Jump to content

Μπορω να τις τροφοδοτησω απο αλλου;

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο λογος για τις cold cathode λαμπες που εχω στο μηχανημα μου. Γινεται καμια πατεντα για να παρουν ρευμα απο πουθενα αλλου εκτος απο το τροφοδοτικο; Απλα για εξοικονομηση ενεργειας με ενδιαφερει αφου δεν ειναι και το καλυτερο που υπαρχει.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

μπορεις να παρεις εναν AC adaptor με μεταβλιτες τασεις εξοδου(1,5v,3v.4,5v.6v.7.5v.9v.12v.) 3 ευρα το πολυ να κανει απο καταστημα ηλεκτονικου υλικου.......υπαρχει περιπτωση να βρεις τετοια και σε περιπλανομενο (γυφτο) στο δρομο........που κανεις και παζαρια......:D :D ;) ;)

μονο πρόσεχε με τα γύφτικα γιατί δίνουν τάσεις ότι να ναι πχ πρόσφατα ένα που μέτρησα με το διακόπτη στα 4,5v έδινε γύρο στα 9 με 11 :jump:

το μέτρησα γιατί έκαψα ένα ψηφιακό θερμόμετρο μόλις το σύνδεσα γύφτικο ήταν και αυτό:rip:

Αρχική απάντηση από Deus [Σήμερα, στις 02:05]

μονο πρόσεχε με τα γύφτικα γιατί δίνουν τάσεις ότι να ναι πχ πρόσφατα ένα που μέτρησα με το διακόπτη στα 4,5v έδινε γύρο στα 9 με 11

σωστος ............. καλυτερα να πας να παρεις τον adaptor απο καταστημα υλεκτρονικου υλικου και να τους πεις να στο μετρισουνε επιτοπου.........σε ολες τις κλιμακες.........και μην ανησιχεις αυτα τα adaptor εχουν παντα μια μικρη αποκλιση στην ταση απο την αναγραφομενη ~περιπου +-0,25volt

το ανταπτορα πως θα τον ζητησω; επισης πως θα τις συνδεσω με το ρευμα αφου τα δυο τους καλωδια ενωνονται σε ενα ανταπτορακι και αυτο βγαινει σε μολεξ; υπαρχει ειδικος ανταπτορας για αυτη τη δουλεια;

ένα τροφοδοτικό από αυτά που δίνουν έξοδο από 1.5 έως 12 v

δεν ξέρω αν υπάρχει andaptoras από moloex σε θηλυκά βύσματα σαν αυτά που έχει το τροφοδοτικό ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει

αλλα μπορείς να κόψεις το molex να ζητήσεις ένα θηλυκό βύσμα ανάλογο με ένα του τροφοδοτικού και με ένα κολλητήρι και ίγο καλαί έγινε η δουλειά

ελα ρε σου ειπαν (γνωστες η μη ) αλλα δε το καταλαβες

παρε το μετασχηματιστη

πριν κανεις τιποτα ενωσε το καλλωδιο μολεξ του ανταπτορακου με το τροφοδοτικο κανονικα

επειτα τσεκαρε να δεις ποια καλλωδια απο τα 4 που δινει το τροφοδοτικο χρησιμοποιει το καλλωδιο απο το ανταπτορακι σου

κανονικα δε θα πρεπει να χρησιμοποιει ενα απο τα κιτρινο η κοκκινο

πετσοκοψε το καλλωδιο που παει απο το μικρο ανταπτορακι προς το ρευμα μολεξ του τροφοδοτικου σου

φτιαξε στο μαυρο και στο (κοκκινο η κιτρινο , μαλλον ενα απο τα δυο θα προυπαρχει) βυσματακια οτι τυπου θελεις

φτιαξε και στην αποληξη του καλλωδιου του μετασηματιστη τα αντιστοιχα βυσματακια αλλα διαφορετικου γενους

τωρα θα πρεπει να ενωσεις το μαυρο ( η αυτο που θα αντιστοιχουσε μαυρο αν το εβαζεες κανονικα στο τροφοδοτικο) με τη γειωση απο το μετασχηματιστη

και το χρωματιστο με το αλλο

ΤΩΡΑ το ΜΕΓΑΛΟ μου κενο(κολλησε το μυαλο μου)

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ η ετσι θα ειναι η αναποδα...βαριεμαι να βγαζω πολυμετρα..μπορεις να παρεις καποιανου τη γνωμη ακομα η να μετρησεις μονος σου

-αν ειναι κοκκινο πρεπει να ειναι 12 βολτ ενω ειναι κιτρινο πρεπει να ειναι 7-

οποτε ρυθμιζεις καταλληλα το μετασχηματιστη που αγορασες και εισαι οκ...

ελπιζω να βοηθησα

Αν χωράει βρες ένα τροφοδοτικό του 85 και βάλτο αυτό να τροφοδοτεί τις λάμπες. Θαρρώ όμως ότι η απλούστερη λύση ήδη προτάθηκε. Πας σε ηλεκτρονικάδικο τους λες ένα μετασχηματιστή 12 βολτ πληζ . Ελέγχεις τα βατ των λαμπών και κοιτάς τα specs του μτσχμτ να τα υπερβαίνουν (βατ). Κόβεις το βύσμα στην άκρη του καλωδίου του μετασχηματιστή και βάζεις το 12 στο κίτρινο και τη γείωση στο μαύρο. Λίγη μονωτική και τελείωσες

Αρχική απάντηση από schumifer

βάζεις το 12 στο κίτρινο και τη γείωση στο μαύρο. Λίγη μονωτική και τελείωσες

χμ τελικα τα ειχα πει αναποδα οπως φαινεται

αντε hayabusa τι καθεσαι??

γρηγορα σε μαγαζι με ηλεκτρονικα

σπερα.............στον ανταπτορ .......θα κοψεις το τελικο βισμα και τα ξεχωρισεις τα δυο καλοδια............θα βρεις τις πολικοτιτες (+-) με πολιμετρο ...............και θα το ενοσεις με τις λαμπες.........

σας ευχαριστω πολυ παιδια. ειστε καταπληκτικοι !!!!! ελπιζω να μπορεσω να το κανω λιαν συντομως...

και υποψην ...........στον ανταπτορ........... το ενα απο τα 2 καλοδια εχει μια ασπρη-γκριζα ριγα πανω του .............ε λοιπον αυτη ειναι η γειωση(-).........αλλα καλο ειναι παντα να το δεις με πολυμετρο ..........ποτε δεν ξερεις τι γινετε...........και ιδικοτερα με τα ηλεκτρονικα;) ;)

οταν αποφασισω να το κανω μαλλον θα φωναξω ενα θειο μου ηλεκτρολογο για να μου μετρησει τασεις και λοιπα και να μην γινει κανενα μπερδεμα. οχι για αλλο λογο αλλα γιατι ουτε πολυμετρο εχω ουτε εχω ξανακανει τετοια επιχειρηση. οποτε θα δω πως γινεται και την επομενη φορα (αν υπαρξει τετοια) θα το κανω μονος μου

Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 21:46]

οταν αποφασισω να το κανω μαλλον θα φωναξω ενα θειο μου ηλεκτρολογο για να μου μετρησει τασεις και λοιπα και να μην γινει κανενα μπερδεμα. οχι για αλλο λογο αλλα γιατι ουτε πολυμετρο εχω ουτε εχω ξανακανει τετοια επιχειρηση. οποτε θα δω πως γινεται και την επομενη φορα (αν υπαρξει τετοια) θα το κανω μονος μου

σπερα....................οπως θα δεις και στιν πραξη δεν ειναι τπτ............3 λεπτα δουλεια και πολι λεω...........

Αρχική απάντηση από g_pappas1989

σπερα....................οπως θα δεις και στιν πραξη δεν ειναι τπτ............3 λεπτα δουλεια και πολι λεω...........

μακαρι να ειναι μονο τοσο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.