haris_led Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 27, 2006 Όπως το λέει ο τίτλος! Ένας φίλος μας μου έδωσε ένα laptop καινούριο fujitsu-siemens amilo Si 1520L Core Duo, το οποίο έχει εγκατεστημένα τα Windows XP Home τα ελληνικά και επίσης έχει έναν SATA σκληρό! Θέλω να του βάλω τα XP Home τα αγγλικά, και αφού ξεκινήσει από το cd, Μου βγάζει το εξής: setup did not find any hard disk drives installed in your computer make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. this way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program. Τι να κάνω? Τι προτείνετε? Πείραξα λιγάκι τις ρυθμίσεις από το bios, αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Περιμένω βοήθεια!:worship:
Spyrious Μάϊος 27, 2006 #2 Μάϊος 27, 2006 Χρειάζεσαι δισκέτα με τους drivers του sata controller ώστε κατα την εκκίνηση της εγκατάσταση πατώντας F6 να τους φωρτώσεις για να τον δει μετά τον δίσκο.
theodore80 Μάϊος 29, 2006 #3 Μάϊος 29, 2006 Και επειδή τα περισσότερα laptop πλέον δεν έχουν δισκέτα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα παρα μόνο να ενσωματώσεις τους drivers στο cd των windows. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και η Siemens ουσιαστικά δεν μου έδωσε απάντηση. Μου είπε πρέπει να χτησιμοποιήσεις το cd που έρχεται με το laptop. Σε αυτό μόνο προσφέρουμε support... :nuke:
RootX Μάϊος 29, 2006 #4 Μάϊος 29, 2006 Αυτό που λέει ο theodore ή να ενσωματώσεις το sp2.Η λύση των οδηγών είναι ευκολότερη νομίζω.
tyxeros Μάϊος 29, 2006 #5 Μάϊος 29, 2006 Νομιζω ποιο ευκολο ειναι να παρει ενα εξωτερικο Floppy Usb Και να κανει την δουλεια του.
theodore80 Μάϊος 29, 2006 #6 Μάϊος 29, 2006 Νομίζω πως επειδή θα είναι usb πάλι δε θα κάνει. Γιατι αλλιώς θα έκανε και κάποιο usb stick. RootX νομίζω πως το sp2 δεν αρκεί, θέλει τους drivers, καθώς με cd που είχα ενσωματώσει sp2 είχα δοκιμάσει.
RootX Μάϊος 29, 2006 #7 Μάϊος 29, 2006 Ίσως να εξαρτάται από τον controller/bios, σε nf/ich controllers, σε όσες μητρικές το δοκίμασα, τους έβλεπε κανονικά(όχι σεταρισμένους σε raid συστοιχία, αλλά σαν extra ide). To usb floppy πάλι από το bios εξαρτάται νομίζω, αν θα το αναγνωρίσει σαν floppy. Η λύση της ενσωμάτωσης των οδηγών είναι η καλύτερη-ευκολότερη για μένα.
haris_led Μάϊος 29, 2006 Author #8 Μάϊος 29, 2006 Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το πρόβλημα το έλυσα, αλλάζοντας μια ρύθμιση από το bios για τον sata δίσκο, την οποία δεν την είχα δει! Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας ήχου! Είτε ξεκινήσω το exe από το dvd της fujitsu-siemens, είτε από το το Internet, πατάω Install, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα που εξαφανίζεται το παράθυρο, μου βγάζει failure!
o polonos Μάϊος 30, 2006 #9 Μάϊος 30, 2006 και γιατι να αλλαξεις την εκδοση απο ελλενικα σε αγγλικα κατα την γνωμη μου δεν αξειζει τον κοπο
panos2k Μάϊος 30, 2006 #10 Μάϊος 30, 2006 Αρχική απάντηση από haris_led Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το πρόβλημα το έλυσα, αλλάζοντας μια ρύθμιση από το bios για τον sata δίσκο, την οποία δεν την είχα δει! Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας ήχου! Είτε ξεκινήσω το exe από το dvd της fujitsu-siemens, είτε από το το Internet, πατάω Install, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα που εξαφανίζεται το παράθυρο, μου βγάζει failure! Αυτό το λαπτοπ έχει intel azalia πάνω και θέλει να τρέξεις ένα update της microsoft για high definition, που θα το έχει σίγουρα μέσα στο cd, στον φάκελο για την κάρτα ήχου,τρέξε πρώτα αυτό και μετά τον driver
haris_led Μάϊος 31, 2006 Author #12 Μάϊος 31, 2006 Αρχική απάντηση από panos2k [Χθες, στις 15:20] Αυτό το λαπτοπ έχει intel azalia πάνω και θέλει να τρέξεις ένα update της microsoft για high definition, που θα το έχει σίγουρα μέσα στο cd, στον φάκελο για την κάρτα ήχου,τρέξε πρώτα αυτό και μετά τον driver Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όντως το πρόβλημα λύθηκε με έναν driver που βρήκα από το google και το site της msi(στο dvd δεν βρήκα τίποτα σχετικό), και η κάρτα ήχου δούλεψε μια χαρά! Τώρα όμως υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα, το Modem δεν δουλεύει Δεν πάμε καλά:cry: :cry: Οτιδήποτε hint είναι ευπρόσδεκτο!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.