Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 Ξέρει κανείς πού μπορεί να δει κάποιος όλους τους ισχύοντες νόμους; Στο site της Βουλής δεν είδα κάτι και στο google είναι λίγο δύσκολο να βρω συγκεκριμένα αυτό που θέλω καθώς η φράση "ελληνική νομοθεσία" εμφανίζεται πολύ συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάϊος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 τι θες να βρεις ??Πες και σε πμ αν κωλυεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Το έχω ψάξει κι εγώ το θέμα. Δυστυχώς ούτε εγώ βρήκα αυτό που έψαχνα. Στην περίπτωση που ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, πχ για P2P, Torrents δεν πρόκειται να βρεις τίποτα.πχ"α)Παράνομο περιεχόμενο του InternetΤο σχετικό ψήφισμα (97/C 70/01/17-2-1997) του Συμβουλίου και των αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο του διαδικτύου (Internet), δεν καθορίζει τι είναι παράνομο και τι είναι επιβλαβές περιεχόμενο.Κατά συνέπεια λοιπόν οι έννοιες αυτές θα προσδιοριστούν από το νομοθέτη σε περίπτωση που ψηφιστεί σχετικός νόμος που θα ρυθμίζει την συμπεριφορά, όσων ``κινούνται`` στον χώρο του διαδικτύου. Και λέγοντας εδώ " νομοθέτη " εννοούμε τον εθνικό νομοθέτη κάθε επιμέρους χώρας.Στο σημείο όμως αυτό προκύπτει το ερώτημα , εάν οι " εσωτερικές νομοθεσίες" μπορούν αυτοτελώς, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικώς τις παρανομίες στο κυβερνοχώρο, λόγω της φύσεως του εγκλήματος και του ιδιαίτερου τρόπου τελέσεώς των. Κατά την άποψή μου, οι εσωτερικές νομοθεσίες από μόνες τους δεν επαρκούν. Απαιτούνται πολυμερείς Διεθνείς Συμβάσεις .Προς το παρόν ως παράνομο περιεχόμενο μπορεί να θεωρηθεί κάθετί που, είναι μεν παράνομο (και) εκτός δικτύου, μπορεί δε (τεχνικώς) να κινηθεί και εντός κυβερνοχώρου ( π.χ. συκοφαντική δυσφήμηση )."Μετά από αναζήτηση στον Γούγλη για "Ελληνική Νομοθεσία Διαδίκτυο"Στο site του Υπουργείου Δικαιωσύνης βρήκα: http://www.ministryofjustice.gr/modules.php?op=modload&name=Nomothetiko&file=pageκαι http://www.et.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Μάϊος 30, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Ακριβώς γι'αυτό το θέμα έψαχνα... Τέσπα, ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάϊος 30, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Θεωρητικά,είναι παράνομο να μην γνωρίζεις τους νόμους της χώρας σου. Παρά ταύτα, η πρόσβαση σε τέτοια ζητήματα είναι σχεδόν αδύνατη. Εδώ η Υπουργική απόφαση 2170 το 2003 "Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων" είναι προσβάσημη ΜΟΝΟ σε μέλη του lawnet.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Πια νομοθεσία ρε παιδες???Ποτέ είχαμε για να βρούμε???Η λύση πάντως είναι ένα γεμάτο πορτοφόλι να αγοράζεις ότι θες και είσαι okΠέρα από την πλακάΚανονικά θα πρεπει να πολίτες να τους γνωρίζουμε όλους αλλά. Που είναι η πρόσβαση σε αυτούς μου λες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Μάϊος 31, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από kreach [Χθες, στις 21:36] Θεωρητικά,είναι παράνομο να μην γνωρίζεις τους νόμους της χώρας σου. παρανομο δεν ειναι, οπως η κλοπη πχ, αλλα δε μπορεις να επικαλεστεις αγνοια. απο τη στιγμη που δημοσιευτηκε στην ΕτΚ, δεν ισχυει το "δεν ηξερα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.