Jump to content

ποια γλωσσα προγρ. για αρχη?

magicman

Recommended Posts

μιας και τελειωσαν οι πανελληνιες(περιμενουμε τους βαθμους τωρα).... λεω να αρχιζω να παιζω με καμια γλωσσα προγραμματισμου. ποια ειναι η καταλληλοτερη για αρχη?

αξιζει να αγορασω και καποιο βιβλιο?

ευχαριστω. :)

C για structured προγραμματισμό

C++ για object oriented προγραμματισμό

Java ίσως όχι για αρχή γιατί κρύβει κάποιες λειτουργίες από τις προηγούμενες, όχι πως θα σε χαλάσει απλά ίσως καλύτερα να ξεκινήσεις από τα πιο βασικά.

Εγώ με C θα ξεκινούσα.

Όσο για το βιβλίο αν βρεις κάτι δωρεάν καλό guide από internet τότε έχει καλώς, αλλά νομίζω καλύτερα να έχεις βιβλίο

Θα σου προτεινα να ξεκινησεις με Visual C++ ειναι ευκολη βεβαια ολα σχετικα ειναι κατεβασε το παρακατω αρχειο θα σε βοηθισει πολυ για αρχη.Εγω κατι λιγα που ξερω απο προγραματισμο απο αυτο τον οδηγο τα εμαθα.

people.debian.org/~markos/guides/Course-C++-Notes.pdf

θα με συχωρεσετε που δεν ξερω να φτιαχνω link:)

java απο μενα.πιστευω οτι είναι η γλώσσα που επικρατει σιγα σιγα.κ έχει κ πολλες λειτουργιες.τωρα απο εκδοσεις κοιτα για γκιουρδας.πολυ καλες.αν κ στο νετ κυκλοφορουνε διαφορα.καλη φαση είναι κ η Java mobile για κινητα :) λεει πολλα.καλα αποτελεσματα κ αντε να πας να σπουδασεις πληροφορικη.

Εγώ πάλι θα του έλεγα να ξεκινήσει από QB(Quick Basic) μιας και η "Γλωσσα" της Ανάπτυξης Εφαρμογών(Φαντάζομαι τεχνολογική είσαι) είναι μετάφρασή της..

Και Visual Basic είναι πολύ κοντά..

Για όλες τις γλώσσες πάντως υπάρχουν Βιβλία για Αρχάριους

ΑΝ7 OverClocker ναι τεχνολογικη ειμαι,αλλα καλυτερα να ξεκινησω με C. ειδα πολλα βιβλια στο e-shop. αν χρειαστει θα παρω. ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις.

γιατι δε περνας ενα ηρεμο καλοκαιρι και να αφησεις τον προγραμματισμο για οταν ερθει η ωρα του?

θα στα μαθουν με τη σειρα (ελπιζω) και εσυ τωρα θα χαρεις τον ηλιο και τη θαλασσα...!!

..καλα αποτελεσματα...

Αρχική απάντηση από g_0x

java απο μενα.πιστευω οτι είναι η γλώσσα που επικρατει σιγα σιγα.κ έχει κ πολλες λειτουργιες.τωρα απο εκδοσεις κοιτα για γκιουρδας.πολυ καλες.αν κ στο νετ κυκλοφορουνε διαφορα.καλη φαση είναι κ η Java mobile για κινητα :) λεει πολλα.καλα αποτελεσματα κ αντε να πας να σπουδασεις πληροφορικη.

Συμφωνώ και εγώ

όλα σχεδόν πια είναι πάνω σε java από scripts μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς

Εγώ θα πρωτινά η Java η C++

Με ένα καλό βιβλίο (αν θες για java να σου πρωτινό κάποια πολύ καλά )

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

ΑΝ7 OverClocker ναι τεχνολογικη ειμαι,αλλα καλυτερα να ξεκινησω με C. ειδα πολλα βιβλια στο e-shop. αν χρειαστει θα παρω. ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις.

visual basic και γω εδω ειμαι;)

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 14:58]

Συμφωνώ και εγώ

όλα σχεδόν πια είναι πάνω σε java από scripts μέχρι ότι μπορείς να φανταστείς

Εγώ θα πρωτινά η Java η C++

Με ένα καλό βιβλίο (αν θες για java να σου πρωτινό κάποια πολύ καλά )

για αρχη ειπε ο αμοιρος...η Java (παρ ολο που αρχιζει να επικρατει ολο και περισσοτερο) δεν ειναι να την πιασει μονος του αν δεν εχει τον Εφραιμιδη απο διπλα:p

η visual basic ειναι πολυ ευκολη...

Τι θελεις να κανεις?

Απλα να προγραμματιζεις? Η καλυτερη γλωσσα για αρχαριους ειναι η Pascal. Το θεμα ειναι να μαθεις να σκεφτεσε λογικα, προγραμματιστικα. Η pascal θα σε βοηθησει αν και ειναι ξεπαρασμενη. Απο εκει και περα πρεπει να δεις με τι θα ασχολειθεις προγραμματιστικα. Θες να γραφεις πχ τους δικους σου driver? Τοτε θα πας σε κατι low level. Θες να πεξεις με client server εφαρμογουλες τοτε κατι σε visualOTINANE..

Φιλε εγω σου προτείνω PHP. Μπορείς να την χρησιμοποιείς είτε για Web Εφαρμογές είτε για παραθυρικές. Είναι πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη.

Εντύπωση μου κανει οτι μερικοι του προτείνατε Java. Ρε σεις Java για πρώτη γλώσσα ; Θα μισίσει τον προγραμματισμό το παλικάρι. έλεος.

Visual Basic είναι αρκετα καλη επιλογή για αρχή αλλά μου θυμίζει δημοτικό (ίσως επειδή τοτε ασχοληθηκα με αυτην :p ).

Όσο για C είναι αρκετά παλούκι για αρχή.

PHP για μενα είναι ολα τα λεφτά για αρχή.

με μπερδεψατε ρε παιδια... δεν ξερω ποια να διαλεξω. θελω να ξεκινησω χαλαρα, και μετα μπαινουμε στα ποιο βαθια. η C ή C++ που μπορουν να χρησιμοποιηθουν? η visual basic?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.