Jump to content

Απότομο κλείσιμο κατά τα loading...

Aeon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι σε έναν υπολογιστή Athlon 2200+, QDI m/b και μου παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:

Κατα τη διάρκεια που κάνει load παιχνίδια ή ενώ παίζει ένα παιχνίδι ξαφνικά σβήνει, και όταν λέω σβήνει, εννοώ εντελώς, λές και έχεις τραβήξει το καλώδιο από πίσω από το τροφοδοτικό.

Νόμιζα ότι ήταν το τροφοδοτικό και το αντικατέστησα με ένα ολοκαίνουργιο αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.

Ανέβασα τη θερμοκρασία στην οποία θα κλίνει ο υπολογιστής και εβγάλα το halt του υπολογιστή στα error και πάλι τίποτα.

Για να ξανανοίξει ο υπολογιστής όμως αφότου κρασάρει και πάλι δεν είναι απλο, πρέπει να βγάλεις το καλώδιο απο πίσω και να το ξαναβάλεις αλλιώς δεν ανοίγει αν απλά πατήσεις το κουμπι.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει... :help:

Πες μας λίγο τη σύνθεσή σου. Τι τροφοδοτικό έχεις? Μάρκα, watt.

Πιθανότατα δε σηκώνει το ρεύμα.

Είχε ένα 350W και πιστεύοντας ότι φταίει αυτό το αλλάξαμε σε ένα 420 W... Εχθές ολοκαίνουργιο...

GPU: Radeon 9600 series

Processor: Athlon XP 2200+

Ram: 256 mb

M/B: Athlon/Duron KuDoz 7x/600-6A

και επιπλέον έχει μόνο ένα dvd rom...

Μάρκα; Ένα μηχάνημα είχε ένα cedegen 350W που έκανε ακριβώς τα ίδια. Τελείως μάπα τροφοδοτικό...

Αν είναι καλό το τροφοδοτικό σου στη θέση σου θα κοιτούσα και τη μητρική αν μπορούσα.

και εγω μητρικη θα κοιτουσα αφου δοκιμαζα και αλλες μνημες just in case!

Τροφοδοτικο αφου αλλαξες δεν φταιει σιγουρα αυτο...

Ειχα ενα τελειως noname 350watt απο celeron 333 σε duron 650 μετα σε athlon 1800+ και τελος στο barton @2500Μηζ και δεν εβγαλε προβλημα ..(κοντα 4-5 χρονια)

Επεισης κοιτα αν εχουν φαει σκονη ολοι οι ανεμιστηρες καi κυριως Cpu και Vga. Ισως να υπερθερμαινονται και να κλεινει το pc.

Απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση κατά την αποτυχία του συστήματος. δές το μήνυμα λάθους που θα σου βγεί και πές το μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο Υπολογιστής μου ->Ιδιότητες ->Για προχωρημένους ->Εκκίνηση και αποκατάσταση ->Ρυθμίσεις.

Κλείνει, δεν κάνει restart... ;) ’μα έκανε restart θα ήταν αυτό που λες και επίσης συνήθως προλαβαίνεις να δεις την οθόνη να μπλαβίζει. :)

μαλλον κατι σε υπερθερμανση ειναι η καποιο protection απο την μητρικη.προτεινω να φλασαρεις την μητρικη στο τελευταιο bios και αν συνεχισει το φαινομενο ψαξου λιγο για θερμοκρασιες,κανα βραχυκυκλωμα καπου λογω σκονης κλπ κλπ.η μητρικη παταει σε πλαστικες βασουλες η εχεις κανει τιποτα πατεντες ελληνικες?

Μητρική λέω κι εγώ. Δοκίμασε κάτι σε bios update...μπας και καταφέρεις τίποτα αλλιώς ρίξε και μια ματιά στον επεξεργαστή

Αρχική απάντηση από astrolabos [Χθες, στις 17:48]

Απενεργοποίησε την αυτόματη επανεκκίνηση κατά την αποτυχία του συστήματος. δές το μήνυμα λάθους που θα σου βγεί και πές το μας να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ο Υπολογιστής μου ->Ιδιότητες ->Για προχωρημένους ->Εκκίνηση και αποκατάσταση ->Ρυθμίσεις.

Εβγαλα τους ανεμιστηρες (ξεβίδωσα κτλ) και τους καθάρισα και προς το παρών έχει ηρεμίσει το συγκεκριμένο μηχάνημα...

Αλλα το διπλανό του άρχισε να κάνει reset από μόνο του στο άσχετο ... οποτε αφότου το καθαρίσω και αυτό οσο πάει θα κάνω αυτό και θα σας πω...

Ευχαριστώ για την βοήθεια so far :worship:

Ρε μπας και έχεις σκαμπανεβάσματα απο τη ΔΕΗ και απλώς το ένα είναι ρυθμισμένο απο το BIOS όταν επανέρχεται το ρευμα να μένει κλειστό ενώ το άλλο να επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση; Παρατηρείς τπτ περίεργα σε φώτα κτλ του σπιτιού;

Ή μήπως από την άλλη τα έχεις και τα δυο πάνω σε κανένα καταϊδρωμένο UPS;

Γιατί για να στο κάνουν και τα δυο και με άλλα τροφοδοτικά είναι μικρή η πιθανότητα να είναι δικό τους πρόβλημα...

βραχυκυκλωμα πιστευω εγω οτι ειναι φιλε μου.

κοιτα ολες τις βιδες της μητρικης αν ειναι σωστα μονωμενες.

Κοίτα, εδώ που δουλεύω ως τεχνικός (τρομάρα μου) έχουμε διακοπές ρεύματος τουλάχιστον 1/week και το αφεντικό μου δεν θέλει να βάλει ups στα pc, ούτε καν surge protectors οπότε...

Όλα είναι πιθανά... =/

Είχα το ίδιο πρόβλημα με 2400+ κ chaintech 7vjl...έσβηνε στα παιχνίδα. Στο bios απενεργοποίησα shutdown temp αλλά τζίφος...τελικά του βαλα ένα fan-άκι δίπλα να τραβάει τον αέρα έξω κ δούλεψε. Παίζει να'ναι πρόβλημα θερμοκρασίας, δοκίμασε να βάλεις

κανά μεγάλο ανεμιστήρα για δοκιμή!

Μετά από πολύ πολύ κούραση βρέθηκε η λύση... Ποντάρετε και κερδίστε στο τι έφταιγε...

1) Τροφοδοτικό

2) CPU

3) Motherboard

4) GPU

5) ’λλο...

Κάντε λίγο scroll down για να δείτε την σωστή απάντηση...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Και η σωστή απάντηση είναι...

5) Το καλώδιο τροφοδοσίας!

Ένα καλώδιο το οποίο εμφανισιακά είναι σαν καινούργιο μιας και είναι μόνο 3 μηνών, το οποίο σκέφτηκα να αλλάξω όταν παρατήρησα ότι ο υπολογιστής έκλεισε την ώρα που τον καθάριζε η καθαρίστρια λέγοντας "Μα εγώ τα προσέχω τα κουμπιά δεν πάτησα τίποτα..."

Όχι δεν πάτησες τίποτα αλλά κούνησες το κουτί και, προφανώς το καλώδιο έκανε κακή επαφή...

End of mystery...

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

ΧΕΧΕ! ΑΝ δείτε αυτήν την καθαρίστρια κάποια μέρα ώς TECHNICAL DEPARTMENT ASSISANT στην OCZ θα αναρωτηθήτε γιατί!!!!

Λεσ να έχω και εγώ το ίδιο προβλημα........ και εγώ κοιτάω τους χρονισμούς της μνήμης?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.