Jump to content

Seagate ή Western

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣ

7200.10 υπαρχει και σε 120/160 gb?εχω εναν 7200.7 120αρη και θελω να κανω raid0 με εναν 7200.10 παιζει?

Μέχρι τώρα Ελλάδα έχουν έρθει μόνο 250 και 320.

Αλλά με τα ~100 που έχει πλέον ο 320αρης οτιδήποτε λιγότερο σε χωρητικότητα μάλλον δεν αξίζει.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Που μπορούμε να βρούμε τους 7200.10;Ανάμεσα στους WD 250GB 16MB cache SATA-2 και Seagate 250GB 8MB cache Sata-2 NCQ τι προτιμάμε;Εχουν διαφορά τα 16 απο τα 8 ΜΒ σε επιδοσεις;

Απο e-shop που ειδα πριν λιγο ο ενας εχει 87,5 και ο δευτερος 89 Ευρώ.

Τι προτίνετε;

• 2 weeks later...

Hello ppl.Λοιπον επειδη πηρα τον seagate αυτον που λεμε με τα 89ε,εχω να πω οτι θα τον πουλησω για να παρω τον αντιστοιχο που λεμε westerd digital.Δεν ξερω αν ειναι ο δικος μου που κανει θορυβο(σας να παιζει η βελονα), ή γενικα (οπως ειπε ο georgesod)κανουν θορυβο.Εγω θα τον πουλησω γιατι με ενοχλει ο θορυβος.ΟΤαν ειναι idle ειναι οκ.Εχτες ομως που εβαλα να αντιγραψω 110gb,ο σκληρος ακουγοταν.Δεν λεω καλα τα 5 χρονια εγγυηση,αλλα εγω προσωπικα αλλαζω 2 χρονια με αλλα 8mb και με το θορυβο.Τωρα εχω πανω 2wd και 2 seagate.O μονος που κανει θορυβο ειναι ο seagate sata.O αλλος ειναι ide.Αν δεν κανω λαθος τα 8mb σε σχεση με τα 16 εχουν διαφορα οτι πας να αντιγραψεις πχ πολλα δεδωμενα και ο 16 κραταει περισσοτερα στην μνημη απο οτι ο αλλος(buffer).Ετσι το καταλαβαινω εγω.Τωρα αν κανω λαθος,διορθωστε με.Α,και πειτε μου και οι εχοντες αυτο το μοντελο,κανει θορυβο σε εσας?

Λοιπόν... Χαζεύοντας στο storagereview.com είδα διφορούμενες απόψεις για τους 7200.10. Οι περισσότεροι λένε ακριβώς αυτό για το θόρυβο. ’λλους δεν τους ενοχλεί. Επίσης ακούγονται ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις επιδόσεις τους.

Τα σχόλια για το θόρυβο αφορούν το "τσικ τσικ" που κάνει κατά το seek. Κι εμένα ο δικός μου seagate 80GB Sata (δεν θυμάμαι μοντέλο) κάνει όταν διαβάζει ένα τέτοιο θόρυβο ο οποίος είναι εκνευριστικός αλλά τον έχω συνηθίσει. Και το σπάσιμο είναι οτι το κάνει και κάθε λίγο και λιγάκι στο άσχετο. Ο 80ρης αυτός θα παραμείνει στο σύστημα.

Απο την άλλη, ένας παλιός WD IDE 40GB που έχω (επίσης δεν θυμάμαι μοντέλο) δεν έκανε θόρυβο κατά το seek αλλά έχω σοβαρές υποψίες οτι είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο σε idle κατάσταση.

Και το ερώτημα παραμένει: Seagate ή Western Digital; Προσωπικά ενδιαφέρομαι για το 320GB μοντέλο ή ανάλογα με την τιμή που θα το βρω και για το 250GB...

ΥΓ: Δεν ήθελα να ρωτήσω εδώ γιατί το έχω σίγουρο οτι θα ακουστούν κάποια "φανατικά" σχόλια όπως το προηγούμενο δικό μου για τους Seagate. :o Αν ΞΕΡΕΙ κάποιος και μπορεί να μας αναλύσει την άποψή του θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη η άποψή του. :)

Για 320GB (και αντίστοιχα και για 250GB που ζητάει ο totally_wired) παίζουμε ανάμεσα σε Seagate ST3320620AS και Western Digital WD3200YS. Ο Seagate εμφανίζεται σιγά σιγά σε διάφορα Ελληνικά καταστήματα ενώ αντίθετα τον Western δεν μπορώ να τον βρω πουθενά Ελλάδα. Οπότε προσωπικά τον ξεγράφω σαν επιλογή καθώς δεν θέλω να πάρω απο εξωτερικό και επίσης ακόμα και έξω είναι αρκετά ακριβότερος απο τον Seagate.

Οπότε παίζουμε ανάμεσα σε Seagate και τους υπόλοιπους Western... Σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε; Καλύτερα Seagate και θόρυβος; (τον οποίο θόρυβο έτσι κι αλλιώς θα έχω όσο έχω τον 80ρη...)

(δεν μπορώ άλλο με 6.2MB ελεύθερα.... :tomato: )

Και οι 2 υπαρχουν ~115ε.Κοιτατε στο skroutz.Για να τα παρουμε αλλιως...

Western Digital: 16mb cache,αθορυβος,3 χρονια εγγυηση

Seagate:8mb cache,θορυβος,5 χροννια εγγυηση

Απο επιδοσεις ομως τι λενε?Εγω απο τη μια σκεφτομαι ξανα το θεμα εγγυηση.Μπορει να κανει θορυβο αλλα εχει αλλα 2 χρονια.

επειδη και εγω περιμενω πορτες για dsl και θα χρειαστω χωρο θα παρω καποιον δισκο. χωρητικοτητα θα δω. Αλλα, θελω να ρωτησω ,ποιο αθορυβος ειναι ο wd ή ο seagate? αυτος που εχω εγω τωρα ο wd κανει θορυβο αρκετο παντως...

Αρχική απάντηση από manosone [Σήμερα, στις 15:11]

Απο επιδοσεις ομως τι λενε?Εγω απο τη μια σκεφτομαι ξανα το θεμα εγγυηση.Μπορει να κανει θορυβο αλλα εχει αλλα 2 χρονια.

Αν χαθούν τα δεδομένα σου (φτου φτου φτου σκορδα) ή 5 χρόνια έχει ι 1 κλάφτα χαράλαμπε. Ντάξει και 3 χρόνια καλά έιναι. Αλλά τρομερά βασικό τουλάχιστον για μένα πλεον είναι ο θόρυβος.

Απο τον WD 80 jb που έιχα πρώτα πήγα σε maxtor 200 και τους 2 hitachi 80gb sata2 και μόλις διαβάζουν ειδικά ο μαξτορ αμάν παναγία μου... Εκείνος ο καψερός ο 80jb η διαβαζε η οχι, το ίδιο και το αυτό. Αθόρυβος παντελώς.

Σε αντίθεση με τον WD 40bb που έχω και κάνει σαν το εξπρες του μεσονυκτίου.

Αρχική απάντηση από NoDsl

Απο τον WD 80 jb που έιχα πρώτα πήγα σε maxtor 200 και τους 2 hitachi 80gb sata2 και μόλις διαβάζουν ειδικά ο μαξτορ αμάν παραγία μου... Εκείνος ο καψερός ο 80jb η διαβαζε η οχι, το ίδιο και το αυτό. Αθόρυβος παντελώς.

Aυτος ο 80αρης οτι καλυτερο εχω δει...(για τον jb).

εχω δει-ακουσει maxtor-seagate σαν και εκεινον κανενας!

Τωρα εχω τον KS και με ενοχλει λιγακι .....αχ βαχ....(<- αναπολω τις παλιες καλες μερες με τον jb)

Εγώ πάντως ζαχαρώνω ένα ζευγαράκι ST3250620, δηλαδή Seagate 7200.10, SATAII, NCQ, 16Mb, 250Gb.... Τους βρίσκεις στα 98

Όσο για τους WD, είχα 6 40άρηδες, και τώρα παίζει μόνο ο ένας... Μετά απο 3-4 χρόνια, άρχιαν να βαράνε ο ένας μετά τον άλλον... :mad:

Εγω προτείνω Segate. Eχω έναν 300 segate + enan 320 WD σε εκσωτερικές θήκες (ίδιες) και με τον WD δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ, ο θόρυβος λειτουργίας του ειναι ανυπόφορος, ενώ το segate εχει εντελώς αθόρυβο μοτέρ. Οι κεφαλές κάνουν τον ίδιο περίπου θόρυβο.

Guys, μην ξεχνάτε οτι το θέμα είναι στα μοντέλα και στις σειρές, όχι τόσο στις μάρκες. Επίσης δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μεταξύ τους μοντέλα διαφορετικών ετών.

Έχω έναν Seagate 80GB 7200.7. Δεν ακούγεται σε idle αλλά το τσικ τσικ που κάνει σε seek είναι σπαστικό. Έχω και ένα Western 400JB. Σε seek και σε idle ακούγεται το ίδιο: αρκετά. Δεν καταλαβαίνω οτι είναι θόρυβος απο δίσκο. Απλώς όταν μια μέρα χρειάστηκε να τον βγάλω για να βάλω έναν Maxtor maxline κατάλαβα τι ήταν αυτό που έκανε θόρυβο τόσο καιρό. Ένα βουητό σαν ανεμιστήρας.

Αρχική απάντηση από manosone

Και οι 2 υπαρχουν ~115ε.Κοιτατε στο skroutz.Για να τα παρουμε αλλιως...

Western Digital: 16mb cache,αθορυβος,3 χρονια εγγυηση

Seagate:8mb cache,θορυβος,5 χροννια εγγυηση

1. Ο YS που λέω δεν υπάρχει.

2. Ο YS που λέω έχει 5 χρόνια εγγύηση

3. Υπάρχει και Seagate 250GB με 16MB cache

4. Απο επιδόσεις είναι πάνω κάτω τα ίδια με τις περισσότερες μετρήσεις υπέρ του WD

Αρχική απάντηση από NoDsl

Αν χαθούν τα δεδομένα σου (φτου φτου φτου σκορδα) ή 5 χρόνια έχει ι 1 κλάφτα χαράλαμπε. Ντάξει και 3 χρόνια καλά έιναι. Αλλά τρομερά βασικό τουλάχιστον για μένα πλεον είναι ο θόρυβος.

Ναι, αλλά το να δίνει 2 παραπάνω χρόνια εγγύηση η Seagate σημαίνει οτι είναι πιο σίγουρη για το προϊόν της οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου βγει καλύτερος ο Seagate. Πάντα μιλάμε για πιθανότητες. Δεν ξέρεις πως θα σου βγει...

Αρχική απάντηση από totally_wired

Εδώ και μια εβδομάδα έχω αγοράσει 2 250άριδες 2500YD Raid Edition...

Απίστευτα γρήγοροι, με 5 χρόνια εγγύηση. 15 ευρώ παραπάνω από τους απλούς.

Ποιός ο λόγος να δώσεις 15 παραπάνω? Τι διαφορά έχουν από τους non Raid?

Επίσης το "απίστευτα γρήγοροι" υπάρχει κάποιο hdtach screen capture να μας δείξει κι εμάς τι σημαίνει? Μιας και δεν έχω πάρει ακόμα τους Seagate, προλαβαίνω να αλλάξω γνώμη :p

Αρχική απάντηση από Wizard!

Εγώ πάντως ζαχαρώνω ένα ζευγαράκι ST3250620, δηλαδή Seagate 7200.10, SATAII, NCQ, 16Mb, 250Gb.... Τους βρίσκεις στα 98

Όταν ο 320αρης έχει ~+10 γιατί να μην πας εκεί;

Αρχική απάντηση από totally_wired

Εδώ και μια εβδομάδα έχω αγοράσει 2 250άριδες 2500YD Raid Edition...

Απίστευτα γρήγοροι, με 5 χρόνια εγγύηση. 15 ευρώ παραπάνω από τους απλούς.

Info:

Οι WD Raid Edition έχουν την τεχνολογία RAID-specific time-limited error recovery και απευθύνονται κυρίως σε RAID 1 και όχι RAID 0 συστήματα.

Υπάρχει 7200.10 με 16Mb στα 300?

:eek:

320 (όπως έγραψα)

300 δεν έχω δει αν βγαίνει αλλά δεν υπάρχει (ακόμα) Ελλάδα (αν και να υπήρχε δεν νομίζω ότι θα είχε νόημα αφού ο 320αρης είναι ~10 ακριβότερος από τον 250αρη).

Έχεις δίκιο... Έψαχνα για 300 και δεν τον έβρισκα... Αλλά η διαφορά είναι 15 Χ 2 = 30. Οπότε είναι 2,78 το mb ενώ οι 250άρηδες είναι 2.56 το Mb. Συμφέρουν :p:P

’λλο πάλι και τούτο....

Θα με τρελάνετε με τα μαθηματικά σας....:p

Λοιπόν:

250 GB - 92 -> 0,368 / GB

320 GB - 104 -> 0,325 / GB

0,325 < 0,368 -> Μάλλον ο 320αρης είναι φθηνότερος / GB.

:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.