Jump to content

Αλλαγή Θερμοαγώγιμης Πάστας..κάθε πότε?

GeorgeVasil

Recommended Posts

Παίδες μια απορία...:p

Καθε ποτε πρεπει να αλλαζουμε θερμοαγωγιμη παστα?...ή μαλλον καθε ποτε την αλλαζετε?:D

Αυτη την στιγμη εχω AS5...

Παθαινει τιποτε με τον καιρο?Xαλαει?

Αν εχετε και καποιο linky με περισσοτερες πληροφοριες επι του θεματος....(εκτος του σιτε της AS5)...παρακαλω ποσταρετε :p

Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 21:06]

Ποτε,μονο αν υπαρχει προβλημα ή αν χρειαστει να αλλαξουμε ψυχτρα ή επεξεργαστη ή μητρικη.

Πολυ απολυτο σε βρισκω.

για μενα εκτος του τακτικου καθαρισμου απο σκονες ανα 2μηνο ελεγχω τις παστες καθε 6-8μηνες περιπου.και ας ειμαι με υδροψυξη.οσοι ειναι με αεροψυξη το 6μηνο επιβαλλεται.ειδικοτερα λιγο πριν μπει καλοκαιρακι ωστε να εχουμε φρεσκο πραμα πανω απο τον επεξεργαστη ή την gpu.

OK Guyz thanks a lot...

Και κατι αλλο...

1)Δεν τιθεται θεμα αλλιωσης της παστας δλδ...?

Πχ να ξεραθει?

2)Φευγει το ιδιο ευκολα μετα απο καιρο?

3)Σας εχει τυχει κατι παραξενο?Πχ να κολλησει ψυχτρα με chip?

Δεν ηξερες..δε ρωταγες? :D

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 21:11]

Πολυ απολυτο σε βρισκω.

Δεν εννοω οτι ετσι πρεπει να γινεται ή οτι ετσι ειναι το σωστο.Το γραφω απλα γιατι σχεδον ποτε δεν αλλαζω θερμοαγωγιμη εκτος των λογων που εγραψα παραπανω-μιλαω μονο για τον εαυτο μου:D

Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 00:55]

Δεν εννοω οτι ετσι πρεπει να γινεται ή οτι ετσι ειναι το σωστο.Το γραφω απλα γιατι σχεδον ποτε δεν αλλαζω θερμοαγωγιμη εκτος των λογων που εγραψα παραπανω-μιλαω μονο για τον εαυτο μου:D

Ετσι οπως εχουμε καταντησει κανενα CPU δεν καθεται 6 μηνες στην θεση του....:D;)

Την εποχη των GeForce4 Ti, ειχα μια MSI 4200 128mb που μετα απο 10 μηνες χρησης περιπου ειδα πως η καρτα ζεστενοταν και δεν ανεβαινε καθολου σε χρονισμους. Η θερμοαγωγημη ειχε στεγνωσει και "εξατμιστηκε" κατα καποιο τροπο μιας και οταν ξεκουμπωσα το κουλερακι η θερμοαγωγημη δεν καλυπτε ολο το πυρηνα. Ηταν σχεδον σα σκονη και καθαρισα πυρηνα και κουλερακι πανευκολα με μια χαρτοπετσετα. Τωρα με τις θερμοαγωγημες που εχουμε οπως κεραμικ κτλ δε νωμιζω να υπαρχει τετοιο προβλημα μιας και εξελιχθηκαν πολυ περισσοτερο πιστευω.

εγω θα σου προτεινα να την κρατας γυρω στους 9 μηνες και να την αλλαζεις οταν αρχιζει να μπαινει το καλοκαιρακι για να για να μπορει να δουλεψει καλυτερα. οσο για το αν εχει τυχει να κολλησει ποτε η παστα στον επεξεργαστη, ναι εχει γινει και αν κανεις ενα ψαξιμο εδω μεσα θα βρεις σχετικα θεματα οπου αναφερεται το προβλημα και προτεινονται δοαφορες λυσεις.

Επειδή κι εγώ την πάτησα 1-2 φορές έτσι (ο παλιός Celeron D326 κόλλησε στην XP-120) τώρα πλέον κουνάω την ψύκτρα απαλά δεξιά-αριστερά καμιά 10αρια φορές και μετά την τραβάω. Η AS5 μετά από μήνες "πετρώνει" και δύσκολα ξεκολλά. Ίσως το κούμπωμα του CPU στη μητρική να μην ήταν πολύ καλό, ίσως η πίεση που ασκούσε η ψύκτρα πολλή, who knows...

Δοκιμασμένη λύση πάντως ;)

Εγώ ρε παιδιά γιατί ακούω συνέχεια για το πρόβλημα της Ceramic και εμένα ποτέ μα ποτέ δεν μου έχει κολλήσει; :p

Κι εγώ πάντως αλλάζω κάθε τόσο (όχι συγκεκριμένα). Κακό δεν κάνει... ;)

Αρχική απάντηση από inertiacreep

Επειδή κι εγώ την πάτησα 1-2 φορές έτσι (ο παλιός Celeron D326 κόλλησε στην XP-120) τώρα πλέον κουνάω την ψύκτρα απαλά δεξιά-αριστερά καμιά 10αρια φορές και μετά την τραβάω. Η AS5 μετά από μήνες "πετρώνει" και δύσκολα ξεκολλά. Ίσως το κούμπωμα του CPU στη μητρική να μην ήταν πολύ καλό, ίσως η πίεση που ασκούσε η ψύκτρα πολλή, who knows...

Δοκιμασμένη λύση πάντως ;)

Όλες οι θερμοαγογιμες οι καλές έτσι κάνουν

Για να βγάλεις το cpu χωρίς πρόβλημα η θα είναι σε σοκετ 775 η πριν βγάλεις την ψήκτρα ένα μικρό burnin για να ζεσταθεί και να ξεκολιση εύκολα

Όσο για την αλλαγή μετά από την πάροδο 6-8 μηνών θέλουν ανανέωση γιατί μαζεύουν σκόνες γύρο γύρο αλλά και στεγνώνουνε

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

Όλες οι θερμοαγογιμες οι καλές έτσι κάνουν

...πριν βγάλεις την ψήκτρα ένα μικρό burnin για να ζεσταθεί και να ξεκολιση εύκολα

Όσο για την αλλαγή μετά από την πάροδο 6-8 μηνών θέλουν ανανέωση γιατί μαζεύουν σκόνες γύρο γύρο αλλά και στεγνώνουνε

:T: :T: :T:

Σε ένα P4 3.0C @ 3.4 που έχω με sp-94 έχω πάρα πολύ καιρό να αλλάξω την AS5. Την τελευταία φορά που την άλλαξα θημάμαι οτι είχε κολλήσει η cpu στη ψυχτρα και βγήκε μαζί της απο το socket...

Λογικά πρέπει κάθε 6-9 μήνες να αλλάζεις την θερμοαγώγιμη γιατι μειώνεται η απόδοσή της. Για μένα πιο σημαντικό είναι να καθαρίζεις το pc απο τη σκόνη τακτικά (ειδικά αν έχεις πολλούς ανεμηστήρες) γιατι η θερμοκρασία του ανεβαίνει κατακόρυφα...

Έχω μια θερμαγώγιμη σε σύριγγα την είχα πάρει πριν από κανα χρόνο από ένα κατάστημα ηλεκτρονικη η οποία έχει κιτρινίσει (ξεραθεί;) σε μερικά σημεία έτσι όπως είναι μέσα στη σύριγγα. Να την πετάξω και να πάρω άλλη η μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.