cypherth Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2006 ποια είναι η καλύτερη τοποθέτηση των φανσ (όχι μόνο που έχω αλλά και γενικά) για μέγιστη απόδοση συστήματος και καλύτερη εξαγωγή θερμότητας?(sorry για την ποιότητα αλλά είναι από το κινητό μου)στην πρώτη φώτο φαίνεται στη θέση του 25αρη έχω βάλει έναν 8ρη να τραβάει αέρα για μέσα. μήπως θα ήταν καλύτερο να βγάζει?http://img159.imageshack.us/img159/1443/1351xv.jpgστη δεύτερη φώτο θέλω να ρωτήσω για τον ανεμιστήρα που χτυπάει το κιτ των σκληρών. είναι κάτω χαμηλά και είναι 12άρης που τραβάει. είναι 4 δίσκοι επάνω το κιτ (με πατέντα στον τέταρτο αφού χωράει 3 μέσα) και άλλος ένας ο 5ος επάνω από το κιτ. μήπως θα ήταν καλύτερο να βγάζει αέρα?http://img159.imageshack.us/img159/5682/1363ar.jpgστην τρίτη φώτο στερέωσα με τσέρκι χάρη στην ιδέα του phil πάλι σε ποστ που είχα ανοίξει, το ανεμιστήρι που θέλω να χτυπάει από πάνω την 7800gt. από κάτω της βρίσκεται το accelero. πάλι η ίδια ερώτηση... να χτυπάει ή να τραβάει? αλλά ακριβώς από πάνω είναι ο επεξεργαστής, μήπως να μην ήταν καλό να του στέλνει τον αέρα εκει?http://img159.imageshack.us/img159/3751/1385lx.jpgτέλος με θερμοκρασίες έχω:δωματίου 32cpu 38mobo 37gpu 44δίσκοι 37,36,34,35,36 (ενδεικτικά)edit: photo size limit(800(width)x800(height)/150Kb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 ΛοιπόνΤο μπροστινό και το πλαϊνό ανεμηστιρι θα πρέπει να βάζουνε αέρα μέσα στο case ενώ το πάνω και το πίσω αν βγάζουνεΈτσι δημιουργείτε μια ροή αέρα για να μπορεί να ψύχει αρκετά μέρη του pc Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Ιούνιος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 άρα το μόνο που πρέπει να αλλάξω είναι το πλαινό το οποίο τώρα βγάζει αντί να βάζει. το μόνο μου πρόβλημα είναι για το επάνω τον 8ρη έχω το μοντεμ γιατί τώρα που έπιασαν οι ζέστες παρατήρησα κολλήματα και με το που το έβαλα επάνω στο στακερ να το φυσάει δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. άρα μόνο από εκεί δεν θα έχω εξαγωγή αέρα. οι θερμοκρασίες μου καλές δεν είναι για τέτοια εποχή με air cooling?, πιστεύω και με την αλλαγή αυτή του ένα ανεμιστήρα και αν μέσα στο δωμάτιο δεν αρχίζω να βράζω να δώ επιτόπου αλλαγή και πτώση έστω και 1-2 βαθμών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth άρα το μόνο που πρέπει να αλλάξω είναι το πλαινό το οποίο τώρα βγάζει αντί να βάζει. το μόνο μου πρόβλημα είναι για το επάνω τον 8ρη έχω το μοντεμ γιατί τώρα που έπιασαν οι ζέστες παρατήρησα κολλήματα και με το που το έβαλα επάνω στο στακερ να το φυσάει δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. άρα μόνο από εκεί δεν θα έχω εξαγωγή αέρα. οι θερμοκρασίες μου καλές δεν είναι για τέτοια εποχή με air cooling?, πιστεύω και με την αλλαγή αυτή του ένα ανεμιστήρα και αν μέσα στο δωμάτιο δεν αρχίζω να βράζω να δώ επιτόπου αλλαγή και πτώση έστω και 1-2 βαθμών. Μια χαρά είσαι από θερμοκρασίες. Με αέρα δεν είναι το cpu??? Σε load πόσο έχεις????Δεν θα δεις μεγάλες διαφορές γιατί έτσι και αλλιώς το πλαϊνό σου είναι διάτρητο άρα περνάει αέρας από εκεί ότι και να κανείς..Μονό αν βάλεις πόρτα με πλέξη θα δεις διαφορά γιατί τότε θα υπάρχει ροή μέσα στο κουτί Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιούνιος 5, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 ξερεις κανεις αν εχει ερθει ελλαδα?αξιζει να το περιμενω και να μην παω για stacker 830? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από unknown ξερεις κανεις αν εχει ερθει ελλαδα?αξιζει να το περιμενω και να μην παω για stacker 830? πιο αν έχει έρθει????εγώ το 830 το θεωρό αποτυχία εκτός αν έχεις μεράκι και κέφια για Mods αλλιώς αστότο 810 8α είναι κλάσης μπροστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Ιούνιος 5, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 ναι με αέρα είναι. οι μετρήσεις αυτές που έγραψα είναι για το μηχάνημα 24/7 και να κατεβάζει, καθώς και κάποια προγράμματα που έτρεχαν εκείνη τη στιγμή. τι να τρέξω για να δω full load? γιατί το pitest που τρέχω στον task manager βλέπω το cpu usage να μην ξεπερνάει το 51%!! σταθερό εκεί για όση ώρα τρέχει.οπότε δεν το θεωρώ και τόσο αξιόπιστο. πεσ μου κάτι να τρέξω για να το τεστάρω.πρώτη διαφορά που είδα αλλάζοντας το πλαινό είναι αρνητική γενικά, γιατί αμέσως η gpu χτυπάει 3 βαθμούς επάνω όμως (ίσως επειδή χτυπάει ακριβώς στο μέσο που είναι η κάρτα) θετικό είναι ότι τρέχοντας 3dmark ρίχνει 2 βαθμούς τη θερμοκρασία πιο κάτω. γενικά όμως ανεβάζει και 1 βαθμό τη θερμοκρασία του κουτιού. ίσως επειδή αυτή τη στιγμή μέσα στο δωμάτιο έχω 32 βαθμούς άρα βάζει ζεστό ασ πούμε αέρα μέσα. το χειμώνα ίσως πιάσει. θα το αφήσω 3-4 μέρες ακόμα έτσι και αν είναι θα το επαναφέρω όπως το είχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth ναι με αέρα είναι. οι μετρήσεις αυτές που έγραψα είναι για το μηχάνημα 24/7 και να κατεβάζει, καθώς και κάποια προγράμματα που έτρεχαν εκείνη τη στιγμή. τι να τρέξω για να δω full load? γιατί το pitest που τρέχω στον task manager βλέπω το cpu usage να μην ξεπερνάει το 51%!! σταθερό εκεί για όση ώρα τρέχει.οπότε δεν το θεωρώ και τόσο αξιόπιστο. πεσ μου κάτι να τρέξω για να το τεστάρω.πρώτη διαφορά που είδα αλλάζοντας το πλαινό είναι αρνητική γενικά, γιατί αμέσως η gpu χτυπάει 3 βαθμούς επάνω όμως (ίσως επειδή χτυπάει ακριβώς στο μέσο που είναι η κάρτα) θετικό είναι ότι τρέχοντας 3dmark ρίχνει 2 βαθμούς τη θερμοκρασία πιο κάτω. γενικά όμως ανεβάζει και 1 βαθμό τη θερμοκρασία του κουτιού. ίσως επειδή αυτή τη στιγμή μέσα στο δωμάτιο έχω 32 βαθμούς άρα βάζει ζεστό ασ πούμε αέρα μέσα. το χειμώνα ίσως πιάσει. θα το αφήσω 3-4 μέρες ακόμα έτσι και αν είναι θα το επαναφέρω όπως το είχα. Και ο μπροστά ρε συ τι βάζει???Πιο καυτό λόγω τον δικόνΓια να δεις max temp πήγαινε στα τοολς http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824Και κατέβασε το S&M να δεις τη θερμοκρασία θα ανεβάσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Ιούνιος 5, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 το s&m μου έβγαζε έρρορ σε κάποιο dll οπότε κατέβασα το σπ2004 και το άφησα ανοιχτό είς διπλούν για να δείξει ο τασκ μανατζερ 100% γιατί δεν χρησιμοποιούσε τον διπύρηνο του 4400 αλλά μόνο τον έναν πυρήνα, αυτή τη στιγμή που γράφω τρέχει είναι στα 6 λεπτά και speedfan και everest δείχνουνμόμπο 40cpu 48gpu 48 και θερμοκρασί δωματίου ακόμα στους 32.πόση ώρα να το αφήσω?το άφησα 15 λεπτά ,τελικά έπιασε μέγιστο 49. δεν πήγε πιο πάνω. πιστεύω ότι για αέρα και 32 στο δωμάτιο ότι είμαι μια χαρά.D.J.AleXXX_gr δεν κατάλαβα τι γράφεις: Και ο μπροστά ρε συ τι βάζει???Πιο καυτό λόγω τον δικόνthnks για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth το s&m μου έβγαζε έρρορ σε κάποιο dll οπότε κατέβασα το σπ2004 και το άφησα ανοιχτό είς διπλούν για να δείξει ο τασκ μανατζερ 100% γιατί δεν χρησιμοποιούσε τον διπύρηνο του 4400 αλλά μόνο τον έναν πυρήνα, αυτή τη στιγμή που γράφω τρέχει είναι στα 6 λεπτά και speedfan και everest δείχνουνμόμπο 40cpu 48gpu 48 και θερμοκρασίς δωματίου ακόμα στους 32.πόση ώρα να το αφήσω? Δοκίμασε τότε toast διπλό η prime95 διπλό και αστά για Κανά 10-15 λεπτάeditΑν ρε συ ο πλαϊνός βάζει ζεστό αέρα από το περιβάλλον τότε ο μπροστινός που βάζει αέρα από το περιβάλλον και αυτός αλλά χτυπάει και πάνω στους σκληρούς δεν είναι πιο ζεστός Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Ιούνιος 5, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 απάντησα πιο πριν σε πρόλαβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από cypherth απάντησα πιο πριν σε πρόλαβα nice Αλλά και εγώ έκανα edit Δοκίμασε τα προγράμματα που σου πρωτινά πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Ιούνιος 5, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 (sorry Παιδια δεν ξερω τι εγινε και εγραψα σε λαθος topic)edit:για καποιο λογο δεν διαγραφεται...καποιος Mod να σβησει και αυτη και την προηγουμενη καταχωριση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.