hayabusa Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2006 Ο λογος για τις cold cathode λαμπες που εχω στο μηχανημα μου. Γινεται καμια πατεντα για να παρουν ρευμα απο πουθενα αλλου εκτος απο το τροφοδοτικο; Απλα για εξοικονομηση ενεργειας με ενδιαφερει αφου δεν ειναι και το καλυτερο που υπαρχει.Ευχαριστω προκαταβολικα.
g_pappas1989 Μάϊος 31, 2006 #2 Μάϊος 31, 2006 μπορεις να παρεις εναν AC adaptor με μεταβλιτες τασεις εξοδου(1,5v,3v.4,5v.6v.7.5v.9v.12v.) 3 ευρα το πολυ να κανει απο καταστημα ηλεκτονικου υλικου.......υπαρχει περιπτωση να βρεις τετοια και σε περιπλανομενο (γυφτο) στο δρομο........που κανεις και παζαρια...... :D ;)
Deus Μάϊος 31, 2006 #3 Μάϊος 31, 2006 μονο πρόσεχε με τα γύφτικα γιατί δίνουν τάσεις ότι να ναι πχ πρόσφατα ένα που μέτρησα με το διακόπτη στα 4,5v έδινε γύρο στα 9 με 11 το μέτρησα γιατί έκαψα ένα ψηφιακό θερμόμετρο μόλις το σύνδεσα γύφτικο ήταν και αυτό
g_pappas1989 Ιούνιος 1, 2006 #4 Ιούνιος 1, 2006 Αρχική απάντηση από Deus [Σήμερα, στις 02:05] μονο πρόσεχε με τα γύφτικα γιατί δίνουν τάσεις ότι να ναι πχ πρόσφατα ένα που μέτρησα με το διακόπτη στα 4,5v έδινε γύρο στα 9 με 11 σωστος ............. καλυτερα να πας να παρεις τον adaptor απο καταστημα υλεκτρονικου υλικου και να τους πεις να στο μετρισουνε επιτοπου.........σε ολες τις κλιμακες.........και μην ανησιχεις αυτα τα adaptor εχουν παντα μια μικρη αποκλιση στην ταση απο την αναγραφομενη ~περιπου +-0,25volt
hayabusa Ιούνιος 2, 2006 Author #5 Ιούνιος 2, 2006 το ανταπτορα πως θα τον ζητησω; επισης πως θα τις συνδεσω με το ρευμα αφου τα δυο τους καλωδια ενωνονται σε ενα ανταπτορακι και αυτο βγαινει σε μολεξ; υπαρχει ειδικος ανταπτορας για αυτη τη δουλεια;
Deus Ιούνιος 2, 2006 #6 Ιούνιος 2, 2006 ένα τροφοδοτικό από αυτά που δίνουν έξοδο από 1.5 έως 12 vδεν ξέρω αν υπάρχει andaptoras από moloex σε θηλυκά βύσματα σαν αυτά που έχει το τροφοδοτικό ίσως κάποιος άλλος να γνωρίζει αλλα μπορείς να κόψεις το molex να ζητήσεις ένα θηλυκό βύσμα ανάλογο με ένα του τροφοδοτικού και με ένα κολλητήρι και ίγο καλαί έγινε η δουλειά
hayabusa Ιούνιος 2, 2006 Author #7 Ιούνιος 2, 2006 ελπιζω να μπορει να γινει κατι...Ας μιλησε καποιος γνωστης ρε παιδια!!!!!
gocu Ιούνιος 3, 2006 #8 Ιούνιος 3, 2006 ελα ρε σου ειπαν (γνωστες η μη ) αλλα δε το καταλαβεςπαρε το μετασχηματιστηπριν κανεις τιποτα ενωσε το καλλωδιο μολεξ του ανταπτορακου με το τροφοδοτικο κανονικαεπειτα τσεκαρε να δεις ποια καλλωδια απο τα 4 που δινει το τροφοδοτικο χρησιμοποιει το καλλωδιο απο το ανταπτορακι σουκανονικα δε θα πρεπει να χρησιμοποιει ενα απο τα κιτρινο η κοκκινοπετσοκοψε το καλλωδιο που παει απο το μικρο ανταπτορακι προς το ρευμα μολεξ του τροφοδοτικου σουφτιαξε στο μαυρο και στο (κοκκινο η κιτρινο , μαλλον ενα απο τα δυο θα προυπαρχει) βυσματακια οτι τυπου θελειςφτιαξε και στην αποληξη του καλλωδιου του μετασηματιστη τα αντιστοιχα βυσματακια αλλα διαφορετικου γενουςτωρα θα πρεπει να ενωσεις το μαυρο ( η αυτο που θα αντιστοιχουσε μαυρο αν το εβαζεες κανονικα στο τροφοδοτικο) με τη γειωση απο το μετασχηματιστηκαι το χρωματιστο με το αλλοΤΩΡΑ το ΜΕΓΑΛΟ μου κενο(κολλησε το μυαλο μου)ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ η ετσι θα ειναι η αναποδα...βαριεμαι να βγαζω πολυμετρα..μπορεις να παρεις καποιανου τη γνωμη ακομα η να μετρησεις μονος σου-αν ειναι κοκκινο πρεπει να ειναι 12 βολτ ενω ειναι κιτρινο πρεπει να ειναι 7-οποτε ρυθμιζεις καταλληλα το μετασχηματιστη που αγορασες και εισαι οκ...ελπιζω να βοηθησα
schumifer Ιούνιος 3, 2006 #9 Ιούνιος 3, 2006 Αν χωράει βρες ένα τροφοδοτικό του 85 και βάλτο αυτό να τροφοδοτεί τις λάμπες. Θαρρώ όμως ότι η απλούστερη λύση ήδη προτάθηκε. Πας σε ηλεκτρονικάδικο τους λες ένα μετασχηματιστή 12 βολτ πληζ . Ελέγχεις τα βατ των λαμπών και κοιτάς τα specs του μτσχμτ να τα υπερβαίνουν (βατ). Κόβεις το βύσμα στην άκρη του καλωδίου του μετασχηματιστή και βάζεις το 12 στο κίτρινο και τη γείωση στο μαύρο. Λίγη μονωτική και τελείωσες
gocu Ιούνιος 4, 2006 #10 Ιούνιος 4, 2006 Αρχική απάντηση από schumiferβάζεις το 12 στο κίτρινο και τη γείωση στο μαύρο. Λίγη μονωτική και τελείωσες χμ τελικα τα ειχα πει αναποδα οπως φαινεταιαντε hayabusa τι καθεσαι??γρηγορα σε μαγαζι με ηλεκτρονικα
g_pappas1989 Ιούνιος 4, 2006 #11 Ιούνιος 4, 2006 σπερα.............στον ανταπτορ .......θα κοψεις το τελικο βισμα και τα ξεχωρισεις τα δυο καλοδια............θα βρεις τις πολικοτιτες (+-) με πολιμετρο ...............και θα το ενοσεις με τις λαμπες.........
hayabusa Ιούνιος 5, 2006 Author #12 Ιούνιος 5, 2006 σας ευχαριστω πολυ παιδια. ειστε καταπληκτικοι !!!!! ελπιζω να μπορεσω να το κανω λιαν συντομως...
g_pappas1989 Ιούνιος 5, 2006 #13 Ιούνιος 5, 2006 και υποψην ...........στον ανταπτορ........... το ενα απο τα 2 καλοδια εχει μια ασπρη-γκριζα ριγα πανω του .............ε λοιπον αυτη ειναι η γειωση(-).........αλλα καλο ειναι παντα να το δεις με πολυμετρο ..........ποτε δεν ξερεις τι γινετε...........και ιδικοτερα με τα ηλεκτρονικα ;)
hayabusa Ιούνιος 5, 2006 Author #14 Ιούνιος 5, 2006 οταν αποφασισω να το κανω μαλλον θα φωναξω ενα θειο μου ηλεκτρολογο για να μου μετρησει τασεις και λοιπα και να μην γινει κανενα μπερδεμα. οχι για αλλο λογο αλλα γιατι ουτε πολυμετρο εχω ουτε εχω ξανακανει τετοια επιχειρηση. οποτε θα δω πως γινεται και την επομενη φορα (αν υπαρξει τετοια) θα το κανω μονος μου
g_pappas1989 Ιούνιος 5, 2006 #15 Ιούνιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 21:46] οταν αποφασισω να το κανω μαλλον θα φωναξω ενα θειο μου ηλεκτρολογο για να μου μετρησει τασεις και λοιπα και να μην γινει κανενα μπερδεμα. οχι για αλλο λογο αλλα γιατι ουτε πολυμετρο εχω ουτε εχω ξανακανει τετοια επιχειρηση. οποτε θα δω πως γινεται και την επομενη φορα (αν υπαρξει τετοια) θα το κανω μονος μου σπερα....................οπως θα δεις και στιν πραξη δεν ειναι τπτ............3 λεπτα δουλεια και πολι λεω...........
hayabusa Ιούνιος 6, 2006 Author #16 Ιούνιος 6, 2006 Αρχική απάντηση από g_pappas1989 σπερα....................οπως θα δεις και στιν πραξη δεν ειναι τπτ............3 λεπτα δουλεια και πολι λεω........... μακαρι να ειναι μονο τοσο....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.