xaxa1982 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 Ψάχνοντας στο Internet βρέθηκα τυχαία σε μια σελίδα που λέει για το DRM που θα ενσωματωθεί στα Windows Vista.Θεωρώ ότι όλους μας θα μας ενδιαφέρει να μάθουμε κι αν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται και βαριούνται να διαβάσουν όλο το κείμενο,τους παρακινώ να διαβάσουν τις παραγράφους 2,4,5 και 6.Αυτές οι 4 παράγραφοι,θα τους πείσουν για το πόσο σημαντικό είναι το θέμα. Το κείμενο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και πολύ εύκολο στο διάβασμα!http://www.cl.cam.ac.uk/users/rja14/tcpa-greek.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Μάϊος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Εχει ποσταριστει στο παρελθον το λινκ: http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=315301#post315301Κατσε να ρθουν και βλεπουμε....δες και δω: http://www.thelab.gr/search.php?s=&action=showresults&searchid=1928423&sortby=lastpost&sortorder=descending Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 31, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Δε νομίζω να περάσει πάντως κάτι τέτοιο. Ή και να περάσει, θα πέσει τρελή αντίδραση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Μάϊος 31, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Ρε χαχα που λέει για vista αυτό το κειμενάκι.;Ούτε καν ημερομηνία που γράφτηκε δεν λέει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Μάϊος 31, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Nα πω ότι τελικά το DRM δεν θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στα Vista και τελικά ο τίτλος του post δεν είναι τελείως σωστός,αλλά κανείς δεν εγγυάται με το τι θα γίνει στο επόμενο Service Pack ή την επόμενη έκδοση Windows.Αυτό το λέει εδώ(αν και δεν το έχω διαβάσει,το ομολογώ,μου είπαν ότι το λέει μέσα σε αυτό το άρθρο):http://en.wikipedia.org/wiki/Next-Generation_Secure_Computing_Base Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάϊος 31, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 δεν πιστευω οτι κατι τετοιο μπορει να περασει. Οι χρηστες δεν ειναι χαζοι και το εχουν δειξει απειρες φορες.Εταιριες που προσπαθησαν να βαλουν παρομοιο software εχασαν πολυ σε πωλησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Μάϊος 31, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- [Σήμερα, στις 15:14] δεν πιστευω οτι κατι τετοιο μπορει να περασει. Οι χρηστες δεν ειναι χαζοι και το εχουν δειξει απειρες φορες.Εταιριες που προσπαθησαν να βαλουν παρομοιο software εχασαν πολυ σε πωλησεις. Το θέμα δεν είναι το τι θα δεχτούμε σαν χρήστες!Είμαστε ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας!Και την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων δεν δεχόμασταν, αλλά τώρα που τα κινητά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν μπορούμε να μην τα χρησιμοποιούμε. Αποδεχόμαστε απλά ότι μας παρακολουθούν τα κινητά. Έτσι θα περάσουν και αυτόν τον τρόπο παρακολούθησης, δε θα μας ρωτήσουν, γιατί ξέρουν ότι το 90% των χρηστών Η/Υ εξαρτώνται από τα Windows(μονοπώλειο-κάτι αντίστοιχο του ΟΤΕ πριν 5 χρόνια όπου δεν γινόταν να μην έχεις τηλέφωνο,οπότε αναγκαστικά πλήρωνες τον ΟΤΕ), οπότε θα το καταπιούμε κι αυτό και θα'μαστε και ευχαριστημένοι...Υ.Γ.: Καλύτερα να μην ισχυριστεί κάποιος ότι οι χρήστες έχουν εναλλακτική χρήση,το Linux, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι χρήστες Η/Υ εξαρτώνται από την Microsoft και δεν θα πάνε προς το Linux. Μόνο όσοι αγανακτήσουν και όσοι δουλεύουν σε δουλειές που έχουν σημαντικά κρυπτογραφημένα δεδομένα θα γυρίσουν στο Linux, οι οποίοι δεν νομίζω συνολικά να ξεπερνούν το 10%. Οπότε, η πλειοψηφία των χρηστών, απλά θα μείνει στα Windows και θα αποδέχεται(ή απλά δεν θα το ξέρει) ότι έχει μπει ένας BigBrother στον υπολογιστή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 24, 2007 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Τα Vista EINAI η προσωποποίηση του DRM σε όλο του το μεγαλείο.Έλα να δεις .... ΜΠΛΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Απρίλιος 24, 2007 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Kάτι σχετικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 24, 2007 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Έχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες σχετικά με το θέμα μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο άρθρο και όλα τα άλλα που έχουν ποστάρει κατά καιρούς εδώ άλλοι.Ήδη ξεκίνησα ένα νέο thread.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=38087 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony_Montana Απρίλιος 24, 2007 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από xaxa1982Καλύτερα να μην ισχυριστεί κάποιος ότι οι χρήστες έχουν εναλλακτική χρήση,το Linux, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι χρήστες Η/Υ εξαρτώνται από την Microsoft και δεν θα πάνε προς το Linux. Μόνο όσοι αγανακτήσουν και όσοι δουλεύουν σε δουλειές που έχουν σημαντικά κρυπτογραφημένα δεδομένα θα γυρίσουν στο Linux, οι οποίοι δεν νομίζω συνολικά να ξεπερνούν το 10%. Οπότε, η πλειοψηφία των χρηστών, απλά θα μείνει στα Windows και θα αποδέχεται(ή απλά δεν θα το ξέρει) ότι έχει μπει ένας BigBrother στον υπολογιστή του. Φιλε μου εγω θα ισχυριστώ οτι υπάρχει το Gnu/Linux.Θα ισχυριστώ οτι όλοι οσοι δουλεύουν σοβαρά στο pc αγανακτούν.(1)Ειτε σε επιπεδο εφαρμογών(2)ταχύτητας (3)κολήματα (4)ειτε σε επιπεδο κόστους των ιδιωτικών προγραμάτων κλειστού κώδικα (5)ειτε στο κόστος αναβάθμισης του hardware που χρειάζονται για να μπορουν να τρέχουν αυτο το λειτουργικό(6)ασφαλειας Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 24, 2007 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Δεν είδες ούτε τις ημερομηνίες, ούτε τις προβλέψεις που είχαν γίνει για το DRM?Πιστεύεις ότι του χρόνου θα μπορείς να βλέπεις video ταινίες 1920Χ1080 στο Linux?Θα παίζεις DX10 παιχνίδια?Θα ακούς πολυκάναλη μουσική?Ξέρω, δεν σε ενδιαφέρουν αυτά.ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Απρίλιος 24, 2007 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Τσαντιστηκα που το διαβασα....αλλα πιστευω πως παντα θα υπαρχουν καποια geeks (με την καλη εννοια)που θα λιωσουν πανω απο ενα πληκτρολογιο για να κανουν κατι εναντια σε αυτο και θα μεινουν στην ιστορια...................(πολυ λαμψη βλεπω τελευταια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Απρίλιος 24, 2007 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Μην το ελπίζεις. Τα πράγματα έχουν αγριέψει πολύ. Όπως πληρώνουμε για να δούμε καλωδιακή τηλεόραση, έτσι θα πληρώνουμε κάθε υπηρεσία και πρόγραμμα που θα θέλουμε να απολαύσουμε στο PC. Δεν είναι μακρυά αυτός ο στόχος... Δες τι γίνεται με τις κάρτες γραφικών και με τα monitor. Θα έχουν όλα HDMI ή DisplayPort 1.1 για HDCP συμβατότητα. Ξέχνα το spdif, γιατί δεν μπορούν να το ελέγξουν. Ξέχνα και τις κάρτες γραφικών που είχαν πρόσβαση σε kernel. Μόνο το μπρος πίσω θα διαχειρίζονται τα προγράμματα μουσικής. Τώρα όλα τα κάνει ο kernel των Vista, ώστε να ελέγχει ποια είναι τα δικαιώματα πρόσβασης που έχουμε σε κλειδωμένο περιεχόμενο. Είναι τόσο δυνατό το σύστημα DRM των Vista, που προτιμά να καταστρέψει τη συσκευή αναπαραγωγής από το να επιτρέψει να παραβιαστεί το κλείδωμα. Εδώ και χρόνια μαζεύει πατέντες η M$ για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα και που πρόκειται να φτάσει αύριο. http://cryptome.org/ms-drm-os2.htm "Φοβάμαι" μου λένε οι ΜΠΛΕ. Λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony_Montana Απρίλιος 24, 2007 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Αρχική απάντηση από mariosalice Δεν είδες ούτε τις ημερομηνίες, ούτε τις προβλέψεις που είχαν γίνει για το DRM?Πιστεύεις ότι του χρόνου θα μπορείς να βλέπεις video ταινίες 1920Χ1080 στο Linux?Θα παίζεις DX10 παιχνίδια?Θα ακούς πολυκάναλη μουσική?Ξέρω, δεν σε ενδιαφέρουν αυτά.ΟΚ. Σε μένα πάει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Απρίλιος 24, 2007 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2007 Καλό είναι τα λέμε όλα αυτά... αλλά μήπως θα πρέπει να κάνουμε και κάτι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony_Montana Απρίλιος 25, 2007 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Να δεις το link που δίνει ο Shaman στο post #9 Αμα βαριέσαι κοιτα που καταλήγει :n the meantime, the only advice I can offer you is to not upgrade to Vista. It will be hard. Microsoft's bundling deals with computer manufacturers mean that it will be increasingly hard not to get the new operating system with new computers. And Microsoft has some pretty deep pockets and can wait us all out if it wants to. Yes, some people will shift to Macintosh and some fewer number to Linux, but most of us are stuck on Windows. Still, if enough customers say no to Vista, the company might actually listen Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Απρίλιος 25, 2007 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Το έχω δει το λινκ του Shaman η ερωτησή μου έχει σκοπό να προτρέψει... για κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά χρόνια τώρα προσπαθώ να ξεφορτωθώ την Μ$, αλλά και άλλες κακές συνήθειες που έχω...ρίξε μια ματι'α στην υπογραφή μου και θα καταλάβεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Απρίλιος 25, 2007 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Αρχική απάντηση από Tony_Montana Σε μένα πάει αυτο? Μάλλον ναιΑρχική απάντηση από Tony_Montana Να δεις το link που δίνει ο Shaman στο post #9 Αμα βαριέσαι κοιτα που καταλήγει :n the meantime, the only advice I can offer you is to not upgrade to Vista. It will be hard. Microsoft's bundling deals with computer manufacturers mean that it will be increasingly hard not to get the new operating system with new computers. And Microsoft has some pretty deep pockets and can wait us all out if it wants to. Yes, some people will shift to Macintosh and some fewer number to Linux, but most of us are stuck on Windows. Still, if enough customers say no to Vista, the company might actually listen Η Microsoft ΔΕΝ βγάζει τα λεφτά της από εμάς (το 80φεύγα % του forum αυτό έχει πειρατικά Windows), από τα laptop και τα έτοιμα PC τα βγάζει. Και αυτά δε θα βάλουν ούτε Linux ούτε πρόκειται να πάει ο άλλος να σκάσει ένα κάρο λεφτά για Mac. Τα Vista θα εδραιωθούν κι αυτά με το χρόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark221416003258 Απρίλιος 25, 2007 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2007 Όλα τα καλά στη ζωή έχουν ένα τέλος... καιρός είναι να αραιώνουμε... άλλωστε δεν είναι και κανείς ευχαριστημένος...Εγώ προσωπικά δεν ξαναγοράζω τίποτα από M$ ούτε πληκτρολόγιο... IBM έχω και ας είναι πανάκριβο...Καλό θα είναι να κάνουμε κάποια κίνηση να δώσουμε ένα μύνημα στην ελληνική κυβέρνηση για την συμφωνία που έκανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.