Spyrious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2006 Καλησπέρα.Έχω μια crt LG 900B 19" εδώ και 2 - 3 περίπου χρόνια.Τώρα τελευταία έχω προσέξει ότι κάτω αριστερά περίπου στο taskbar είναι κάπως θωλή η εικόνα.Πιάνει όλο το κουμπί έναρξη και το quicklaunch bar.Το κάνει σε όλες τις αναλύσεις και σε όλα τα refresh rates .Δεν το παρατήρησα σε άλλο σημείο της οθόνης.Δεν διορθώνεται με το degauss.Πρέπει να αρχίσω να ανυσυχώ μήπως;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούνιος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 για τσεκαρε στο μενου της μηπως εχει καποια εργαλεια που ξεθολωνει τα ακρα της οθονης.υπαρχουν ρυθμιστικα για τα 4 ακρα της οθονης.για κοιτα εχει? moire νομιζω λεγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 11, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Παίξε λίγο με τα purity/convergence Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 11, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣυπαρχουν ρυθμιστικα για τα 4 ακρα της οθονης.για κοιτα εχει? moire νομιζω λεγεται. Αν δεν κάνω λάθος, το moire δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένα σημεία της οθόνης οπότε δεν θα βοηθήσει.Αρχική απάντηση από yanni Παίξε λίγο με τα purity/convergence Το αυτό και για τα purity/convergence.Αν καταφέρει να ρυθμίσει τα ''προβληματικά'' σημεία, θα θολώσει αλλού η οθόνη.Η εμπειρία με τις CRT δείχνει ότι (εφόσον είναι πρόβλημα της οθόνης (και όχι καλωδίου πχ) - όπως φαίνεται να είναι) μάλλον δεν υπάρχει λύση πλην αυτής του service. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούνιος 11, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Η αύξηση του purity σε τιμές 50+ μου έχει διορθώσει χρωματικό πρόβλημα χωρίς να παρουσιαστεί, ή να είναι έστω ορατό, κάποιο άλλο πρόβλημα αλλού.Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 11, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από yanni Η αύξηση του purity σε τιμές 50+ μου έχει διορθώσει χρωματικό πρόβλημα χωρίς να παρουσιαστεί, ή να είναι έστω ορατό, κάποιο άλλο πρόβλημα αλλού. Δεν χάνει τίποτα να δοκιμάσει. Εδώ δεν μιλάμε για χρωματικό πρόβλημα αλλά για θολούρα (που στις CRT σημαίνει πρόβλημα σύγκλισης) και μάλιστα μόνο σε ένα τμήμα της οθόνης. Προφανώς δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει απλώς λέω ότι δεν έχει νόημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 11, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ για την βοήθεια.Έπαιξα λίγο με τα moire και convergence και μάλλον διορθώθηκε.Αλλά έχω μια μικρή υποψία ότι κάποια συσκευή κάνει παρεμβολή.Αν και δεν έχω κοντά της άλλες συσκευες.Θα το ψάξω λίγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 11, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από SpyriousΑλλά έχω μια μικρή υποψία ότι κάποια συσκευή κάνει παρεμβολή.Αν και δεν έχω κοντά της άλλες συσκευες.Θα το ψάξω λίγο. Αν κρίνω από το ''κάτω αριστερά γωνία'' που είπες, μήπως έχεις κάποιο ηχειάκι προς τα εκεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιούνιος 11, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:05] Αν κρίνω από το ''κάτω αριστερά γωνία'' που είπες, μήπως έχεις κάποιο ηχειάκι προς τα εκεί; ή μετασχηματιστή εσωτερικά σε καμια συσκευή ή εξωτερικό τροφοδοτικό για κάτι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrious Ιούνιος 11, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Aκριβώς από κάτω (παρεμβάλεται το ξύλο του γραφείου) είναι το usr9108.Παρατήρησα επίσης ότι δεν το κάνει συνέχεια αυτό το θώλομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 11, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrious Aκριβώς από κάτω (παρεμβάλεται το ξύλο του γραφείου) είναι το usr9108. Χμμμ δεν δεν θυμάμαι αν το WiFi κάνει παρεμβολές στις CRT (τις έχω ξεχάσει πλέον ). Πιθανόν να είναι αυτό όμως. Για δοκίμασε να κάνεις disable το ασύρματο από τον router να δεις τι γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.