Jump to content

Ti χρειάζεται για ένα αθόρυβο κατεβαστήρι ?

kreach

Recommended Posts

Λοιπόν, το κατεβαστήρι μου αποτελείται από τα εξής:

Ιntel Celeron @2.9GHz

Albatron PX865 Pe Lite Pro

(256+512)MB @133MHz

GeForce MX440 AGP

60GB Maxtor

Εnermax 475W

Τρομερό ε ? !!! :jump:

H ψύκτρα του Celeron είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Χάρη στο SpeedFan έβαλα στο 0% τους ανεμιστήρες και βρήκα, σχεδόν, την υγειά μου !

Ερώτηση πρώτη: Πού μπορώ να βρώ FANLESS ψύκτρα για έναν Celeron?

Τέλος, το δεύτερο εξάρτημα που κάνει λιγάκι θόρυβο είναι ο Enermax. Υπάρχει τρόπος, πχ μέσω προγράμματος, να δω πόσα Watts καταναλώνει ο υπολογιστής? Ένα 300W FANLESS τροφοδοτικό θα ήταν αρκετό ή να περνούσα σε 350W ???

Για 300W Fanless βρήκα έναν FSP GROUP ZEN 60GNF 300W @100Ε στο RamShop http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=5436

Eρώτηση δεύτερη: Ποιό fanless τροφοδοτικό προτείνετε?

Αυτά !

Sonic Tower. Δεν την έχω δοκιμάσει αλλά από Reviews είναι καλή κ χωρίς ανεμιστήρα. Βέβαι είναι κτήνος κ δε χωράει σε μικρά κουτιά...

Τα Tagan κ σε full load είναι πολύ ήσυχα!

To κουτί δυστυχώς είναι ΠΟΛΥ μικρό! Έτοιμος υπολογιστής από Πλαίσιο εν έτη 2002...

Το Tagan όπως και άλλα αν δεν κάνω λάθος ανάβουν τους ανεμιστήρες μετά από κάποια θερμοκρασία. Δηλ είναι Fanless μέχρι ένα σημείο έτσι ?

Ψάχνω κάτι σχεδόν 0dB για να μπορώ να έχω τον υπολογιστή επι 24h αναμένο στο υπνοδωμάτιό μου ;)

Με το zen από οτι έχω διαβάσει αν και δεν έχει fan θα πρέπει να έχεις ροή αέρα μέσα στο κουτί. Επίσης σε ένα ξένο review λέγανε οτι κάνει ηλεκτρονικό θόρυβο απο τα τρανζίστορ του. Αυτό το είχα παρατηρήσει και εγώ σε ένα blue storm. Καλύτερο είναι το phantom 500 της antec που έχει ένα fan που δουλεύει μόνο πάνω απο 55 βαθμούς αλλα κάνει και 200 Ευρώ. Η καλυτερη λύση είναι ένα zen, μία ψύχτρα sonic tower και ένας 12άρις πίσω

προσωπικη μου αποψη ειναι να "ξυλωσεις" την καρτα γραφικων και να ελεγχεις το pc με καποιο προγραμμα τυπου pc Anywhere οποτε γλιτωνεις και την καταναλωση της καρτας, εαν η μητρικη σου εχει δικτυο ( δεν θυμαμαι ακριβως ποιες απο τις δυο albatron ειχε):rolleyes:

Αρχική απάντηση από skilimavro

προσωπικη μου αποψη ειναι να "ξυλωσεις" την καρτα γραφικων και να ελεγχεις το pc με καποιο προγραμμα τυπου pc Anywhere οποτε γλιτωνεις και την καταναλωση της καρτας, εαν η μητρικη σου εχει δικτυο ( δεν θυμαμαι ακριβως ποιες απο τις δυο albatron ειχε):rolleyes:

Οέο? Τι είπες τώρα ωρέ?

τσου δεν εννωουσα αυτο ...

βγαζεις vga και αφηνεις το συστημα ετσι με ενα psu τις "πλακας" εγω εχω ενα 300αρι οποτε γλιτωνεις την καταναλωση της καρτας. Ο ελεγχος του pc γινεται με απομακρυσμενη επιφανεια εργασιας(pcAnywhere κλπ). εκκινηση μεσω δικτυου οπτε γλιτωνεις και οθονη

Ετοιμαζω ενα για μενα και την ψαχνω εδω και καιρο... απλα εγω εχω πιο μικρο συστημα(PIII)

καπου ειχα βρει ενα ολοκληρωμενο αρθρο αν ενδιαφερεστε μπωρω να το βρω και να το postαρω. Ο τυπος ελεγε οτι το μονο που ακουγοταν ηταν ο ηχος απο τον σκληρο...!!!

ειχε κανει πατεντα και στο τροφοδοτικο

Αρχική απάντηση από panos2k

PC χωρίς VGA δεν μπουτάρει

Αρχική απάντηση από hayabusa

ακριβως...

Τι θα λέγατε να δώσετε στο παιδί μία ευκαιρία να αποδείξει αυτό που λέει? ;)

Αρχική απάντηση από jpavly

Τι θα λέγατε να δώσετε στο παιδί μία ευκαιρία να αποδείξει αυτό που λέει? ;)

εγω θα ελεγα οτι δεν εχω κανενα προβλημα...αν και εξακολουθω να το βρισκω αν οχι αδυνατον τουλαχιστον δυσκολο.

SORRRY εχετε δικιο εκανα λαθος :o

εκ παραδρομης επειδη εγω εχω μια μητρικη με ενσωματωμενη vga ... και παλι σορρυ. Παντως οπως ειπα βρηκα το αρθρο και το παραθετω (pcworld τευχος μαρτιου 2006)

"0 υπολογιστής κάθεται οριζόντια και το πλαϊνό καπάκι έχει αντικατασταθεί με ένα άλλο, γεμάτο οπές. ώστε να διαφεύγει ευκολότερα η θερμότητα.

Το καπάκι δεν βιδώνεται, αλλά κάθεται στη θέση του, με τη χρήση μικρών κομματιών scratch.Το mainboard είναι το Elite P6BAT-A reν 2.0. ενώ ο επεξεργαστής είναι ένας slot1

Pentium III 500 ΜΗΖ. Η ψύκτρα και ο ανεμιστήρας έχουν αφαιρεθεί και έχει κατασκευαστεί άλλη ψύκτρα, διπλάσια σε μέγεθος. Η ψύκτρα αγοράστηκε για την

κατασκευή ενισχυτή, αλλά κατέληξε στον επεξεργαστή, κόβοντας όλα τα φύλλα που είχε στη μία πλευρά της. Λόγω του μεγέθους της καταφέρνει να απάγει αρκετή θερμότητα

χωρίς να χρειάζεται ανεμιστήρα. 0 Pentium III 500 είναι από τους μεγαλύτερους που μπορούν να δουλέψουν με αυτό το mainboard τη θύρα slot 1. θα μπορούσε να μπει

ακόμα μεγαλύτερος επεξεργαστής FCPGA, αλλά θα έπρεπε να φτιαχτεί άλλη ψύκτρα, πολύ δυσκολότερη στην κατασκευή της. Ο επεξεργαστής στερεώθηκε στο case με τη

χρήση ενός απλού bracket. λόγω του γνωστού προβλήματος των slot 1, που μετά από χρόνια λειτουργίας χαλαρώνουν τα ρίπε των επαφών του επεξεργαστή και, όταν

ζεσταθεί ή κουνηθεί, " κολλάει" ο Η/Υ (το ανακάλυψα στην πορεία αφού στη δική μου περίπτωση, ο Η/Υ βρίσκεται πάνω στην ντουλάπα και μετά από ένα εξάμηνο λειτουργίας

άρχίσε να κολλάει ανοιγοκλείνοντας την). Το τροφοδοτικό είναι ένα απλό των 250Watt. Αφαιρέθηκαν το καπάκι του και ο ανεμιστήρας, και μετακόμισε διαγώνια στην άλλη

γωνία, ώστε να μην Βρίσκεται πάνω από τον επεξεργαστή και να απάγει τη θερμότητα του κατευθείαν έξω από το κουτί. Ανοίχτηκαν μία τρύπα στην πρόσοψη του case για το

καλώδιο της τροφοδοσίας, καθώς και μερικές μικρές στο κάτω μέρος του case για επιπλέον απαγωγή θερμότητας. Το τροφοδοτικό εκπέμπει τη μεγαλύτερη θερμότητα

από όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα, αλλά δεν έχει κολλήσει ποτέ μέχρι τώρα. Έχουν εγκατασταθεί 3χ256 ΜΒ DIMM. καθώς το mainboard δεν υποστηρίζει παραπάνω.Η

κάρτα γραφικών είναι η θρυλική 3DFX Voodoo 3000, που απο κατασκευής δεν έχει ανεμιστήρα, Ο σκληρός δίσκος είναι ένας Seagate 80GΒ. ο οποίος βιδώθηκε κάθετα στο

πάτωμα του case. για να μην εμποδίζει την απαγωγή θερμότητας των υπόλοιπων εξαρτημάτων. Για να δουλέψει, έκανα αναγκαστικά update του ΒΙΟS. διότι δεν έβλεπε

σκληρούς πάνω από 32GΒ. Η κάρτα δικτύου είναι μια απλή 100Mbit, Τα καλώδια συμμαζεύτηκαν, όσο γινόταν, με μονωτική ταινία. Από τον Η/Υ αφαιρέθηκε ό.τι δεν

χρειαζόταν, όπως όλα τα άχρηστα brackets από πίσω, το bracket του ενσωματωμένου modem και έμεινε μόνο ένα CD-ROM και το floppy. Στον Η/Υ είναι συνδεδεμένο μόνο το

καλώδιο της τροφοδοσίας και του δικτύου και δουλεύει με Windows 2003 Server. Τον χειρίζομαι από τον κανονικό υπολογιστή μου με το remote desktop των windows και

τον δουλεύω ως download server [e-mule, dc++ κλπ.] και ως FΤΡ server χρησιμοποιώντας το Βυlletproof ftp.Ένας ΗΤΤΡ server συγκαταλέγεται στα μελλοντικά

σχέδια. Έχουν κοπεί όλες οι περιττές υπηρεσίες και προγράμματα και δεν έχει καν antivirus Με όλα αυτό ο υπολογιστής δουλεύει αρκετά γρήγορα, σχεδόν τόσο γρήγορα

όσο και ο κανονικός υπολογιστής μου. Ο υπολογιστής δουλεύει ασταμάτητα εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Βρίσκεται στο δωμάτιο μου. πάνω στην ντουλάπα, και το μόνο

που ακούγεται είναι ο σκληρός δισκος που γυρίζει. Ισως, αν τον άλλαζα με έναν WD. να ήταν ακόμα πιο αθόρυβος, αλλά ο ήχος είναι τόσο ανεπαίσθητος που δεν τον

αντιλαμβάνεται κανείς.Όλα αυτά με μηδενικό κόστος, με τη χρήση παλιών εξαρτημάτων Η/Υ, που οι περισσότεροι συνηθίζουν να πετούν μετά από μια αναβάθμιση"

Φίλε Skilmavro

Ενδιαφέροντα τα όσα λες, μα καλό θα ήταν κάθε 3 γραμμές να πατάς 2φορές Enter (να αφήνεις μια σειρά κενή)! Γίνεται δυσανάγνωστο το κείμενό σου, πράγμα να αποφεύγεις, γιατί προσωπικά δεν κατάφερα να το διαβάσω το κείμενό σου...

Τροφοδοτικά ακα Tagan, Enermax που λένε πως επιτρέπουν την ρύθμηση στροφών τους, μπορείς να τα ρυθμίσεις στα 0 RPM ? Ενας Zalman που έχω, αν κι έχει ρύθμιση στροφών, δεν επιτρέπει τα 0RPM συνεπώς και τα 0dB ... :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.