GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 Παιδια Καλησπερα... Εχω εναν 3.0 GHZ στο κυριο μου pc...(Northwood πανω σε ΜSI Neo2 - LSR). Επειδη δεν εχω στησει το κατεβαστηρι ακομα...σκευτηκα χτες να κανω underclocking τον επεξεργαστη για να εχω λιγη ησυχια το βραδακι....(μονο για το βραδυ) Χρησιμοποιοησα λοιπον το ClockGen και τον κατεβασα στα 1500...(ηταν η μικροτερη επιλογη) Απο θερμοκρασιες ημουνα 27-29...και φυσικα ησυχια... Και ερωτω κανει να το κανω αυτο καθε βραδυ?Υπαρχει κανενα προβλημα με τον CPU?Υπαρχει περιπτωση να παθει τπτ? Ευχαριστω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 όχι δεν έχεις κανένα απόλυτος πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 A OK τοτε...:devil: Απλα ελεγα μηπως αυτη η αποτομη αλλαγη συχνοτητας....ειχε επιπτωσεις και πουθενα αλλου...μνημες κτλ... Αρα θα κοιμαμε ησυχος απο εδω και περα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από $George Vasil$ A OK τοτε...:devil: Απλα ελεγα μηπως αυτη η αποτομη αλλαγη συχνοτητας....ειχε επιπτωσεις και πουθενα αλλου...μνημες κτλ... Αρα θα κοιμαμε ησυχος απο εδω και περα... Έχει και σε μνήμες αλλά δεν έχουνε πρόβλημα να παίζουνε πιο χαμηλά αφού έριξες το fsb στα 100 και οι μνήμες θα πέσανε ανάλογα Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούνιος 5, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Έτσι κάνεις και οικονομία σε ρεύμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιούνιος 5, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 ριχνεις και ταση αν θες.βοηθαει πολυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 5, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από helloween Έτσι κάνεις και οικονομία σε ρεύμα Αρχική απάντηση από Vadergr ριχνεις και ταση αν θες.βοηθαει πολυ... Υπαρχει κανενα προγραμματακι που να ριχνει την ταση μεσω Windows? Εχω το CoreCenter αλλα δεν το εμπιστευομαι και πολυ... Την ταση να την βαλλω στην μικροτερη επιλογη?1.4V ειδα οτι θελει η CPU στο site της Intel....????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Βασικά, άμα ρίξει πολύ την τάση δεν θα είναι κάπως ασταθές; Ρωτάω, δεν ξέρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 5, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Βασικά, άμα ρίξει πολύ την τάση δεν θα είναι κάπως ασταθές; Ρωτάω, δεν ξέρω... To τεστάρεις όπως και στο overclocking να δεις αν του φτάνει το ρεύμα. Βέβαια είναι πιο γρήγορο γιατί το βάζεις στη συχνότητα που θες κρατώντας τη default τάση και μετά αρχίζεις να ρίχνεις τάση μέχρι εκεί που δουλεύει σταθερά είχα ένα athlon xp από 2ghz στο 1 για 5 μήνες χωρίς πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 5, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Βασικα κατω απο 1.5 δεν με αφηνει η μητρικη να δωσω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από $George Vasil$ Βασικα κατω απο 1.5 δεν με αφηνει η μητρικη να δωσω.. μια χαρά είσαι στα 38 watt κατανάλωση σε πλήρη φορτίο θες πιο κάτω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 5, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 00:33] μια χαρά είσαι στα 38 watt κατανάλωση σε πλήρη φορτίο θες πιο κάτω??? Δεν με νοιαζουν τα watt....απλα επειδη αναφερθηκε και ποιο πανω η μειωση του voltage... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 6, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αυτό όμως θα το έχεις μόνιμα τελικά ή κάθε βράδυ όπως είπες; Γιατί πρέπει λίγο εκνευριστικό κάθε βράδυ να το κατεβάζεις και κάθε πρωί να το ανεβάζεις σιγά σιγά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 6, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 09:28] Αυτό όμως θα το έχεις μόνιμα τελικά ή κάθε βράδυ όπως είπες; Γιατί πρέπει λίγο εκνευριστικό κάθε βράδυ να το κατεβάζεις και κάθε πρωί να το ανεβάζεις σιγά σιγά... Κοιτα σπανια το χρησιμοποιοω το pc αυτη την περιοδο...το εχω μονο για το Ιντερνετ..... Ε οποτε χρειαστει τον ανεβαζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 6, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Αυτό όμως θα το έχεις μόνιμα τελικά ή κάθε βράδυ όπως είπες; Γιατί πρέπει λίγο εκνευριστικό κάθε βράδυ να το κατεβάζεις και κάθε πρωί να το ανεβάζεις σιγά σιγά... Το σιγά σιγά δεν κατάλαβα τον λόγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 6, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Εσύ όταν κλοκάρεις ρίχνεις κατευθείαν 1GHz πάνω το chip και restart; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 6, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Εσύ όταν κλοκάρεις ρίχνεις κατευθείαν 1GHz πάνω το chip και restart; Όταν ξερώ που είναι Ίδη σταθερός ναι Σε τι θα τον επηρεάσει αυτό δηλαδή θα χάσει την συχνότητα που είχε ήδη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 6, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 16:15] Εσύ όταν κλοκάρεις ρίχνεις κατευθείαν 1GHz πάνω το chip και restart; 1,5GHZ και χωρις restart.... Παιδες κανενα Utillity για να ριξω το Voltage μεσω Windows????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 6, 2006 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr Όταν ξερώ που είναι Ίδη σταθερός ναι Σε τι θα τον επηρεάσει αυτό δηλαδή θα χάσει την συχνότητα που είχε ήδη??? Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άμα ανεβάζεις πολύ πολύ; Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το αντικείμενο αλλά νομίζω οτι κανονικά πρέπει να ανεβάζεις λίγα λίγα MHz τη φορά. Μλκς έκανα τόσο καιρό τελικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 6, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άμα ανεβάζεις πολύ πολύ; Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το αντικείμενο αλλά νομίζω οτι κανονικά πρέπει να ανεβάζεις λίγα λίγα MHz τη φορά. Μλκς έκανα τόσο καιρό τελικά; Κανονικά ανεβάζεις λίγα λίγα όταν δεν ξέρεις το max stable clock αλλά όταν το ξέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα η όταν από unedrclock πας σε Normal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.