Jump to content

ATI crossfire ερωτήσεις

Trooper

Recommended Posts

Εχω την ASUS X1900XTX 2HDR 512MB και σκέφτομαι μηπως πάω σε crossfire μιας και διαβάζοντας ειδα οτι παίζει σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως drivers κλπ (σε αντίθεση με το SLI που αν δεν υποστηρίζεται απο τον driver, παιρνεις τα @@ σου).

Η ερωτησή μου ειναι ποια ειναι η κάρτα που πρεπει να πάρω? Ειναι η ίδια, ή υπάρχει ενα μοντέλο ειδικό που ονομάζεται crossfire ?

Οσο για μητρική, ειδα την ASUS A8R-MVP (φοραει το Ati crossfire 1600 chipset) Στο site της ATI ειδα οτι υπάρχει και 3200 chipset? Ποια η διαφορά?

Το πλαισιο εχει και την abit (http://www.abit.com.tw/page/uk/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=AT8+32X&fMTYPE=Socket%20939) η οποια φοραει το 3200 chipset.

Εχει κανεις δοκιμάσει το crossfire ? Αξίζει?

Πρώτα θέλεις μία Crossfire X1900 και ελλάδα έχω δεί μόνο από την Sapphire.Η μάρκα της κάρτας δεν παίζει ρόλο αλλά όλες οι crossfire X1900 είναι σε ταχύτητα Χ1900ΧΤ.

To xpress 3200 chipset υποστηρίζει 2Χ16 pci-express θύρες ενώ το 1600 2Χ8 pci-express οπότε διαλέγεις μητρικές με το πρώτο.

Η μητρική της abit είναι πολύ καλή ενώ με το ίδιο chipset υπάρχουν και η Asus A8R32-MVP με την DFI LANPARTY RDX200.

To Crossfire δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει και δεί σε τεστ ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό του SLI.

thx Πριονέτο, για τις πληροφορίες. Να δω τωρα που θα βρω την crossfire καρτα :p

Επειδη ειχα και παλια SLI και επαιζε μονο σε 1-2 παιχνίδια, δε την ξαναπατάω πάλι...

@unknown, κολλημα σε παιχνίδι φυσικα και υπάρχει. Αλλα εξαρτάται και σε τι ανάλυση θέλεις να παίζεις. Εγω παω για 1920χ1200 τωρα και εκει θελει δύναμη για να παίξει καλα. Παντως το Fear που πάιζω τωρα στα 1600χ1200 κανει κατι βουτιές σε εκρήξεις κλπ πάντα με full detail...

Δε ξερω ακομα αν θα κανω τετοια κίνηση, στο ψάξιμο ειμαι :)

Αρχική απάντηση από Πριονέτο

Η μητρική της abit είναι πολύ καλή ενώ με το ίδιο chipset υπάρχουν και η Asus A8R32-MVP με την DFI LANPARTY RDX200.

Αν δεν κάνω λάθος, η DFI έχει 2 8αρια lanes και όχι 2 16αρια.

Γενικώς οι 1900 έχουν πέσει σε τιμή οπότε με την Master κάρτα να κινείται σε τάξη μεγέθους 450-500 (καμία 40αρα πάνω από την απλή΄΄ 1900) το CF φαίνεται να είναι μία σχετικά λογική λύση για κάποιον που θέλει υψηλές αναλύσεις.

Το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά μάλλον καταλήγω στην 7950GX 2.

Το θέμα ''αξιοποίησης'' των SLI / CROSSFIRE γενικά σε κάθε παιχνίδι και όχι μόνο σε συγκεκριμένα που το υποστηρίζουν είναι υπό διερεύνηση.

Έχω διαβάσει κι εγώ ότι θεωρητικά το CF παίζει παντού ενώ το SLI θέλει ''υποστήριξη'' αλλά από την άλλη, όπου υποστηρίζεται, το SLI είναι καλύτερο.

Επίσης και το ότι το CF παίζει παντού δεν το έχω διαπιστώσει με σιγουριά (αν και δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα) και όταν λέμε παίζει εννοούμε να υπάρχει πραγματικά αύξηση επιδόσεων και όχι 5-10%.

Επίσης το SLI υποτίθεται ότι, ακόμα και αν δεν υποστηρίζεται από το παιχνίδι, βοηθάει σε ΑΑ κλπ (εκεί δλδ που έχουν ανάγκη οι σημερινές δυνατές κάρτες σε υψηλές αναλύσεις - γιατί ακόμα και το FEAR πχ χωρίς όλα τα φίλτρα στο full παίζει μια χαρά ακόμα και στα 1920*1200 με την 1900).

Τέλος, την bypass καλωδιούμπα του CF δεν την πάω με τίποτα :p

απο καποιους drivers και μετα δεν ειχαν πει οτι δεν χρειαζεται master card???

Θυμαμαι λαθος?

Που ειναι ο βασιλης να πει καμμια ιδεα...

(παλι για conroe θα ποσταρει...:p)

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 15:41]

Αν δεν κάνω λάθος, η DFI έχει 2 8αρια lanes και όχι 2 16αρια.

Εχεις δίκιο εννούσα την DFI RDX300.:o Μην αφήσεις κάτι να πέσει κάτω!:p

Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 15:41]

thx Πριονέτο, για τις πληροφορίες. Να δω τωρα που θα βρω την crossfire καρτα

Είναι εύκολο να βρείς crossfire κάρτα αλλά τέλος υπάρχουν και κάποιες "ύποπτες" πηγές εντός του φόρουμ για να σε βοηθήσουν. :shifty:

Αρχική απάντηση από ΝTG

απο καποιους drivers και μετα δεν ειχαν πει οτι δεν χρειαζεται master card???

Θυμαμαι λαθος?

Που ειναι ο βασιλης να πει καμμια ιδεα...

(παλι για conroe θα ποσταρει...:p)

Αυτο ισχύει για το νέο chipset 3200 και για τις κάρτες Χ1850 και κάτω. Στις 1900 δυστυχώς χρειάζεται ακόμα η master κάρτα.

’ντε πάρε μία Master από τα Multirama.....ή αν βρείς από πουθενά αλλού.... :)

EDIT: ......για τους παραπονιάριδες.......δεν έχω υπ'όψιν μου αν πουλάνε κι άλλοι Master cards......αν πουλάνε κι άλλοι πέστε το να βοηθήσουμε το παλικάρι...... :)

Αρχική απάντηση από Πριονέτο [Σήμερα, στις 19:07]

Master card έχoυν και τα e-shop,infoshop,megamarket,my-shop,hardshop,Acornshop,msystems και o mastoukasbros έχει και Asus master card.

Ορίστε Trooper.....Όλοι έχουν οπότε μην αγχώνεσαι...... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.