bacileios Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2006 Πριν δυο μέρες αποφάσισα να κάνω overclocking τον 3800X2.Με συνοπτικές διαδικασίες τον πήγα χωρίς πρόβλημα στα 2.4gigaΜετά από εξαντλητικά τεστ με προγράμματα όπως το super pi και άλλα φόρτωνα και τους δυο πυρήνες στο 100%(FULL LOAD) με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει ποτε τους 54(stock ψήκτρα και fan) ενώ idle είναι γύρο στους 42-43(το βραδάκι πέφτουν πιο χαμηλά) O υπολογιστής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.το ΗΤΤ είναι στα 240 (10χ240=2400MHz) ενώ έχω βάλει και διαιρετή ώστε να περιορίσω τις μνήμες στα 220MHz(2x220=440Mhz) καθώς είναι 400αρες kingstone και δε νομίζω να άντεχαν τα 480Mhz.Η θερμοκρασία μετρήθηκε με το NvTUNETα ερωτήματα είναι τα εξής1)Επειδή ο 3800Χ2 που έχω είναι από τους πρώτους που ηρθαν ο πυρήνας του δεν είναι Manchester Ε4 αλλά Toledo Ε6 με κομμένη cache. Τελικά είμαι τυχερός η άτυχος που έχω Toledo? Είναι ο κομμένος Τοledo χειρότερος απο το Manchester?2)Επειδή ο θόρυβος που κάνει το ανεμιστήρακι όταν δουλεύει στις 4000+στροφες είναι λίγο ανυπόφορος λέω να πάρω αυτό Thermalright XP 120 και να το συνδυάσω με Cooler Master Silent UV Fan 12cmΧρειαζεται ο extra 12aris η μονη της η ψηκτρα θα μου επιτρεψει να δουλευει μια χαρα (ακομα και αν τον κανω 2.6giga???)Ειναι δυσκολη η τοποθετιση της ψυκτρας??? δε ξερω αλλα φοβαμαι λιγοΚάτι πιο απλό και το ίδιο καλό και ήσυχο υπάρχει??? (μέχρι 60ευρω)Μητρικη εχω την DFI LANPARTY Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούνιος 4, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Καλως ηλθες στο thelab Bacileios. με την ΧΡ-120 θα κανεις δουλεια ΜΟΝΟ σε συνδυασμο με ανεμιστηρα.εστω και σε χαμηλες στροφες.Εαν την βαλεις σκετη οι θερμοκρασιες σου θα ανεβαινουν συνεχως μεχρι να κλεισει ο επεξεργαστης. κατι καλυτερο σε ψυκτρα απο την ΧΡ-120 και για τα χρηματα που διαθετεις δεν υπαρχει.η τοποθετηση δεν ειναι δυσκολη.μεσα στην συσκευασια της ΧΡ υπαρχει βιβλιαρακι με οδηγιες τοποθετησης. αυτα για τωρα.καλη συνεχεια στο φορουμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιούνιος 4, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 επισης με τα ιδια χρηματα μπορεις να βρεις και την coolermaster hyper 6.μερικοι λενε οτι ειναι καλυτερη..but i don't know 4 sure..οσο για τον θορυβο μην ανησυχεις..κυμενεται σε χαμηλα επιπεδα..στην xp120 μαλιστα ,ουτε που θα ακους τπτ λογω του 12αρι fan Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Ιούνιος 4, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Παντως να δεις και την κυκλοφορια του αερα μεσα στο κουτι λιγακι γιατι μαλλον εχεις υψηλη θερμοκρασια.Φαντασου εγω με 1.45 volt cpu core 2500 (x2 3800) 1:1 εχω σπανια οταν κανω κωδικοποιηση σε divx 49 βαθμους-ποτε δεν εχω δει 50.Ειμαι με def ψυχτρα.Toledo κι εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 4, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Εγώ που έχω την Fatality της ZALMAN και τον ΑΜD 4400+ και τον έχω πάει απο 2,2 σε 2,5 έχω 45 σε idle και σε ελάχιστες περιπτώσεις χτυπάει το 60 σε full load, ενώ τον χειμώνα δεν ανέβαινε ποτέ πάνω απο 50. Φταίει η ανυπόφορη ζέστη του καλοκαιριού για τις υψηλές θερμοκρασίες, μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούνιος 4, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Mε 42Ε περνεις την bigtyphoon που ειναι καλυτερη απο ολες τις παραπανω. 28-29C idle, 38-40C full load X2 3800+@2600MHz 1,43V (ενταξει παιζουν απο μητρικη σε μητρικη οι θερμοκρασιες)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 4, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 To θεριό η ΧΡ 120 με ανεμιστήρα πωλείται από παλικάρι του φόρουμ εδώ. Τσέκαρε τις πωλήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARVAS Ιούνιος 4, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Koιτα και την sonic tower πιστευω ειναι ελαφρως καλυτερη απο χρ120 η στα ιδια αλλα φθηνοτερη.Τσεκαρε και τη ροη του αερα στο κουτι σου γιατι αρκετα ψηλα σε βλεπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacileios Ιούνιος 4, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 μηπως φτεει που εχω toledo για τις θερμοκρασιες?το κουτι μου ειναι stacker με δυο 8αρια(πανω και δεξια) και δυο 12αρια(μπρος πισω) δε νομιζω να φτεει, Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Όχι φίλε μου.Ο Toledo είναι μεν πιο θερμός απ΄τον Manchester λόγω παραπάνω τρανζίστορς,αλλά όχι τόσο πολύ.Είσαι με deafult ρεύμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bacileios Ιούνιος 5, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 δεν εχω πειραξει τιποτα με ρευμα στο bios ακομα...υπαρχει περιπτωση να ανεβαζει αυτοματα το voltage? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik Ιούνιος 5, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από bacileios [Σήμερα, στις 07:40] δεν εχω πειραξει τιποτα με ρευμα στο bios ακομα...υπαρχει περιπτωσει να ανεβαζει αυτοματα το voltage? οχιΕαν δεν εχεις πειραξει ακομα ρευμα προσπαθησε να τον ανεβασεις λιγο ακομα.εαν δεις οτι σου βγαζει προβλημα αρχισε να του δινεις λιγο λιγο ρευμα.ετσι οπως τα λες 2600 + θα παιξει με ψυκτρα.δοκιμασε και πες αποτελεσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 5, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από ARVAS Koιτα και την sonic tower πιστευω ειναι ελαφρως καλυτερη απο χρ120 η στα ιδια αλλα φθηνοτερη.Τσεκαρε και τη ροη του αερα στο κουτι σου γιατι αρκετα ψηλα σε βλεπω. κοιταξε εδωhttp://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=24092 και θα σε ενθουσιασει. και μονο 32,50Ε απο το e-shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.