Jump to content

Το νέο μου ΠΙΣΙ. Παρουσίαση

demizz26

Recommended Posts

Επιτέλους η αγορά έγινε, σε λίγο θα αλλάξω και την υπογραφή μου.

Το σύστημα αγοράστηκε ως έχει

Case Thermaltake Candalf

PSU Tagan U-580

CPU Intel D940

Mobo Asus P5WD2-E

2χ1 γιγα OCZ PC4300

VGA CLUB 3D NVIDIA 7900 gt με αλλαγμένο cooler

1x raptor 150gb

2 x maxtor 160gb

DVD

DVDR

panelaki lian-li

pinnacle tv-digital card

Το συστηματάκι αφού ήρθε σπίτι, φορέθηκαν windows πρόχειρα και η πρώτη διαπίστωση ήταν

1. ανυπόφορος θόρυβος από τη μαμά ψύκτρα του cpu

2. θερμοκρασίες cpu 65 βαθμοί idle 83-83 load

τρόμαξα, το κλείνω το λύνω και κάνω τις εξής αλλαγές

1. βάζω το έτοιμο κιτάκι υδρόψυξης aquagate mini 120 (όχι με το δικό της ανεμιστήρα στο ψυγείο-έβαλα έναν άλλον tagan που είχα). Το κιτάκι αντικατέστησε το θορυβώδη ανεμιστήρα της cpu

2. μαζεύω λίγο καλώδια

3. Βάζω σε raid 1 τους 2 maxtores (να κοιμάμαι ήσυχος βρε αδερφέ)

4. Εγκαθιστώ τα win xp sp2 sto raptora. Οι θερμοκρασίες με νεράκι σαφώς χαμηλότερες (57-58 idle, 68 load) και θόρυβος κάτω από το μισό.

5. Ανεβάζω σιγά σιγά fsb του cpu και δοκιμαζω πριμε95. Μέχρι fsb 240 έφτασε χωρίς να βγάζει λάθη το prime. O Multiplier κλειδωμένος στο 16, άρα είμαι stable στα 3850 mhz χωρίς να πειράξω τάση.

6. Σφίγγω λίγο τις μνημούλες

Κάρτα γραφικών δεν πείραξα ακόμα, ενώ την έχω με το ανεμιστήρι πολύ δροσερή (load 55 βαθμοί) άρα έχει ψωμί.

Το αποτέλεσμα ένα σταθερότατο σύστημα που με ακλοκάριστη τη gpu σπάει το 8000 στο 3dmark 2005. Ιδού

post-4292-1416072616,8293_thumb.jpg

Είμαι λίγο ζεστός το ξέρω. Πάντως την παστα την άπλωσα πολύ προσεκτικά ένα πολύ λεπτό στρωματάκι σε cpu και block και πρόσεξα να πατάει καλά. Σήμερα που έχει δροσίσει ο καιρός είμαι 2 βαθμούς πιο κάτω. Με τη μαμά το σύστημα έβραζε. Και 10 βαθμούς ψηλότερα!

Με γειες κι από μένα!Τουλάχιστον είναι πολύ όμορφο!

Και κάτι άσχετο: το pixmania μόλις είδα έχει την οθόνη σου στα 387 ευρώ!!!Τρομερά χαμηλή τιμή για τις ίντσες αυτές.Αν είναι δυνατόν, ούτε 17ρα να ήταν.

’ν πλήρωσες 411 με τα μεταφορικά είσαι βασιλιάς.387 λέει με φπα εκεί, αλλά χωρίς μεταφορικά.Με μεταφορικά πάει 415 υπολόγισα περίπου.Πραγματικά καταπληκτική τιμή!

Να ανησυχώ για θερμοκρασίες? Τώρα με google earth,msn και firefoxes ανοιχτα έχω 63 βαθμούς. Είναι θερμοί οι presler όντως. Bios update έκανα πάντως. Τι λένε οι πιο έμπειροι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.