Jump to content

windows 98 πρόβλημα (δεν μπουτάρει)

fonzi

Recommended Posts

Συνάδελφος στο γραφείο έχει windows 98 (μόνο γνήσια windows εκεί...) και ξαφνικά δεν μπουτάρει.

Με τίποτα. Μόνο safe mode ξεκινάει. Ή κολλάει στον έλεγχο δίσκου για σφάλματα.

Τι δοκίμασα:

να επαναφέρω παλαιότερη registry (το έκανα αλλά ξανά τα ίδια κάνει).

να τρέξω έλεγχο δίσκου (κολλάει στο 85% και από safe mode αλλά και από dos).

να φορτώσω λειτουργικό ΧΡ από CD (BARTPE) (ξαφνικά όταν το φορτώνει πετάει μιά μπλε οθόνη με κινέζικα)

τι άλλο να κάνω; Προφανώς τάπαιξε ο δίσκος ε;

Λέω να τον ξηλώσω, να τον βάλω δεύτερο σε άλλο πσ για να πάρω τα δεδομένα και να ξαναφορμάρω μετά. Έχω άλλη λύση;

Αρχική απάντηση από fonzi

τι άλλο να κάνω; Προφανώς τάπαιξε ο δίσκος ε;

Λέω να τον ξηλώσω, να τον βάλω δεύτερο σε άλλο πσ για να πάρω τα δεδομένα και να ξαναφορμάρω μετά. Έχω άλλη λύση;

Μάλλον αυτό.. τρέξε Κανά διαγνωστικό του δίσκου να δεις τι θα βγάλει.

Μνήμες έλεγξες???

Μνήμη ΟΚ.

Ξηλώνω το δίσκο, τον βάζω slave στο δικό μου, καθαρίζω ιούς κλπ, παίρνω με ghost κόπια το παρτίσιον, και τον φορμάρω.

Κάνω restore το παρτίσιον, τον ξανακάνω μαστερ και τον επανατοποθετώ.

Τα ίδια. Στο 85% scandisk κολλάει. Μπουτάρει μόνο σε safe mode. Σε normal mode κολλάει κάπου μετά από κάτι drivers που φορτώνει.

Επανεγκατάσταση;;

Αρχική απάντηση από fonzi

Μνήμη ΟΚ.

Ξηλώνω το δίσκο, τον βάζω slave στο δικό μου, καθαρίζω ιούς κλπ, παίρνω με ghost κόπια το παρτίσιον, και τον φορμάρω.

Κάνω restore το παρτίσιον, τον ξανακάνω μαστερ και τον επανατοποθετώ.

Τα ίδια. Στο 85% scandisk κολλάει. Μπουτάρει μόνο σε safe mode. Σε normal mode κολλάει κάπου μετά από κάτι drivers που φορτώνει.

Επανεγκατάσταση;;

Δοκίμασε να τρέξεις το διαγνωστικό τις εταιρίας μπας και έχει χτυπήσει ο σκληρός....

• 1 month later...

κολλαει ακομα και αν τρεξεις το chkdsc (αν το θυμαμαι σωστα) και απο boot δισκεττα?

To να κανει setup τα windows χωρις να κανει scandisk δεν ειναι σιγουρο οτι θα του λυσει το προβλημα...Mπορει να ξαναβρεθει στην ιδια θεση...(να μην boot-αρει )

Παιδιά πάει 1+ μήνας που ρώταγα και το έφτιαξα. Τώρα το πως να πω την αμαρτία μου ακριβώς δεν το θυμάμαι... Νομίζω ότι είχε να κάνει με οδηγούς του chipset της μητρικής.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.