gio7 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 στο συστημα μου εχω ultra-d,opteron 148@2904@1,475v ,x1900xt.Πηρα μια υδροξυψη απο unseen:cpu k vga block eleven,600lt eheim ενσωματωμενη σε tank,διπλο ψυγειο με 2 12αρηδες alphacool(ψυγειο->cpu block->vga->αντλια).Πριν απο κανα μηνα που την εστησα(σημερα προσθεσα κ το vga)η διαφορα σε σχεση με si-120 και εναν enermax 12αρι που ειχα ηταν μονο2 βαθμοι!(k o λιγοτερος θορυβος βεβαια!).Εξαερωση ειχα κανει κ σε συζητηση με eleven καταλαβα οτι ειχα κανει λα****κια με την εγκατασταση του block(ειχα αφησει κ το backplate της μητρικης κ ειχα βαλει κ τα λαστιχακια με αποτελεσμα η μητρικη στο σημειο αυτο να κανει ενα μικρο εξογκωμα) κ υποθεσαμε οτι ισως να μην παταει καλα.Τεσπα σημερα εβαλα κ το vga k εκανα κ την διορθωση στο cpu k τωρα πλεον φαινεται να παταει πολυ καλυτερα.( επισης αντι για as5 εβαλα ceramique).Δυστυχως σε cpu καμια διαφορα με πριν!Σε vga απο 52 idle με μαμα ψυκτρα επεσε σε 37. Σε cpu λοιπον εχω 27idle(συμφωνα παντα με smartguardian) me 1,475 απο bios κ 44 C μετα απο 5 λεπτα prime.Εχω την αισθηση οτι θα επρεπε να ηταν λιγο πιο χαμηλα.Υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικο το block?Αν εχει καποιος το ιδιο setup παρακαλω να μου πει τις δικες του θερμοκρασιες. Δεν ξερω βεβαια,αν η προσθηκη κ του vga block σε σειρα,δικαιολογει μια αυξηση κ αν ναι ποσο περιπου,της θερμοκρασιας του cpu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Smartguardian idle: Smartguardian full load (S&M): Το σύστημα: αποτελείται από έναν 165 στα 320Χ9 με 1.4, μνήμες με /166. Default ρεύματα σε chipset & ram, όλα default στην 7800GTX, όλα μέσα σε ένα Stacker. Νερό 11 σε επεξεργαστή και Nexos στο NF4 chipset. 6X 120mm ανεμιστήριοι διάσπαρτοι και ένας 8άρης πάνω στο γμμνο το PWM IC... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen...8άρης πάνω στο γμμνο το PWM IC... στο ποιο;;; :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από soulkeeper στο συστημα μου εχω ultra-d,opteron 148@2904@1,475v ,x1900xt.Πηρα μια υδροξυψη απο unseen:cpu k vga block eleven,600lt eheim ενσωματωμενη σε tank,διπλο ψυγειο με 2 12αρηδες alphacool(ψυγειο->cpu block->vga->αντλια).Πριν απο κανα μηνα που την εστησα(σημερα προσθεσα κ το vga)η διαφορα σε σχεση με si-120 και εναν enermax 12αρι που ειχα ηταν μονο2 βαθμοι!(k o λιγοτερος θορυβος βεβαια!).Εξαερωση ειχα κανει κ σε συζητηση με eleven καταλαβα οτι ειχα κανει λα****κια με την εγκατασταση του block(ειχα αφησει κ το backplate της μητρικης κ ειχα βαλει κ τα λαστιχακια με αποτελεσμα η μητρικη στο σημειο αυτο να κανει ενα μικρο εξογκωμα) κ υποθεσαμε οτι ισως να μην παταει καλα.Τεσπα σημερα εβαλα κ το vga k εκανα κ την διορθωση στο cpu k τωρα πλεον φαινεται να παταει πολυ καλυτερα.( επισης αντι για as5 εβαλα ceramique).Δυστυχως σε cpu καμια διαφορα με πριν!Σε vga απο 52 idle με μαμα ψυκτρα επεσε σε 37.Σε cpu λοιπον εχω 27idle(συμφωνα παντα με smartguardian) me 1,475 απο bios κ 44 C μετα απο 5 λεπτα prime.Εχω την αισθηση οτι θα επρεπε να ηταν λιγο πιο χαμηλα.Υπαρχει περιπτωση να ειναι προβληματικο το block?Αν εχει καποιος το ιδιο setup παρακαλω να μου πει τις δικες του θερμοκρασιες.Δεν ξερω βεβαια,αν η προσθηκη κ του vga block σε σειρα,δικαιολογει μια αυξηση κ αν ναι ποσο περιπου,της θερμοκρασιας του cpu? Μια χαρά είσαι σε θερμοκρασίες.. το idle me προβληματίζει πολύ κάτω δεν είναι????Ανέβασε και καμιά άλλη φοτο από όλο το case + w/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Μάϊος 30, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 @chosen δεν ξερω κατα ποσο ειναι συγκρισιμες οι θερμοκρασιες αφου ο δικος σου ειναι διπηρυνος @D.J AleXXX.gr k εμενα με προβληματιζει γενικα η διαφορα(14 βαθμοι) απο idle σε full.Θα δοκιμασω κ motherboard monitor.http://img75.imageshack.us/img75/4955/p53100697zp.jpg photo1 ]photo 2 photo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 31, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 εμενα μια χαρα μου φαινονται οι θερμοκρασιες... Τους ανεμηστηρες τους εχεις βαλει να ρουφανε ή να φυσανε? Σκεψου οτι τωρα ειναι και καλοκαιρι. Εδω στο phase και ειδα διαφορα 5 βαθμους... Ο πετρος ναι μεν εχει διπυρηνο αλλα με 1,37 ταση. Παντως ωραιο εγινε το κουτακι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 31, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 και με 146@2960 εχω ιδιες θερμοκρασιες με chosen....31-32idle 44-45full χωρις aircondition ....θερμ. δωματιου 31και σε idle τα pwm kai chipset ειναι 35 ,39 αντιστοιχα..full δεν τα εχω δει..(chosen με νερο και στο chipset?...μαμω το ανεμηστηρακι μου!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Μάϊος 31, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 και εγω πιστευω οτι οι θερμοκρασιες σου ειναι μια χαρα. και εγω ειδα 3 βαθμους πανω σε σχεση με τον χειμονα...επισεις θα σου προτεινα να βγαλεις τα σφυχτιρακια και να βαλεις δεματικα. αλλα και να μικρινεις λιγο τους σολινες σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 31, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από unseen εμενα μια χαρα μου φαινονται οι θερμοκρασιες... Τους ανεμηστηρες τους εχεις βαλει να ρουφανε ή να φυσανε? Σκεψου οτι τωρα ειναι και καλοκαιρι. Εδω στο phase και ειδα διαφορα 5 βαθμους... Ο πετρος ναι μεν εχει διπυρηνο αλλα με 1,37 ταση. Παντως ωραιο εγινε το κουτακι σου Ρε χρηστό δεν είναι μεγάλη η ψαλίδα όμως idle & load??? Στον επεξεργαστή μου με πολύ περισσότερα watt η διαφορά είναι 8-10 βαθμούς Εκτός αν έχουν οι amd τόση διαφορά στα στην κατανάλωση idle με load Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Μάϊος 31, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Δυο λογους μπορω να σκεφτω... Κακο πατημα(πιθανον απο το σφιξιμο) ή στραβο heatsprider.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 31, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG(chosen με νερο και στο chipset?...μαμω το ανεμηστηρακι μου!) Εννοείται, δεν είχα κανένα πρόβλημα με θερμοκρασία, απλά είναι (ήταν ) το πιο σπαστικό ανεμιστήρι του συστήματος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Μάϊος 31, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 χρηστο ακολουθησα αυτα που μου ειπε ο eleven (να μη βαλω καθολου λαστιχακια).Αφησα το backplate της μητρικης(εβγαλα τα παξιμαδακια οπως μου ειπες για να μπουνε οι βιδες του block),περασα το block με το plexy,μετα ροδελα,ελατηριο,ροδελα κ τις πεταλουδες.Τις εσφιξα με το χερι(εχουν περιθωριο να σφιξουν κιαλλο).Βεβαια τα ελατηρια φαινεται να εχουν συσπειρωθει αρκετα(οι πεταλουδες απεχουν περιπου 0,5 εκατοστο απο το plexy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 31, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από soulkeeper χρηστο ακολουθησα αυτα που μου ειπε ο eleven (να μη βαλω καθολου λαστιχακια).Αφησα το backplate της μητρικης(εβγαλα τα παξιμαδακια οπως μου ειπες για να μπουνε οι βιδες του block),περασα το block με το plexy,μετα ροδελα,ελατηριο,ροδελα κ τις πεταλουδες.Τις εσφιξα με το χερι(εχουν περιθωριο να σφιξουν κιαλλο).Βεβαια τα ελατηρια φαινεται να εχουν συσπειρωθει αρκετα(οι πεταλουδες απεχουν περιπου 0,5 εκατοστο απο το plexy) χαλάρωσε τις πεταλούδες στο μισό δεν είναι ανάγκη να τις έχεις τόσο σφιχτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάϊος 31, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Οποσδηποτε να χαλαρωσεις το σφιξιμο στο μπλοκ Ασκεις υπερβολικη πιεση χωρις λογο Οι θερμοκρασιες σου μου φαινονται κανονικες . Θα μπορουσες να αναφερεις θερμοκρασιες με την αεροψυξη (αν το ειχες δοκιμασει)Επισης τι θερμοκρασια δωματιου ειχες την στιγμη της δοκιμης?Η καρτα σου τι θερμοκρασιες εχει τωρα σε full-idle και τι ειχε πρινΑν παντως εχεις την παραμικρη αμφιβολια για το block πολυ ευχαριστως να σου στειλω ενα αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Μάϊος 31, 2006 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Μιχάλη μια και σε βρήκα εδώ, να σου πω ένα μπράβο για το Crusader έκδοση Χ. Δεν ξέρω σε ποια version είναι, αλλά το τελευταίο block που είχα από σένα, ήταν από εποχή Athlon XP και έδερνε. Αυτό τώρα είναι ακόμα πιο γ@μάτο και από απόδοση και από εμφάνιση. Μέχρι στιγμής έχουνε χαζέψει 3 Ιρλανδοί που το είδανε Εύγε και για το θεϊκό τανκ! :ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 31, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από Chosen Μιχάλη μια και σε βρήκα εδώ, να σου πω ένα μπράβο για το Crusader έκδοση Χ. Δεν ξέρω σε ποια version είναι, αλλά το τελευταίο block που είχα από σένα, ήταν από εποχή Athlon XP και έδερνε. Αυτό τώρα είναι ακόμα πιο γ@μάτο και από απόδοση και από εμφάνιση. Μέχρι στιγμής έχουνε χαζέψει 3 Ιρλανδοί που το είδανε Εύγε και για το θεϊκό τανκ! :ο Πια είναι η έκδοση Χ πόσταρε πικ να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Μάϊος 31, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 @eleven θα χαλαρωσω το σφιξιμο κ θα σου πω. η διαφορα με αεροψυξη(το αναφερω κ στο 1ο ποστ)ειναι κανα 2βαθμους.Οσον αφορα την καρτα εχω 15βαθμους κατω σε idle(37 apo 52) k 24 σε φουλ(48 απο 72).Πολυ καλα πιστευω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 1, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 δηλαδη πριν ειχες τον opteron στα 2900 με 1.475 ταση και οταν ετρεχες prime σου ελεγε το smart 46? Λιγο δυσκολο... μηπως εχει αλλαξει πολυ η θερμοκρασια του χωρου? Η noctua ( http://www.thelab.gr/reviews/noc_08gr.php ) που ειναι η κορυφη με μεγαλη διαφορα απο τις αλλες αεροψυκτρες σε venice! στα 2750 και με 1,425 ταση ειχε 44. Οποτε ο δικος σου οπτερον υπολογιζω ~ 8-10 βαθμους πανω...Δες η xp-120 εχει 51 σε venice! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio7 Ιούνιος 1, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 κοιταξε χρηστο,πριν παρω την υδροψυξη,ημουν κανα μηνα με την si-120 και τοτε εκανα τα πρωτα μου βηματα στο overclocking.Διαβαζα οτι πληροφοριες εβρισκα για θερμοκρασιες κ ολοι ελεγαν οτι πρεπει να ειναι κατω απο 50 βαθμους.Γιαυτο κ τον αφησα 1,475(παει κ παραπανω αλλα θελει ταση με αποτελεσμα να ξεπερναει τους 50).Ημουν λοιπον 45-46(συμφωνα με smartguardian) βαθμους,με τον 12αρι enermax στο full βεβαια(95 cfm).Δεν ξερω βεβαια αν,επειδη ο enermax φυσουσε προς την ψυκτρα,επηρεαζε τον αισθητηρα που δειχνει την θερμοκρασια και εδειχνε χαμηλοτερα.(απτην αλλη ομως ολοι οσοι πηγαν σε υδροψυξη δηλωνουν σημαντικη μειωση στη θερμοκρασια cpu).παντως σε pwmic εχω μια αυξηση περιπου 5 βαθμους(βοηθουσε ο enermax φαινεται..)Τωρα οσον αφορα την θερμοκρασια χωρου ειμαι γυρω στους 22.(θα παρω κ ενα καινουργιο θερμομετρο χωρου για να το σιγουρεψω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 1, 2006 τι να πω δεν ξερω. Αν παντως δεν βγαλεις ακρη ευχαριστως να σου αλλαξω το μπλοκ,ψυγειο,αντλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.