Jump to content

Πρόβλημα με το ανεμιστηράκι της μητρικής!

planetman

Recommended Posts

Παιδιά, έχω πρόβλημα. Το ανεμιστηράκι της μητρικής της υπογραφής μου εδώ και μερικές μέρες γυρνάει αργά και συγχρόνως κάνει πολλή φασαρία. Μερικές φορές το ακουμπάω, σταματάει και μετά γυρνάει κανονικά αλλά τώρα δεν γίνεται τίποτα. Συνεχίζει να γυρίζει αργά και να κάνει πολλή φασαρία.

Τί να κάνω;

Πώς το βγάζω; Χωρίς να βγάλω την ψύχτρα; Έχει 3 βιδάκια, προσπάθησα με κάτι κατσαβιδάκια που έχω αλλά δεν μπορώ να τα ξεβιδώσω. Θα ξαναπροσπαθήσω με τη βοήθεια καμμιάς πένσας...

Αν την έχω χωρίς να γυρίζει ο ανεμιστήρας, δεν την παλεύει ε;

καλυτερα να βγαλεις και την ψυκτρα μαζι για μην κανεις καμια ζημια. τωρα οσο για τον αν παλευεται χωρις ανεμιστηρα εξαρταται απο την ψυκτρα. αν εχεις δωσε καμια φωτο για να δουμε τι παιζει. επισης δωσε και καμια φωτο που να φαινεται μονο η ψυκτρα για να δω αν και πως μπορει να βγει.

χωρις να ειμαι σιγουρος

δεν πρεπει να ειναι βιδακια (δεν βιδωνει τιποτα πανω σε μητρικη)

πρεπει να ειναι "push pins" ή καπως ετσι τα λενε, και πρεπει να εχεις προσβαση στην πισω μερια της ΜΒ για να τα βγαλεις, μετα μπορεις να βαλεις καινουργιο συστημα ψυξης για το chipset ακομα και παθητικο για να μην ξαναεχεις το ιδιο προβλημα

Παιδιά θέλει λίγο προσοχή και όχι βιαστικές κινήσεις γιατί μπορεί με υπερβολική πίεση να σπάσει η επιφάνεια στο chipset και μετά παπαλα.

Από ότι είδα έχεις nforce4 SLI που είναι επηρεπης στις μεγάλες θερμοκρασίες καλό θα ήτανε να αποσυναρμολόγησης την MB και να αντικαταστήσεις με ένα άλλο από το εμπόριο.

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και έβαλα zalman to ZM-NB32k και ένα fan 40x40 και είναι σε ικανοποιητική θερμοκρασία .

Τα 3 βιδάκια που έχει είναι να στηρίζεται το φαν στην ψήκτρα βρες ένα μικρό σταυροκατσάβιδο και ξεβίδωσε τα, αν βγάλεις όλη την ψήκτρα δε καταφέρνεις τίποτα αλλά πρόσεξε μη χαλάσεις τις βίδες γιατί πένσα εκεί μέσα είναι λίγο επικίνδυνο να σπάσεις τα πτερύγια από το φαν. Όταν το ξεβιδώσεις στην πίσω πλευρά έχει 1 αυτοκόλλητο το ξεκολλάς ρίξε λίγο σπρέι επαφών ή γράσο αν σου βρίσκεται, το δουλεύεις εκτός συστήματος για 2-3 λεπτά κόλλα και μονωτική ταινία στη θέση του αυτοκόλλητου just in case το βιδώνεις και είσαι αθόρυβος

Μιας και είμαι κάτοχος Abit, κλασσικά είχα μετά από λίγο καιρό και εγώ πρόβλημα με το ανεμιστηράκι της.

Τι λάδι έβαλα, τι καθάρισμα την έκανα, μέχρι που πήρα γράσσο/λάδι για αλλυσίδα μηχανής, αλλά τίποτε... Οπότε η λύση βρέθηκε, με την χρήση ενός 4x4cm ανεμιστήρα και 2 βιδών μεγάλου μήκους...

0606111200475zv.jpg

Ούτε με πένσα κατάφερα να τα ξεβιδώσω, οπότε προσωρινά αποσύνδεσα το ανεμιστηράκι και έχω στερεώσει πρόχειρά έναν 8άρη ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στην ψύχτρα. Βαριέμαι να αποσυναρμολογήσω τη μητρική και δεν ξέρω αν έχει και νόημα. Πρέπει απλώς να ξεβιδώσω τις 3 βίδες. Θα βρω λέτε άλλο ανεμιστηράκι ίδιων διαστάσεων στις βίδες κτλ. αν δεν καθαρίσει αυτό;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.