SLN Ιούνιος 7, 2006 #81 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από georgesod [Σήμερα, στις 14:31] Παιδιά αν είναι αλήθεια αυτά που λέει ότι έχει υποστεί π.χ. μαχαιρώματα κ.λ.π. εγώ τουλάχιστο μπορώ να δικαιολογήσω την οργή του. Για βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του και πέστε πως θα αντιδρούσατε Φυσικα και ειναι κατανοητη η οργη του παληκαριου... Οσο ομως οργισμενος και να εισαι πρεπει να εχεις την στοιχειωδη λογικη να διακρινεις μεταξυ 1-2-...60...-1000 κακοποιων/ανεγκεφαλων και ενος ολοκληρου λαου που "βαφτιζεις" αξιους να πεθανουν...Αλλα θα μου πεις εδω και 3 μερες διαβαζω τοσα και τοσα απο εναν αλλο καβαλημενο καραγκιοζη - "wannabe Νobel-ιστα" που το "θανατος στα μαυρα σκυλια" μου ακουγεται τελειως κοινοτυπο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 7, 2006 #82 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 σιγα μην του πηρανε και το σκαλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιούνιος 7, 2006 Author #83 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Λοιπον για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα... Αυτα που είπα είναι προσωπική μου άποψη και δεν απευθύνομαι σε καποιον συγκεκριμένα αλλα σε κάποιους λαούς γενικότερα. Εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη και δεν πρόκειται να αλλάξω. Στην προκειμένη περίπτωση για λογους flaming εκανα edit το post μου, αλλα παρόλα βλεπω μερικοι συνεχιζουν. Από την στιγμή που εχω κανει edit καλό θα ήταν να ηρεμίσουν λίγο οι τόνοι παιδια... Αρχική απάντηση από ea6gka σιγα μην του πηρανε και το σκαλπ... Εξυπναδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 7, 2006 #84 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Καμιά φωτό της ουλής από τη μαχαιριά, παίζει;Δε ξέρω παιδιά, ίσως και να είμαι πιο διαλλακτικός επειδή δεν έζησα την ζόρικη ζωή* του Πανέα.*ζόρικη ζωή=μαχαιρώματα, μπουνίδια, μαθήματα πιάνου και κιθάρας (κατ' οίκον), φροντιστήρια γαλλικών, 17 χρόνια ξυπνήματα χωρίς καφεϊνη κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 7, 2006 #85 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Καμιά φωτό της ουλής από τη μαχαιριά, παίζει; φαντασιωσεις, νομιζει οτι η σκωληκοειδιτης του ειναι μαχαιρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 7, 2006 #86 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από SLN [Σήμερα, στις 12:41] "Μα τον θεο εύχομαι ..................................ΘΑΝΑΤΟΣ! ΘΑΝΑΤΟΣ ! ΘΑΝΑΤΟΣ ! στον Γιαγκο! Σκυλι μαύρο"Θα ετρωγα ΒΑΝ??--Γιατί μου μοιάζει με έπαινο;Ο λογος για το μισος μου στους Γιαγκους/Γιαννηδες? Με εχουνε ληστεψει 4 φορες τυποι που λεγονταν ΟΛΟΙ Γιαννηδες. --Αφού σε λήστεψαν μετά σου έδηξαν ταυτότητα;Μια φορα στην... 3η δημοτικου με ειχε δειρει ενα παιδι της 6ης δημοτικου που το λεγανε Γιαννη, --Κάτι θα έκανες, δεν φημίζεσαι για τον μητέρας Τερέζας χαρακτήρα σου.δεν μου αρεσει ο ... Τζων Στοκτον σαν μπασκετμπολιστας --Σαν τι σου αρέσει;και θεωρω την... Ιωαννα Λιλη αμορφωτη και υποδεεστερη. --Δεν είσαι ο μόνος που το θεωρεί αυτό, τα προσόντα της κοπέλας βρίσκονται αλλού.Το ιδιο πραγμα ειναι... Εαν ησουν ενας Αλβανος που διαβαζε αυτες τις γραμμες πως θα ενιωθες? Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να ηθελες να τον αγνοησεις η τον πείσεις με επιχειρήματα αλλα και παλι η ουσια του προβληματος παραμενει. Κι εγω αν βγω και πω καραγκιοζη/βλακα/ηλιθιο τον ξαδερφο, μπορει να με αγνοησει η να με πείσει με επιχειρήματα, αλλα η ουσια παραμενει οτι ειμαι φαουλ και ο Φανουκος θα με σουταρει. --Έχω πάγια πεποίθηση ότι οι απαγορεύσεις και η πληθώρα κανόνων μόνο προβλήματα δημιουργούν . Όταν αγνοείς - περιφρονείς κάποιον, για μένα είναι η χειρότερη τιμωρία. Δεν είναι τυχαίο που για αυτόν και μόνο τον λόγο οι σπαρτιάτες προτιμούσαν να πεθάνουν στη μάχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 7, 2006 #87 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ --Έχω πάγια πεποίθηση ότι οι απαγορεύσεις και η πληθώρα κανόνων μόνο προβλήματα δημιουργούν . Όταν αγνοείς - περιφρονείς κάποιον, για μένα είναι η χειρότερη τιμωρία. Δεν είναι τυχαίο που για αυτόν και μόνο τον λόγο οι σπαρτιάτες προτιμούσαν να πεθάνουν στη μάχη. Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα φόρουμ τεχνικής φύσης, θα ήταν πιο ευανάγνωστο αν δεν είχε καθόλου κανόνες; Ή θα ήταν καλύτερο να εφαρμόζονται για τα greeklish και το μέγεθος της εικόνας του avatar, αλλά να αγνοούνται σε θέματα ρατσισμού και ύβρεως;Όσο για το παράδειγμα με τους σπαρτιάτες, έχασα λίγο τον συνειρμό... τι θέλει να πει ο ποιητής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούνιος 7, 2006 #88 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Εγώ έχω να πώ το εξής: Kαλύτερα ήμασταν ΠΡΙΝ μπούμε στην Ευρωπαική Ένωση...... Καλύτερα ήμασταν ΠΡΙΝ αρχίσουμε να μαζεύουμε "ξένους" στην Ελλάδα.... Καλύτερα ήμασταν όταν βγαίναμε στα μπαλκόνια μας το βράδυ για να κοιμηθούμε στη δροσούλα....... Καλύτερα ήμασταν όταν είχαμε ένα πεντοχίλλιαρο στην τσέπη μας και κανένας δεν είχε να μας το χαλάσει(τώρα δεν έχουν να χαλάσουν 500-ευρω)...... Καλύτερα ήμασταν όταν ΔΕΝ υπήρχαν ΟΛΑ αυτά τα κανάλια της τηλεόρασης να μας μιμήσουν στην "Αμερικάνικη" (πχ) υπερκατανάλωση προιόντων και στο "πλαστικό χρήμα" (τώρα όλοι χρωστάμε)..... Καλύτερα ήμασταν όταν πηγαίναμε στα κρυφά με τη γκομενίτσα σε κάνα απόμερο παρκάκι(άντε πήγαινε και τώρα!)... Καλύτερα ήμασταν πέρυσι..... Καλύτερα ήμασταν πρόπερσι..... Καλύτερα πριν κάμποσα χρόνια...... ΔΕΝ υποστηρίζω ΚΑΝΕΝΑ κόμμα αλλά ούτε και "οργάνωση".....Τους έχω όλους χε****.......Κανένας δε θα μου δώσει να φάω αν δε δουλέψω........Ούτε τα κόμματα αλλά ούτε και οι "αναρχικοί".....(αυτό σε περίπτωση που κάποιος σκεφτεί ότι το "πάω κομματικά")..... Ξέρετε πόσους Μαύρους έχουμε στην Ελλάδα?........Έχετε ακούσει πολλά - αν όχι κανένα - να γίνονται απ'αυτούς?......Γιατί δεν εχουν ακουστεί ΠΟΤΕ αυτοί ΤΟΣΑ χρόνια που είναι εδώ?..... Ξέρετε πόσους Κινέζους έχουμε στην Ελλάδα?........Έχετε ακούσει πολλά - αν όχι κανένα - να γίνονται απ'αυτούς?......Γιατί δεν έχουν ακουστεί ΠΟΤΕ αυτοί ΤΟΣΑ χρόνια που είναι εδώ?..... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Αλβανούς?......... Γιατί όχι για τους Πολλωνούς?...... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Αλβανούς?.........ΓΙΑΤΙ?........Γιατί όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται..... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Πολλωνούς?......... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Κινέζους?......... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Μαύρους?......... ΠΟΣΑ έχετε ακούσει για τους Αλβανούς?.........ΓΙΑΤΙ.....?..... ΝΑΙ είμαι Ρατσιστής........ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Πολλωνούς σαν ατομάκια...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Κινέζους γιατί είναι "δεμένοι" μεταξύ τους...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Μαύρους γιατί είναι ξηγημένοι...... ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Αλβανούς (εκτός από κανά-δυό)......ΓΙΑΤΙ......?........Είμαι ρατσιστής....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 7, 2006 #89 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 20:50] ΝΑΙ είμαι Ρατσιστής........ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Πολλωνούς σαν ατομάκια...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Κινέζους γιατί είναι "δεμένοι" μεταξύ τους...... ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Μαύρους γιατί είναι ξηγημένοι...... ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους Αλβανούς (εκτός από κανά-δυό)......ΓΙΑΤΙ......?........Είμαι ρατσιστής....... Κατα βαση κι εγω πανω κατω στο ιδιο καζανι βραζω. Νομιζω το εχω ξαναγραψει. Τουλαχιστον στεναχωριεμαι για τις οποιες στενομυαλιες/κολληματα που κουβαλαω και, στο μετρο του δυνατου, προσπαθω να κραταω ανοικτο το μυαλο μου και να μην ειμαι κολλημενος. Επισης ξερω τι ειναι σωστο και λαθος και σε καμμια περιπτωση δεν θα γυρνουσα γυρω γυρω να διατυμπανιζω περηφανος σε καθε ευκαιρια που μου δινεται: "Δεν γουσταρω τους... Ουζμπεκους", "Θανατος στους... Τουρκους". Θα ειχα την ανθρωπια να ντρεπομαι για τετοιες συμπεριφορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 7, 2006 #90 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 20:18] Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα φόρουμ τεχνικής φύσης, θα ήταν πιο ευανάγνωστο αν δεν είχε καθόλου κανόνες; Ή θα ήταν καλύτερο να εφαρμόζονται για τα greeklish και το μέγεθος της εικόνας του avatar, αλλά να αγνοούνται σε θέματα ρατσισμού και ύβρεως;Όσο για το παράδειγμα με τους σπαρτιάτες, έχασα λίγο τον συνειρμό... τι θέλει να πει ο ποιητής; Όσο λιγότεροι κανόνες τόσο καλύτερα.Εάν διάβαζες ιστορία θα ήξερες ότι οι Σπαρτιάτες εάν δεν νικούσαν στη μάχη , πέθαιναν πολεμώντας. Όχι γιατί ήταν πιο χαζοί από τους άλλους , ούτε πιο γενναίοι, απλά αν γυρνούσαν ηττημένοι δεν τους μίλαγε ξανά κανένας για την υπόλοιπη ζωή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 7, 2006 #91 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Όσο λιγότεροι κανόνες τόσο καλύτερα.Εάν διάβαζες ιστορία θα ήξερες ότι οι Σπαρτιάτες εάν δεν νικούσαν στη μάχη , πέθαιναν πολεμώντας. Όχι γιατί ήταν πιο χαζοί από τους άλλους , ούτε πιο γενναίοι, απλά αν γυρνούσαν ηττημένοι δεν τους μίλαγε ξανά κανένας για την υπόλοιπη ζωή τους. Ιστορία διάβαζα και συνεχίζω να διαβάζω. Απλά επικεντρώνομαι περισσότερο σε λαούς και φυλές που έχουν έχουν κάτι περισσότερο να επιδείξουν από κατεπιεσμένους, ομοφυλόφιλους και πολεμοχαρείς στρατιώτες, που η συμβολή τους στην εξέλιξη του πολιτισμού ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από το "Ρετιρέ" του Mega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 7, 2006 #92 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Ιστορία διάβαζα και συνεχίζω να διαβάζω. Απλά επικεντρώνομαι περισσότερο σε λαούς και φυλές που έχουν έχουν κάτι περισσότερο να επιδείξουν από κατεπιεσμένους, ομοφυλόφιλους και πολεμοχαρείς στρατιώτες, που η συμβολή τους στην εξέλιξη του πολιτισμού ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από το "Ρετιρέ" του Mega. :worship: , α ρεστα μου λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 7, 2006 #93 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma ρητορικη ερωτηση?αλλιως ο πληθυντικος ειναι στον καταχρηστικο βαθμο:cry: Δεν είναι ρητορική. Περιμένω απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 7, 2006 #94 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 22:33] Ιστορία διάβαζα και συνεχίζω να διαβάζω. Απλά επικεντρώνομαι περισσότερο σε λαούς και φυλές που έχουν έχουν κάτι περισσότερο να επιδείξουν από κατεπιεσμένους, ομοφυλόφιλους και πολεμοχαρείς στρατιώτες, που η συμβολή τους στην εξέλιξη του πολιτισμού ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από το "Ρετιρέ" του Mega. Δεν υπάρχει χειρότερο είδος ρατσιστή από αυτόν που θεωρεί υποδεέστερη την ίδια του την φυλή.Ανάφερε σε παρακαλώ ποίου λαού την ιστορία διαβάζεις, και τι έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 7, 2006 #95 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Σήμερα πολλοί. Κάποτε εμείς δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και έκτοτε παραμένουμε στο σκοτάδι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Ιούνιος 7, 2006 #96 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Ιστορία διάβαζα και συνεχίζω να διαβάζω. Απλά επικεντρώνομαι περισσότερο σε λαούς και φυλές που έχουν έχουν κάτι περισσότερο να επιδείξουν από κατεπιεσμένους, ομοφυλόφιλους και πολεμοχαρείς στρατιώτες, που η συμβολή τους στην εξέλιξη του πολιτισμού ήταν ελάχιστα μεγαλύτερη από το "Ρετιρέ" του Mega. Εδώ πάει τέλεια και ισχύει το Political correct GONE MAD. Δηλαδή θα πρέπει κρίνουμε τους Σπαρτάτες με βάση τη σύγχρονη ηθική και ιδεολογία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 7, 2006 #97 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Dorian Εδώ πάει τέλεια και ισχύει το Political correct GONE MAD. Δηλαδή θα πρέπει κρίνουμε τους Σπαρτάτες με βάση τη σύγχρονη ηθική και ιδεολογία; Προσωπικά τους κρίνω με βάση τα τότε δεδομένα και δε νομίζω να αλλάζει κάτι. Εκτός κι αν η Σπαρτιάτικη φυλή προσέφερε τόσα πολλά στον πολιτισμό και στην ανθρωπότητα και μου διαφεύγει...Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Δεν υπάρχει χειρότερο είδος ρατσιστή από αυτόν που θεωρεί υποδεέστερη την ίδια του την φυλή.Ανάφερε σε παρακαλώ ποίου λαού την ιστορία διαβάζεις, και τι έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό; Θα διαφωνήσω. Ρατσισμός είναι να θεωρείς υποδεέστερη & ανώτερη οποιαδήποτε φυλή ή λαό, συγκρινόμενες με άλλες φυλές ή λαούς. Και δε νομίζω ότι οι Έλληνες και οι κατά μέρους φυλές που τους απαρτίζαν, να είναι ούτε κατώτεροι αλλά ούτε και ανώτεροι. Αναγνωρίζω την συνεισφορά των ελληνικών φυλών παγκοσμίως "τότε" και τη θαύμαζα όταν είμουν μικρός. ’λλο όμως το να αναγνωρίζεις την προσφορά κι άλλο να νομίζεις ότι αυτό σε κάνει αυτόματα ανώτερη ποιότητα, είτε πριν από 5.000 χρόνια, είτε σήμερα.Και κάπου έχω σιχαθεί την ίδια καραμέλα με τη Μακεδονία και την "Ιστορία" και τους Μεγαλέξανδρους και το πόσο καλύτεροι είμαστε, ακόμα κι αν κατέχουμε το ρόλο του παράσιτου σήμερα. Όχι για αυτά που γίναν τότε, αλλά για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τώρα για να μπαλώσουν και να δικαιολογήσουν τα πάντα.Από αυτή την πλύση εγκεφάλου, θέλει διορατικότητα για να ελιχθείς και να προσπαθήσεις να είσαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Αλλά εδώ κάναμε τον σφαγέα, "Μέγα" και όλοι οι υπόλοιποι πολιτισμοί ήταν πίθηκοι πριν τους δώσουμε τα φώτα, τι να λέμε.Θυμάμαι που μας έλεγε η δασκάλα πριν από καμιά 20-25 χρόνια, που ο Μέγας Αλέξανδρος έσφαξε ένα ολόκληρο χωριό κάπου στη Μεσοποταμία, επειδή αρνήθηκαν να παρεβρεθούν στην κηδεία του καλύτερού του φίλου. Και αυτό ήταν λέει θαυμαστό, από την άποψη του "κοίτα πόσο εκτιμούσαν την φιλία οι Έλληνες". Παρόμοια πράγματα φυσικά έκανε ο Τζένκινς Χαν και ο Αττίλας, αλλά αυτοί ήταν βάρβαροι. Ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος, εξάπλωνε τα Μακεδονικά σύνορα με επεκτατικούς πολέμους, βία και σφαγές, και αυτό είναι κάτι θαυμαστό, καθώς τους έκανε χάρη που τους έκανε "Έλληνες"!’σε Γιάγκο, μη φας, θα σφάξουμε Conroe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 7, 2006 #98 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Χθες, στις 21:55] Όσο λιγότεροι κανόνες τόσο καλύτερα. Αυτη η αναρχικη (με την κυριολεκτικη-και οχι αρνητικη εννοια) σταση ζωης χαρακτηριζει απλα την αποψη σου για τα φορα? Εαν ναι παω πασσο και σε καποιο βαθμο συμφωνω μαζι σου. Αλλα... οταν "κοτσαρεις" απο κατω τους Σπαρτιατες με κανεις να πιστευω οτι ειναι μια γενικοτερη σταση ζωης. Αυτο απο μονο του φυσικα δεν ειναι κατακριτεο, αλλα δεν κολλαει με το επομενο σχολιο σου Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Χθες, στις 23:09] Δεν υπάρχει χειρότερο είδος ρατσιστή από αυτόν που θεωρεί υποδεέστερη την ίδια του την φυλή. Η φυσικη προεκταση της αναρχικης φρασης "οσο λιγοτεροι κανονες, τοσο καλυτερα" ειναι οτι δεν αναγνωριζεις συνορα, φυλες, χρωματα, κρατη. Δεν θα εξετασω καν το ενδεχομενο οτι εφοσον η πλειονοτητα των Ελληνων σημερα δεν διατηρει κανενα απο τα θαυμαστα ημιθεα χαρακτηριστικα των Σπαρτιατων περα απο την προφανη "γεωγραφικη συγγενεια", γιατι πρεπει να θεωρειται οτι αν δεν γουσταρεις τους Σπαρτιατες εισαι ρατσιστης (και μαλιστα χειριστου ειδους) ως προς την ιδια σου την ρατσα???? Για ποια ρατσα μιλας? Γιατι παραξενευομαι οταν ενας ανθρωπος που πιστευει οτι ιδεατα "δεν πρεπει να υπαρχουν κανονες" αρα και διακρισεις αρα και συνορα "κλεινεται" στα στενα γεωγραφικα ορια "Ελλαδα ειναι η Αρχαια Σπαρτη/Θηβα/Αθηνα"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούνιος 7, 2006 #99 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 ΒΡΕΕΕΕΕ.........Τι δουλειά έχουν εδώ οι Σπαρτιάτες και ο Μέγας Αλέξανδρος?.........Βρε εδώ "φάγανε" ένα παιδί βρεεεεεεεεε.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 7, 2006 #100 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 00:34] Προσωπικά τους κρίνω με βάση τα τότε δεδομένα και δε νομίζω να αλλάζει κάτι. Εκτός κι αν η Σπαρτιάτικη φυλή προσέφερε τόσα πολλά στον πολιτισμό και στην ανθρωπότητα και μου διαφεύγει...Θα διαφωνήσω. Ρατσισμός είναι να θεωρείς υποδεέστερη & ανώτερη οποιαδήποτε φυλή ή λαό, συγκρινόμενες με άλλες φυλές ή λαούς. Και δε νομίζω ότι οι Έλληνες και οι κατά μέρους φυλές που τους απαρτίζαν, να είναι ούτε κατώτεροι αλλά ούτε και ανώτεροι. Αναγνωρίζω την συνεισφορά των ελληνικών φυλών παγκοσμίως "τότε" και τη θαύμαζα όταν είμουν μικρός. ’λλο όμως το να αναγνωρίζεις την προσφορά κι άλλο να νομίζεις ότι αυτό σε κάνει αυτόματα ανώτερη ποιότητα, είτε πριν από 5.000 χρόνια, είτε σήμερα.Και κάπου έχω σιχαθεί την ίδια καραμέλα με τη Μακεδονία και την "Ιστορία" και τους Μεγαλέξανδρους και το πόσο καλύτεροι είμαστε, ακόμα κι αν κατέχουμε το ρόλο του παράσιτου σήμερα. Όχι για αυτά που γίναν τότε, αλλά για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τώρα για να μπαλώσουν και να δικαιολογήσουν τα πάντα.Από αυτή την πλύση εγκεφάλου, θέλει διορατικότητα για να ελιχθείς και να προσπαθήσεις να είσαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Αλλά εδώ κάναμε τον σφαγέα, "Μέγα" και όλοι οι υπόλοιποι πολιτισμοί ήταν πίθηκοι πριν τους δώσουμε τα φώτα, τι να λέμε.Θυμάμαι που μας έλεγε η δασκάλα πριν από καμιά 20-25 χρόνια, που ο Μέγας Αλέξανδρος έσφαξε ένα ολόκληρο χωριό κάπου στη Μεσοποταμία, επειδή αρνήθηκαν να παρεβρεθούν στην κηδεία του καλύτερού του φίλου. Και αυτό ήταν λέει θαυμαστό, από την άποψη του "κοίτα πόσο εκτιμούσαν την φιλία οι Έλληνες". Παρόμοια πράγματα φυσικά έκανε ο Τζένκινς Χαν και ο Αττίλας, αλλά αυτοί ήταν βάρβαροι. Ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος, εξάπλωνε τα Μακεδονικά σύνορα με επεκτατικούς πολέμους, βία και σφαγές, και αυτό είναι κάτι θαυμαστό, καθώς τους έκανε χάρη που τους έκανε "Έλληνες"!’σε Γιάγκο, μη φας, θα σφάξουμε Conroe... Εγώ το μόνο που ανέφερα ήταν ένα παράδειγμα για την αξία της περιφρόνησης στις διαπροσωπικές σχέσεις , αυτά περί Μακεδόνων, πολεμοχαρών ομοφυλόφιλων, ανώτερων φιλών κλπ που τα είδες ;Να είσαι καλά που επανέφερες το επίπεδο των ελλήνων στο ίδιο ύψος με τους άλλους Βρες μου έναν λαό που έχει γράψει ιστορία χωρίς σφαγές και θα φάω το βιβλίο που το διάβασες.Παρτον πρώτα στα χέρια σου, και μετά σφάχτον να τον φάμε. Αλλά Conroe ακούμε χωρίς να βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.