Jump to content

Tι διαφορα εχει απο τα κοια κοπιδια;

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η ερωτηση ειναι τι διαφορα εχει το κοπιδι για plexy απο τα κοινα κοπιδια. Ειναι αληθεια οτι το κοψιμο με αυτο ειναι πανευκολο;

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι διαφορα εχει απο το ατσαλινο κοπιδι(με το οποιο εχω κοψει οτι μπορειτε να φανταδστειτε) που χρησιμοποιησα πριν καιρο για να κοψω ενα κομματι και μου βγηκε η πιστη( και πηγε και χαμενο ενα μερος του πλεξυ)

Και αν ξερετε πειτε και καμια τιμουλα.

Το κοπίδι για plexy δεν κόβει το plexiglass. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, διότι το plexyglass είναι εύκαμπτο και μετά από λίγο τα πλαϊνά του κοψίματος πιέζουν το ίδιο το κοπίδι και δε μπορεί να κινηθεί.

Αντίθετα, το "ειδικό" αυτό κοπίδι στην ουσία "γδέρνει" το plexiglass, αφαιρώντας ένα μικρό κομμάτι κατά μήκος της γραμμής που κόβεις` κάτι σαν το γρέζι που βγαίνει από τόρνο. Με αυτό τον τρόπο, μετά από 5-6 περάσματα, έχεις δημιουργήσει ένα αυλάκι στο plexiglass και το μόνο που σου μένει είναι να το "σπάσεις". Το υπόλοιπο θα κοπεί τέλεια, κατά μήκος αυτής της αυλάκωσης.

Εγώ το είχα πάρει γύρω στα 5 από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς.

Nα ξέρεις όμως ότι δεν είναι τελείως λεία η επιφάνεια μετά την κοπή, ιδιαίτερα στα κομμάτια πάχους 5μμ και πάνω.Δηλαδή η τομή είναι κάπως λοξή και έχει κάτι σαν νερά.Για να καταλάβεις, απο την μια πλευρά θα είναι πιο μακρυ από ότι στην άλλη.Για τον λόγο αυτόν κόβε τα κομμάτια σου μερικά χιλιοστά παραπάνω ώστε να μπορείς μετά με γυαλόχαρτο να το φέρεις πιο καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.