louis_gas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2006 Καλημερα, σκεφτομαι να παρω μια καρτα τηλεορασης αλλα μιας και δεν ξερω και πολλα πραγματα σχετικα ειπα να ζητησω τη γνωμη σας. κοιταξα λιγο και ξεχωρισα αυτα τα μοντελα: HAUPPAUGE WINTV PCI FM TERRATEC CINERGY 250 PCI εχει κανεις εμπειρια με τις συγκεκριμενες καρτες?? ποιες θα μου προτεινατε εσεις?? αυτα μου ζηταω ειναι: 1) οσο το δυνατον καλυτερη εικονα 2) να κανει capture σε καλη ποιοτητα μιας και θα χρησιμοποιειται πολυ για να γραφω καμια εκπομπη κλπ 3) να εχει video in για να κανω capture απο βιντεο και αλλες αναλογικες συσκευες 4) θα προτιμουσα να εχει ραδιοφωνο και τηλεχειριστηριο αλλα δε θα τα χαλασουμε εκει ευχαριστω για το χρονο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=29&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&Product_Id=275881&Merchant_Id=1&sts_cid=3Αν και λίγο τσιμπιμενει δες αυτήν που είναι πολύ καλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos17 Μάϊος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 εγω εχω asus και ειμαι πολυ ευχαριστημενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Κοίτα να έχει δέκτη για ψηφιακά επίγεια κανάλια (ERT Digital) καθώς το κόστος δεν αλλάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάϊος 30, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας..@spc ειπειδη μου το ειπε κ αλλος αυτο για τα ψηφιακα καναλια μου εξηγεις τι ακριβως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CaptainMilo Μάϊος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Και εγώ με την Asus (με σιλικονάτο δέκτη) είμαι ευχαριστημένοςΚαι video in έχει , και ραδιόφωνο , και τηλεχειριστήριοΑπό το capture είμαι απόλυτα ευχαριστημένος , όσες εκπομπές έγραψα και κατόπιν είδα σε dvd , ήταν άριστεςΜόνο μειονέκτημα είναι οτι ΔΕΝ υποστηρίζει ψηφιακά κανάλιαΌπως είπε και ο spc , καλύτερα να πας σε κάτι που θα τα υποστηρίζει , εκτός βέβαια και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Μάϊος 30, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMiloκαλύτερα να πας σε κάτι που θα τα υποστηρίζει , εκτός βέβαια και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα ψηφιακά της ΕΡΤ Δεν υπάρχει λόγος να μην πάει καθώς το κόστος είναι το ίδιο.Καλή πρόταση (με tunerάκι low profile Philips) είναι αυτή της ASUS @ ~60 .Καλό software έχει επίσης και η Pinnacle αλλά είναι πιο ακριβή (~80 αν θυμάμαι καλά - ίσως και λίγο παραπάνω).ΥΓΨηφιακά επίγεια κανάλια είναι αυτά που ''λαμβάνεις'' με απλή κεραία στα UHF, όπως όλα τα υπόλοιπα δλδ, απλώς εκπέμπουν ψηφιακά και μπορούν να μεταφέρουν πχ ήχο Dolby Digital, καλύτερη ποιότητα εικόνας, πληροφορίες κλπ (όχι πως η ΕΡΤ - ακόμα - κάνει κάτι από τα 3 αυτά αλλά τουλάχιστον έχει 4 κανάλια διαφορετικά από τα υφιστάμενα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάϊος 30, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 οκ εμαθα τι ειναι τα ψηφιακα καναλια και με ενδιαφερει... τι γνωμη εχετε για αυτες? σαν μαρκες οι HAUPPAUGE και LIFEVIEW λενε τιποτα? HAUPPAUGE WINTV NOVA-T DVB-T PCI LIFEVIEW TV DVB-T/ANALOG HYBRID PCI LR306NTFPR-R καποια αλλη σε παρομοια τιμη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Μάϊος 30, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από spc Δεν υπάρχει λόγος να μην πάει καθώς το κόστος είναι το ίδιο.Καλή πρόταση (με tunerάκι low profile Philips) είναι αυτή της ASUS @ ~60 .Καλό software έχει επίσης και η Pinnacle αλλά είναι πιο ακριβή (~80 αν θυμάμαι καλά - ίσως και λίγο παραπάνω).ΥΓΨηφιακά επίγεια κανάλια είναι αυτά που ''λαμβάνεις'' με απλή κεραία στα UHF, όπως όλα τα υπόλοιπα δλδ, απλώς εκπέμπουν ψηφιακά και μπορούν να μεταφέρουν πχ ήχο Dolby Digital, καλύτερη ποιότητα εικόνας, πληροφορίες κλπ (όχι πως η ΕΡΤ - ακόμα - κάνει κάτι από τα 3 αυτά αλλά τουλάχιστον έχει 4 κανάλια διαφορετικά από τα υφιστάμενα). αυτήν εδώ λες???http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=29&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=1&Product_Id=275881&Merchant_Id=1&sts_cid=3δώσε κανα λινκ με ποιες εννοείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Μάϊος 30, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Αν σε ενδιαφερει μπορεις να δεις και καρτα που να εχει 2 (αναλογικο + ψηφιακο ταυτοχρονα)Αυτες που αναφερθηκαν εχουν αναλογικο Η ψηφιακο.Αν εχεις λοιπον 2 δεκτες δουλευει και το PIP (picture in picture)/POP (picture on picture) κατι το οποιο εχει αξια αν βαλεις τη καρτα σε hepc. Εγω εχω την msi tv@nywhere duo χωρις ομως να ειμαι ευχαριστημενος απο ενα προβλημα που κανει το προγραμμα αναπαραγωγης (scratches στον ηχο) και δυστυχως εδω και 6 μηνες δεν εχει βγει αλλος driver/softwareΣημειωτεον καποιες καρτες κανουν encoding (μονο απο analog ομως) κατευθειαν σε mpeg4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Μάϊος 30, 2006 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 Οποτε δες και αυτη που εχει πολη καλη τιμηhttp://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=9735 Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάϊος 30, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 @D.J.AleXXX_gr η PINNACLE MEDIACENTER PCTV 110i δεν υποστηριζει ψηφιακα καναλια οποτε την ξεχναμε @JohnnyX αν καταλαβα καλα με τις καρτες που εχουν δυο δεκτες θα μπορω να βλεπω ψηφιακη και αναλογικη ταυτοχρονα?? και κατι αλλο.. οσο κανω capture (σε xvid/divx) θα μπορω να βλεπω live τηλεοραση με οποια καρτα και να παρω? θα σερνεται το συστημα οσο κανω capture? η WinFast DTV2000 H μου φαινεται καλυτερη ως τωρα. μπορει να κανει εγγραφη σε xvid/divx ετσι? edit: ειδα στο πλαισιο και τη PINNACLE PCTV 310i με 89ευρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyX Μάϊος 30, 2006 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2006 [JohnnyX αν καταλαβα καλα με τις καρτες που εχουν δυο δεκτες θα μπορω να βλεπω ψηφιακη και αναλογικη ταυτοχρονα?? και κατι αλλο.. οσο κανω capture (σε xvid/divx) θα μπορω να βλεπω live τηλεοραση με οποια καρτα και να παρω? θα σερνεται το συστημα οσο κανω capture? η WinFast DTV2000 H μου φαινεται καλυτερη ως τωρα. μπορει να κανει εγγραφη σε xvid/divx ετσι? ναι μπορεις να δεις ταυτοχρονα ! αυτο δε το εχω δοκιμασει αν το κανω θα σου πω για τη δικη μου καρτα η τιμη και τα features της leadtek τη κανουν σοβαρη προταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 31, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702244αυτη την εχει δει κανεις?dvb-s,dvb-t και analog σε μια καρτα...θα βολευε πολυ αλλα κατα ποσο θα ειναι καλο το software και συμβατο με 3rd party προγραμματα για sat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάϊος 31, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 παιδια και κατι αλλο.. ξερει κανεις μεχρι ποσα μετρα θα πρεπει να ειναι το καλωδιο που θα πηγαινει απο την κεραια στην καρτα τηλεορασης του pc χωρις να υπαρχουν απωλειες? χρειαζεται και ενισχυτης? μαλλον θα χρειαστω 20 μετρα καλωδιο... ισως και παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Μάϊος 31, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 αν βαλεις καλο καλωδιο με 20-30 μετρα δεν θα εχεις κανενα προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Μάϊος 31, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2006 οκ thanks.. οποτε μαλλον θα παρω την WinFast DTV2000 H που μου αρεσε ιδιαιτερα θα σας πω εντυπωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Ιούνιος 17, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από louis_gas [31-05-2006 16:29] οκ thanks.. οποτε μαλλον θα παρω την WinFast DTV2000 H που μου αρεσε ιδιαιτερα θα σας πω εντυπωσεις Σε λιγο καιρό θα έχουμε και στην Μεσσηνία τα επίγεια ψηφιακά της ΕΡΤ Ψάχνοντας και εγώ να αλλάξω την Winfast TV2000 που έχω από χρόνια σκέφτηκα να πάρω την WinFast DTV2000 H . Ο κύριος λόγος είναι ότι είμαι κατευχαριστημένος από την WinFast που έχω . Όποια πληροφορία είναι διαθέσιμη για την DTV2000 H θα με βοηθούσε πολύ . Εσύ louis_gas τελικά την πήρες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
louis_gas Ιούνιος 17, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2006 εγω ακομα δεν την πηρα.. μαλλον προς τελος του μηνα κοβω να την παιρνω.. θα δουμε. θα πω εντυπωσεις μολις την δοκιμασω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣτοΠαραΠεντε Ιούλιος 2, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2006 Χαιρετώ τη υπέροχη παρέα σας. Βασικά, ενδιαφέρομαι να αγοράσω τη Hauppage WIN-TV-150. Αυτό που θα'θελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να τραβήξω snapshots κατευθείαν ή υπάρχει κάποια μικρή χρονική καθυστέρηση από τη στιγμή που δίνω τη σχετική εντολή, μέχρι να τραβήξει το snaphot. Η κάρτα που'χει ο αδερφός μου [Win Fast TV2000 XP] έχει σχετικό πρόβλημα, η ανάλυση των video είναι ψιλοχάλια και οι φωτογραφίες, λόγω της χρονικής καθυστέρησης, βγαίνουν σαν κουνημένες. Όσο να'ναι, ΔΕΝ έχω διάθεση να πέσω σε τέτοια κάρτα TV. H Hauppage WIN TV FM PCI, που'χα αρχικά, με ικανοποίησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, άσχετα να τα'φτυσε. Μιλάμε για μοντέλο 1998 ή κάπου εκεί. Για τα χρονάκια της μια χαρά τα πήγε. Τέλος πάντων, γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό για την κάρτα που θέλω να πάρω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.