Jump to content

Μητρική με 2 PIII. Help...

marios007

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για άλλη μια φορά θα ρωτήσω κάτι απο τα παλιά...

Σε μια μητρική Gigabyte Socket 370 GA-6VXD7 (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=1424)

θα τοποθετήσω δύο PIII στα 850Mhz...

Αυτή την στιγμή έχω έναν PIII 850/256/100/1.65 V SL43H

(http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL43H&ProcFam=25&PkgType=ALL&SysBusSpd=5090&CorSpd=5782)

Όμως ο 2ος που βρίσκω είναι ένας PIII 850/256/100/1.70 V SL4CC

(http://processorfinder.intel.com/scripts/details.asp?sSpec=SL4CC&ProcFam=25&PkgType=ALL&SysBusSpd=5090&CorSpd=5782)

θα υπάρξει πρόβλημα επειδή οι επεξεργαστές έχουν διαφορετικά Volts (Έστω και 0.05V); :toomuchne

Thanks!

Δεν είναι θέμα v, αλλά θέμα revision επεξεργαστή. Οι Ρ3, και ειδικά οι μητρικές τους ήταν πολύ ιδιότροπες στο θέμα επεξεργαστών, έπρεπε να είναι πανομοιότυποι.

Βλέπω ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι το stepping (cB0, cC0) και τα ν. Δε νομίζω καν να δίνει δυνατότητα για διαφορετικό voltage στα δύο sockets...

Δεν έχεις τη δυνατότητα για δοκιμή? Θα τον αγοράσεις από κάπου και θες να ξέρεις? Δε θα πάθει κάτι με δομική, απλά δε μπουτάρει.

Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα για δοκιμή.

Έχω την μητρική και το έναν CPU και τώρα ψάχνω να αγοράσω τον 2ο!!!

Απο που εισαι φιλε μου? Ειχα και εγω ακριβως την ιδια μητρικη με 2 PIII 866 ΙΔΙΑΣ σειρας.... Αν εισαι "κοντα" ισως να μπορω να σου δωσω ενα καλο "διδυμο"...:D

Look at this....

stratos κοντά είμαστε. :)

Thanks για την προσφορά σου αλλά βρήκα 2 ίδιους PΙΙΙ 1000αρηδες. :T:

Τώρα ψάχνω να βρω μνήμες για να φτάσω στα 1024 ΜΒ. Οι μνήμες που είχες εσύ πάνω στην μητρική θυμάσαι τι ήταν; Γιατί κάτι διάβασα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με τις νέες SDRAM (ότι διαβάζει τα μισά MB).

Όλα στα 1000...χεχε :jump:

Αρχική απάντηση από marios007

stratos κοντά είμαστε. :)

Thanks για την προσφορά σου αλλά βρήκα 2 ίδιους PΙΙΙ 1000αρηδες. :T:

Τώρα ψάχνω να βρω μνήμες για να φτάσω στα 1024 ΜΒ. Οι μνήμες που είχες εσύ πάνω στην μητρική θυμάσαι τι ήταν; Γιατί κάτι διάβασα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με τις νέες SDRAM (ότι διαβάζει τα μισά MB).

Όλα στα 1000...χεχε :jump:

δεν πρεπει να εχει προβλημα να διαβαζει high density.

• 3 weeks later...

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την μητρική και χρειάζομαι συμβουλες.

Καταρχήν η μητρικη είναι η GA-6VXD7(1.0 )

http://www.gigabyte.com.tw/products/Networking/Products_Spec.aspx?ProductID=1002

Η μητρική έχει dual bios και είχε την έκδοση F5 ( Η οποία είναι και η τελευταία που έχει η Gigabyte στην σελίδα της).

Όμως μετά απο λίγα δευτερόλεπτα το σύστημα κόλλαγε (πάγωνε).

Βρήκα με τη βοήθεια του Google νέο bios έκδοση F6 (το οποίο δεν πρέπει να είναι επίσημο!).

Η μητρική και με αυτό το bios έχει τα ίδια συμπτώματα ΜΟΝΟ όμως όταν τοποθετώ το bus speed στα 133. Όταν το κατεβάζω στο 100 όλα λειτουργούν κανονικά.

Πχ με PIII 1000Ghz 7,5*133 κολλάει, με την ίδια CPU με bus 100 750Ghz (7,5*100) όλα λειτουργούν κανονικά.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Απερνεργοποίησα όλες της συσκευές απο bios, άλλαξα μνήμες Ram, κάρτα γραφικών (PCI και AGP), 2 διαφορετικές CPU. Το μόνο που φαίνεται να την επηρεάζει είναι το bus speed.

Τέλος παραθέτω και το μύνημα που μου έβγαλε η μητρική μετά το flash bios F6.

CMOS Setting Wrong

CMOS / GPNV Checksum Bad

Μπορεί κανένας να βοηθήσει;

Δεν νομίζω να ελιναι θέμα θέρμανσης αφού η μητρική είναι ξαπλωμένη πάνω στο γραφείο (την έχω στηρίξει στις ακρες για ναμη έρχεται σε επαφή με τίποτα).

Και οι ψύκτρες είναι καινούργιες και λειτουργούν μια χαρά.

Βέβαια μέσα στο bios δείχνει θερμοκρασία επεξεργαστή 90 βαθμούς αλλά αυτό δεν ισχύει! :woot:

αν μπορεις κανε το εξης.....

παρε ενα ανεμηστηρα δωματιου (θα εχεις λογικα)

ανοιξε τον στον full και να χτυπαει την μητρικη....

(με ανοιχτο το κουτι...)

δουλεψε στα 7,5Χ133 μεχρι να δεις τα ιδια συμπτωματα....

(για τι τελευταιο μην εισαι και τοσο σιγουρος..)

Δεν γίνεται τίποτα δυστυχώς. :cry:

Στα 133 bus η μητρική παγώνει. :nuke:

Δεν μπορεί να είναι θέμα υπερθέρμανσης. Αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση συμβαίνει αυτό.

Όσο για την θερμοκρασία της CPU το έλεγξα.

Δεν είναι 90 βαθμούς με τίποτα. Απλά το bios δείχνει λάθος. :jump:

’ρα θα μείνει με έναν CPU στα 850 Mhz :tomato:

Έχει συμπληρώσει 30 ώρες memtest χωρίς κόλλημα. Επόμενο βήμα να εγκαταστήσω λειτουργικό για να δω συμπεριφορά. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.