Jump to content

Μικρή θωλούρα σε 900Β

Spyrious

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω μια crt LG 900B 19" εδώ και 2 - 3 περίπου χρόνια.

Τώρα τελευταία έχω προσέξει ότι κάτω αριστερά περίπου στο taskbar είναι κάπως θωλή η εικόνα.Πιάνει όλο το κουμπί έναρξη και το quicklaunch bar.Το κάνει σε όλες τις αναλύσεις και σε όλα τα refresh rates .Δεν το παρατήρησα σε άλλο σημείο της οθόνης.Δεν διορθώνεται με το degauss.

Πρέπει να αρχίσω να ανυσυχώ μήπως;

Ευχαριστώ.

για τσεκαρε στο μενου της μηπως εχει καποια εργαλεια που ξεθολωνει τα ακρα της οθονης.

υπαρχουν ρυθμιστικα για τα 4 ακρα της οθονης.για κοιτα εχει? moire νομιζω λεγεται.

Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣ

υπαρχουν ρυθμιστικα για τα 4 ακρα της οθονης.για κοιτα εχει? moire νομιζω λεγεται.

Αν δεν κάνω λάθος, το moire δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα σημεία της οθόνης οπότε δεν θα βοηθήσει.

Αρχική απάντηση από yanni

Παίξε λίγο με τα purity/convergence

Το αυτό και για τα purity/convergence.

Αν καταφέρει να ρυθμίσει τα ''προβληματικά'' σημεία, θα θολώσει αλλού η οθόνη.

Η εμπειρία με τις CRT δείχνει ότι (εφόσον είναι πρόβλημα της οθόνης (και όχι καλωδίου πχ) - όπως φαίνεται να είναι) μάλλον δεν υπάρχει λύση πλην αυτής του service.

Η αύξηση του purity σε τιμές 50+ μου έχει διορθώσει χρωματικό πρόβλημα χωρίς να παρουσιαστεί, ή να είναι έστω ορατό, κάποιο άλλο πρόβλημα αλλού.

Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει.

Αρχική απάντηση από yanni

Η αύξηση του purity σε τιμές 50+ μου έχει διορθώσει χρωματικό πρόβλημα χωρίς να παρουσιαστεί, ή να είναι έστω ορατό, κάποιο άλλο πρόβλημα αλλού.

Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει.

Εδώ δεν μιλάμε για χρωματικό πρόβλημα αλλά για θολούρα (που στις CRT σημαίνει πρόβλημα σύγκλισης) και μάλιστα μόνο σε ένα τμήμα της οθόνης.

Προφανώς δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει απλώς λέω ότι δεν έχει νόημα.

;)

Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια.Έπαιξα λίγο με τα moire και convergence και μάλλον διορθώθηκε.Αλλά έχω μια μικρή υποψία ότι κάποια συσκευή κάνει παρεμβολή.Αν και δεν έχω κοντά της άλλες συσκευες.Θα το ψάξω λίγο.

Αρχική απάντηση από Spyrious

Αλλά έχω μια μικρή υποψία ότι κάποια συσκευή κάνει παρεμβολή.Αν και δεν έχω κοντά της άλλες συσκευες.Θα το ψάξω λίγο.

Αν κρίνω από το ''κάτω αριστερά γωνία'' που είπες, μήπως έχεις κάποιο ηχειάκι προς τα εκεί;

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:05]

Αν κρίνω από το ''κάτω αριστερά γωνία'' που είπες, μήπως έχεις κάποιο ηχειάκι προς τα εκεί;

ή μετασχηματιστή εσωτερικά σε καμια συσκευή ή εξωτερικό τροφοδοτικό για κάτι?

Αρχική απάντηση από Spyrious

Aκριβώς από κάτω (παρεμβάλεται το ξύλο του γραφείου) είναι το usr9108.

Χμμμ δεν δεν θυμάμαι αν το WiFi κάνει παρεμβολές στις CRT (τις έχω ξεχάσει πλέον :p).

Πιθανόν να είναι αυτό όμως.

Για δοκίμασε να κάνεις disable το ασύρματο από τον router να δεις τι γίνεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.