Jump to content

Βοήθεια με asatek αντλία...

iem36

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Έβαλα το Bigwater στο μικρό pc και αγόρασα τα εξής για να στήσω μια καινούρια υδρόψυξη:

Black Ice Extreme μονό για να χωράει στο κουτί

Danger Den μπλοκ (939)

Αντλία: Asatek Extreme με το δικό της tank

Σωλενες 1/2 ίντσας

Έφτιαξα το κύκλωμα, συνδέω την αντλία (όλα αυτά εκτός pc) και το μόνο που κάνει είναι να ανάβει το πράσινο λαμπάκι.

Δεν φαίνεται να ζορίζεται, να δείξει ότι δουλεύει για να βγάλει τον αέρα. Μόνο το φως.

Καμιά ιδέα; Να τη βουήξω σε καμιά λεκάνη με νερό όπως διάβασα σε κάποιο άλλο thead?

Στα forums της Asatek είδα ότι πολλοί είχαν πρόβλημα με ελλατωματικές αντλίες και από rma χάλια.....

σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν την βυθιζεις μεσα.............το πισω μερος της με τα ηλεκτρονικα τι θα κανει?θα βαλει μπρατσακια για να μην βραχει?

η αντλια παλλεται οταν της δινεις ρευμα?κανονικα πρεπει να την νιωθεις να ''γουργουριζει'' εσωτερικα.

δοκιμασε να της βγαλεις το τανκ να δεις μηπως δεν την εχεις κουμπωσει σωστα.

Δεν είχα σκοπό να μάθω κολύμπι στην αντλία. Το σωλήνα θα βούταγα στο νερό αντί να γεμίζω σιγά σιγά το τανκ.

Πάντως δεν "γαργαλάει" η αντλία. Δεν ξέρω ίσως να βιάστηκα και να μην ακολούθησα σωστά τα βήματα. Εξηγούμαι:

Δεν έδωσα ρεύμα κατευθείαν από τα jumpstart pins του τροφοδοτικού αλλά από το τετράπινο. Δεν σύνδεσα την γείωση και δεν σύνδεσα και ανεμιστήρια πάνω της.

Με αυτή τη σειρά τα περιγράφει το manual. Το βράδυ θα δοκιμάσω να πάω "με το σταυρό στο χέρι " και θα δω αν αλλάξει κάτι.

Ερώτηση: Ένα μικρό πράσινο καλώδιο τι ρόλο βαράει; στο manual δεν βλέπω κάτι....

Αρχική απάντηση από iem36 [Χθες, στις 20:39]

Δεν είχα σκοπό να μάθω κολύμπι στην αντλία. Το σωλήνα θα βούταγα στο νερό αντί να γεμίζω σιγά σιγά το τανκ.

Πάντως δεν "γαργαλάει" η αντλία. Δεν ξέρω ίσως να βιάστηκα και να μην ακολούθησα σωστά τα βήματα. Εξηγούμαι:

Δεν έδωσα ρεύμα κατευθείαν από τα jumpstart pins του τροφοδοτικού αλλά από το τετράπινο. Δεν σύνδεσα την γείωση και δεν σύνδεσα και ανεμιστήρια πάνω της.

Με αυτή τη σειρά τα περιγράφει το manual. Το βράδυ θα δοκιμάσω να πάω "με το σταυρό στο χέρι " και θα δω αν αλλάξει κάτι.

Ερώτηση: Ένα μικρό πράσινο καλώδιο τι ρόλο βαράει; στο manual δεν βλέπω κάτι....

καταρχην λογικο ειναι αμα δεν συνδεσεις τη γειωση 1) ή δε θα δουλεψει τπτ 2) ή μπορεις να τα καψεις ολα....( πρωτος κανονας ηλακτρονικων--> παντα γειωση)

δευτερον ξηλωσε την αντλια και κανε ολη τη ρουτινα οπως ακριβος λεει το manual

αν δε δουλεψει τοτε............πολυ απλα την εχεις καψει .............. πηγενε την για rma ...............ΜΗΝ πεις τι εκανες .........απλα πες οτι ακολουθισες τις οδηγιες και τζιφος ....δε δουλεψε.......

κατι ειπες και για κατι ανεμιστηρια .......(δεν ξερω την συγκεκριμενη αντλια καλο θα ηταν ενα link)......αν περνει και ανεμιστηρια (και δεν τα εβαλες) τοτε μπορει να εχει καει η αντλια και απο υπερβολικη θερμοκρασια.........

τοτε κανεις παλι το κολπο με την rma

με λιγα λογια ...........περαστικα

πηγενε την για rma ...............ΜΗΝ πεις τι εκανες .........απλα πες οτι ακολουθισες τις οδηγιες και τζιφος ....δε δουλεψε.......

τοτε κανεις παλι το κολπο με την rma

Χαιρομαι ιδιαιτερα οταν βλεπω στα φορουμ να προαγεται η αξια της αληθειας...

asatek

Για αυτή την αντλία πρόκειται.

Και στο παρακάτω forum θα βρείτε παρόμοια προβλήματα.

asatek forum

Απότι φαίνεται αρκετές αντλίες είχαν πρόβλημα.

@g_pappas1989 πόσα έτοιμα pc έχεις δει που να είναι γειωμένα; Στο κάτω κάτω οι moderators της asatek παραδέχονται πως δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί η γείωση για να δουλέψει το κύκλωμα.

Τέλος πάντων η αντλία πήγε σήμερα στο service του multirama extreme και μου είπαν ότι είχα βάλει ανάποδα τα 2 πινάκια της τροφοδοσίας. Αλλάξανε την πλακέτα αλλά όταν γύρισα σπίτι και τη δοκίμασα πάλι νεκρή ήταν.

Θα το παλέψω λίγο αλλά επειδή δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να βρω τι γίνεται με δαύτη την αντλία μπορείται να μου προτείνεται μια ικανή αντλία με 1/2 ίντσας ρακόρ

και ένα ανάλογο τανκ?

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 17:45]

asatek

Για αυτή την αντλία πρόκειται.

Και στο παρακάτω forum θα βρείτε παρόμοια προβλήματα.

asatek forum

Απότι φαίνεται αρκετές αντλίες είχαν πρόβλημα.

@g_pappas1989 πόσα έτοιμα pc έχεις δει που να είναι γειωμένα; Στο κάτω κάτω οι moderators της asatek παραδέχονται πως δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί η γείωση για να δουλέψει το κύκλωμα.

Τέλος πάντων η αντλία πήγε σήμερα στο service του multirama extreme και μου είπαν ότι είχα βάλει ανάποδα τα 2 πινάκια της τροφοδοσίας. Αλλάξανε την πλακέτα αλλά όταν γύρισα σπίτι και τη δοκίμασα πάλι νεκρή ήταν.

Θα το παλέψω λίγο αλλά επειδή δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να βρω τι γίνεται με δαύτη την αντλία μπορείται να μου προτείνεται μια ικανή αντλία με 1/2 ίντσας ρακόρ

και ένα ανάλογο τανκ?

καταρχην ολα τα pc ειναι γειωμενα μεσο του τροφοδοτικου.............το καλωδιο της πριζας τροφοδοτικου...........εχει 3 καλοδια μεσα του 1)τη φαση 2) τον ουδετερο 3) και τη γειωση............και ολο το σασι του κουτιου ειναι γειωμενο απο την επαφη του με τη μητρικη

και σαν ηλεκτρονικος που ειμαι δε νοητε ηλεκτρονικο κυκλωμα χωρις γειωση.... διοτι παρεμβαλετε ευκολα απο εξοτερικους παραγοντες και ειναι ευκολο να καταστραφουν.........

Λοιπόν μετά από μία καθυστέρηση έστησα την υδρόψυξη. Την πρώτη φορά όντως κάηκε η πλακέτα, αν και δεν γνωρίζω το λόγο.

Πήγα όλη την αντλία πίσω στο κατάστημα και τα παιδιά, πολύ εξυπηρετικά άλλαξαν την πλακέτα και η αντλία δούλευε. Την πήρα πάλι σπίτι (με τη νέα πλακέτα) την στήνω, ακολούθησα τη διαδικασία ακριβώς όπως περιγράφεται στο manual αλλά η πλακέτα πάλι κάηκε.

Για δεύτερη φορά πήγα την αντλία στο κατάστημα και παρακάλεσα τα παιδιά να τη δούνε. Πάλι είχε καεί η πλακέτα. Βάλαν μια καινούρια και μπροστά μου τη δοκιμάσανε. Δούλευε κανονικά. Παρόλα αυτά δεν ήθελα να την πάρω πίσω και να κάψω και τρίτη πλακέτα. Τους ζήτησα λοιπόν να την πάρουν πίσω και τους ευχαριστώ πολύ που το δέχτηκαν. Τα χρήματά μου τα πήρα πίσω σε πιστωτικό λογαριασμό.

Τα παιδιά στο κατάστημα ( το όνομα του οποίου δεν αναφέρω διότι δεν ξέρω αν επιτρέπεται από τους κανόνες του forum ) συμπεριφέρθηκαν άψογα και οφείλω να το πω.

Εξακολουθούσα όμως να μένω χωρίς αντλία. Τελικά έδωσα κάτι παραπάνω για να πάρω μία

Liag αντλία. Τα σύνδεσα όλα και το σύστημα δούλεψε τέλεια με ένα reservoir 5,25 Danger Den.

Έτσι έλειξε "αίσια" η ιστορία μου.

@ g_pappas1989 Θα εκτιμούσα πολύ μια γνώμη. Δεν ξέρω πολλά από ηλεκρονικά, αλλά το σκέφτηκα όταν επέστρεψα την αντλία. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Tagan 480 και έχω μετακινήση τον διακόπτη στο πίσω μέρος στη θέση "combined". Μήπως με αυτό τον τρόπο και jumberώνοντας το τροφοδοτικό για να ξεκινήσει έδινα παραπάνω amber στην αντλία και έτσι έκαιγα την πλακέτα? Από περιέργεια ρωτάω....

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 00:28]

@ g_pappas1989 Θα εκτιμούσα πολύ μια γνώμη. Δεν ξέρω πολλά από ηλεκρονικά, αλλά το σκέφτηκα όταν επέστρεψα την αντλία. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Tagan 480 και έχω μετακινήση τον διακόπτη στο πίσω μέρος στη θέση "combined". Μήπως με αυτό τον τρόπο και jumberώνοντας το τροφοδοτικό για να ξεκινήσει έδινα παραπάνω amber στην αντλία και έτσι έκαιγα την πλακέτα? Από περιέργεια ρωτάω....

καθε ηλεκτρονικο-ηλεκτρικο κυκλωμα και συσκευη μολις την ενεργοποιησουμε (π.χ. ο υπολογιστης μας) τραβαει στηγμιαια το μεγιστο ρευμα που μπορει .............ετσι στιγμιαια δινει και το μεγιστο που μπορει................. αλλα δεν καιει τον υπολογιστη.........γιατι σε καθε συσκευη υπαρχει και ειδικη προστασια απο υπερτασεις και ρευματα.............

ετσι λοιπον η αντλια μαλλον δε θα ειχε σωστη προστασια (και γενικα ολη η προβληματικη παρτιδα..........αφου το περιστατικο δεν ηταν μεμονομενο).........και τραβουσε πολυ ρευμα και καιγοταν...................

p.s. στην γραμμη απο το τροφοδοτικο που τροφοδοτουσες την αντλια ειχες συνδεσει τπτ αλλο????

p.s2. δεν εχω tagan τροφοδοτικο και ετσι δεν ξερω τι γινετε οταν βαζεις το διακοπτη σε αυτη τη θεση.................καλο θα ηταν να δεις το ενχειριδιο του tagan

Δεν είχα συνδέσει τίποτε άλλο στη γραμμή εκείνη.

Από το manual του τροφοδοτικού:

1. Two seperate +12V rails:

a. In SPLIT mode each rail is limited to max 20A.

b. When the +12V rails are over 20A the control button on the rear can be switched to COMBINE mode, causing the blue led to light up.

c. +12V rail with sufficient high current max 26A

Δεν ξέρω αν αυτό βοηθά, απλά συνεχίζω το θέμα μπας και βγει κάτι χρήσιμο για μελλοντικούς χρήστες με συνδιασμό Tagan και Asatek αντλία.

Αρχική απάντηση από iem36 [Χθες, στις 21:48]

Δεν είχα συνδέσει τίποτε άλλο στη γραμμή εκείνη.

Από το manual του τροφοδοτικού:

1. Two seperate +12V rails:

a. In SPLIT mode each rail is limited to max 20A.

b. When the +12V rails are over 20A the control button on the rear can be switched to COMBINE mode, causing the blue led to light up.

c. +12V rail with sufficient high current max 26A

Δεν ξέρω αν αυτό βοηθά, απλά συνεχίζω το θέμα μπας και βγει κάτι χρήσιμο για μελλοντικούς χρήστες με συνδιασμό Tagan και Asatek αντλία.

απο οτι λεει οταν εχεις τον διακοπτη στο COMBINE τοτε στη 12βοτλτη γραμμη μπορει να δωσει μεχρι και 26 αμπερ.........:tomato: :tomato: :tomato: :tomato: .............οποτε η αντλια τραβαγε 26 αμπερ στιγμιαια ( που κατα πασα πιθανοτητα θα ηταν πανω απο τα ορια του κατσκευαστη ) και παπαλα...........................και αφου ητανε μονο συτη συνεδεμενη στην γραμμη τα ετρωγε ολα......................

και καπου εδω τιναζετε η αντλια στον αερα:banging: :banging: :banging: :banging: :banging:

Αρχική απάντηση από iem36 [Σήμερα, στις 17:32]

:o Έ ρε τι μπορεί να πάθει κανείς....

ΟΚ. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις και την κατανόηση....

δεν κανει τπτ .............μακαρι να μην ειχες περασει ολη αυτη την ταλεπορια..............

υπαρχη μια γενικη ασυνενοησια μεταξυ των ξατασκευαστων .............. και γινετε της ποπις.............για να παρεις κατι θα πρεπει πρωτα να το ψαξεις σε forum οπως τo thelab............αλλιως χαθηκες.......

Αρχική απάντηση από g_pappas1989

και σαν ηλεκτρονικος που ειμαι δε νοητε ηλεκτρονικο κυκλωμα χωρις γειωση.... διοτι παρεμβαλετε ευκολα απο εξοτερικους παραγοντες και ειναι ευκολο να καταστραφουν.........

17 χρονων ηλεκτρονικος???:)

Ποσο χρονων σπουδασες βρε???:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.