Jump to content

GSkill HZ PC 4000 & DFI SLI DR .... Πίκρα...

Recommended Posts

Παρέλαβα - τις έβαλα επάνω και τελικά ..... ?????

Το μέγιστο δυνατό χωρίς λάθη ότι και να δοκίμασα 262 @ 3-4-4-8 @ 2.8Volts :tomato::(

Tι να φταίει άραγε ?

Κάνω κάτι λάθος ?

Eίναι ο IMC ?

Eίναι η μητρική ?

Χρειάζομαι τα φώτα σας.....:worship:

post-153-1416072616,2033_thumb.jpg

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Exω έναν 120άρι να τις χτυπάει και είναι δροσερές.

Πρόβλημα θερμοκρασίας δεν υπάρχει.

Εδωσα από 2.5 - 2.8 volt αλλά καμμιά διαφορά....

Και το παράξενο είναι τα Default speed timmings που δίνει η Gskill είναι αυτά... :(

post-153-1416072616,4062_thumb.jpg

ειναι 3-5-5-10 τα default στα πιο καινουρια rev ΗΖ για συμβατοτητα με όλες τις μητρικές. Και εμένα τα ίδια κουλά μου κάνανε όταν τις πρωτοπήρα(λάθη ακόμη και στα default) και τελικά έφταιγε η μητρική. Με το που άλλαξα main είδα κοντά 280 fsb χωρίς λάθη.

βέβαια παίζει επίσης και να έπεσες σε χάλια κομμάτια..

Tελικά μέχρι τώρα αυτά έχω κατορθώσει....:(

260 - 262 @ 3-4-3-8 1Τ

Οτι drive strength Και να έβαλα, μόνο το 3-3 μου έδωσε κάποια μικρή αβάντα....:(

Τεσπά....

Θα τις κάνω κάποιο burn μπας και στρώσουν.....

Για να δούμε μήπως πήραμε καλύτερα scores στα 3d...:whistling

post-153-1416072616,5636_thumb.jpg

δοκιμασε να βαλεις bios---->NF4LD406 (το καινουργιο official)

με τους παρακατω χρονισμους απο bios:

enable-3-4-8-4-7-16-2-3-2-3-3072-enable-enable-increase by skew-0-7-2-10.0-fast-7,5-16-enable-16x-7x-enable

ολα αυτα με max 2.8 ρευμα.

τι επεξεργαστη εχεις??

να ξερεις πως.......

παιζει τρελα ρολο το imc του cpu και πως προκειμενου να φτασεις τοσο ψηλα κλοκαρε και cpu και δωσε και ρευμα στην cpu.τα uccc εχουν μερικες ιδιοτροπιες..........

εμενα τα 2*1gb cruciall ballistix pc4000 μου φτασαν 620mhz και παω για λιγο ακομα αλλα χρειαστηκε η βοηθεια του opteron 165 για να καρφωσω 310 fsb......και φυσικα στο τελευταιο official bios που πραγματικα ξεκολησε την dfi μου.....;)

δες και εδω----->>>http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=27044

dag

αυτές οι μνήμες δεν ακούνε στο ρεύμα

όσο λιγότερο δόσεις τόσο καλυτέρα πάνε

επίσης δεν ακούνε στο στρώσιμο

δοκίμασε τα σκορ σου με 3-4-4-8 αλλά και με 3-4-3-8

με τα πρώτα timmings προτίμησετα μονό αν είσαι 12mhz πιο Πάνο απο το 3-4-3-8 γιατί αλλιώς θα έχεις χειροτέρα σκορ

και στις δικές μου λένε τα timmings 3-5-5-10 αλλά δεν έχει τέτοια ρύθμιση η μητρική

UCC είναι αλλά δεν πάνε με τίποτα πάνω από 265 ότι timmings και να δώσω.

Δεν ξέρω τι φταίει αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να πάρω κάπως καλύτερα timmings στην ίδια ταχύτητα...

Η τάση δε βοηθάει καθόλου και έτσι τις έχω δροσερές στα 2.5 volt....

Eίχα ελπίδα να τις πάω στα 280 - 290 αλλά μέχρι τώρα δε βλέπω φώς στο τούνελ..

Exθές έκανα Burn -in όλο το βράδυ ~ 10 ώρες χωρίς το παραμικρό λάθος, αλλά σε δοκιμές που έκανα μετά δε πήρα ούτε ένα MHz επάνω... :(

Να και κάποιο τέστ.... με το Memtest....

Btw... Μemtest κάνει θαυμάσια μέχρι τα 3050 η CPU χωρίς λάθη..... :)

post-153-1416072617,9992_thumb.jpg

280-290 πολύ δύσκολα dag.Για τέτοιες δουλειές είναι οι Ballistix με τα Micron.

Eπίσης έχω παρατηρήσει οτι οι venice/manchester λόγω μεγαλύτερου Unbuffered τερματίζουν πιο γρήγορα τις μνήμες.Mε San diego/Toledo πήρα 5-10Mhz παραπάνω..

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Eίναι καλό το Bandwidth που μου δίνει το ΜΕΜΤΕΣΤ για αυτή την ταχύτητα και αυτά τα timmings ?

δώσε και ένα sandra....

Αρχική απάντηση από Dagalidis

UCC είναι αλλά δεν πάνε με τίποτα πάνω από 265 ότι timmings και να δώσω.

Δεν ξέρω τι φταίει αλλά τουλάχιστον μπόρεσα να πάρω κάπως καλύτερα timmings στην ίδια ταχύτητα...

Η τάση δε βοηθάει καθόλου και έτσι τις έχω δροσερές στα 2.5 volt....

Eίχα ελπίδα να τις πάω στα 280 - 290 αλλά μέχρι τώρα δε βλέπω φώς στο τούνελ..

Exθές έκανα Burn -in όλο το βράδυ ~ 10 ώρες χωρίς το παραμικρό λάθος, αλλά σε δοκιμές που έκανα μετά δε πήρα ούτε ένα MHz επάνω... :(

Να και κάποιο τέστ.... με το Memtest....

Btw... Μemtest κάνει θαυμάσια μέχρι τα 3050 η CPU χωρίς λάθη..... :)

Αν έβλεπες και το ποστ μου από πάνω δεν θα χρειαζότανε να μπεις σε αυτή την ταλεπορια

Λοιπόν όλα τελικά είναι θέμα μητρικής - BIOS.

Εχω την ΚΑΛΥΤΕΡΗ συμπεριφορά με Χ9 multi την CPU, και από εκεί και πέρα το απόλυτο χάος.

Το άσχημο είναι ότι υπάρχει άμμεσος συνδιασμός CPU/FSB multi και DRR/FSB multi και είναι δύσκολο να βρώ το HOT SPOT ώστε να έχω μέγιστο στις μνήμες με ταυτόχρονο μέγιστο στην CPU...

Oι μνήμες τελικά μπορούν άνετα να έχουν 278 @ CL3 3-4-3-6 αλλά δεν μπορώ να έχω CPU Mutli X10 αλλά ΜΟΝΟ Χ9.....

Κομφούζιο τελικά.....:D

Φανταστείτε μόνο ότι έχω το HT X 3 και FSB 370 = 1170 Χ 2 = 2340 ΗΤΤ και τραβάει κανονικά... :D

Τεσπά ..... Οι μνήμες ΟΚ αλλά πολλά μαθηματικά πρέπει να πέσουν για να βρώ τον καλύτερο συνδιασμό μέγιστης απόδοσης....:(

Να και μερικές δοκιμές ακόμη...;)

post-153-1416072618,064_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.