Jump to content

AMD Opteron 165? η μηπως οχι?

Manos_30

Recommended Posts

Γεια χαρα σε όλους. Είμαι ένα κλικ μακρια απ'το να αγορασω εναν opteron 165. Εχω μητρικη της MSI (k8n platinum SLI) και οντας ψιλοασχετος δεν εχω καταλαβει αν θα εχω πληρη συμβατοτητα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη. Εχω μπερδευτει και με το site της MSI γιατι γραφει μεν οτι ο opteron περασε το τεστ ΟΚ αλλα στον ιδιο πινακα γραφει FSB 200. Μιας και δεν ξερω τι ειναι FSB και βλεποντας οτι ο opteron ειναι fsb 1000, μπερδευομαι. Τελος, λαμβανοντας υπ οψιν οτι δουλευω 3d γραφικα (3d studio max) θεωρειτε οτι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης ειναι καλη επιλογη? Ευχαριστω για τα φωτα σας :-)

Γεια

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με την μητρική σου, στην χειρότερη (απίθανη περίπτωση) να χρειαστεί ένα πιο καινούριο bios.

Διάβασε εδώ για να επιβεβαιωθείς για το διαμαντάκι που θες να πάρεις. Περιλαμβάνει και τεστ στο 3ds max. :D

Πόσο τον βρήκες όμως γιατί παίζει και ο Χ2 3800+ που αν και διαθέτει την μισή L2 cache (γρήγορη μνήμη πάνω στον επεξεργαστή) τρέχει 200Μhz πιο πάνω?

Ειναι μαλλον πιο ακριβος απ'τον 3800+ αλλα απ'οτι καταλαβα (περιπου 340e) αλλα απ'οτι καταλαβα clock-αρει πολυ καλα και τελικα καλυπτει και με το παραπανω τη διαφορα. Τα benchmarks ομως με μπερδεψαν χειροτερα. Η L2 χρησιμευει για παιχνιδια περισσοτερο? Που να καταληξω? Απ οτι κοιταξα ο opt170 δεν υπαρχει πουθενα.

Απο τους δυο θα πηγαινα σιγουρα για τον 165, τα 40 παραπανω τα αξιζει πιστευω, οι πιθανοτητες να κλοκαρουν καλα ειναι περισσοτερες απο εναν 3800+ και εχει και την διπλασια cache. O 170 ειναι πολυ ακριβοτερος, προτιμησε τον 165, ειναι εγγυηση.

Τελικα στον 165 καταληγω... Αν τον βρω πουθενα δηλαδη, γιατι μετα απο καμποσες προσπαθειες δεν τον εχω βρει ακομα. (παρολο που πολλα καταστηματα τον εχουν στους on line καταλογους τους).

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Chosen

Τι λέει το κομμάτι; Δώσε κανα νούμερο να χαζέψουμε.

500€...λολ

δεν εχετε χαζεψει με τα δικα σας??

Κανεις δεν μπορει να αντισταθει στο "ξενοκοιταγμα"!!!!

αααχχ εδω ακομα κυκλοφορουν τα μονα....:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.