Jump to content

Δικτυο και internet

Dj_Seps

Recommended Posts

Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας επειγωντος!Ειμαι με το συγκατοικο μου σε δικτυο και απο εκει μοιραζομαστε internet.Ολα καλα μεχρι που πριν 3 ημερες οι υπολογιστες μπαινουν εναλλαξ στο internet.Δηλαδη την ωρα που ειναι συνδεδεμενος ο ενας δεν μπορει να συνδεθει ο αλλος βγαζοντας σφαλμα οτι ο κωδικος δεν ειναι σωστος και το αντιθετο.Τι μπορει να φταιει?Υπαρχει περιπτωση να μας κλειδωσαν τον κωδικο απο τιν εταιρια που περνουμε internet?Επισης να προσθεσω πως οι υπολογιστες μας ειναι συνδεδεμενοι σε hub.Στο hub ειναι επισης συνδεδεμενο και το adsl modem στην uplink θυρα και οι υπολογιστες σε downlink θυρες.Τι μπορει να εχει γινει?Εχουμε στερεψει απο ιδεες!!!

Δεν λενε τιποτα σημαντικο οι οδηγιες ουτε του μοντεμ ουτε του hub.Λενε μονο τα χαρακτηριστικα τους και την συνδεσμολογια που πρεπει να μπουν!Καμια ιδεα ρε παιδια γιατι εχουμε μεινει χωρις internet!!!

μπες από web interface στο modem, αφού βάλεις στον browser σου URL: 192.168.1.1

username: admin

password: admin

πήγαινε Tools-->Update Gateway

και πάρε backup του running configuration για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά...

τώρα

πήγαινε setup-->connection

θεωρώ ότι είσαι Ελλάδα οπότε

οι ρυθμίσεις είναι

Type: PPPoA

Encapsulation: VC

VPI: 8

VCI: 35

QoS: UBR

και φυσικά username και password που σας έχει δώσει ο provider

ενοείται "Apply"

αφού τα κάνεις αυτά πήγαινε Tools και κάνε "Save All" για να σώσεις το configuration και "Restart" για επανεκίνηση του modem

είσαι έτοιμος.

αν και τα pc είναι στις default ρυθμίσεις (obtain IP και DNS automatically),

όλα πρέπει να δουλεύουν ok.

Συνήθως ο ISP υποστηρίζει και τα δύο πρωτόκολλα αλλά το PPPoA είναι καλύτερο.

αυτό γιατι το PPPoE στην ουσία κάνει tunelling της ίδιας πληροφορίας(PPP πακέτο), σε ένα ethernet frame με αποτέλεσμα το τελικό μέγεθος της πληροφορίας να είναι μεγαλύτερο*

το πρωτόκολλο αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για bridged σύνδεση του τελικού χρήστη(μόνο 1 pc) με τον provider, με παιδικό εξοπλισμό(εξού και bridged).

ένα client λογισμικό τρέχει στο pc και φροντίζει το PPP πακέτο να γίνει encapsulate σε ένα ethernet frame ωστέ να φτάσει έτσι ώς το modem και απο εκεί στον provider.

βέβαια με τα μοντέρνα routerάκια δεν το καταλαβαίνουμε αυτό(πως λειτουργεί το PPPoE), γιατί για να μπορούν να συνδεθούν πολλά pc κάνουν το εξής:

1. τρέχουν τα ίδια σαν PPPoE client

2. έχουν τα pc πίσω απο NAT, έτσι ο provider βλέπει πάλι ένα pc.

αρχικά δηλ. το PPPoE ήταν για σύνδεση με τον end-user.

τώρα γιατί το παραπάνω D-Link να μην λειτουργεί σαν client είναι απορίας άξιο,

όπως επίσης το ότι η D-Link το χαρακτηρίζει σαν modem ενώ πχ. υποστηρίζει NAT(κοίταξα το pdf του;)).

*(στην πραγματικότητα αυτό που μικραίνει είναι η χρήσιμη πληροφορία,

αφού το maximum payload size του ethernet είναι fixed στα 1500Bytes,

οπότε το MTU του provider δεν πρέπει να υπερβαίνει αυτό το μέγεθος,

αλλά το παραπάνω μέγεθως θα συνπεριλαμβάνει και τους PPPoE header και trailer

οπότε θα πρέπει να τεθεί MRU απο το modem <1500Bytes.)

Παιδια οχι δεν ειμαι Ελλαδα αλλα Ιταλια οποτε αυτο με τις ρυθμισεις ας υποθεσω πως δεν ισχυει!Υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει το hub?Με την αγορα ενος router υπαρχει περιπτωση να μπουμε και οι δυο κανονικα οπως μπεναμε πριν?Ευχαριστω πολλυ

να έχει χαλάσει το hub είναι πολύ απίθανο αφού όπως τα λες έχεις δίκτυο,

δοκίμασε ότι σου έγραψα παραπάνω κρατώντας τα VPI, VCI και encapsulation ώς έχουν,

ουσιαστικά μόνο αυτά αλλάζουν απο χώρα σε χώρα και τα παραπάνω όπως είπες δουλεύουν,

αν μπορείς πες μου τι application ανήγεις και σου βγάζει invalid username, password ?

Κοιταξε φιλε Malkav ειναι και οι δυο υπολογιστες πανω στο hub και για να μπουμε στο internet πρεπει να κανουμε setup connection για internet με broadbant connection that requires username and password.Οταν ολοκληρωνουμε τον wizzard των windows για το ιnternet τοτε μας εμφανιζεται μια συνδεση με τα χαρακτηριστα που ορισαμε κατα τον wizzard.Παταμε κληση και μεχρι πριν 3 μερες εμπαινε κανονικα !Τωρα πια αρνειτε.Εντωμεταξυ ψαχνοντας στο forum ειδα πως το δυκτυο πρεπει να εχει ip 192.168.0.1 και εμας εχει 192.168.1.3.Αυτο ισχυει ?Μηπως αυτο ειναι το προβλημα μας γιατι θυμαμαι πως οταν ειχαμε internet κανονικα ειχα (τουλαχιστον ο δικος μου υπολογιστης) για ip δικτυου το : 192.168.0.1

δεν χρειάζεται να τρέξετε τον wizard!!!

αρκεί να λειτουργεί, σε κάθε pc, η Local Area Connection.

μετά βάλε στο κάθε pc

ip address: 192.168.1.3 και 192.168.1.4

και στα δύο

subnet mask: 255.255.255.0

default gateway: 192.168.1.1

preferred DNS server: 192.168.1.1

μετά σε ένα απο τα δύο pc ακολούθα την παραπάνω διαδικασία:

Αρχική απάντηση από Malkav

μπες από web interface στο modem, αφού βάλεις στον browser σου URL: 192.168.1.1

username: admin

password: admin

πήγαινε Tools-->Update Gateway

και πάρε backup του running configuration για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά...

τώρα

πήγαινε setup-->connection

θεωρώ ότι είσαι Ελλάδα οπότε

οι ρυθμίσεις είναι

Type: PPPoA

Encapsulation: VC

VPI: 8

VCI: 35

QoS: UBR

και φυσικά username και password που σας έχει δώσει ο provider

ενοείται "Apply"

αφού τα κάνεις αυτά πήγαινε Tools και κάνε "Save All" για να σώσεις το configuration και "Restart" για επανεκίνηση του modem

είσαι έτοιμος.

Αρχική απάντηση από Malkav

δοκίμασε ότι σου έγραψα παραπάνω κρατώντας τα VPI, VCI και encapsulation ώς έχουν,

ουσιαστικά μόνο αυτά αλλάζουν απο χώρα σε χώρα και τα παραπάνω όπως είπες δουλεύουν,

και αν τα κάνεις σωστά πρέπει να δουλέψει.

EDIT:

το έψαξα και το λάθος σου είναι προφανώς ότι στον wizard δηλώνεις:

"connect using a broadband connection that requires a user name and password"(PPPoE)

ενώ θα έπρεπε να δηλώσεις:

"connect using a broadband connection that is always on"

Να κανω και εγω μια ερωτηση εδω, για να μην ανοιγω νεο θεμα. Εχω ενα router και συγκεκριμενα τον Linksys WAG354G στον οποιο εχω συνδεσει ενα desktop pc και ασυρματα εχω συνδεσει και ενα λαπτοπ, εχουν ιντερνετ και τα δυο (adsl) ομως το desktop δεν "μπορει" να δει το laptop και αντιστροφα. Η ερωτηση μου ειναι αν γινεται να εχουν και τα δυο ταυτοχρονα ιντερνετ, και να ειναι και σε δικτυο (να μπορω να μεταφερω αρχεια απο το ενα στο αλλο); Αν ναι πως:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.