Jump to content

Εκτελωνισμός - Αεροδρόμιο Σπάτων

JaguarOne

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από aggelopas [Σήμερα, στις 03:14]

Αν περασεις απο εκει γιατι να μην το παρεις εσυ στο σπιτι?

Γιατί ως φανατικός μοτοσυκλετιστής δεν έχω και δεν μπαίνω μέσα σε κουτάκια (aka αυτοκίνητα :rolleyes: ). Και όσο να είναι, οι κούτες των ποδηλάτων είναι πάντα μεγάλες για την μηχανή.

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ΟΕW1999

Γιατι κατι μου βρομαει στα 150ε δεν ξερω αλλα αυτη την αισθηση εχω????

+1 Ελλας το μεγαλειο σου

Ειναι το ΦΠΑ,δασμοι...εργατικα??!!??

+5 Ελλας το μεγαλειο σου

γεια χαρα παιδια ..

ειμαι εκτελωνιστης !!!!

ο,τι χρειαζεστε πειτε μου.

παντως πανω κατω οσα εχετε μεχρι στιγμης πει ισχυουν . ειναι κ θεμα τυχης αρκετες φορες

οι καλυτερες λυσεις εχουν ηδη αναφερθει,κ εγω ο ιδος πολυ σπανια ψωνιζω απο εξωτερικο, πρεπει να ναι μεγαλη ευκαιρεια, οι τιμες συνηθως καταληγουν να ειναι ιδιες με τις εγχωριες

Αν φερω οθονη απο US (ας πουμε μια Dell 24'') και την δηλωσω ως ανταλλακτικο παιζει να περασει και αν οχι τι πρεπει να γινει/δηλωθει?

Εννοειται χωρις τα κουτια και καλωδια της...

Αρχική απάντηση από cybernaut

οι καλυτερες λυσεις εχουν ηδη αναφερθει,κ εγω ο ιδος πολυ σπανια ψωνιζω απο εξωτερικο, πρεπει να ναι μεγαλη ευκαιρεια, οι τιμες συνηθως καταληγουν να ειναι ιδιες με τις εγχωριες

Εμείς οι 2 μπορεί να γίνουμε κολλητοί! Ερώτηση, για επιβεβαίωση. Αν ένα δέμα είναι αναγραφόμενης αξίας 100δολλάρια, και έχει μέσα κάτι άσχετο/που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, το φορολογείτε για αξία 100δολλάρια κανονικά?Η περνάει λόγω του ότι δεν υπάρχει στους καταλόγους?

λοιπον παιδια επειδη στειλατε κ προσωπικα μυνηματα κ δεν μπορω να απανταω σε ολους, θα σας πω εν συντομια αυτο που γινεται , που ομως στο μεγαλυτερο του μερος, ΗΔΗ εχετε αναφερει.

παντως οι ερωτησεις (αν κ φυσιολογικες κ δοκιμες προφανως για τον καθενα) ειναι λογικο να εχουν κ μια εξειδεικευμενη απαντηση . αλλα μην χασουμε κ την δουλεια μας για το φορουμ !! Αλλο οθονη-κρανος-κινητο κλπ.Υπαρχει ειδικο δασμολογιο για (θεωρητικα) οτιδηποτε. Με ειδικες συμφωνιες που ποικιλουν απο χωρα σε χωρα κ εμπορευμα σε εμπορευμα.

Υπαρχει κ το συστημα TRACES που παρακολουθει τα τεκτενομενα. Ολα αυτα υπαρχουν online αλλα χρειαζεσαι προφανως κωδικο για να εισελθεις. > https://sanco.cec.eu.int/traces/

ψαξτε το οσοι ενδιαφερεστε.

Δεν πληρωνεις για την αναγραφομενη αξια εκτος αν ετσι αξιολογηθει.

Γινεται εκ νεου αξιολογηση των προιοντων απο τον εκαστοτε ελεγκτη Συνηθως ειναι καλυτερα να αποφευγονται οι γυναικες !). αυτο ειναι θεμα τυχης αλλα κ θεμα γνωριμιων. Με την καλη εννοια ε !!

δηλ/ αυτο ισχυει παντου κ ειδικα πανευρωπαικα , οπου για να προστευτει η ευρωπαικη ενωση απο την κινεζικη λαιλαπα (!!) θεσπισε τους 'αντιπροσωπους' για να μεριμνει τα δεοντα. Ουτως ή αλλως αυτος ειναι ο ρολος του τελωνειου για την καθε χωρα.

Υπαρχει λοιπον μια σχετικα γραφειοκρτικη διαδικασια που πρεπει να προσπεραστει αλλα κ πολλα εξοδο στην πορεια με πιο σημαντικο εξ αυτων, τα εργατικα της εκαστοτε εταιριας handling. to poso einai fix για την καθεμια, παει με τα κιλα κ αυξανεται μονο στην περιπτωση νυχτερινης εργασιας.Αν το προιον ειναι ευπαθες ή πρωοριζεται για ανθρωπινη καταναλωση, μεσολαβει κ γιατρος ως προς τον ελεγχο του.

αυτα πανω κατω !

Ωραία, πολύ αναλυτικός άρα ό,τι δε μπορείτε να το κοστολογήσετε, ανεξάρτητα τι γράφει πάνω του δεν περνάει από τελωνίο.

Επίσης η dhl-express αληθεύει ότι τα παρακάμπτει αυτά για λόγους ταχύτητας?

Ευχαριστούμε φίλε που απαντάς, σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό!

Αρχική απάντηση από ergotelis

Ωραία, πολύ αναλυτικός άρα ό,τι δε μπορείτε να το κοστολογήσετε

την κοστολογηση δεν την κανουμε εμεις αλλα οι ελεγκτες. Οι οποιοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι. εμεις ειμαστε ελευθεροι επαγγελματιες ! κ κανουμε τια απαραιτητες εργασιες για τον εκ-τελωνισμο κ προς οφελος του πελατη..

ανεξάρτητα τι γράφει πάνω του δεν περνάει από τελωνίο.

οτιδηποτε εχει αξια πανω απο 20 ευρα περναει απο νεα αξιολογηση Αν ειναι δωρο ΙΣΩΣ να περασει ελευθερα.αλλα κ αυτο σπανια. Apo thn εποχη του ιντερνετ ομως κ των αγορων μεσω αυτου η κατασταση εχει περιπλακει !

Επίσης η dhl-express αληθεύει ότι τα παρακάμπτει αυτά για λόγους ταχύτητας?

απλα η DHL einai εντελως αυτονομη. Δικα της αεροπλανα, αποθηκες, εργατες για την αποφορτωση των εμπορευματων κ δικους της εκτελωνιστες. Αρα το τελωνειο δεν παρακαμπτεται. Χρησιμοποιειται ομως για ταχυδρομικους σκοπους αναμεσα σε φυσικα προσωπα κ πολυ σπανια για μεγαλυτερα εμπορευματα. Το ιδιο κ η FEDEX που προσφατα αγοραστηκε απο τον αντιστοιχο κολοσο της αμερικαν ποστ στην ευρωπη, την DEUTCHE POST.

Ευχαριστούμε φίλε που απαντάς, σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό!

παρακαλω, θα χρειαστω κ εγω βοηθεια, τα λεμε σε αλλο thread !

Αυτό που εννοώ με το παραπάνω πόστ μου, θα το πω με ένα παράδειγμα: Εστώ ότι φέρνω 1 ζευγάρι κιτ μνήμες, που κυκλοφορούν μόνο Αμερική και είναι δηλωμένες σαν $300. Αν δε μπορέσετε να τις βρείτε στους καταλόγους, δε θα φορολογηθεί έτσι?Εκτός δλδ και αν έχει κανείς την όρεξη να ψάξει σε αυτό το διακρατικό σύστημα και βρει τη τιμή τους.Αν δε βρει όμως, δε φορολογείται έτσι?Δλδ δε φορολογείτε βάσει της αναγραφόμενης τιμής αν δε μπορείτε να κάνετε εκτίμηση, αυτό εννοώ! ;)

εχεχε γιατι εχεις κολλησει με αυτο το θεμα > σου ξαναλεω οτι δεν ειναι δικη μου υποθεση η εκτιμηση.!!1 :)

κατα τ αλλα, ολα αυτα μπορουν να μπουν στην κατηγορια 'μερη ηλεκτρονικων υπολογιστων' κ πληρωνουν συγκεκριμενους δασμους , 14% apo amerikh, κ παντα μιλωντας βαση τιμολογιου . Aν ψάξει κανεις σε αυτό το διακρατικό σύστημα οπως το λες (δεν ειναι ακριβως αυτο αλλα τες πα ) δεν βρισκει τιμη αλλα δασμους. Η τιμη ειναι αυτη που δηλωνεται. Αν ειναι λογικη σιγουρα δεν θα αντιμετωπισει προβλημα, θα συμφωνησει με την αξιολογηση..

και μπορεις να ψαξεις για τα παντα εδω:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL

ειπε ο χρηστης aggelopas οτι πληρωσε διαφορετικα ποσα για την ιδια αξια, Αυτο συνεβη διοτι τα ποδηλατα περασαν σε διαφορετικη 'κλαση' . Αυτο που πρεπει εγω να κανω ειναι να δω σε ποια κλαση συμφερει να μπει χωρις περεταιρω προβληματα, δηλ κολλημα απο καποιον ελεγκτη. Καποιοσ αλλος ανεφερε οτι τα ηχεια (νομιζω) μπηκαν στην κλαση ραδιοπομπος. Λαθος διοτι ο δασμος ειναι πολυ μεγαλυτερος. Χωριζονται ομςω τοσο αναλυτικα που ενα i-pod πχ, εχει διαφορετικη δασμολογηση αν εχει tuner, ειναι πιο φτηνο αν δεν εχει, κ ουτω καθ εξης.

ελπιζω να σε καλυψα!

Λοιπον και εγω παθων - Μαθων με FEDEX εχω ταραξει τα ηλεφωνα απο Παρασκευή και σήμερα Δευτέρα στις 11,00 βγαίνει μια γυναίκεια κουρασμενη φωνη (μπινελικια θα έχει ακούσει σίγουρα) και με ρωταει αν με έχει ειδοποιήσει κανένας για το πακέτο, εδω και σχεδών μια εβδομαδα ουτε φωνη ουτε ακρόαση απο FEDEX η τελωνείο... Να προσθέσω οτι το ίδιο πακέτο το περίμενα πριν 2 εβδομάδες αλλα εκλάπει σακος της FEDEX στο ΠΛΟΙΟ (νησι γαρ-χυμα στο κυμα), παλι καλά τότε δεν ειχαν αξιωθεί να το περάσουν τελωνείο...

Για δευτέρα σήμερα ακόμη περιμένω τηλεφωνο για τα περαιτέρω. Και το πιο σπουδαίο στα γραφεία της FEDEX τα γραφεία ειναι σαν πορτιερηδες και λενε δεν ξερομυε να παρετε τα τηλεφωνα του τελωνειου. (με λιγα λογια σας γραφουμε και αντε γεια βρες ακρη μονος σου)

Μου θυμιζει λιγακι σε νοοτροπια καποιες εταιρείες στυλ τηλεμαρκετινκ, πληρωστε τωρα και παρτε μια μουτζα με τοκους μεθαυριο και να ειστε και ευχαριστημενοι...

• 2 weeks later...

Λιγο ασχετο αλλα παρακαλω βοηθειστε.

Σε οποιδηποτε συναλλαγη μεσω internet με χρηση πιστωτικής/χρεωστικής καρτας, αν βαλεις αλλο ονομα του ιδιοκτητη της καρτας ή λιγο διαφορετικο(πχ Chris αντι για Christos), θα μπορεσει να πραγματοποιηθει η συναλλαγη?

Εχω προβλημα με ebay για αυτο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.