Jump to content

Ποιο φτηνό και καλό τροφοδοτικό ?

iparout

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω προβήματα με τον υπολογιστή μου. Συγκεκριμένα, όταν πάω να τον ανοίξω δεν ανοίγει πάντα. Είναι δηλαδή τυχαίο το αν θα ανοίξει ή όχι. Πατώντας το κουμπί, ακούγεται σαν να ξεκινάει, αλλά τελικά τίποτα. Πιθανολογώ ότι είναι τροφοδοτικό γιατί το πρόβλημα δεν υφίσταται όταν βγάζω εκτός ρεύματος ένα drive ή έναν δίσκο.

Ποιο λοιπόν τροφοδοτικό θα μου προτείνατε να πάρω, το οποίο να είναι καλό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψω μια περιουσία ? Αυτό που έχω τώρα είναι ένα των 20 ευρώ (ούτε ξέρω πόσα watt).

Το config του υπολογιστή μου :

P4 2.53 GHz

Albatron 6800LE (1 βύσμα 12V)

1xDVD-ROM (1 βύσμα 12V)

1xCD-R (1 βύσμα 12V)

1xHDD 40 GB ΑΤΑ Western Digital (1 βύσμα 12V)

1xHDD 120 GB ΑΤΑ Western Digital (1 βύσμα 12V)

1xHDD 300 GB SΑΤΑ Western Digital (1 βύσμα 12V)

1 FDD

1 SoundBlaster Live! 1024

Απ'ότι καταλαβαίνετε, θέλω ένα τροφοδοτικό που να έχει 6 εξόδους 12V, ή τουλάχιστον να αντέχει τόσες. (Στο τωρινό έχω 2 splitters για να τα καταφέρω να βγάλω τόσες εξόδους).

Thanks in advance for any answer.

ενα chieftec 350 απο πλαισιο ή ενα Hec 385 οπου το βρεις στα 44€ ειναι οτι πρεπει...

link

απο οτι ειδα το 350 δεν ειναι τοσο καλο οσο το προηγουμενο 360 με τους 2 8αρηδες....

ισως καλυτερα θα ηταν να πας στο hec...

(οχι οτι δεν θα σε καλυψει και το 350 απλα το 360 ηταν καλυτερο)

Thanks και στους 2. Αν κάποιος έχει άλλο recommendation, ας το γράψει.

Υ.Γ.: Παρακαλώ να μεταφερθεί στο section με τα PSU. Sorry που δεν το πόσταρα εκεί εξ'αρχής.

• 3 weeks later...

Παιδιά, επειδή αύριο τελικά θα παραγγείλω και σκεφτόμουν το Heroichi, μπορεί κάποιος να μου πει μια γνώμη και για το Q-TEC καθαρά και μόνο για την τιμή του ? Αξίζει τον κόπο ή πεταμένα λεφτά ? (όχι πως είναι πολλά βέβαια).

Thanks.

Αρχική απάντηση από iparout

Παιδιά, επειδή αύριο τελικά θα παραγγείλω και σκεφτόμουν το Heroichi, μπορεί κάποιος να μου πει μια γνώμη και για το Q-TEC καθαρά και μόνο για την τιμή του ? Αξίζει τον κόπο ή πεταμένα λεφτά ? (όχι πως είναι πολλά βέβαια).

Thanks.

μακρυα φιλε μου κακιστη ποιοτητα τροφοδοτικου

Πεταμένα λεφτά. Να μη σου πω και χασούρα αν σου κάνει διάφορα νούμερα...

Αν βρεις Chieftec 360 πάρτο. Αλλιώς Chieftec 350 ή HEC.

για να μην ανοιγω νεο ποστ,το εξης τροφοδοτικο για το παρακτω συστημα,πως σας φαινεται?

επεξεργαστης (συντομα διπυρινος), 3 σκληρους,2 drives?

μου ειπαν οτι βγαζει πραγματικα ανω των 400w,μπορει κανεις να μου πει αν ισχυει?

http://www.cjcomputers.co.uk/prodpag...an_ezcool.html

καινουργιο απο κοσμοντατα, το αγορασε 60 ευρω ο αλλος. ειναι αθορυβο ειπε, κ βγαζει πραγματικα 400+.

μου το δινει περιπου 40....

τι λες?

ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση....αν σας "βρωμαει" κατι,πειτε μου πριν να ειναι αργα....για μενα!!!

ευχαριστω για τις γνωμες σας,κ το χρονο σας!

(υπαρχει κατι που να μη σας αρεσει,ή που πρεπει να προσεξω οταν το παρω,ή πριν το παρω?)

εχει μια 12αρα γραμμη (Volt) στα 24Amp...:hmm:

για 40€ ενδεχεται να βγει καλο...

αν δεν μπορεις να δωσεις παραπανω ...για καποιο αλλο πιο σιγουρο(οχι απαραιτητα 550)..

δοκιμασε με αυτο...

για να γινει πιο κατανοητη η πρωτη γραμμη:D

Συνηθως εχουν δυο 12αρες...(αν και υπαρχουν και με 3 ακομα και με 4)

Και μια αντιπροταση καλη....-> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700341

(βγαινει και σε αλλα χρωματα)

ευχαριστω πολυ κ παλι για την απαντηση.

(τι σημαινει εχει μια 12αρα στα 24?????????????)?

οποιος αλλος θελει να μου πει την αποψη του μεχρι σημερα το βραδυ ειναι ευπροσδεκτος,

γιατι αυριο θα παω να το παρω μαλλον....

Κοίταξε, σαν μάρκα προσωπικά δε μου λέει κάτι. Εννοώ οτι δεν την έχω ακούσει ποτέ. Το αν είναι καλή δεν μπορώ να το ξέρω, απλώς αυτό που ξέρω είναι οτι δεν είναι μάρκα που ακούγεται. Στην Ελλάδα τουλάχιστον.

Σαν χαρακτηριστικά δε μου λέει και πολλά. 24Α στη 12ρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο βρίσκεις σήμερα... Το σύστημά σου θέλει γύρω στα 270W σε full load και άμα του βάλεις και διπύρηνο και μια 7800GT σου πάει γύρω στα 330W. Κοινώς αν σου είναι πρόβλημα το budget μπορείς να πας σε Chieftec 360. Το 350 και γενικώς τα Chieftec με το 12ρη ανεμιστήρα καλύτερα να τα αποφύγεις αν βρεις τα παλιά μοντέλα καθώς απο τάσεις δεν είναι το ίδιο καλά με τα παλιότερα. Το 360W δίνει 32Α στη 12ρα ενώ το 350W 25Α...

Καλό θα ήταν να δεις το Chieftec 420W (ισχύει το ίδιο και εδώ για τα καινούρια με το 12ρη) με 33A στη 12ρα. Δοκιμασμένη φθηνή λύση, άφθονα καλώδια, αθόρυβο κτλ. Θα το βρεις γύρω στα 60. Θα μπορούσες βέβαια να δεις και το Heroichi 420W το οποίο αν και κάπως χειρότερο απο τάσεις, δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Αυτό στα 70. Αν είναι να ανέβεις σε αυτά τα λεφτά τότε πας για Hiper 480W καρφωτός. Πάντως και τα δυο Chieftec μια χαρά σε καλύπτουν προς το παρόν.

edit: Όπως θα διαπιστώσεις, ακόμα και τα value for money Chieftec και HEC στα 420W ξεπερνάνε τα 60 που κάνει αυτό το 550ρι. Γενικότερα να έχεις στο νου σου πως τροφοδοτικά που λένε 500+ Watt και κοστίζουν τόσο συνήθως δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Συνήθως τουλάχιστον αυτό γίνεται.

’λλος ένας καλός τρόπος να διαπιστώσεις το πόσο καλό είναι, είναι συνήθως απο το βάρος του. Τα μάπα συνήθως ζυγίζουν κάτι γραμμάρια ενώ τα καλά κάτι κιλά. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι αν ένα τροφοδοτικό είναι πιο βαρύ απο ένα άλλο είναι και καλύτερο. Είναι όμως ένα κριτήριο που μπορεί να σου δώσει ενδεικτικά την ποιότητα ενός τροφοδοτικού.

giorgos th. &Makis Hourdakis, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,την εξηγηση κ τον ενδιαφερον!

εφοσον οπως λεει ο μακης,χρειαζομαι τοσο λιγα watt (προσθετοντας διπυρινο κ 7800gt), σκεφτομαι οτι δε θα πολυζοριστει το τροφοδοτικο,κ θ ααντεξει. (ειναι κ ζητημα budget βεβαια)!

συμφωνα με τον πωλητη, το αλλαζει γιατι πηρε τροφοδοτικο 220ευρω,για διπυρινο με 4 σατα κλπ. επισης συμφωνα με αυτον,συστημα με λιγοτερες απαιτησεις το καλυπτει ανετα.

λεω να το ρισκαρω,ελπιζω να μην το μετανιωσω!!!

ελπιζω επισης, να μην δειτε μηνυμα μου εδω συντομα,του στυλ την πατησα κλπ!!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.