Jump to content

350 Euro budget PC

Dr.Paneas

Recommended Posts

Χρηση: Internet, Word, Cubase

Το παιδί μου είπε αν είναι δυνατόν να βρεθεί και κατω απο 300 Ευρω αλλα πολύ δύσκολο το κόβω. Εχει ήδη ενα δικο μου σύστημα τώρα, το οποίο θα το χρειαστώ εγώ οπότε θα του το πάρω.

Πώς σας φαίνεται ;

[ATTACH]5908[/ATTACH]

post-928-1414343308,2202_thumb.png

Αντικαθιστάς το CPU και το mobo με έναν Atom και είσαι σε πιο χαμηλή τιμή.

Μπορείς να πάρεις και λιγότερο ισχυρό PSU και μικρότερο κουτί (αν βγαίνει οικονομικότερο).

http://www.skroutz.gr/s/57512/Intel-D945GCLF2.html

Θα τον ρωτησω αυριο γιατι παίζει να έχει αγοράσει σκληρό δίσκο και να μην χρειάζεται. Δεν ξέρω αν το case που έχει θα χορέσει το τροφοδοτικό. Υπάρχει περίπτωση να μην χοράει ;

η έτοιμη λυση του πλαισίου δεν μου φενεται και πολυ σόι,συν το οτι εχει 160άρη δισκο και ενα γιγα μνημης μονο,οποτε αν προσθεσεις εσυ κατι,παλι θα θα σου ρθει μια η άλλη

για μένα?

αντικαθιστάς το τροφοδοτικο με αυτο

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-450W-GPS-450AA-101A.htm

το χω στο κατεβαστηρι μου,δουλευει εδω και 1.5-2 χρονια 24/7 (δεν εχει μεινει κλειστο το πισι ποτε...) και δεν εχει παραπονεθει καθόλου

την μητρική με αυτην

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ECS-GF8200A-AM3-VGA-DDR2-NV8200.htm

μη σε σκιάζει η ECS,μια χαρα αξιοπιστη ειναι.Στο κατω κατω default θα παιζει οποτε δεν θελεις κ τπτ το ιδιαιτερο.Εχεις και ddr2,οποτε εχεις κ φθηνοτερες επιλογες σε μνημες

Στο γκαρντασι μου ECS του εχω βαλλει και παει σουπερ.Η δικια του κλοκαρει κιολας :D

για μνημες αν πας σε 2x2 εχεις στα 40 ευρω πολλες επιλογες,διαλεξε κ παρε

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/with%28MEMORY_TECHNOLOGY=DDR2%29/with%28MEMORY_SIZE=4%20GB%29/with%28sort=priceasc%29/with%28x=40%29.htm

2x1 κατα τη γνωμη μου δεν αξιζουν γιατι εχουν ~10 ευρω λιγοτερο,αλλα αν ντε κ καλα πρεπει να περιοριστειται στο 10ρικο,παλι εχεις επιλογες

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/with%28MEMORY_TECHNOLOGY=DDR2%29/with%28MEMORY_SIZE=2%20GB%29/with%28x=40%29/with%28sort=priceasc%29.htm

επίσης μπορεις να γλυτωσεις κανα ψιλό και απο το κουτι αν παρεις καποιο της Assus

o Vagouras τα εχει δουλεψει κατα το παρελθον πολυ και μπορει να σου πει και αυτος την αποψη του.

Εγω οπως τα ειχα δει,ηταν μια χαρουλα.Μικρα και σικατα

με αυτα κ με αυτα,με τους προχειρους υπολογισμους μου,κρατοντας τα υπολοιπα ιδια,βγαινεις λιγο πανω απο το 300αρι

Αν βαλλεις και 500αρη δισκο τοτε πεφτεις και το ψιχολογικο οριο των 300 ευραιων ;)

Εχω παραγγειλει για ενα πελατη μου τα εξης απο e-shop και τα περιμενω. Το Budjet ειναι το ιδιο:

CASE ASUS TA-863 28,50 €

PSU THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W 41,00 €

M/BOARD MSI 785GM-E51 70,00 €

CPU AMD ATHLON II X2 250 3.0GHZ DUAL-CORE BOX 61,00 €

RAM KINGSTONDDR3 2GB PC10666 1333MHZ VALUE 38,50 €

HDD WESTERN DIGITAL 320GB 7200RPM SATA2 36,50 €

ODD LG GH22NS50 SECURE DISC BLACK BULK 20,50 €

ΣΥΝΟΛΟ: 296€ και αν θες να ανεβεις στα 350 βαζεις και μια VGA της ΑΤΙ.

Αντιστοιχα εξαρτηματα μπορεις να βρεις και στο πλαισιο και να μεινεις μεσα στο budget σου ;)

ΣΥΝΟΛΟ: 296,00 €

Crazy_Ant πολυ καλό το συστηματάκι σου. Ερωτηση στο τροφοδοτικο που γράφει 1 X 20/24 Pin τι εννοει ; Είναι 20άρι ή 24άρι το βύσμα-τέρας της μητρικής ;

[ATTACH]5915[/ATTACH]

Peter Vag ποιο ASUS ;

post-928-1414343308,3621_thumb.png

Crazy_Ant πολυ καλό το συστηματάκι σου. Ερωτηση στο τροφοδοτικο που γράφει 1 X 20/24 Pin τι εννοει ; Είναι 20άρι ή 24άρι το βύσμα-τέρας της μητρικής ;

Ειναι 24αρι αλλα τα τελευταια 4 πινς αφαιρουνται για να μπορει να χρησιμοποιηθει και σε παλαιοτερες μητρικες.

Ειναι 24αρι αλλα τα τελευταια 4 πινς αφαιρουνται για να μπορει να χρησιμοποιηθει και σε παλαιοτερες μητρικες.

Μάλιστα. Ευχαριστό Steven.

Να σε ρωτήσω σε μερικά τροφοδοτικό (όπως ενα QTec που έχω ) το βίσμα είναι 20άρι αλλά το έχω βάλει σε μητρική με 24pins και παρόλο που δεν έχω δώσει ρεύμα στα υπόλοιπα 4 το PC ανοίγει κανονικά. Αυτό επιτρέπεται ή είμαι τυχερός που ανοίγει έστω με 20άρι βίσμα αντί για 24άρι ;

Επιτρεπεται αλλα δεν προτεινεται. Κι'εγω εχω χρησιμοποιησει 20αρι τροφοδοτικο για να τεσταρω μητρικη με 24πινς αλλα δεν ειναι να βασιζεσαι για καθημερινη χρηση. Αγορασε καλυτερα ενα 24αρι τροφοδοτικο (ολα τα νεα τροφοδοτικα ειναι 24αρια πλεον) για να παιρνει η μητρικη τα σωστα ρευματα και να ειναι σταθερη στη λειτουργεια της.

με +8 ευρω πας σε ενα καλυτερο τροφοδοτικο. CoolerMaster eXtreme Power Plus 460W

οσο για το κουτι θα σου ελεγα να πας σε καποιο CoolerMaster Elite 33x γιατι εχουν θεσεις για 12αρια ανεμιστηρια σε σχεση με τα ASUS που εχουν για 8αρια.

τα υπολοιπα ειναι μια χαρα! :)

Αυτά είναι πετάει η ομάδα. Όπως είπα σκληρός υπάρχει όπως και DVD Drive. Μήπως θα ήταν καλύτερα να έπερνε και ένα SATA DVD/RW και να μην βαλει καθολου μεσα το IDE; Από άποψη χώρο και airflow το λέω διότι η καλωδιοταινία .... είναι καλωδιοταινία...

[ATTACH]5918[/ATTACH]

Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον!;););)

post-928-1414343308,3962_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.