LalaS Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 28, 2006 Λοιπόν η βασική μου απορία είναι:Γιατί MAC;Αναλυτικότερα:Γιατί κάποιος να χρησιμοποιεί MAC και όχι ένα custom pc με windows; Tι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ένας MAC;Γενικά ΕΑΝ δεν ασχολήσε και τόσο πολύ με το gaming γιατί όχι MAC;Περιμένω σοβαρά επειχηρήματα και όχι spam.P.S. Έκανα αυτό το post διότι σκοπεύω να πάρω καινούργιο σύστηματάκι και αναρωτιέμαι μήπως οι ΜAC ταιριάζουν σε έναν μελλοντικό web&graphix designer.Thanks!
afracten Μάϊος 28, 2006 #2 Μάϊος 28, 2006 εχω ακουσει οτι οι mac ειναι καλυτεροι σε επεξεργασια βιντεο και φωτογραφιας. κυκλοφορουν απο την apple προγραμματα σαν το Aperture,Final Cut Pro 5, και αλλα τα οποια θεωρουνται αρκετα δυνατες εφαρμογες...
totally_wired Μάϊος 28, 2006 #3 Μάϊος 28, 2006 Γενικά θα έπρεπε να εντοπίσεις το χωροχρονικό σου σημείο...εν πάσει περιπτώσει όσο χαζό και αν σου φαίνεται... η απάντηση στην τελευταία σου ερώτηση (προτελευταία γραμμή) έχει το όνομαRainbow HellasΗ αντιπροσωπία της Apple στην Ελλάδα
Wizard! Μάϊος 28, 2006 #4 Μάϊος 28, 2006 Επειδή έχω δοουλέψει επαγγελματικά για 5 χρόνια πάνω σε αυτό το αντικείμενο με MAC το μόνο που θα σου προσφέρουν είναι "ανεση". Και εξηγώ: Σα μηχανήματα δεν έχουν τίποτα παραπάνω, είναι πολύ ακριβότερα από ένα αντίστοιχων επιδόσεων pc, η υποστήριξή τους από τη Rainbow είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ! Αλλά: Αν σκοπεύεις να συνεργαστείς με περιοδικά, διαφημιστικές τυπογραφεία, κλπ., σχεδόν όλοι έχουν mac, τα συστήματά τους είναι στημένα για να συνεργάζονται με mac, έχουν εμπειρία πάνω σε mac και ειδικά για DTP θα βρείς τα πάντα για mac. Αν όμως μιλάς για web-desing, το 99% των εταιριών δουλεύουν με Win και ίσως κάπου σε μιά ακρούλα υπάρχει κι ένα ξεχασμένο μηλαράκι, μόνο και μόνο για να μπορούν να δουν πως θα φαίνεται το site που φτιάχνουν στο άμοιρο 5% των επισκεπτών τους
tristeno1416003162 Μάϊος 28, 2006 #5 Μάϊος 28, 2006 Παίρνεις ένα mac και αν σώνει και καλά θέλεις να τρέξεις win απλά κάνεις boot σε win. Το αντίστροφο δεν μπορείς να το κάνεις στο pc.Οι τιμές τους είναι ανταγωνιστικές πια (mini mac πχ).
Makis Hourdakis Μάϊος 28, 2006 #6 Μάϊος 28, 2006 Επίσης ένα άλλο που έχω ακούσει απο τον αδερφό μου και μου το πιπιλάει συνέχεια είναι οτι έχουν λιγότερα προβλήματα και γενικώς δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μαζί τους σαν μηχανήματα. Κατά τη γνώμη μου ούτε ένα καλοστημένο PC έχει πρόβλημα. Αν είναι να συγκρίνεις MAC με PC θα το συγκρίνεις με DELL. Όχι με το πιο προχειροστημένο μηχάνημα που έχεις πάρει απο το μαγαζάκι της γωνίας! (χωρίς να θέλω να προσβάλω τα μαγαζιά αυτά. Απλώς άλλη δυνατότητα να παράγουν το ίδιο αξιόπιστα PC)
astrolabos Μάϊος 28, 2006 #7 Μάϊος 28, 2006 Μπά. Μπορώ να σου πω και καλύτερα. Μιας και τα "μικρομάγαζα" έχουν την δυνατότητα επιλογής περιφεριακών και υλικών πράγμα που η Dell και η κάθε Dell δεν έχει. Το μόνο που θαυμάζω στα έτοιμα συστήματα είναι η οργάνωση του χώρου μέσα. ΠΟλύ καλή δουλειά και εργονομία.
totally_wired Μάϊος 28, 2006 #8 Μάϊος 28, 2006 AstroLABos διαφωνώ... Ένα μαγαζάκι θα πάρει 10 ίδιες mobo και 10 ίδιες μνήμες απλά για να έχει καλύτερη τιμή και να μπορεί να ρίξει την τελική τιμή.Η dell και η Hp έχει δοκιμάσει 20x20 συνδιασμούς μητρικής μνήμης για να δει με ποιον έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και στο τέλος να τα βάλει στο ίδιο σύστημα πριν βγει σε μαζική παραγωγή...
astrolabos Μάϊος 28, 2006 #9 Μάϊος 28, 2006 Ε κοίτα, εξαρτάται. Αν υπάρχει συνείδηση δε 8α γίνει αυτό. Δε τον συμφέρει στη τελική τον άλλο να φτιάχνει μούφα pc. Θα του γυρίσει μπούμερανγκ.
totally_wired Μάϊος 28, 2006 #10 Μάϊος 28, 2006 Αρχική απάντηση από astrolabos Ε κοίτα, εξαρτάται. Αν υπάρχει συνείδηση δε 8α γίνει αυτό. Δε τον συμφέρει στη τελική τον άλλο να φτιάχνει μούφα pc. Θα του γυρίσει μπούμερανγκ. Μα δεν θα βγει μούφα... Απλά δεν θα μπορεί ο τελικός χρήστης να καταλάβει την διαφορά στην ποιότητα και στην απόδοση. Και φυσικά δεν είναι ασυνειδητος αυτός που θα αγοράσει μόνο μια μάρκα μνήμες, απλά δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε τα περιθώρια κέρδους να ψάξει παραπάνω τι φτίαχνει. Αυτοί που είναι χειρότεροι και πλησιάζει αυτό που λές εσύ είναι τα μεγάλα ελληνικά shops αλλά και οι τρίτοι κατασκευαστές (quest, altec) που δεν ψάχνουν τι θα βάλουν αν και έχουν την δυνατότητα.
astrolabos Μάϊος 28, 2006 #11 Μάϊος 28, 2006 Κάπου είχα διαβάσει ένα άρθρο που χώριζε τους κατασκευαστές εξωτερικού (Dell, HP, κτλ) σε κατασκευαστές υπολογιστών και τους εγχώριους δικούς μας σε "Καρφωτές εξαρτημάτων". Μου άρεσε πολύ αυτή η προσέγγιση.
LalaS Μάϊος 28, 2006 Author #12 Μάϊος 28, 2006 Ρε αστρολάβε είσαι και moderator εκτός θέματος βρίσκεστε... δεν είμαστε εδώ να συγκρίνουμε τα μαγαζάκια της γειτονιάς με τις εταιρίες-θηρία υπολογιστών.
Wizard! Μάϊος 29, 2006 #13 Μάϊος 29, 2006 LalaS: Δε νομίζω ότι είναι εντελώς άσχετο. Γιατί πολλοί συγκρίνουν τα mac με το pc που θα φτιάξει το μαγαζάκι της γειτονιάς. Πιστεύω ότι αν πληρώσεις τα ίδια (και λιγότερα) για να πάρεις ένα σωστά στημένο και μελετημένο pc από την Dell, την ΗΡ, κλπ, ελάχιστη ως μηδαμινή διαφορά θα έχει από τα (υποτίθεται...) απροβλημάτιστα Mac...
tristeno1416003162 Μάϊος 29, 2006 #14 Μάϊος 29, 2006 χωρίς τα παρακάτω που όσο και να πληρώσεις δεν μπορείς να τα βρεις αλλού1) δυνατότητα χρήσης του OSX2) σχεδιασμός
Wizard! Μάϊος 29, 2006 #15 Μάϊος 29, 2006 tristeno συμφωνώ. Για το OSX εγώ προσωπικά δεν καίγομαι καθόλου. Οσο για το σχεδιασμό, ναι, είναι πολύ μακριά από οτιδήποτε άλλο, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να πληρώνω 20-30% παραπάνω για να πάρω design σε κάτι που η δουλειά του είναι ο ρόλος του εργαλείου και όχι ο ρόλος του διακοσμητικού.Αν τώρα θέλεις να έχεις ένα απλό σύστημα στο γραφείο σου, για να διαβάζεις μηνύματα, να πλοηγείσαι στο διαδίκτυο, και γενικά να έχεις ένα απλό εργαλείο, όπου θα βρίσκεται σε ένα γραφείο με ακριβά δερμάτινα καθίσματα και συλεκτικά κάδρα, τότε φυσικά και θα πάρεις mac... Αλλά πόσοι είναι αυτοί? Πόσοι έχουν την πολυτέλεια να πληρώσουν design? Πόσοι καταλαβαίνουν ότι τελικά μεγάλο μέρος της τιμή είναι το design?Παλαιότερα κυκλοφορούσαν και κλώνοι, σε απλά κουτιά, με μητρικές mac και όλα τα σχετικά. Δεν έπιασαν... Γιατί? Μac ήταν, την ίδια δουλειά έκαναν, την ίδια σταθερότητα είχαν, και (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είχαν γλυτώσει και από τη Rainbow... Απλά τα κριτήρια επιλογής τους από τους περισσότερους είναι το σχέδιο, το χρώμα, κλπ. Ρωτάς τους περισσότερους και δεν ξέρουν καν τι περιέχει το κουτί μέσα.
tristeno1416003162 Μάϊος 29, 2006 #16 Μάϊος 29, 2006 Οτιδήποτε επιπλέον είναι πάντα ευπρόσδεκτο (αν δεν σου αρέσει το OSX δούλεψε Win ή ότι άλλο θέλεις. ΜΟΝΟ στον mac μπορείς όμως να τα δοκιμάσεις ΟΛΑ).Αν ο ρόλος τους ήταν μόνο εργαλεία προς τι το moding?
Wizard! Μάϊος 29, 2006 #17 Μάϊος 29, 2006 To moding δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, σωστά? Έχει να κάνει και με το να βάλεις υδρόψυξη, κλπ. Όσο για το αν μπορείς μόνο στα mac να τρέξεις OSX, κι αυτό με τη έλευση των IntelMac είναι πλέον πολύ σχετικό ’σε που θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόλβημα μετά την απόφαση της Adobe να μη βγάλει καμμία σουίτα της για IntelMac πλέον, παρά μόνο για pc
tristeno1416003162 Μάϊος 29, 2006 #19 Μάϊος 29, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 12:09] To moding δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση, σωστά? Έχει να κάνει και με το να βάλεις υδρόψυξη, κλπ. Νομίζω ότι κατάλαβες ότι μιλάω για βαψίματα, λάμπες και όλα τα υπόλοιπα που προσπαθούν να βελτιώσουν κατά κάποιο τρόπο την αισθητική (με αμφίβολο αποτέλεσμα κατά κανόνα).Όσο για την Adobe τα έχουμε ξανακούσει.
astrolabos Μάϊος 29, 2006 #20 Μάϊος 29, 2006 Αρχική απάντηση από LalaS Ρε αστρολάβε είσαι και moderator εκτός θέματος βρίσκεστε... δεν είμαστε εδώ να συγκρίνουμε τα μαγαζάκια της γειτονιάς με τις εταιρίες-θηρία υπολογιστών. Νομίζω ότι μιλάμε για τις προοπτικές αγοράς MAC vs H/Y αν δε κάνω λάθος. Πιστεύεις ότι αυτό δεν ανήκει στην συναφή περίμετρο του θέματος;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.