Jump to content

Πρόβλημα με το service του e-shop: Δεν δέχονται πίσω τον δίσκο!

Kostas_Asoee

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό, ένας από τους δύο δίσκους της Maxtor (SATA 160 GB) που είχα στον υπολογιστή, κάηκε. Μόλις άνοιξα το pc, ακούστηκε ένα "πατ", και κάηκε ένα τσιπάκι από την κάτω πλευρά. Το επιστρέφω πριν λίγες μέρες στο e-shop και μου λέει ένας τυπάς εκεί, αφού μίλησε με κάποιον στη τηλέφωνο, ότι και καλά δεν δέχεται η αντιπροσωπεία πίσω τον δίσκο και ότι η εγγύηση δεν καλύπτει το ότι κάηκε ένα τσιπάκι γιατί αυτό προήλθε από εξωτερικούς παράγοντες.. Συγκρατήθηκα εκεί, για να μην αρχίσω τα μπινελίκια, λέγοντας του μπούλη ότι θα επιστρέψω.. Την γνώμη σας παίδες, τί πρέπει να κάνω για να βρω το δίκιο μου???

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Δηλαδή πρίν υποβάλω καταγγελία στο Ινστιτούτο Καταναλωτών, θα ήταν σοφό να επιμείνω.. Και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορεί να καλύπτεται κάτι τέτοιο από την εγγύηση είναι απαράδεκτο! Και στην τελική, το μόνο που κάνουν στον εν λόγω κατάστημα είναι να επιρρίπτουν τις ευθύνες που αυτοί έχουν ως πωλητές -και συνεπώς εγγυητές- στις αντιπροσωπείες! Φρέσκο έχω ακόμα το περιστατικό με την κάρτα γραφικών (μία MSI 6800) που έκανε 1,5 μήνα να αντικατασταθεί (με εμφανές καμμένο τσιπάκι) επειδή -μαντέψτε- καθυστερούσε η αντιπροσωπεία!

Και τί με νοιάζει εμένα ρε φίλε που καθυστερούσε η αντιπροσωπεία?? Από την αντιπροσωπεία το αγόρασα ή από σένα?? Κάποτε το e-shop ήταν αξιόπιστο μαγαζί, τώρα έχει γίνει το πλέον αναξιόπιστο! Στο Πλαίσιο πας και σου αντικαθιστάνε τα πράγματα επί τόπου, έχουν τεχνικούς βλέπετε και πολιτική που ευννοεί τον πελάτη, όχι άσχετους ξερόλες και πολιτική του άρπα-κόλλα!!

Και κάτι ακόμα ωραίο.... Διαβάστε παρακάτω τί είχα αγοράσει από το e-shop πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν συνέθετα τον καινούργιο μου υπολογιστή:

2 x Maxtor 160 GB SATA 8 MB CACHE - Χάλασαν και οι δύο μαζί. Ο ένας είναι αυτός με το καμμένο τσιπάκι!

NEC ND-3520A 16X BULK - Χάλασε μετά από 2-3 χρήσεις και μου αντικαταστάθηκε με το επόμενο μοντέλο, 3540A..

MSI VGA NX6800-TD128 AGP RETAIL - Χάλασε πέρυσι τον Οκτώβριο, με καμμένο τσιπάκι, και έκανε να αντικατασταθεί 1,5 ολόκληρο μήνα!! Ύμαρτον! :tomato:

Οι δύο μνήμες και ο επεξεργαστής έμειναν σώοι.. Να δούμε για πόσο!

Τέσπα, δεν έχω σκοπό να το πιέσω και πολύ το θέμα, το πολύ πολύ να πάω μία ακόμη φορά από εκεί και αν ακούσω πάλι τις γνωστές πίπες, να τους ρίξω μερικές χριστοπαναγίες να ξεσπάσω, γιατί μόνο έτσι παίρνουν χαμπάρι και, κυρίως, γιατί τους αξίζει! Και μετά αναφορά στο ΙΝΚΑ..

Πάντως όπως και νά'χει, δεν ξαναγοράζω ούτε άδειο dvd από το κωλο-eshop τους, ασ'τους να χαρούν λίγο ακόμα...να δούμε πόσο θα χαίρονται όταν θα χάσουν όλους τους πελάτες τους που τόσο χρόνια τους στήριξαν και τους έκαναν από μαγαζάκι, ολόκληρη επιχείρηση... :TD:

Να επιμείνεις φίλε μου και θα βρεις το δίκιο σου

Πρέπει να είναι καινούργια μόδα , όλα πλέον τα βγάζουν εκτός εγγύησης

Και σε μένα το τροφοδοτικό αρχικά μου το βγάλαν και καλά εκτός εγγύησης (αλλάχτηκε μετά από ένα μήνα κανονικά) , το ίδιο έγινε και με τον schumifer

Να το πω άγνοια των τεχνικών όσων αφορά την εγγύηση που δίνουν οι εταιρίες στα προιόντα τους?

Να το πω βαρεμάρα?

Ή μήπως παίζουν σκοτεινότερα συμφέροντα πίσω από τα προιόντα τα οποία κρίθηκαν "εκτός εγγύησης"?

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση το κατάστημα να αντικαθιστεί τα προιόντα με δικό του κόστος -αν είναι όντως εκτός εγγύησης η βλάβη- για να μην δυσαρεστήσει τον καταναλωτή αν και κάτι τέτοιο το βλέπω λίγο δύσκολο έως απίθανο να γίνεται

Και έχω μια απορία...

Πώς ξέρουν ότι το κάψιμο έγινε απο εξωτερικό παράγωντα..?

Δλδ αν κάηκε κάποιο voltage regulator και έδωσε όλη την 12άρα σε τσιπ που παίρνει 5 δεν 8α σκάσει?Δεν θα μαυρίσει?

Τι πίπες είναι αυτές..

Ζήτα να στο δώσουνε εγγράφως αυτό...

Πιάνει παντού..

Το κατάστημα φίλε CaptainMilo έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ενδιαφέρεται μόνο για τον κέρδος που θα του προσφέρουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες στο παρόν, αδιαφορώντας για το μέλλον το οποίο μετράει ήδη έναν πελάτη μείον..

Το γεγονός ότι είχα UPS όταν έγινε η ζημιά παίζει κάναν ρόλο? Είμαι και άσχετος.. Φίλε OverClocker, θα το ζητήσω εγγράφως, νομίζω ότι έτσι κάτι μπορεί να γίνει! Ευχαριστώ!

OCZ Modsteam 450 πρέπει να λέγεται το τροφοδοτικό..

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker

Και έχω μια απορία...

Πώς ξέρουν ότι το κάψιμο έγινε απο εξωτερικό παράγωντα..?

Δλδ αν κάηκε κάποιο voltage regulator και έδωσε όλη την 12άρα σε τσιπ που παίρνει 5 δεν 8α σκάσει?Δεν θα μαυρίσει?

Τι πίπες είναι αυτές..

Ζήτα να στο δώσουνε εγγράφως αυτό...

Πιάνει παντού..

ετσι με λεγανε στο πλαισιο στη ζαιμη , οτι φταιει η ΔΕΗ και του λεω "μην με ταλαιπωρεις , αν δεν το αλλαξεις εδω θα παω σε αλλο πλαισιο και θα το αλλξω , τελειωνε"

:hehe:

Αρχική απάντηση από ea6gka

ετσι με λεγανε στο πλαισιο στη ζαιμη , οτι φταιει η ΔΕΗ και του λεω "μην με ταλαιπωρεις , αν δεν το αλλαξεις εδω θα παω σε αλλο πλαισιο και θα το αλλξω , τελειωνε"

Ρεϊ...

Δεν ξέρεις την μαγική κουβέντα?

"Έχω UPS"

Και μένα τα ίδα πήγαν να μου κάνουν με τον επεξεργαστή....

Πάει ν μου πεί "Μήπως εκίνη την ώρα η ΔΕ" πρίν κάν τελειώσει..και του λέω ότι έχω UPS και το βούλωσε.....:hehe:

Σιγά μην είχα UPS :p

Αρχική απάντηση από ea6gka

Εξυπνάδες.

Επειδή εσύ δλδ έχεις PhD in Gerard RMA Science, πρέπει να την λες στα μικρά και άβγαλτα μαθητούδια αντί να τους μεταδίδεις τη γνώση σου;

:p

Αρχική απάντηση από spc

Εξυπνάδες.

Επειδή εσύ δλδ έχεις PhD in Gerard RMA Science, πρέπει να την λες στα μικρά και άβγαλτα μαθητούδια αντί να τους μεταδίδεις τη γνώση σου;

:p

οχι ρε συριε , ειναι μερος της εκπαιδευσης που περνανε :p

psu εχεις σιγουρα παντος:D με την δεη ειναι η κλασικη δικαιολογια τους παντος,για ολα ευθυνεται η δεη.οποτε λες προκαταβολικα οτι εχεις ups και καθαριζεις.

η ανευθυνοτητα παντος εχει ξεπερασει καθε οριο σε αυτη τη χωρα,ενας διαρκης κλεφτοπολεμος απο ολες τις πλευρες.....

naz, ανευθυνότητα δε λες τίποτα!

Ακούστε τί μου είπε ο τύπος αμέσως μόλις έκλεισε το τηλέφωνο:

Δεν καλύπτεται από την εγγύηση το εν λόγω πρόβλημα, διότι μπορεί να έγινε επί σκοπού ( :boxed: ), θα φταίνε εξωγενείς παράγοντες, όπως ο στατικός ηλεκτρισμός και άλλα τέτοια.. Δεν είχα τις γνώσεις ο αδαής να του πω ότι έχω ups, ή ότι "που το ξέρεις ότι φταίνε εξωγενείς παράγοντες", ή ότι το θέλω εγγράφως και γένικα ό,τι μου είπατε....του λέω όμως του τυπάκου ότι "Θα επιστρέψω, μην ανησυχείς, θα με ξαναδείς!" :banging:

Για να έρθω εδώ και να ενημερωθώ καταλλήλως! ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.