Jump to content

Πρόβλημα εγκατάστασης Win XP σε λαπτοπ με SATA!

haris_led

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως το λέει ο τίτλος!

Ένας φίλος μας μου έδωσε ένα laptop καινούριο fujitsu-siemens amilo Si 1520L Core Duo, το οποίο έχει εγκατεστημένα τα Windows XP Home τα ελληνικά και επίσης έχει έναν SATA σκληρό! :blink:

Θέλω να του βάλω τα XP Home τα αγγλικά, και αφού ξεκινήσει από το cd, Μου βγάζει το εξής:

setup did not find any hard disk drives installed in your computer

make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. this way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Τι να κάνω? Τι προτείνετε?

Πείραξα λιγάκι τις ρυθμίσεις από το bios, αλλά δεν αλλάζει τίποτα.

Περιμένω βοήθεια!:worship: :)

Χρειάζεσαι δισκέτα με τους drivers του sata controller ώστε κατα την εκκίνηση της εγκατάσταση πατώντας F6 να τους φωρτώσεις για να τον δει μετά τον δίσκο.

Και επειδή τα περισσότερα laptop πλέον δεν έχουν δισκέτα, δε μπορείς να κάνεις τίποτα παρα μόνο να ενσωματώσεις τους drivers στο cd των windows. Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και η Siemens ουσιαστικά δεν μου έδωσε απάντηση. Μου είπε πρέπει να χτησιμοποιήσεις το cd που έρχεται με το laptop. Σε αυτό μόνο προσφέρουμε support...:blink: :nuke:

Αυτό που λέει ο theodore ή να ενσωματώσεις το sp2.

Η λύση των οδηγών είναι ευκολότερη νομίζω.

Νομιζω ποιο ευκολο ειναι να παρει ενα εξωτερικο Floppy Usb Και να κανει την δουλεια του.

Νομίζω πως επειδή θα είναι usb πάλι δε θα κάνει. Γιατι αλλιώς θα έκανε και κάποιο usb stick. RootX νομίζω πως το sp2 δεν αρκεί, θέλει τους drivers, καθώς με cd που είχα ενσωματώσει sp2 είχα δοκιμάσει.

Ίσως να εξαρτάται από τον controller/bios, σε nf/ich controllers, σε όσες μητρικές το δοκίμασα, τους έβλεπε κανονικά(όχι σεταρισμένους σε raid συστοιχία, αλλά σαν extra ide). To usb floppy πάλι από το bios εξαρτάται νομίζω, αν θα το αναγνωρίσει σαν floppy.

Η λύση της ενσωμάτωσης των οδηγών είναι η καλύτερη-ευκολότερη για μένα.

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το πρόβλημα το έλυσα, αλλάζοντας μια ρύθμιση από το bios για τον sata δίσκο, την οποία δεν την είχα δει!

Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας ήχου!

Είτε ξεκινήσω το exe από το dvd της fujitsu-siemens, είτε από το το Internet, πατάω Install, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα που εξαφανίζεται το παράθυρο, μου βγάζει failure! :(

και γιατι να αλλαξεις την εκδοση απο ελλενικα σε αγγλικα κατα την γνωμη μου δεν αξειζει τον κοπο:)

Αρχική απάντηση από haris_led

Καλησπέρα σε όλους, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το πρόβλημα το έλυσα, αλλάζοντας μια ρύθμιση από το bios για τον sata δίσκο, την οποία δεν την είχα δει!

Τώρα έχω ένα άλλο πρόβλημα, δεν μπορώ να εγκαταστήσω τους drivers της κάρτας ήχου!

Είτε ξεκινήσω το exe από το dvd της fujitsu-siemens, είτε από το το Internet, πατάω Install, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα που εξαφανίζεται το παράθυρο, μου βγάζει failure! :(

Αυτό το λαπτοπ έχει intel azalia πάνω και θέλει να τρέξεις ένα update της microsoft για high definition, που θα το έχει σίγουρα μέσα στο cd, στον φάκελο για την κάρτα ήχου,τρέξε πρώτα αυτό και μετά τον driver

Αρχική απάντηση από panos2k [Χθες, στις 15:20]

Αυτό το λαπτοπ έχει intel azalia πάνω και θέλει να τρέξεις ένα update της microsoft για high definition, που θα το έχει σίγουρα μέσα στο cd, στον φάκελο για την κάρτα ήχου,τρέξε πρώτα αυτό και μετά τον driver

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, όντως το πρόβλημα λύθηκε με έναν driver που βρήκα από το google και το site της msi(στο dvd δεν βρήκα τίποτα σχετικό), και η κάρτα ήχου δούλεψε μια χαρά!

Τώρα όμως υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα, το Modem δεν δουλεύει :blink:

Δεν πάμε καλά:cry: :cry:

Οτιδήποτε hint είναι ευπρόσδεκτο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.