Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2006 Σε λίγο καιρό θα πάρω ένα μεγαλούτσικο δίσκο για αποθήκη και θέλω να τον βάλω σε ένα συρταράκι ωστε να τον βάζω και σε άλλα PC όταν θέλω. Το θέμα είναι οτι θέλω ένα συρταράκι που να έχει τα εξής: Απαραίτητα: # SATA # το αφαιρούμενο συρταράκι να μπορεί να συνδεθεί και με USB. Με δικό του τροφοδοτικό εννοείται αφου η USB δε δίνει 12ρα. Επιθυμητά: # Να είναι μιας κάποιας ποιότητας (όχι κινέζικο, πώς το λένε) # Να παίρνει και IDE και SATA δίσκο Δεν θα με χάλαγε: # Να έχει κάποιο αθόρυβο ανεμιστήρα Έχω δει διάφορα συρταράκια αλλά κανένα να υποστηρίζει USB ή τουλάχιστον να δίνει USB το αφαιρούμενο συρταράκι. Έχω την εντύπωση οτι ένα της E-quip έδινε USB αλλά την έδινε απο τη βάση και όχι απο το συρταράκι... Έχει κανείς καμιά ιδέα; Ξέρω οτι ζητάω πολλά οπότε είμαι προετοιμασμένος ως προς την τιμή. Αν δεν βρω κάτι είτε θα πάρω ένα κανονικό συρταράκι (πχ της Enermax) είτε θα μπει κανονικά εσωτερικός ο δίσκος... Btw, υπάρχει κάποια πτώση ταχύτητας άμα βάλεις δίσκο σε συρταράκι; Θα βάλω μάλλον ένα Seagate 7200.10... Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Για ρίξε μία ματιά εδώ. Υπάρχει και ένα άλλο μοντέλο (κάπου το έχω αλλά βαριέμαι να το ψάχνω ) που δεν είναι στη σελίδα αλλά είναι εξωτερικό μεταλλικό case (πολύ όμορφο και ποιοτικό) που παίρνει SATA δίσκο ο οποίος συρταρώνει στο κουτί αυτό (είναι δλδ αφαιρούμενος). Το κουτί συνδέεται με USB 2 σε PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 2, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Δεν εννοούσα εξωτερικό κουτί. Θέλω ένα συρταράκι το οποίο να το έχω συνέχεια πάνω στο PC μου με το δίσκο μου και να το συνδέω κανονικά με SATA αλλά όποτε θέλω να μπορώ να πάρω το αφαιρούμενο συρταράκι και να το συνδέσω σε ένα άλλο PC με USB. Δεν θέλω να πάρω εξωτερικό κουτί και λόγω τιμής (τα περισσότερα τσούζουν) και επειδή προτιμώ να είναι μέσα στο PC ο δίσκος αλλά και λόγω ταχύτητας που δεν ξέρω τι παίζει με τους εξωτερικούς. Αν και εδώ που τα λέμε η USB 2.0 πρέπει να είναι γρηγορότερη απο το SATA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 12:48] Αν και εδώ που τα λέμε η USB 2.0 πρέπει να είναι γρηγορότερη απο το SATA...SATA 2 300 MB/SSATA 1 150 MB/SUSB 2 60 MB/S (θεωρητικά) (=480 MBps) - 40 MB/S (πρακτικά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιούνιος 2, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 και των sata θεωρητικο ειναι το νουμερο Συριε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 2, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Ουψ sorry, δεν είχα προσέξει οτι είναι Mbps... Αρχική απάντηση από Vadergr και των sata θεωρητικο ειναι το νουμερο Συριε... Ναι αλλά όσο να 'ναι ακόμα και έτσι το 60 με το 150 έχει διαφορά... Και στη USB όντως πρέπει να πέφτει η απόδοση γιατί οι δίσκοι πρέπει να βγάζουν γύρω στα 100MBps... Τέλος πάντων, υπάρχει αυτό που ζητάω ή να σταματήσω τα όνειρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Ιούνιος 2, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Αν και ελαφρώς ΟΤ, έχει ενδιαφέρον. Αρχική απάντηση από Vadergr και των sata θεωρητικο ειναι το νουμερο Συριε... Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΝαι αλλά όσο να 'ναι ακόμα και έτσι το 60 με το 150 έχει διαφορά... Όταν λέω πρακτικό όριο δεν αναφέρομαι σε περιορισμό λόγω της συνδεδεμένης συσκευής (όπως πχ με το SATA που είναι 150 όταν οι δίσκοι max να πιάνουν τα 100). Αναφέρομαι σε πραγματικό εγγενές όριο του ίδιου του διαύλου USB, όπως τουλάχιστον έχω διαβάσει εδώ: "A fast usb host can achieve 40 MBytes/sec. The theorical 60 MB/sec cannot be achieved, because of the margin taken between the sof's (125 us), so if a packet cannot take place before the sof, the packet will be rescheduled after the next sof. On top of that, all the USB transactions are handled by software on the PC. For instance, a USB host on a PCI bus will send or receive the data via the PCI bus; the stack will prepare the next data in memory and receive interrupt from the host." Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΚαι στη USB όντως πρέπει να πέφτει η απόδοση γιατί οι δίσκοι πρέπει να βγάζουν γύρω στα 100MBps... Προφανώς έχει διαφορά γιατί ένας δίσκος χοντρικά παίζει γύρω στα 60-70 όταν το USB είναι στα 40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 2, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 2, 2006 Οπότε εξωτερικό κουτάκι το ξεχνάμε. Συρταράκι που να παίζει και με SATA και με USB υπάρχει;;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Ιούνιος 3, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2006 αν αυτο βοηθαει εγω ειχα ξιλωσει το <<τσιπακι>> απο ενα εξωτερικο κουτι απο ide σε usb και το ειχα κανει κατι αλλο (ειχα φτιαξει ενα εξωτερικο cd-rom για ενα φιλο)αν εχεις ορεξη και ξερεις τα κομματια που προκειται να αγορασεις ισως θα μπορουσες να παρεις εξολοκληρου ενα εξωτερικο κουτι - να τους ξεριζωσεις το <<τσιπακι>> που μετατρεπει το sata σε usb και μετα να παιξεις με το πως θα συνδεεις στο σατα καλωδια σου μια στο rack και μια τσιπακι αυτοθα μπορουσες το τσιπακι αυτο να να ενσωματωσεις στο rack (δεν ειναι τιποτα τεραστιο) αυτα σαν ιδεασαν υλοποιηση ετσι και το καταφερεις θελω πνευματικα δικαιωματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 4, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Μπα... Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δε συμφέρει οικονομικά... (Εγώ το σκέφτηκα προχτές. Εσύ πότε το πατένταρες; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 4, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?from=R40&satitle=sata+to+usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Ιούνιος 4, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis(Εγώ το σκέφτηκα προχτές. Εσύ πότε το πατένταρες; ) πριν τα χριστουγεννα -ασχετο-εισαι ηρακλειο η χανια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 4, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2006 Κατάλαβα, μόνο με πατέντα τη βγάζουμε δηλαδή, ε; @gocu: Έχεις πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 11, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Κατά πόσο δύσκολο θα ήταν να φτιάξω μετατροπέα; Χρειάζομαι κάποιο chip λογικά να μου μετατρέπει SATA σε USB... Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσα να πάρω και ένα φθηνό συρταράκι ίδιας μάρκας που να βγάζει USB αντί για SATA (υπάρχουν πολλά), να ξυλώσω την πλακέτα και να τη φτιάξω έτσι ωστε να την κοτσάρω απο πίσω σαν αντάπτορα... Ίσως μου έρθει και φθηνότερα και πιο εύκολο να το βρω και με λιγότερη βαβούρα και μεγαλύτερο περιθώριο επιλογής... Θα πληρώσω δυο απλά συρταράκι αλλά θα κάνω αυτό που θέλω ακριβώς...Το μόνο που με προβληματίζει είναι το τροφοδοτικό... Ο δίσκος θέλει και 12ρα και 5ρα (νομίζω δλδ). Πώς θα δώσω και τα δυο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 11, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2006 Να φανταστω οτι το λινκ μου δεν το κοιταξες καν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 12, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Το κοίταξα αλλά δεν έχω όρεξη να κάνω αγορές απο e-bay κτλ για ένα συρταράκι. Μπορεί να καταφύγω και εκεί όμως τελικώς. Ευχαριστώ. Επίσης είναι και η χαρά του modding σε αυτό που λέω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 12, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2006 Οκ τοτε.Απλα μου φανηκε πιο ευκολο αυτο απο το να αγορασεις 2 συρταρια και το ενα να το βγαλεις off. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 13, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2006 Το τροφοδοτικό όντως με ζορίζει λίγο και μπορεί τελικά να πάρω κάτι τέτοιο... Κάτσε να περάσουν λίγες μέρες, να συνέλθουμε και απο τις εξετάσεις και βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 15, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2006 Ρε παίδες, για βοήθεια γιατί με μπέρδεψε ένα πωλητής σήμερα... Στα συρταράκια χάνεις καθόλου σε ταχύτητα; Αυτός μου είπε οτι αφού έχει αυτό το βύσμα το περίεργο για να συνδέεται το συρταράκι με τη βάση του συνδέεται σειριακά με μετατροπέα και άρα χάνει στη μετατροπή. Εγώ σκέφτομαι οτι δεν έχει σημασία, είναι κανονικά SATA απλώς χρησιμοποιεί αυτό το βύσμα ως πιο "βαριάς" χρήσης λόγω του βάλε/βγάλε. Ποιός απο τους δυο λέει λελεκίες; Εγώ ή αυτός; Για συρταράκι ή μετατροπέα βέβαια ούτε λόγος.... Ούτε και για τους 7200.10 ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.