gaming στο πισί να μήν μου είναι τελείως απαραίτητο. Λέγοντας αυτό, δεν εννοώ οτι δεν θα παίξω παιχνιδάρες όπως hl2, αλλα ας πούμε το hitman και το oblivion, ε, μπορώ να τα παίξω και στο 360.. Οπότε όπως καταλαβαίνετε θεορώ πολλά λεφτά οτιδήποτε πάνω απο ~200 ευρώ για κάρτα γραφικών.Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει μεταξύ της 7600gt και 1800gto. Αυτό που θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε κατα πόσο μια τέτοια κάρτα μπορει να αντέξει μέσα στον χρόνο έστω και σταδιακά με μικρότερες ρυθμίσεις στα παιχνίδια.Βλέπετε, έχω στην κατοχή μου μια gforce 3 ti 200 η οποία, με 1 gb μνήμη τρέχει το hl2 ΤΕΛΕΙΑ. Τότε ήταν ακριβή καρτα.. και έχει κρατήσει πολύ, αφού ακόμα και τώρα με αρκετή μνήμη τρέχει μερικά παιχνίδια. Φυσικά δεν σκοπεύω να κρατήσω και την 7600 τόσο, αλλα λέμε τώρα. Ακούω απόψεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz250 Ιούνιος 12, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Εγω νομιζω οτι εαν βαλεις μητρικη SLi με 2 7600GT θα εισαι ενταξει για παρα πολυ καιρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 12, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 σίγουρα, αλλα 400 ευρά είναι πολλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιούνιος 12, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Kαλως ήρθες geodeathΠως ακριβώς εννοείς το 'μια gforce 3 ti 200 η οποία, με 1 gb μνήμη τρέχει το hl2 ΤΕΛΕΙΑ', πέρα από τα fps που πιάνει, παίζουν ρόλο φυσικά και τα εφέ που προσφέρει η κάθε έκδοση DirectX, η οθόνη-ανάλυση και τα φίλτρα που θα ενεργοποιήσεις για να παίζει ουσιαστικά ΤΕΛΕΙΑ.Η ιδέα σου για φθηνό ΑΜ2 sempron δεν ακούγεται άσχημη, αν σκέφτεσαι αναβάθμιση CPU, ram (κρατάς μητρική δηλαδή) στις αρχές του νέου έτους για κάποιον Χ2. Aυτό φυσικά μιας και θέλεις να πάρεις pc τέλος του μήνα, γιατί προς μέσα Αυγούστου θα έχεις καλύτερες, φθηνότερες επιλογές. (Intel Conroe και φθηνότερους ΑΜD, μητρικές).Κάρτα γραφικών ανάλογα με τις απαιτήσεις σου, αλλά γενικά η 7600GT είναι μια χαρά, ίσως και η GS αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως λες.Μητρική θα έλεγα να υποστηρίζει SLi (μελλοντικά, ποτέ δε ξέρεις), οπότε με chipset nForce 570. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 12, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 ούτως η άλλως, 570 είναι η μητρική που θα επιλέξω μάλλον. Σκέφτομαι ακριβώς αυτό που είπες, μελοντική αναβάθμιση σε χ2. ούτε μνήμες θα αλλάξω, καθώς θα πάρω ddr2 απο την αρχή. Όσο για intel ξέχνα το, έχω μεγάλη απέχθεια για οτιδήποτε κατασκευάζει. Είμαι παλιός κ6 user. Πόσο δηλαδή θα πέσουν οι τιμές σε amd τον άυγουστο; Αν έχουν μεγάλη διαφορά ίσως να περιμένω λιγάκι. Αυτό που εννοούσα με την gforce 3 ήταν οτι ενώ είναι παλιά κάρτα, έχει κάποιες (έστω λίγες) δυνατότητες, και φυσικά ξέρω για φίλτρα, εκδόσεις direct x και όλα τα σχετικά. Είμαι υπερ της ανάλυσης παρά των φίλτρων γενικώς αλλα όχι και αποκλειστικά. Όσο και για το sli, είμαι λίγο αρνητικός (γιατί άλλωστε να ψάχνω για ίδια ακριβώς κάρτα, άν και όταν την βρώ, και να μην πάρω μια πιο πρόσφατη. Ολα τα 570 είναι sli; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιούνιος 12, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Ναι όλα τα 570 προσφέρουν δύο pci-e x16 slots που σε sli δουλεύουν x8 (μη σε πολυαπασχολεί βέβαια) μια χαρά τα λες, oι τιμές πρόκειται να πέσουν μέχρι και 50% στους διπύρηνους x2 και 20% στους μικρούς sempron. O X2 3800+ υπολογίζεται να έρχεται στα 170 ευρώ για να καταλάβεις. Δεν αποκλείεται να δούμε και φθηνότερο, λίγο πιο αργό Χ2. Επίσημα οι μειώσεις ανακοινώνονται (σχεδόν σίγουρα) 24Ιουλίου. Το νέο χρόνο (Φεβ.+) περιμένουμε και τους πιο γρήγορους (και φθηνότερους μάλλον) διπύρηνους ΑΜD στα 65nm. Οπότε αν χτυπήσεις τώρα κάτι φθηνό, αναβαθμίζεις τότε. 'Όσο για intel ξέχνα το, έχω μεγάλη απέχθεια για οτιδήποτε κατασκευάζει' E πες μου πως και στο φορητό δεν έχεις centrino και θα σε παραδεχθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 12, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 centrino? ακόμα και στο λάπτοπ έχω p4 2,66 απο τους παλιούς, χωρίς HT, με desktop parts, όπως νορμάλ ddr, όχι SO-DIMM και πάει λέγοντας. Σιγά μην έπερνα mobile πράματα!Δυστηχώς για μένα, όταν ήθελα να πάρω τον φορητό, τα μόνα AMD που έπεζαν ήταν κάτι πανάρχαια athlon xp 1800 και αυτά ακόμα ήταν με 256 ddr οπότε δεν μπορούσα να πάρω κάτι άλλο. Βέβαια, τώρα που το λέμε, αν βρώ μητρική με ίδιο form factor, θα το σκεφτώ να δώσω σούτι τα εσωτερικά του λάπτοπ και να βάλω κανα AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 12, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 έτσι πως μου τα λές για τις τιμές πάντως, θα πάρω τώρα τον sempron και απο σεπτέμβριο πάμε για χ2. Και απο ότι φένεται απο φεβ, θα χτυπήσω και απο "εκείνα, τα πιό καινούρια". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιούνιος 12, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Σημείωσε πάντως πως αν θες να εκμεταλευτείς τα μέγιστα από τους Χ2 που σκοπεύεις να πάρεις (και καλά κάνεις) θα χρειαστεί να έχεις αρκετά ποιοτική - γρήγορη (δυστυχώς = ακριβότερh) RAM. Oπότε είτε μπορείς να πάρεις από τώρα κάτι καλύτερο σε RAM και να το κρατήσεις (άσχημη επιλογή) ή να πάρεις 2x512Μb μνήμες 'του κιλού' τώρα και αργότερα μαζί με τον Χ2 να τσιμπήσεις και καλύτερη (και μάλλον περισσότερη) RAM. Για κάρτα θα έλεγα την φθηνότερη 7600GT που θα βρεις, για τα λεφτά που κοστίζει έχει πολύ καλές επιδόσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Ιούνιος 12, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Και οι δύο κάρτες είναι πολύ καλές στα λεφτά που σκοπεύεις να διαθέσεις Η 1800GTO έχει ελαφρό προβάδισμα στα benchies (μην φανταστείς τεράστια διαφορά) από την 7600gt αλλά - Έχει μεγαλύτερη κατανάλωση - Έχει μεγαλύτερο μέγεθος - Ζεσταίνεται περισσότερο - Ο ανεμιστήρας ακούγεται περισσότερο (στην ψηλή σκάλα , την ώρα που παίζεις games , αλλιώς είναι αθόρυβος σε περιβάλλον windows) Διαλέγεις και παίρνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 12, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 κοίτα, βλέποντας την διαφορά στις τιμές μεταξύ 533, 667 και 800, σκέφτηκα οτι για την ώρα ένα στίκ 533 (η 2χ512) είναι ότι πρέπει. Προφανώς εσύ εννοείς να πάω για 800 αργότερα; μέχρι τότε όμως θα έχουν πέσει και οι τιμές. Προφανώς οι μνήμες του κιλού σήμερα για αυτά τα board είναι τα 533. χμμμ με έβαλες σε σκέψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιούνιος 13, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 Πάρε φθηνές τώρα να δεις αν σε καλύπτουν, τι χρειάζεσαι κτλ και βλέπεις, μην σκαςΡίξε μια ματιά σε reviews ανάμεσα στην 7600GΤ και την Χ1800GTOhttp://firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_7600_gt_performance/default.asphttp://www.behardware.com/articles/611-1/nvidia-geforce-7600-gt-gs-and-ati-radeon-x1800-gto.htmlhttp://www.boxgods.com/dept/hardware/index.php?Action=Article&ID=206&Page=1#IntroductionΓενικά είναι όπως είπε ο CaptainMilo, τώρα είδα πως έχουν και ίδιες τιμές οπότε διαλέγεις και παίρνεις ότι σου κάνει καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 13, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 μια 7600GT θα ηταν οτι πρεπει.best value for money αγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιούνιος 13, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 την φθηνοτερη 7600gt που θα βρεις ψηφιζω και εγω.Ελαφρως πιο αργη αλλα με λιγοτερα μελανα σημεια οπως αναφερθηκαν αυτα πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubis Ιούνιος 13, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 αν μου βρειτε μια 7600GT σε οποιαδηποτε υλοποιηση, θα σας ευγνομονω Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubis Ιούνιος 13, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από anubis [Σήμερα, στις 12:52] αν μου βρειτε μια 7600GT σε οποιαδηποτε υλοποιηση, θα σας ευγνομονω A G P (ξεχασα να το αναφερω, και ειναι το πιο βασικο και το πιο δυσκολο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 13, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 http://www.skroutz.gr/search.php?sp_keyword=7600gt&sp_catcode=SKROUTZ αυτες ειναι pci-ex,αστο....agp απο μεσα Ιουλιου και μετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubis Ιούνιος 13, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 σοβαρα? απο μεσα Ιουλιου? και πως το ξερεις? ανακοινωνονται καπου αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Ιούνιος 13, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 μου το`πε ενα πουλακι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geodeath Ιούνιος 13, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα τιμήσω μια xfx 7600 μάλλον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.