demizz26 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 Από μία πρόχειρη αναζήτηση στο ιντερνετ διάβασα ότι το όριο στο οποίο οι Pentium D αρχίζουν να κάνουν tm1 throttling είναι οι 65 βαθμοί. Αυτό μπορεί να αποτελέσει συνεπώς ένα καλό τρόπο για να δούμε αν η θερμοκρασία που διαβάζουμε από το cpu είναι η σωστή ή παρεκλίνει. Λοιπόν, τρέχοντας την εφαρμογή throttlewatch, ταυτόχρονα stressαρουμε πολύ τον cpu με ένα superpi16m ή και 32m. Αν δεν δούμε να ξεκινάει ο cpu να κάνει throttling σημαίνει ότι ακόμα και σε 1000% load είμαστε κάτω από 65 βαθμούς, δεν πα να λέει ο sensoras και 80! Τη στιγμή που θα δούμε έστω και ελάχιστο throttling στο graph του throttlewatch, σημαίνει ότι μάλλον ξεπαράσαμε τους 65 και ο cpu μας ρίχνει γκάζια για να κρατήσει χαμηλά την θερμοκρασία. Είχα έντονες ανησυχίες για τις θερμοκρασίες που μου δειχνει το asus p5wd2-e για τον d940 μου. Χτύπαγε 80ρια μετά από 1 ώρα Fable (πολύ καλό το παιχνιδάκι!!) χωρίς να βλέπω throttling, πράγμα που είδα μόνο για 1 στιγμή και πολύ πολύ λίγο όταν η "υποτειθέμενη" θερμοκρασία έδειξε για λίγο 84... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Μάϊος 31, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Ναι,αλλα πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο το cpu throttling απο το bios.Αν ειναι disabled τοτε και 100 βαθμους να πας το ιδιο θα παιζει ,μεχρι να κανει μπαμ φυσικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 31, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από steve_m Ναι,αλλα πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο το cpu throttling απο το bios.Αν ειναι disabled τοτε και 100 βαθμους να πας το ιδιο θα παιζει ,μεχρι να κανει μπαμ φυσικα! Δεν το νομίζω γιατί στο δικό μου κάνει trotling ακόμα και με απενεργοποιημένοΞέρει κανείς το όριο για trotling στα πρεσκοτια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Μάϊος 31, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Είναι λέμε!! Αφού στους υποτειθέμενους 84 ξεκινάει να κάνει! Και στα prescottia λένε 65 άλλοι, ενώ αλλοι 75...http://www.silentpcreview.com/article220-page4.html (μετά το πινακάκι)http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/53740/ (παρόμοιος προβληματισμός με τον δικό μου)http://www.hardwaresecrets.com/article/106/6τροφή για μελέτηδείτε και το videaki στο κάτω μέρος της http://www.tomshardware.com/2004/11/14/the_p4/page7.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 31, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 στο δικό μου πρεσκοτι (S478 3,4) έχω tm1 throtling μετά τους 65 και η μητρική μου abit ic7 max3 δείχνει 1-2 βαθμούς λιγότερους αίνο η asus p4c800-e dlx 4-5 λιγότερους από το κανονικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Μάϊος 31, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Μάλλον οι 65 βαθμοί είναι...εμένα στον Presler ξεκινάει στους 84... πρέπει να ναι τελείως off τα readings του sensor... θα δοκιμάσω να flasharw το bios στο 6010 beta της asus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpcupra Μάϊος 31, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 εμενα γιατι μου πεταξε αυτο με το που επαιξα το βιντεακι??? :confused: :eek: :-O :-O Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Ιούνιος 1, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 αγνωστο!! με νορτον είμαι και δε μου το βγαλε!! λετε να έχει ο θωμάς ιους???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιούνιος 1, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 @Jpcupra : Το rar λεγεται ''thg_video_14_intel_heat''..αυτο που σου βγαζει ειναι για αλλο... Εμενα παντως το NOD δεν εβγαλε τπτ... Στους Northwood τι παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
demizz26 Ιούνιος 1, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 παραδόξως μία αναζήτηση στο γοογλη βρίσκει πολύ ενδιαφέροντες διαλόγους από φορουμς άρα πιστεύω αξίζει τον κόπο!! Έριξα την τάση στα 1,23 και το φερα στο μαμίσιο ρολόι fsb 200 και multi 16 και τώρα είναι σταθερό και 7 βαθμούς πιο κρύο και δε μου κάνει throttling όσο και να το sadomazoxizw (και οι 2 cores συνεχώς στο 100% για 1 ώρα!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mefistofelis Ιούνιος 1, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Επιβεβαιωνω το οριο στους 65 βαθμους αφου το εχω δοκιμασει χωρις να παταει καλα η ψυκτρα και καθε φορα που ανεβαινε πανω 65 το throttlewatch εγραφε κοκκινο.Αλλα παντα ακριβως στους 65.Σε πρεσκοτ ολα αυτα απο 3 σε 3.5 με vcore default Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.