Jump to content

Seagate ή Western

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

παιδια εγω εχω τον seageate 7200.10 στα 320

προς απαντηση και του Μακη τοω δουλευω εδω και μιαμιση εβδομαδα και εχω κανει χοντρες μεταφορες αρχειων (της ταξης των 200gb την φορα) προκειμενου να αρχειοθετησω ολους τους σκληρους μου

σε συγκριση με το γερικο(και χαλασμενο μαλλον ) ζευγαρι raid 0 των δυο 120αρηδων seagate 7200.7 σπερνει και μπολικο μαλιστα...αγγιζει τον raptor σχεδον στις μετρησεις που ειχα κανει(βαριεμαι τωρα να τις ξανακανω...)

απο θορυβο δεν παιζει προβλημα σαν idle αλλα οταν παει να γραψει η να διαβασει κανει εναν ελαχιστο και κατι σαν τριξιματακι (το λογικο ομως οχι τιποτα τρομερο)

για εμενα υποφερτο αφου τοσες μερες με τοση πολυ δραστηριοτητα που ειχε ο σκληρος με τα <<βαλε βγαλε>> νομιζα οτι θα τον ειχα τσακισει

νομιζω οτι ειναι καλυτερη η αγορα του seagate κυριως λογω τεχνολογιας

(αν και ειμαι freak με το θορυβο νομιζω οτι η κατασταση ειναι αρκετα υποφερτη και δεν αγγιζει τα ορια του προβληματος)

Τους raid edition τους είδα κι εγώ. Απο θόρυβο τι λένε; Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν βάλω μόνο ένα τέτοιο, έτσι;

Και η ερώτηση παραμένει... Seagate 7200.10 ή Western YD (Raid edition);

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Και η ερώτηση παραμένει... Seagate 7200.10 ή Western YD (Raid edition);

Εγώ να σου πω, μετά από όσα γράφτηκαν, είμαι για Seagate κι αν δε βρω, θα πάρω WD χωρίς να με χαλάσει καθόλου :)

Αρχική απάντηση από Wizard!

’μα διαιρείς τα 250Gb με τα 92 δε βγάζεις Gb/ :tomato:

Δεν ξέρω αν κάνεις πλάκα αλλά απαντώ:

’λλο GB/ άλλο /GB.

Είναι (προφανώς) αντιστρόφως ανάλογα μεγέθη.

Best = Να ανεβαίνει το 1ο και (προφανώς) να κατεβαίνει το 2ο.

Εγω κατεληξα νομιζω.Θα κρατησω αυτον που εχω(SEAGATE BARRACUDA ST3250824AS 250GB 7200RPM 8 mb SATA2 NCQ).Προτιμω τελικα τα +2 χροννια σε ανταλαγη με το θορυβο(που δεν ειναι και τρομερος,απλα λιγο σπαστικος).Αν αλλαξω θα παω σε ενα 320Gb seagate παλι αλλα με 16mb.

Το ότι είναι raid edition δεν θα πει ότι είναι γρήγοροι... Απλά έχουν μεγαλύτερο MTBF (μπορεί να είνια σαχλό βέβαια αυτό) 5 χρόνια εγγύηση αλλά απόσο διάβασα έχουν καλύτερο QC καθώς απευθήνονται σε Low badget servers.

Εάν κάνεις RAID 1 spc τότε πας και σε απλούς δίσκους...

Αρχική απάντηση από totally_wired

Το ότι είναι raid edition δεν θα πει ότι είναι γρήγοροι... Απλά έχουν μεγαλύτερο MTBF (μπορεί να είνια σαχλό βέβαια αυτό) 5 χρόνια εγγύηση αλλά απόσο διάβασα έχουν καλύτερο QC καθώς απευθήνονται σε Low badget servers.

Αυτά που λες (για το QC και εγώ πιστεύω ότι είναι marketing κόλπο / μούφα αλλά αυτά είναι υποθέσεις) αλλά η βασική τους διαφορά είναι:

Αρχική απάντηση από spc

Οι WD Raid Edition έχουν την τεχνολογία RAID-specific time-limited error recovery

Επίσης:

Αρχική απάντηση από totally_wired

Εάν κάνεις RAID 1 spc τότε πας και σε απλούς δίσκους...

Αν δεν κάνω λάθος, αν διαβάσεις (πχ http://www.storagereview.com/articles/200510/WD4000YR_1.html) θα επιβεβαιώσεις ότι:

Αρχική απάντηση από spc

Οι WD Raid Edition απευθύνονται κυρίως σε RAID 1 και όχι RAID 0 συστήματα.

Δλδ το αντίθετο από αυτό που λες.

;)

Αρχική απάντηση από spc

Οι WD Raid Edition έχουν την τεχνολογία RAID-specific time-limited error recovery

Αυτό είναι το ίδιο με τους μπλε και πράσινους κόκους;

Ακόμα, το link που έδωσες δεν εξάγει κανένα απολύτος συμπερασμα για raid0 ή 1. εκτός εάν είμαι τόσο στραβός... (που είμαι δλδ)

Εντάξει... Δεν λέω ότι δεν χαλάνε... απλά είναι enterprise system δίσκοι όπως λέει...

Τέλος σε ένα link δεν γίνεται μας συμφέρει το μισό... ;)

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 18:42]

Αυτό είναι το ίδιο με τους μπλε και πράσινους κόκους;

Ακόμα, το link που έδωσες δεν εξάγει κανένα απολύτος συμπερασμα για raid0 ή 1. εκτός εάν είμαι τόσο στραβός... (που είμαι δλδ)

Εντάξει... Δεν λέω ότι δεν χαλάνε... απλά είναι enterprise system δίσκοι όπως λέει...

Τέλος σε ένα link δεν γίνεται μας συμφέρει το μισό... ;)

Βρε αγόρι, δεν διαφωνούμε (δεν λέω αν είναι καλοί ή κακοί - δεν ''με συμφέρει'' ή όχι κάτι) απλώς προσπαθώ να διευκρινίσω κάτι για την τεχνολογία που ενσωματώνουν.

Για το Raid 1 όντως τώρα που ξαναέριξα μια ματιά, δεν βλέπω να το λέει (ούτε και για το 0 βέβαια που είπες εσύ).

Ίσως να είχα βγάλει μόνος μου το συμπέρασμα από την λογική της τεχνολογίας για την οποία μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ:

http://www.wdc.com/en/library/sata/2579-001098.pdf

Τα 'χω μπερδέψει τελείως με τις σειρές κτλ της WD...

Βλέπω τώρα οτι υπάρχει ο 250GB YD Raid Edition και ο 320GB SD Raid Edition...

Αύριο λέω να πάρω δίσκο (αν βρω κανέναν στο Ηράκλειο) και ακόμα δεν έχω αποφασίσει... :confused: Είναι πολύ λίγα γμτ τα 3MB free space..... :tomato:

edit: Απο την άλλη, ο SD έχει 8MB cache...

Εγώ γύρισα μια σήμερα τα μαγαζιά, Πλαίσιο δεν είχαν φέρει, Multirama κατόπιν παραγγελείας σε 2-3 μέρες και e-shop κανονικά. Raid edition βρήκα μόνο στο e-shop αλλά όχι το συγκεκριμένο που θέλω... Επειδή έδωσα και κάτι λεφτά σήμερα θα περιμένω έτσι κι αλλιώς και θα δω πως θα τη βολέψω...

:OT:

Εγώ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Επειδή δεν έχω ελεύθερη θέση στο Raid της nVidia (nForce4) και θα το βάλω πάνω στο Silicon Image που είναι άδειο, θα έχω μειωμένη απόδοση? Θα επιρρεάσει καθόλου την απόδοση στο PCI bus?

:OT:

επιτρεψτε μου να επεκτεινω λιγακι το off topic του Wizard και να ρωτησω γενικα που βαζουμε τους δισκους στο Nvidia η στο Silicon ? Και στη περιπτωση του Raid και στη περιπτωση που δεν ειναι ομως...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.