yannis76 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 Καλησπέρα!έχοντας πρόσφατα κάνει αυτή την αλλαγή είπα να περιγράψω τις εντυπώσεις για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται. Οφείλω να πω ότι πριν πάρω την Χ1900ΧΤ δοκίμασα και μια 7900gtx, η οποία όμως μου κράτησε μόλις δύο μέρες παραδίδοντας πνεύμα πολύ νωρίς. Από ότι διάβασα σε διάφορα forums είναι ένα σχετικά συνηθισμένο γεγονός για τη σειρά 7900. Οπότε μετά αποφάσισα να στραφώ σε ΑΤΙ αποκλείοντας κάθε 7900. Ο λόγος που δεν την επέλεξα εξ αρχής ήταν οι οδηγοί της Nvidia και οι κριτικές στο ιντερνετ που τη βγάζαν την 7900 αρκετά πιο γρήγορη στα παιχνίδια. Αφού ταλαιπωρήρήθηκα για καμιά 15αριά ημέρες (λόγω Quest) η Χ1900χτ έφτασε επιτέλους στα χέρια μου.Τα αρνητικά:1)Το σύστημα ψύξης της ΑΤΙ είναι απαράδεκτο! Ο ανεμιστήρας κάνει σαν ηλεκτρικό σκουπάκι ειδικά όταν παίζεις παιχνίδια και ανεβάζει στροφές. Ειλικρινά δεν το άντεξα για πολύ αγοράζοντας μία άλλη ψύκτρα για την κάρτα, την Accelero x2, η οποία μέχρι στιγμής κάνει ακριβώς αυτό που έψαχνα. Διατηρεί τη θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα αλλά κάνει την κάρτα επιτέλους αθόρυβη!2)Η κάρτα ζεσταίνεται πολύ περισσότερο από ότι η 7900. Αυτό δεν το κατάλαβα τοσο από το εσωτερικό της θερμόμετρο το οποίο έδειχνε 6-7C περισσότερο , όσο από το πόσο ανέβηκε η θερμοκρασία στο κουτί. Φανταστείτε ότι ενώ δούλευε idle η κάρτα ο ανεμιστήρας του Athlon έτρεχε στις 5500 στροφές, όταν παλιά αθόρυβα κινούνταν στις. 2500-3000. Όταν άνοιγα το κουτί η ταχύτητα του έπεφτε και πάλι σε λογικά επίπεδα. Η εμπειρία ήταν ίδια φυσικά και με την Accelero x2. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε ενεργοποιώντας το CPUfan της Asus από το BIOS. Από ότι φαίνεται το CoolnQueit επηρεάζεται και από τη θερμοκρασία της μητρικής...Τώρα παρόλο που έχω λύσει το θέμα του θορύβου, αντιλαμβάνομαι ότι η κάρτα της ΑΤΙ ζεσταίνεται περισσότερο και από τη συνολική θερμότητα που παράγει το κουτί στα πόδια μου.Τα θετικά:1)Χωρίς να έχω τρέξει κάποιο μετροπρόγραμμα ή μεγάλο εύρος παιχνιδιών, παρατηρώ ότι η κάρτα είναι σαφώς ταχύτερη της 7800 που είχα. Κυρίως το παρατήρησα στο Tomb Raider, το οποίο σε 1280χ1024 με Next generation content και όλα στο φουλ πάει μια χαρά χωρίς ξαφνικά κολλήματα με καταπληκτικά βεβαίως γραφικά. Εδώ θα δοκιμάσω το ΠΣΚ και άλλα παιχνίδια και θα σας πω περισσότερες εμπειρίες. Πάντως και το HoMM5 τρέχει μια χαρά με όλα στο φουλ στα 1280x1024.2)Οι οδηγοί μέχρι στιγμής δεν είναι κακοί ή τουλάχιστον χειρότεροι της 7900. Όλα μέχρι τώρα έχουν δουλέψει καλά χωρίς εκείνα τα σπαστικά VPU recover που μου έβγαζε η παλιά 9700Pro. Όμοια το CCC δεν είναι και τόσο κακό όσο διάβαζα σε forums. Όντως κάνει λίγο παραπάνω να φορτώσει από ότι το control panel της Nvidia, αλλά μονάχα αυτό.Γενικά οι εντυπώσεις μου είναι θετικές από την κάρτα. Πάντως το επιχείρημα ότι είναι φθηνότερη των 7900 δεν ισχύει ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς και την ψύκτρα που τονίζω για εμένα τουλάχιστον κανεί ΠΟΛΥ θόρυβο.Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 31, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 ωραιος ο Γιαννης. πολυ χρησιμα τα συμπερασματα σου.μια ερωτηση θα ηθελα να σου κανω. τρεξε το ΑΤΙtool και πες μου σε παρακαλω με το Accelero τι θερμοκρασιες εχεις στο Voltage regulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 31, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Επειδή έχω την ίδια, συμφωνώ ότι ζεστένεται περισσότερο από τις nV, αλλά θα διαφωνίσω με το θόρυβο. Όχι ότι δεν κάνει, αλλά όπως έχω ξαναπεί έχει 3 σκάλες. Η 3η, είναι θορυβώδης, αλλά η 1η είναι σχεδόν αθόρυβη, ενώ η 2η είναι κανονική. Εμένα, δε μου έχει πάει ΠΟΤΕ στην 3η, ακόμα και με 3 ώρες gaming τέτοια εποχή με ζέστη.Ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις τη ροή αέρα στο κουτί σου. Ειδικά ο σχεδιασμός της ψύκτρας της, που βγάζει το ζεστό αέρα στην πλάτη του κουτιού και όχι μέσα όπως κάνουν οι άλλες, βοηθάει πολύ στο να κρατιέται η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis76 Μάϊος 31, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Κοίτα, δέχομαι ότι ίσως και εγώ να είμαι λίγο παράξενος με το θόρυβο. Στο pc έχω κάνει ότι μπορώ προκειμένου να μειώσω το θόρυβο. Κουτί μονωμένο (Ρ180) με αθόρυβους ανεμιστήρες και ψύκτρα στο τσιπσετ παθητική (Zalman NB47). Οπότε εμένα η διαφορά "7800+παθητική ψύκτρα στο ΜΒ" με την "Χ1900χτ+ψύκτρα και ανεμιστήρας στο ΜΒ" μου έκανε ΜΠΑΜ! Πάντως τώρα με την Accelero x2 οι διαφορές είναι σημαντικές ειδικά όταν ανοιγουν οι στροφές, όπου πρακτικά δεν καταλαβαίνω διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 31, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Κι εγώ μιά από τα ίδια είμαι, γι'αυτό στο λέω 1. Κλείσε το pc τελείως. 2. ’νοιξέ το. Τι ακούς? Θα πρέπει η vga να κάνει πολύ θόρυβο για 1-2 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η 3η σκάλα. Αμέσως μετά, κατά τη διάρκεια του post, πέφτει στη 2η σκάλα. Την ώρα που φορτώνουν τα Win (μαύρη οθόνη με λογότυπο και μπαρίτσα), είναι στην 1η σκάλα. Αν εννοείς ότι ο θόρυβος της 2ης σε ενοχλεί, τότε πάω πάσο. Αν όμως αυτό που ακούς κατά το παίζειν, είναι η 3η, τότε έχεις κακό αερισμό στο κουτί Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Μάϊος 31, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Συγνώμη κιόλας αλλά το να πάρεις τέτοια κάρτα ΘΗΡΙΟ και να την αφήσεις με stock ψύξη, δεν είναι λογικό... για τα δεδομένα του forum τουλάχιστον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 31, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 @SnipsΑν μιλάς καθαρά για θέμα επιδόσεων στα fans τ΄τοε η στοκ είναι λίγο καλύτερη της accelero αλλά αρκετά πιο θορυβόδης.@yannis76Βασικά μην ξεχνάμε οτι κάνει και ζέστες τελευταία οπότε το να λές΄οτι η κάρτα και μόνο σου ανέβασε τις στροφές του cpu απο 2.5 σε 5κ, μου φαίνεται too much.Ενα last. Με ποιά κάρτα τελικά την σιγκρίνεις? με 7800 ή 7900? :S αναφέρεις και τις 2BTW μεγειά το εργαλείο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis76 Μάϊος 31, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 18:31] @SnipsΑν μιλάς καθαρά για θέμα επιδόσεων στα fans τ΄τοε η στοκ είναι λίγο καλύτερη της accelero αλλά αρκετά πιο θορυβόδης.@yannis76Βασικά μην ξεχνάμε οτι κάνει και ζέστες τελευταία οπότε το να λές΄οτι η κάρτα και μόνο σου ανέβασε τις στροφές του cpu απο 2.5 σε 5κ, μου φαίνεται too much.Ενα last. Με ποιά κάρτα τελικά την σιγκρίνεις? με 7800 ή 7900? :S αναφέρεις και τις 2BTW μεγειά το εργαλείο!!! Να πω την αλήθεια δεν πρόλαβα ούτε καν να κάτσω να μετρήσω τη θερμοκρασία της stock ψύκτρας, αλλά από ότι διαβάζω οι επιδόσεις τους είναι παραπλήσιες. Πάντως από άποψη θορύβου η Accelero x2 είναι καταπληκτική.Όσον αφορά τις ζέστες, το σκέφτηκα και εγώ, αλλά δε μπορεί μέσα σε 15 ημέρες να έχει κάνει τόση διαφορά. Επιπλέον την παλιά 7800 την είχα και καλοκαίρι και ποτέ δεν ανέβηκε έτσι η θερμοκρασία του επεξεργαστή. Τι να πω...δεν ξέρω...Από άποψη ταχύτητας τη συνέκρινα με την 7800 ως επί το πλείστον. Την 7900 την είχα για μόλις δύο ημέρες πριν τα παίξει. Στο Tomb Raider έκανε κολλήματα και σπασίματα σε πολλά σημεία, πράγμα που μου έκανε πολύ εντύπωση αφού υποτίθεται το παιχνίδι ήταν φτιαγμένο για αυτή. Για σύγκριση με την 7900 θα σας πω σε λίγες ημέρες για την βάλω και σε μερικά ακόμα παιχνίδια. Δεν ξέρω πάντως αν η 7900 που είχα εγώ αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis76 Ιούνιος 1, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 Λοιπόν εντυπώσεων συνέχεια!Από παιχνίδια κατάφερα και έπαιξα λίγο τα Nfsmw, COD2 και Quake4. Ειδικά το COD2 πάει πολύ καλύτερα παίζοντας άνετα στα 1280χ1024 με φουλ ΑΑ και AF από το παιχνίδι πάντα. Το nfsmw είναι και αυτό πολύ πιο γρήγορο, όμως δεν με αφήνει να ενεργοποιήσω το ΑΑ από μέσα. Όσον αφορά το Quake4, αυτο είναι λίγο πιο αργό με κάποια μικρά κολλήματα, εννόείται βέβαια πάντα σε ultra quality και ολά στο φουλ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.