unknown Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2006 μηπως παιζει κανα προβλημα με ακτινοβολιες??εχω ενα usb stick για το ασυρματο και τοσο καιρο το ειχα διπλα μου...κατι πονοκεφαλοι με προβληματισαν....ξερει κανεις σε σχεση με το κινητα κατα ποσο επικυνδινη μπορει να ειναι η χρηση αυτη?
trendy Ιούνιος 11, 2006 #2 Ιούνιος 11, 2006 Η ακτινοβολία είναι μη ιονίζουσα. Τα επίπεδα ισχύος της είναι ~20 φορές πιο κάτω από των κινητών και σε μεγαλύτερη απόσταση από ότι είναι το κινητό όταν μιλάς δίπλα στο αυτί σου.
hipro5 Ιούνιος 11, 2006 #4 Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 11:38] Η ακτινοβολία είναι μη ιονίζουσα. Τα επίπεδα ισχύος της είναι ~20 φορές πιο κάτω από των κινητών και σε μεγαλύτερη απόσταση από ότι είναι το κινητό όταν μιλάς δίπλα στο αυτί σου. 50 - 100 φορές πιό κάτω είναι από Cosmote κινητά ενώ φτάνουν έως και τις 200 φορές πιό κάτω απ'όλα τ'άλλα.........
trendy Ιούνιος 11, 2006 #5 Ιούνιος 11, 2006 Το μέγιστο επιτρεπτό στο wifi είναι 100mW EIRP. Στα κινητά δεν είναι 2W; Τουλάχιστον από τα εγχειρίδια χρήσης των κινητών αυτό διαβάζω στις προδιαγραφές τους.
hipro5 Ιούνιος 11, 2006 #6 Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 15:45] Το μέγιστο επιτρεπτό στο wifi είναι 100mW EIRP. Στα κινητά δεν είναι 2W; Τουλάχιστον από τα εγχειρίδια χρήσης των κινητών αυτό διαβάζω στις προδιαγραφές τους. Τα πρώτα κινητά ήταν 8 Watts.......Μετά τα κόψανε στα 4Watts......μετά στα 2Watts (που είναι τώρα - εκτός από τα Cosmote που είναι 1Watt)....... "Κανονικά το CCIR έχει δώσει μέγιστη εκπεμπόμενη ισχύη τα 20mW σε ότι έχει σχέση με εκπομπή μέσα σε κλειστό χώρο......
panos2k Ιούνιος 11, 2006 #7 Ιούνιος 11, 2006 Κοίτα οι πονοκέφαλοι μάλλον είναι ιδέα σου, και ιδέα μου, και ιδέα όλων μας.Προσωπικά το access point που έχω στο δωμάτιο μου το βράδυ το βγάζω απο την μπρίζα, ότι σε βαράει σε βαράει, και οκ είναι λιγότερο απο το κινητό αλλά πόσες ώρες κάθεσε στον υπολογιστή και πόσες ώρες μιλάς στο κινητό. Και σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η απόσταση. Με το κινητό και πολύ κοντά είσαι και πολύ πιο μακρυά είναι η κεραία που στέλνει το σήμα
koumle Ιούνιος 11, 2006 #8 Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από panos2k [Σήμερα, στις 21:01] Κοίτα οι πονοκέφαλοι μάλλον είναι ιδέα σου, και ιδέα μου, και ιδέα όλων μας.Προσωπικά το access point που έχω στο δωμάτιο μου το βράδυ το βγάζω απο την μπρίζα, ότι σε βαράει σε βαράει, και οκ είναι λιγότερο απο το κινητό αλλά πόσες ώρες κάθεσε στον υπολογιστή και πόσες ώρες μιλάς στο κινητό. Και σε όλα αυτά παίζει ρόλο και η απόσταση. Με το κινητό και πολύ κοντά είσαι και πολύ πιο μακρυά είναι η κεραία που στέλνει το σήμα Και το κινητό εκπέμπει όταν μιλάς. Με άλλα λόγια είναι πομποδέκτης.Η ακτινοβολία που δέχεσαι από το Access Point σου είναι απειροελάχιστη σε σχέση με εκείνη του κινητού σου.
unknown Ιούνιος 11, 2006 Author #9 Ιούνιος 11, 2006 σε σχεση ομως τον χρονο χρησης??αν γινεται αυτο 10ωρες την μερα για 10χρονια τοτε αλλαζει το πραμα.....για το bluetooth ξερει κανεις τπτ?
edessaios Ιούνιος 16, 2006 #10 Ιούνιος 16, 2006 έχω σε δίκτυο με ethernet χωρίς modem δυο υπολογιστές και σκεφτόμουν να το κάνω ασύρματο το δίκτυο αλλά με πριβλημάτισε αυτό το topic. :confused: Tι να κάνω?Να προτιμήσω απλό adsl modem router ,στο οποιό δε θα χρειαστώ και wifi κάρτες ή δεν υπάρχει πρόβλημα?
Mainframe Ιούνιος 16, 2006 #11 Ιούνιος 16, 2006 Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ ραδιενέργειας βλπ καρκίνο/ πονοκέφάλοι κλπ και ραδιοκυμάτων κινητής ή αντίστοιχων ασύρματων δικτύων (wifi - bluetooth) . Η μεγάλη διαφορά τους συνίσταται στο ότι η ραδιενέργεια είναι ιοντίζουσα ακτινοβολία (δηλαδή μπορεί να προκαλέσει καταστροφή της δομής των μορίων DNA και συνεπώς πιθανά καρκινικά φαινόμενα). Αντίθετα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της κινητής τηλεφωνίας ή του WIFI δεν έχουν την απαιτούμενη ενέργεια για να διασπάσουν τους δεσμούς των μορίων DNA και για αυτό ακριβώς το λόγο, κατατάσσονται στην κατηγορία των μη ιοντίζουσων ακτινοβολιών. Για να γίνει πιο κατανοητή η διαφορά οι μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες φτάνουν μέχρι τις συχνότητες των 300 GHz, όριο πάνω από το οποίο, αρχίζουν οι ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Οι συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας είναι μικρότερες από 2.5 GHz, όπως αυτές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης......Όπότε edessaio πάρε ότι σέ εξυπηρετεί περισσότερο!
tassoss Ιούνιος 16, 2006 #12 Ιούνιος 16, 2006 ^^ ραδιενέργεια και πονοκέφαλοι :worship: να μαζευτούμε και λίγο να μην λέμε και ότι θέλουμε.Εγω πιστεύω οτι αν μπορείς να αποφύγεις κάτι για το οποίο δεν υπάρχουν ιατρικά δεδομένα σε βάθος χρόνου, απέφυγε το.
edessaios Ιούνιος 16, 2006 #13 Ιούνιος 16, 2006 Αρχική απάντηση από Mainframe [Σήμερα, στις 11:25] Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ ραδιενέργειας βλπ καρκίνο/ πονοκέφάλοι κλπ και ραδιοκυμάτων κινητής ή αντίστοιχων ασύρματων δικτύων (wifi - bluetooth) . Η μεγάλη διαφορά τους συνίσταται στο ότι η ραδιενέργεια είναι ιοντίζουσα ακτινοβολία (δηλαδή μπορεί να προκαλέσει καταστροφή της δομής των μορίων DNA και συνεπώς πιθανά καρκινικά φαινόμενα). Αντίθετα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της κινητής τηλεφωνίας ή του WIFI δεν έχουν την απαιτούμενη ενέργεια για να διασπάσουν τους δεσμούς των μορίων DNA και για αυτό ακριβώς το λόγο, κατατάσσονται στην κατηγορία των μη ιοντίζουσων ακτινοβολιών. Για να γίνει πιο κατανοητή η διαφορά οι μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες φτάνουν μέχρι τις συχνότητες των 300 GHz, όριο πάνω από το οποίο, αρχίζουν οι ιοντίζουσες ακτινοβολίες. Οι συχνότητες της κινητής τηλεφωνίας είναι μικρότερες από 2.5 GHz, όπως αυτές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης......Όπότε edessaio πάρε ότι σέ εξυπηρετεί περισσότερο! δηλαδή να κοιτάξω για wifi και δυο καρτούλες ασύρματου δικτύου έτσι?Απλά με ανησύχησαν λίγο πολύ τα πράγματα που ειπώθηκαν και αυτό είναι όλο.πχΠρέπει να το βγάζεις νυχτα αποτη μπρίζα,ευθύνεται για καρκίνους,πονοκεφάλους κ.α,είναι σαν τα κινητα,...και άλλα πολλά.:...:
Snips Ιούνιος 16, 2006 #14 Ιούνιος 16, 2006 Αντικειμενικές μετρήσεις να παρουσιάσει κάποιος. Και με κινητά βγάλαν δήθεν έρευνες που δεν δείχναν τίποτα βλαβερό αλλά τελικά από ότι κυκλοφορεί τώρα τελευταία μόνο έτσι δεν είναι. Καλωδιάκι (το οποίο θα μου πείτε ότι και αυτό έχει το μαγνητικό του πεδίο γύρω γύρω ) και τα μυαλά στα κάγκελα.
g_0x Ιούνιος 16, 2006 #15 Ιούνιος 16, 2006 ΩΩΩΩΩΩΩχχχχχ κ ειχα ενα κινιτο philips diga.μια γκαζγκανα ηταν κ μιλουσα 4 ορες τη μερα (με κοπελα) κ μετα ειχα πονοκεφαλο κ η κεραια του εκαιγε.παιδια είμαι στη διαθεση της επιστημης οποιος θελει....πειραματοζωοο απο τα λιγα.Τωρα λιγο απο οτι ξερω δεν είναι μονο το κινητο που εκπεμπει αλλα κ η αντανακλασεις του σηματος.δηλαδη κ εσυ να μην εχεις νομιζω οτι τρω ακτινοβολια απο κεραιες ή αλλα κινητα που είναι διπλα σου λογο ανακλασης της ακτινοβολιας.ετσι μου ειπε παιδι που σπουδαζει δικτυα.δεν είμαι ειδικος.τωρα για το wifi νομιζω οτι είναι πολυ κατω των επιτρεπτων αφου η ενταση του είναι για σημα μερικων μετρων απο το access point.δηλαδη σκεψου το ραδιοφωνακι σου πιανει σε μεγαλυτερη εμβελεια απο το wifistikaki σου...(τωρα ισως να κανω λαθος.καλο θα είναι να με διορθωσει καποιος που ξερει περισσοτερα να μαθω κ εγω.)
deninho Ιούνιος 16, 2006 #16 Ιούνιος 16, 2006 Απ'ότι μας έλεγε ένας καθηγητής στη σχολή, σύμφωνα με έρευνες που κάνουν και οι οποίες δεν έχουν τελειώσει ακόμα, τα κινητά είναι πολύ επιβλαβή για τον οργανισμό
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.