Su37 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Το θέμα αναφέρεται στην υ/ψ ενός AMD 3800X2 πάνω σε μια ASUS A8N32 SLI DELUXE (fanless). H VGA είναι MSI NX6600 VTD 256 (δηλαδή fanless) . Tο κουτί (Antec SLK2600) δεν είναι ευρύχωρο και δε νομίζω να στεγάσει τίποτα.. Τρέχουσες θερμοκρασίες 40 m/b 49 cpu. Δεν υπάρχουν σχέδια για o/c μόνο διάθεση για περισσότερη ησυχία και ...πειραματισμό. ’λλωστε τα μεγάλα παιδιά δε σταματούν να παίζουν ποτέ...έτσι δεν είναι; Έχοντας διαβάσει όσες περισσότερες συζητήσεις μπόρεσα νομίζω πως είναι σαφής η προτροπή σας σε custom-made συστήματα και τα επιχειρήματά σας είναι αρκετά πειστικά.. Τα μπλόκ του eleven (universal crusader), όπως και η δεξαμενούλα του (tank 2.0) συγκεντρώνουν πολλά θετικά σχόλια. Αντίστοιχα στην περίπτωση της αντλίας η Eheim 1250 δείχνει να έχει την εκτίμηση των περισσοτέρων (μήπως όμως θα μου ήταν αρκετή μια L25;). Όσον αφορά το ψυγείο διαλέγω μόνος μου το xtreme radiator 240 οπότε μένουν κανά δυο 120άρηδες ανεμιστήρες και ολίγο λάστιχο (αλήθεια πόσο. Πιστεύω λοιπόν ότι αν σας ρωτήσω και γω «τι να βάλω» κάπου εκεί θα κινηθούν οι απαντήσεις σας. Αν δεν μάντεψα σωστά τις προτροπές σας παρακαλώ διορθώστε με. Πέρα από την άποψή σας για το ζήτημα του setup θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μερικές λεπτομέρειες ακόμη: 1. Ξέρετε που μπορεί να πουλάνε την... δεξαμενούλα του eleven. 2. Με τι κριτήρια επιλέγεται το μέγεθός της; 3. Πόσο μακριά μπορεί να τοποθετηθεί η υδρόψυξη (εννοώ το ...θορυβώδες μέρος της) από το PC; Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσα να τα βάλω όλα (pump-tank-radiator) σε 3 μέτρα απόσταση από τον υπολογιστή και να αφήσω στο κουτί μόνο το waterblock; 4. Η motherboard που έχω έχει δυο chipset που ενώνονται με heat pipe. Έχει νόημα η ψύξη τους; Επιτρέπεται; Απαγορεύεται; Είναι μια τρύπα στο νερό; 5. Αν δεν είναι διαθέσιμες οι σπιτικές λύσεις του eleven τι θα βλέπατε σαν εναλλακτικές λύσεις; Ελπίζω εκτός από κουραστικός να ήμουν τουλάχιστον ακριβής. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Μάϊος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 καλως ηρθες, http://www.thelab.gr/forumdisplay.php?s=&forumid=47 πολλοι τελευταια θελουν υδροψυξη....α ρε ζεστες..... διαβασε τις τελ συζητησεις και αν εχεις απορια ποσταρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Μάϊος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Καλώς ήρθες φίλε. Tα του 11 τα βρήσκεις είτε στο http://www.xtremeshop.com.gr/catalog/index.phpή στέλνοντας πμ στον ίδιο. Το τανκ νομίζω βγαίνει σε 1 μέγεθος από πλέξι. Το ψυγείο αν δεν έχεις χώρο μέσα τότε πάνω στο κουτί. Καλύτερα 1250 από μένα. Δεν χρειάζεται να τα τοποθετήσεις μακρυά από το pc γιατί μεγαλώνοντας τη διαδρομή ζορίζεις περισσότερο την αντλία και χάνεις σε απόδοση. Στο τσίπσετ δεν χρειάζεται νομίζω να βάλεις μπλόκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 το τανκ από πλέξυ βγαίνει σε ότι μέγεθος ζητήσεις νομίζω. Αλλά καλύτερα να μας πει ο ίδιος ο 11, μην του πέσουν τα μαλλιά από τις βλακείες που μπορούμε να αρχίσουμε να λέμε :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Su37Πέρα από την άποψή σας για το ζήτημα του setup θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μερικές λεπτομέρειες ακόμη:1. Ξέρετε που μπορεί να πουλάνε την... δεξαμενούλα του eleven.2. Με τι κριτήρια επιλέγεται το μέγεθός της;3. Πόσο μακριά μπορεί να τοποθετηθεί η υδρόψυξη (εννοώ το ...θορυβώδες μέρος της) από το PC; Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσα να τα βάλω όλα (pump-tank-radiator) σε 3 μέτρα απόσταση από τον υπολογιστή και να αφήσω στο κουτί μόνο το waterblock;4. Η motherboard που έχω έχει δυο chipset που ενώνονται με heat pipe. Έχει νόημα η ψύξη τους; Επιτρέπεται; Απαγορεύεται; Είναι μια τρύπα στο νερό;5. Αν δεν είναι διαθέσιμες οι σπιτικές λύσεις του eleven τι θα βλέπατε σαν εναλλακτικές λύσεις;Ελπίζω εκτός από κουραστικός να ήμουν τουλάχιστον ακριβής.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 1)Στέλνεις στον ίδιο pm για ότι απορία έχεις..2)ανάλογα τι βολεύει εσένα μέσα στο κουτί σου και το που ( το μέγεθος τις είναι μεταβαλλόμενο ανάλογα την αρέσκεια σου )3)αυτό εξαρτάτε από την αντλία σου και το ποσό δυνατή είναι(κατά την γνώμη μου δεν αξίζει κάτι τέτοιο μιας και δεν θα κανείς o/c και δεν θα έχεις μεγάλες θερμοκρασίες μπορείς να βάλεις silent fans )4)καλυτέρα να μην τα πειράξεις καθόλου μιας και είναι υπέρ αρκετά από μονά τους5)όλα είναι διαθέσιμα χάρη στο θεσσαλονικιό team και την καλή τους εξυπηρέτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
thrasher Μάϊος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Παιδια φερνει και το hacshop block τoυ eleven.Περασα χτες αλλα δεν ειχε μεινει κανενα,και μου ειπαν οτι θα ξαναφερουνε.edit:Τωρα που ανεβαινει η θερμοκρασια λεω να βαλω και εγω υδροψυξη.λεω.radiator 240extreme απο extremeshoptank οτιδιποτε.........block eleven(αμα ομως θα πρεπει να περιμενω μαματο)η dangerdenαντλια λεω http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?products_id=91&osCsid=124a2963561927d8f8182a52f06c4426ειναι καλη?Δεν ειναι λιγο μικρο το τανκ?Ποια αλλη προτεινετε?το cpu ειναι intel p4 640 3,2ghzλεω να ψιξω και την καημενη 6600gt..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάϊος 30, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 @ thrasherΔεν νομιζω πλεον οτι θα χρειστει να περιμενειςΣτο HAC στο τελος της εβδομαδας η αρχες επομενης θα υπαρχει οτι θελεις απο μπλοκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από eleven @ thrasherΔεν νομιζω πλεον οτι θα χρειστει να περιμενειςΣτο HAC στο τελος της εβδομαδας η αρχες επομενης θα υπαρχει οτι θελεις απο μπλοκ ’ντε να αναπτησοντε και να δυκτιονοντε τα καλά πράγματα γιατί έχουμε γέμιση σκάρτα στην αγορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Μάϊος 30, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Δυστυχως η ελληνικη αγορα ειναι φτωχοτατος συγγενης της ευρωπαικης σε ορισμενα πραγματα και το πιο ασχημο απο ολα ειναι οτι πρεπει να βασιστεις σε τριτους για κανεις την δουλεια σου και τελικα καταληγεις εκτεθειμενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από eleven Δυστυχως η ελληνικη αγορα ειναι φτωχοτατος συγγενης της ευρωπαικης σε ορισμενα πραγματα και το πιο ασχημο απο ολα ειναι οτι πρεπει να βασιστεις σε τριτους για κανεις την δουλεια σου και τελικα καταληγεις εκτεθειμενος .Πρωσικά χαίρομε για το άνοιγμα που έκανες αλλά σου εύχομαι να μην αντιμετώπισης ποτέ πρόβλημα με κανέναν και τίποταΕίσαι από τα άτομα που η δουλειά τους είναι αξία προς μίμηση αλλά και σεβασμού Καλή συνεχεία Μιχάλη και με πολλά κέρδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Su37 Μάϊος 30, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 πρώτα απο όλα σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση! και για το καλωσόρισμα! όπως ίσως υποψιαστήκατε μου πέρασε η σκέψη να τα μαζέψω όλα(ψυγείο δεξαμενή αντλία) σε ένα κουτί και να τα βάλω στο διπλανό δωμάτιο, να ανοίξω μια τρύπα στον τοίχο και να περάσω από κει τα σωληνάκια για το μπλόκ, οπότε όσο θόρυβο κι αν κάνουν τα φαν ή η αντλία δε θα με ενοχλεί καθόλου. Γι' αυτό δε μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα ακούσω τη συμβουλή σου D.J.AleXXX_gr. θα δείξει. Όσον αφορά τις επιλογές των κοματιών ενστάσεις-προτάσεις δε βλέπω οπότε μάλλον θα κλειδώσουμε σε: αντλία eheim 1250 ψυγείο xtreme radiator 240 μπλόκ-δεξαμενούλα θα προτιμήσουμε τη ντόπια παραγωγή: eleven :worship: ελπίζοντας να μας προτιμήσει και κείνη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Su37 πρώτα απο όλα σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση! και για το καλωσόρισμα! όπως ίσως υποψιαστήκατε μου πέρασε η σκέψη να τα μαζέψω όλα(ψυγείο δεξαμενή αντλία) σε ένα κουτί και να τα βάλω στο διπλανό δωμάτιο, να ανοίξω μια τρύπα στον τοίχο και να περάσω από κει τα σωληνάκια για το μπλόκ, οπότε όσο θόρυβο κι αν κάνουν τα φαν ή η αντλία δε θα με ενοχλεί καθόλου. Γι' αυτό δε μπορώ να σου υποσχεθώ ότι θα ακούσω τη συμβουλή σου D.J.AleXXX_gr. θα δείξει. Όσον αφορά τις επιλογές των κοματιών ενστάσεις-προτάσεις δε βλέπω οπότε μάλλον θα κλειδώσουμε σε: αντλία eheim 1250 ψυγείο xtreme radiator 240 μπλόκ-δεξαμενούλα θα προτιμήσουμε τη ντόπια παραγωγή: eleven :worship: ελπίζοντας να μας προτιμήσει και κείνη! Αφού θα το βάλεις σε άλλο δωμάτιο και μέσα σε κουτί τότε βαλέ το τριπλό με δυνατά φανακια και δεν θα σε νοιάζει τίποτα. Αλλά γιατί όλη αυτή η φασαρία ???μπορείς πολύ απλά αντί να το βάλεις διπλά να το βάλεις η από πάνω η από κάτω σε κάποιο πλέξη κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
g_pappas1989 Μάϊος 30, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 καλησπερα και καλωσηρθες και απο μενα.......τα ιδια και εγω σου προτεινω οπως και οι απο πανω.........τα ιδια εχω παραγκιλει και εγω απο extreme shop ....eheim1250, block by11, το 2πλο extreme , και 12αρια ανεμιστιρια (με 15-19 dB θορυβο) δηλαδη σχεδον αθορυβα.οσο για τανκ θα φτιαξω μονος μου..........(ειπα να εργαστω και λιγο)αλλα για λεπτομεριες (σχετικα με το extreme shop) καλητερα ρωτα τον :worship:unseen:worship: :worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.