Jump to content

Ηelp για Προγραμματισμό

HellhammeR

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από HellhammeR [Σήμερα, στις 22:17]

Παιδία χρειάζομαι κάποιον που να γνωρίζει απο Assemble και γενικά να χρεισημοποιεί το πρόγραμμα WinASM. ’μα καποιος γνωρίζει να απαντήσει plzzz..:(

τι θέλεις να κάνεις ρε τρελοεπιστίμονα??? Δικό σου CPU θα φτιάξεις???

Απλά θέλω μια λύση σε ένα πολύ απλό πρόβλημα με όποιον ασχολείται με Assembly με Instruction set της Intel και το πρόγραμμα WinASM.

Θέλω τον κώδικα που παει τα 4 πρώτα bit ενός byte στο τέλος και τα 4 τελευταία bit τα πάει πρώτα. π.χ. έχουμε 2 σύμβολα: 3Β και να εμφανιστεί το Β3. Όσο ανόητο και αν φένεται αμα ξέρει κάποιος τον κώδικα ας τον ποστάρει plzzz...:confused:

αν ειναι το byte ετσι "12345678" θες να γινει¨"56781234" η "87654321" ??

αμα μαζεψω το σπιτι λιγο και εχω χρονο (γιατι θα σκασει προσωπο αυριο) θα κατσω να στο λυσω

μια λυση ειναι:

Εστω οτι εχουμε στον καταχωρητη ax το Byte που θελουμε να επεξεργαστουμε

mov bl,al ;μεταφερουμε τα 4 τελετευτα bit στο καταχωρητη bl

shr ax,4 ;ολισθηση στον καταχωρητη ax 4bit προς τα δεξια *

mov ah,bl ;γεμιζουμε τα 4 πρωτα bit του ax με αυτα που αποθηκευσαμε στον bl αρχικος

*(τα 4 τελευτεα Bit χανοντε ενω παιρνουν τη θεση τους τα 4 πρωτα)

ελπιζω να βοηθησα

Μονο 2 ψηφία που δίνει αυτοσ που θα κανει το προγραμμα. ΠΧ βαζω εγώ ο ίδιος τα σύμβολα ΑΒ και θέλω να εμφανιστεί στην οθόνη το ΒΑ.

Bold άμα δεν σε κάνει κόπο postare όλο το πρόγραμμα.

Thanx.. :)

sorry βρησκομε σε εξεταστηκη και δεν εχω πολυ χρονο

αυτο που εδωσα παραπανω ειναι ενα μικρο τμημα του κωδικα ...θελει δουλεια.....

ωστοσο παρε ενα link που μπορει να σε βοηθηση

(και για να μη μπερδευτουμε αυτα τα συμβολα ΑΒ που λες δεν ειναι απλα συμβολα.... Ας πουμε πως σε ενα byte εχει καταχωρηθει ο αριθμος 171(αριθμος του δεκαδικου συστηματος) ,αμα δεις το περιεχομενο αυτου του byte στη 16δικη μορφη(16δικο συστημα) θα δεις "ΑΒ" ,αν το δεις στη δυαδικη μορφη θα δεις "10101011".Οποτε τα ΑΒ ειναι 2 16δικα ψιφια και ειναι το περιεχομενο του Byte στη 16δικη μορφη)

ελπιζω να μπορεσει να βοηθηση καποιος αλλος....

HellhammeR τι αλλο θες? θες να σου δειξουμε πως μπαινουν οι ερωτησεις του στυλ <<παρακαλω εισαγετε εναν αριθμο>> και μετα πως τον αποθηκευεις σε καταχωρητη?

μακαρι να ειχα χρονο να στα γραψω ολα φιλε(βασικα πρεπει να τα ξεσκονησω λιγο γιατι τα εχω αφησει στο πισω εξαμηνο αυτα) αλλα εχω επισκεψεις αυτο το καιρο....(αλιλουια...)..εμεις εξεταστικη δε το βλεπω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.